Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.696 de membri si 6.657 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.543 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Declaratia privind venitul estimativ

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
4

Data înregistrării:
Luni, 27 Noiembrie 2006, 13:53

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 2 Februarie 2009, 11:18

Am si eu o nelamurire in aceasta problema : o persoana fizica autorizata constituita in februarie 2008 nu a depus la infiintare declaratia 220 . Acum la sfarsitul anului ce trebuie sa depuna ? Si ce inseamna determinarea impozitului pe venit in sistem real ? Daca este optional de ce trebuie sa depun declaratia 220 pentru 2009 (declaratie privind venitul estimat ) numai impreuna cu declaratia 200 (declaratie privind veniturile realizate pe 2008) ? Astept un raspuns , va rog , pentru ca astazi ar fi ultima zi de depunere ... .Va multumesc !
 
 
 
offline
1.55
2

Data înregistrării:
Miercuri, 6 August 2008, 09:40

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 2 Februarie 2009, 11:21

Optiunea de a determina venitul net in sistem real presupune ca venitul net se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile aferente realizarii venitului.

Contribuabilii care pot opta pentru stabilirea venitului net in sistem real sunt cei care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit, cei care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din activitati agricole sau din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).

Optiunea de a determina venitul in sistem real se poate face pana la data de 31 ianuarie, in cazul contribuabililor care au desfasurat o activitate si in anul precedent, prin depunerea unei Cereri la organul fiscal competent. Totodata, cei care opteaza pentru aceasta modalitate de stabilire a venitului net trebuie sa depuna si o Declaratie privind venitul estimat – Formularul 220, pana la 31 ianuarie.

Optiunea va fi obligatorie pe o perioada de 2 ani fiscali consecutivi si se va considera reinnoita pentru o noua perioada daca nu se depune o cerere de renuntare.

Determinarea venitului net in sistem real poate constitui un avantaj, in sensul ca venitul asupra caruia se aplica impozitul poate diferi. Spre exemplu, in cazul inchirierii unui apartament, cota de impozit pe venit de 16% se aplica asupra venitului net, care se stabileste prin scaderea unei cote de 25% aplicata asupra venitului brut. In sistemul real, venitul net se va stabili prin scaderea din venitul brut a cheltuielilor efectuate pentru reparatiile si intretinerea spatiului. In categoria acestor cheltuielilor nu intra facturile pentru utilitati.

In cazul in care activitatea incepe in cursul anului fiscal, cererea trebuie depusa in termen de 15 zile de la inceperea activitatii.

Renuntarea la optiune se poate face prin depunerea unei cereri, tot in acest termen, adica pana la 31 ianuarie. Trebuie mentionat faptul ca renuntarea se poate face numai dupa expirarea perioadei de doi ani, prevazuta de Codul Fiscal.

De asemenea, persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente din mai multe surse depun cate o declaratie estimativa pentru fiecare sursa de venit. In plus, persoanele fizice care realizeaza venituri in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, constituita intre persoane fizice, completeaza declaratia avand in vedere venitul net estimat distribuit care le revine din asociere.

In cazul persoanelor fizice care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din mai multe surse, respectiv contracte de inchiriere, depun cate o declaratie estimativa pentru fiecare sursa. In situatia inchirierii bunurilor detinute in comun, fiecare coproprietar completeaza si depune cate o declaratie privind veniturile estimate, corespunzator cotei care ii revine din proprietate.

Persoanele fizice care obtin venituri din activitati agricole impuse in sistem real, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla, vor depune cate o declaratie pentru fiecare loc de realizare a venitului, respectiv pentru fiecare localitate in a carei raza teritoriala se afla terenul. In cazul in care in raza teritoriala a aceleiasi localitati se afla mai multe terenuri, se va depune o singura declaratie de impunere. De asemenea, persoanele fizice care realizeaza venituri in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, constituita intre persoane fizice, completeaza declaratia avand in vedere venitul net estimat distribuit care le revine din asociere.
 
 
 
offline
1.40

Data înregistrării:
Sambata, 15 Noiembrie 2008, 12:47

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 2 Februarie 2009, 12:18
In 15 zile de la infiintare trebuia sa depuneti declaratia 220-in ea bifati daca doreati sa fiti impozitat la norma sau in sistem real-in caz de impozitare in sistem real estimati si un venit. In orice caz va veti alege cu amenda pentru nedepunerea ei-cca. 250 ron. Daca imi ziceati si ce activitate aveti va spuneam daca se putea face impozitarea la norma. Declaratia estimativa pentru 2009 o depuneti impreuna cu declaratia 200 (pana la 15 mai) numai in cazul in care se opteaza pt. impozitare in sistem real.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 15 Februarie 2006, 22:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 10 Martie 2009, 20:30
unde este prevazut faptul ca declaratia privind venitul estimat se depune pana la 31.01.2009 - a anului in curs - ma intereseaza actul normativ pentru ca nu am gasit nici o prevedere expresa.
 
 
 
offline
1.55
2

Data înregistrării:
Miercuri, 6 August 2008, 09:40

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 11 Martie 2009, 00:24
Cum unde?In Codul Fiscal.Pe la art.81, daca nu ma insel.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 15 Februarie 2006, 22:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 Martie 2009, 18:08
nu este nici o prevedere expresa in codul fiscal nici la art 81 si nici la urmatoarele nu e prevazut termenul de depunere al declaratiei privind venitul estimat

ultima dată editat de cricri pe data de Miercuri, 11 Martie 2009, 18:08
 
 
 
offline
1.55
2

Data înregistrării:
Miercuri, 6 August 2008, 09:40

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 11 Martie 2009, 18:10
ART. 81 Declaratii de venit estimat
din Codul Fiscal 2008-2009/TITLUL III Impozitul pe venit/CAP. X Venitul net anual impozabil1 adnotare


(1) Contribuabilii, precum si asociatiile fara personalitate juridica, care incep o activitate in cursul anului fiscal sunt obligati sa depuna la organul fiscal competent o declaratie referitoare la veniturile si cheltuielile estimate a se realiza pentru anul fiscal, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului. Fac exceptie de la prevederile prezentului alineat contribuabilii care realizeaza venituri pentru care impozitul se percepe prin retinere la sursa.
(2) Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal au obligatia sa depuna o declaratie privind venitul estimat, in termen de 15 zile de la incheierea contractului intre parti. Declaratia privind venitul estimat se depune o data cu inregistrarea la organul fiscal a contractului incheiat intre parti.
(3) Contribuabilii care, in anul anterior, au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior depun, odata cu declaratia privind venitul realizat, si declaratia estimativa de venit.
(4) Contribuabilii care determina venitul net pe baza de norme de venit, precum si cei pentru care cheltuielile se determina in sistem forfetar si au optat pentru determinarea venitului net in sistem real depun, o data cu cererea de optiuni, si declaratia de venit estimat.
Pentru 2009
http://www.avocatnet.ro/con...

ultima dată editat de davideg pe data de Miercuri, 11 Martie 2009, 18:12
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 15 Februarie 2006, 22:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 Martie 2009, 20:15

am gasit in codul fiscal art 51

Opţiunea de a stabili venitul net anual, utilizându-se datele
din contabilitatea în partidă simplă


Art. 51. - (1) Contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente, impuşi pe bază de norme de venit, precum şi cei care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală au dreptul să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real, potrivit art. 48.
(2) Opţiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă este obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi şi se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă nu se depune o cerere de renunţare de către contribuabil.
(3) Cererea de opţiune pentru stabilirea venitului net în sistem real se depune la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie inclusiv, în cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate şi în anul precedent, respectiv în termen de 15 zile de la începerea activităţii, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal.
__________
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Declaratia privind venitul estimativ

Acest subiect este moderat de către
Iulian Manea,    george-neagu,    ioanbutariu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 225
Total subiecte: 523726
Total mesaje: 2533543


 

Acum online

Utilizatori (22)
crista26 , andrei2005 , EugenG1 , trailer1234 , renato123 , vali05 , ciocoflender007 , stefluca , danac71 , DenisRif , eliza100 , nik2016 , Carp Mircea , Lau179 , Bianca M , Muresan Felicia , tgeorgescu , ovidiu2016 , adranto , zglimbea , mariantos , danianic

Consultanţi (5)
avocat_lascoschi@yahoo.com , carmen.stoean , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Br-Andreea , dragupfa

Moderatori (1)
legally_aid

Administratori (2)
Alin Popescu , Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm , Sonntagaq9

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro