Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.625 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.324 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Cerere de motivare a respingerii cererii majorare a onorariului de expertiza

 
offline
2.00
2

Data înregistrării:
Marti, 12 Iulie 2005, 13:14

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 27 Ianuarie 2013, 13:40

Buna ziua,
Stimati Colegi,
va rog comentati, atat asupra situatiei de fapt cat si asupra continutului (textului) urmatoarei cereri.
Astept cu interes opiniile Dvs.

la data de ... am depus la dosar o Cerere de majorare a onorariului provizoriu de expertiza judiciarta prin care solicitam instanţei să se pronunţe prin încheiere de sedinţă asupra cererii Expertului desemnat de majorare a onorariului provizoriu de expertiză (conform Devizului de calcul anexat) cu suma de .... lei (deci de la onorariul provizoriu initial de 800 lei la valoarea definitiva de ... lei).
Dat fiind faptul ca instanţa mi-a respins această cerere fără a o motiva, in temeiul disp. Art. 268, alin.(4), C.pr.Civ. formulez prezenta
CERERE prin care vă solicit a preciza motivele de fapt si de drept precum si criteriile obiective pe care le-a avut in vedere instanţa pentru a pronunţa aceasta hotărâre.
Motivele aceste cererii sunt:
In fapt
Împrejurarea că personal, ca expert tehnic independent liber-profesionist, sunt lezat moral si material de această hotărâre a instanţei care îmi prejudiciază dreptul la o retribuire echitabilă si satisfăcătoare a muncii prestate la solicitarea instanţei, drept patrimonial protejat de legea naţională si de cea internaţională.
Invederez faptul că instanţa nu a ţinut seama de prev. Art.201, alin.(1) referitoare la convocarea Expertului desemnat in Camera de Consiliu pentru a se pronunţa cu privire la costul estimativ al lucrării ce urmează a fi efectuată si nici nu a tinut seama de Devizul de calcul anexat cererii de majorare.
Totodata menţionez si imprejurarea că din evidenţele personale rezultă constatarea că in cazurile in care instanţele au dispus majorarea onorariului provizoriu de expertiza după depunerea raportului, gradul de încasare efectiva a acestei diferente este sub 30% (expertul neavând timp si bani pentru eventuale executări silite).
In drept
Constituţia României, în materie de drepturi fundamentale ale omului, prevede prioritatea dreptului internaţional asupra celui intern, respectiv: art.11 - privind dreptul internaţional şi dreptul intern, art. 20 - referitor la tratatele internaţionale în materia drepturilor omului la care România este parte, art. 44 - privind dreptul la proprietate privată, art. 53 - privind restrângerea unui drept sau al unei libertati.
În acest sens, din perspectiva actelor internaţionale încălcate, menţionez: - Declaraţia Universală a Drepturilor Omului/10.12.1948 (şi anume: art. 17 - cu privire la dreptul de proprietate; art. 23 pct. 3 - cu privire la dreptul la o retribuire echitabilă şi la satisfacatoare)
Jurisprudenţa Curtii Europene a Drepturilor Omului a statuat că noţiunea de «bun» înglobeaza orice interes al unei persoane de drept privat ce are o valoare economică, astfel încât drepturile salariale si cele de natură salarială, pot fi asimilate dreptului de proprietate.
Aceste temeiuri de drept le invoc în coroborare cu dispoziţiile art.1 din Primul Protocol Adiţional la Convenţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale, încheiat la Paris la 20.03.1952 (publicat în M.Of. nr. 135/31.05.1994), tratat la care România este parte.
 
 
 
offline
9.52
1

Data înregistrării:
Duminica, 26 Septembrie 2010, 10:15

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 27 Ianuarie 2013, 17:30
Daca votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam. (Mark Twain)
 
Pentru a nu se ajunge in situatia ca instanta de judecata sa nu aprobe onorariul definitiv, consider ca este util ca inainte de a incepe activitatea de expertiza intr-un dosar, este corect sa se depuna la dosarul cauzei de catre expert o evaluare a costurilor expertizei, in care sa apara distinct: onorariul solicitat de catre expert pentru a efectua lucrarea (diferit sau identic cu cel fixat de catre instanta, care frecvent, il fixeaza la o valoare simbolica) la care se adauga - impozitul, contributia la pensii, contributia la sanatate, somaj, etc. plus cheltuielile aferente pentru efectuare expertiza (benzina, cazare, diurna, etc.) plus cheltuieli cu materiale consumabile (xerox, imprimanta, hartie, etc.).
Astfel, instanta si partile in proces vor fi informate asupra costurilor expertizei. Se va solicita instantei sa se pronunte asupra evaluarii.
Activitatea de expertiza se desfasoara dupa ce in contul Biroului de expertiza tehnica judiciara se regaseste pe numele expertului, onorariul stabilit de catre instanta, iar instanta se pronunta asupra evaluarii costurilor expertizei.
Cand se trimit adresele de convocare a partilor pentru efectuare expertiza, in adresa se mentioneaza pe langa obiectivele expertizei si documente utile pentru expert, ce trebuie puse la dispozitie de catre parti, data/ locul convocarii, inclusiv evaluarea costurilor expertizei.
Nu am depus raportul de expertiza, cu riscul de a fi amendat, decat dupa ce in contul de la Biroul local de expertize se regaseau toti banii, conform evaluarii.
In rare cazuri, am modificat evaluarea costurilor expertizei, o data cu depunerea raportului de expertiza.
Procedand astfel, in cei 17 ani in care am efectuat expertize tehnice judiciare, in 2-3 cazuri am fost nevoit sa intocmesc cereri asemanatoare celei facute de dvs.
Este adevarat, ca in specialitatea mea de expertiza - protectia muncii/ conditii de munca, eram 8 specialisti judiciari la nivel de tara/ niciun expert, efectuam expertize in toata tara, la judecatorii si tribunale, dosarele aveau de multe ori peste 15 reclamanti, iar volumul de munca era imens pentru fiecare dosar - existand rapoarte de 180-250 pagini plus 200-300 pagini de anexe, iar in acelasi timp puteam sa fiu nominalizat si in 8-10 dosare (aveam de unde alege, daca instanta nu se pronunta asupra evaluarii facute, solicitand inlocuirea cu un alt specialist, pentru motivul ca nu exista timpul necesar pentru efectuare expertiza si intocmire raport de expertiza).
In momentul cand fiind nominalizat in 72 de dosare, in toata tara, am fost amendat pentru nedepunere raport la termen, am fost nevoit sa solicit radierea din lista expertilor/ specialistilor judiciari autorizati de cater MJ.
Propuneri facute de mine MJ pentru imbunatatirea activitatii de expertiza tehnica judiciara gasiti aici: http://www.avocatnet.ro/con...

ultima dată editat de gigipopa pe data de Duminica, 27 Ianuarie 2013, 17:32
 
 
 
offline
2.00
2

Data înregistrării:
Marti, 12 Iulie 2005, 13:14

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 27 Ianuarie 2013, 19:40
Multumesc pentru atentia acordata.
Nu ati citit tot textul postarii: la cererea de majorare a onorariului s-a depus si un Deviz de calcul al cuantumului acestui onorariu.
Activitatea Dvs. prodigioasa nu are legatura cu problematica mesajului.
Daca totusi aveti opinii in legatura cu subiectul, le astept cu interes.
Cu stima
 
 
 
offline
6.00

Data înregistrării:
Marti, 6 Mai 2008, 22:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 27 Ianuarie 2013, 23:35
Art. 274 din Codul de procedura civila prevede:
Partea care cade in pretentiuni va fi obligata la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata. Judecatorii nu pot micsora cheltuielile de timbru, taxe de procedura si impozit proportional, plata expertilor, despagubirea martorilor, precum si orice alte cheltuieli pe care partea care a castigat va dovedi ca le-a facut.
Trebuie sa faceti o cerere de reexaminare a masurii reducerii onorariului aratand ca aceasta masura este nelegala avandu-se in vedere prevederile art. 274 din Codul de procedura civila.
 
 
 

Discuţie Cerere de motivare a respingerii cererii majorare a onorariului de expertiza

Acest subiect este moderat de către
Gabriela Pintea,    cioan,    gigipopa 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 3
Total subiecte: 523661
Total mesaje: 2533324


 

Acum online

Utilizatori (12)
sery107 , ramonapep , alinadrapa , Stoica Tatiana , Catza , criscris1111 , cat33 , eneramonaloli , dtruiacob , ynocentta , lyly64 , Dragos90ro

Consultanţi (1)
Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro