Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.630 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.343 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Pensionata medical, sunt dministrator imobil

 
offline
13

Data înregistrării:
Vineri, 13 Mai 2011, 07:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 9 Aprilie 2013, 22:51

Buna seara,
va rog spuneti-mi ce pot face. Sunt foarte nelinistita doarece sunt pensionata medical gradul III , am dreptul sa muncesc 4 ore/ zi. Am 54 ani si o vechime de 32 ani. De 12 luni sunt administrator al imobilului in care locuiesc incadrata cu conventie civila( asa a fost si doamna pe care am inlocuit-o). In statul de indemnizatii nu-mi este retinut decat C.A.S.S.(5,5%) si IMPOZITUL PE VENIT(16%).Ar trebui sa mai fie si altceva?
E corecta forma de angajare? Din ce in ce mai des aud de amenzi, da' de-alea grele,cu retineri din pensii, cu controale de la I.T.M.
Din aceasta cauza sunt nelinistita - nu din cauza diagnosticului cu care am fost pensionata.
Astept si de data asta raspuns/uri de la oameni cu suflet mare, care total dezinteresat, ofera sprijin unor neaveniti ca mine.
Cu respect, Cornelusha
 
 
 
offline
33
1

Data înregistrării:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 9 Aprilie 2013, 23:20
L nr 230/2007 Art. 35. - (1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari ori care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplica in mod corespunzator prevederile art. 21 alin. (2) si ale art. 22.
(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.
(3) Candidatii pentru functia de administrator de imobile trebuie sa prezinte comitetului executiv al asociatiei de proprietari documentele solicitate, garantiile profesionale si materiale prevazute de lege si trebuie sa nu fi suferit nicio condamnare.
(4) Comitetul executiv adopta decizii asupra cuantumului salariilor, al indemnizatiilor si al eventualelor premieri care se acorda personalului incadrat cu contract individual de munca, precum si asupra valorii si a modalitatilor de contractare, in cazul in care administrarea cladirii este asigurata de persoane juridice, in limita bugetului de venituri si cheltuieli adoptat de adunarea generala a proprietarilor.http://www.avocatnet.ro/con...ultima dată editat de ynocentta pe data de Marti, 9 Aprilie 2013, 23:22
 
 
 
offline
Avatar 10

Data înregistrării:
Vineri, 9 Noiembrie 2012, 19:13

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 10 Aprilie 2013, 05:16
atentie: art unde face trimitere este scris in 2010, nu mai este valabil
 
 
 
offline
13

Data înregistrării:
Vineri, 13 Mai 2011, 07:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 10 Aprilie 2013, 07:26
Cu tot respectul, articolele de lege nu au nicio legatura cu intrebarea mea, Acolo e vorba de o eventuala frauda, de garantii ceea ce nu e cazul - fiind vecini total 14 apartamente.
Revin cu intrebarea:
- e corecta incadrarea mea cu conventie civila atata timp cat sunt pensionata medical?
- daca nu, care este forma corecta si ce dari trebuie sa plateasca si angajatorul si eu ca angajat
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 10 Aprilie 2013, 09:16
Din punct de vedere al relatiei pensionata medical gr. III si functia de administrator NU aveti nicio incompatibilitate, in sensul cumularii veniturilor ca pensionara si administrator.
Acest lucru este periculos daca in loc de pensionata medical ati fi fost pensionata anticipat. Atunci vi se interzicea orice prestare suplimentara a vreunei activitati si, prinsa asupra faptului, ati fi fost silita sa inapoiatati pensia.
In cazul dv. nu se pune problema intrucat presupun ca nu depasiti ca venit cumulat venitul mediu brut pe tara.

Problema devine presanta din punct de vedere al contractului sub care prestati, adica ar trebui sa aveti CIM cu timp partial de lucru, presupunand ca nu lucrati 8 ore zilnic ca administrator.
Sigur, completand in decl.112 in sectiunea A, nu in C cum o faceti in prezent, si daca faceti o simulare, va lamuriti imediat care sunt sumele in plus pe care ar trebui sa le platiti la stat.

Ar fi bine, pentru linistea dv. sa convingeti comitetul executiv sa va faca CIM in loc de conventie civila pentru ca diferenta de bani platita la stat pentru salariul dv. de administrator impartit intre apartamentele din asociatie nu este atat de mare incat sa afecteze grav buzunarele locatarilor, dar va fereste de eventuale neplaceri cu mult mai mari si v-ar face somnul mai linistit.
Va rog sa ma credeti ca nu merita sacrificiul de a lucra cu conventie civila in loc de CIM pentru a economisi vecinii dv. costul a 1-2 paini pe luna, in defavoarea linistii dv. personale si...de ce nu si a lor in fond, pentru ca amenzile eventuale, dupa parerea mea destul de improbabil de a va lovi totusi, sunt foarte mari atat pentru asociatie, cat si pentru dv. personal.
Plus ca personal dv. cumulati cateva zecimale in plus la punctajul pe care vi-l vor calcula atunci cand veti iesi la pensie la termen. Dar asta ar fi ultimul argument. Nu imbogatirea dv. ar fi stimulentul de a trece pe CIM, ci nelinistea in care traiti acum si care are un pret cu mult mai mare pe care sunteti nevoita sa-l platiti stiind pericolul care va paste.
Dracul nu este chiar atat de negru, dar nici nu-l putem ignora cum ca n-ar exista...
 
 
 

Discuţie Pensionata medical, sunt dministrator imobil

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 21
Total subiecte: 523666
Total mesaje: 2533343


 

Acum online

Utilizatori (3)
Anca114 , rwkovacs , aiulianctin

Consultanţi (2)
blajaiulia , dolimp

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro