Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.827 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.028 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Recunoasterea in strainatate a divortului pronuntat in Romania

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Miercuri, 4 Martie 2009, 10:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Martie 2009, 13:37

Am urmatoarea problema: Sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania.
Pe data de 10 octombrie 2008 a fost pronuntat la Judecatoria Oradea divortul meu care pe data de 25 noiembrie 2008 a devenit definitiv si irevocabil. Dupa ce Judecatoria a aplicat stampila de "definitiv si irevocabil" am obtinut la Tribunalul Oradea si apostila pe sentinta de divort.
Cu sentinta apostilata si tradusa m-am prezentat la starea civila din localitatea in care domiciliez in Germania pentru a mi se recunoaste divortul, dar aici mi s-a spus ca acesta nu poate fi recunoscut numai pe baza sentintei ci ca am nevoie si de un certificat care prevede recunoasterea hotaririlor judecatoresti in statele CE.
Prietena mea din Oradea a fost si la judecatorie si la tribunal sa intrebe de acest certificat, dar nimeni de acolo nu are cunostiinta de asa ceva.
In urma cercetarilor mele pe net, am descoperit ca e vorba de Anexa I a Regulamentului CE nr.2201/2003. Ba mai mult, am gasit si legea adoptata de Parlamentul Romaniei pentru aplicarea unor regulamente comunitare, printre care si recunoasterea hotararilor judecatoresti in materie matrimoniala. Luand acestea la cunostiinta, am incercat sa iau legatura telefonica cu Tribunalul Oradea unde mi s-a spus la fel ca pina atunci, ca ei nu stiu de asa ceva. Totusi d-na de la telefon, foarte amabila de fapt, m-a sfatuit sa adresez in scris o cerere insotita de actele pe care le am, atat la judecatorie cat si la Tribunal. Dupa ce am facut cererea si am atasat pe langa copia sentintei de divort si formularul certificatului(in lb. romana) si extrasul din legea care reglementeaza emiterea certificatului, le-am trimis toate aceste atat prin mail cat si prin fax atat la judecatorie cat si la tribunal. Totodata prietena mea s-a prezentat personal la judecatorie cu actele, dar acolo a fost pusa la punct rapid spunandui-se la insistentele ei de a abtine vreo informatie, ca "daca nu intelegeti romaneste mergeti la un avocat".
Faxul trimis la judecatorie mi-a fost de doua ori blocat dupa ce am trimis prima paginadar la tribunal a fost receptionat si trimis la registratura. Din pacate insa de acolo a fost redirectionat spre judecatorie pe motiv ca nu e de competenta lor.
La mailurile trimise nu am primit niciun raspuns si toate insistentele mele de a obtine vreo informatie de unde as putea obtine certificatul respectiv s-au soldat cu acelasi rezultat: nu am auzit de asa ceva, nu stim ce trebuie facut, nu e de competenta noastra.
Eu nu mai stiu ce sa fac, unde sa mai merg. Aici in Germania nu mi se recunoaste divortul fara caest act, iar in Romania nu stiu de unde sa-l obtin. Poate imi dati vreun sfat ce sa fac! Sunt disperata

ultima dată editat de montam61 pe data de Miercuri, 4 Martie 2009, 13:38
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 28 Ianuarie 2009, 14:13

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 5 Martie 2009, 10:53
Nu ma mira situatia, pentru ca acelasi lucru l-am patit si eu, cind am avut nevoie de un certificat pentru punerea in executare a unei hotariri pronuntate in Roamania intr-un alt stat din UE. A fost prima solicitare de acest fel la instanta respectiva si nimeni nu stia ce trebuie facut. Dupa o saptamina de tergiversare mi s-a inregistrat cererea si dupa inca vreo saptamina de umblat zilnic de la grefierul sef la judecator si inapoi, punindu-le la dispozitie atit Legea nr. 191/2007 prin care s-a aprobat OUG 119/2006 cit si Reg. CE, in cele din urma am obtinut certificatul respectiv. Deci, in primul rind trebuie sa formulati o cerere catre instanta de fond, respectiv Judecatoria Oradea, prin care sa precizati sa solicitati emiterea certificatului prevazut de Reg.CE nr. 2201/2003, conform legii si OUG mentionate mai sus. Anexati hotarirea judecatorasca si , cel mai bine ar fi ca cineva sa-l inregistreze personal la registratura. Dupa acest lucru, cererea va fi repartizata unui judecator, se va stabili un termen, care in cazul meu a fost de 3 sau 4 zile,care prin incheiere va dispune emiterea certificatului. Intrucit incheierea nu se comunica va trebui ca cineva sa mearga personal,la grefier pentru a ridica certificatul. Daca nu puteti face dvs. demersurile poate ar fi bine sa contactati un avocat care sa se ocupe de procedura. Succes.
 
 
 

Discuţie Recunoasterea in strainatate a divortului pronuntat in Romania

Acest subiect este moderat de către
AVLIL,    gi-jane2,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 80
Total subiecte: 523855
Total mesaje: 2534028


 

Acum online

Utilizatori (66)
popescueduard , floci , raspunsutil , smeagull , valino , BiancaOrban , timpuriu , Radutz , AndreiSRB , blajanu , demostene_ , CRODICA , mch , DinuX , alice53 , konadelle , Alo2016 , magiccom , DlGoe , dana manea , emiliana , andreea_05 , RuxandraLarisa , cyan , ELLACAL , GeorgianaO , ni_leta , jackpiratul , Lili_A , ankalupu , deacristina , ancacatya , AdrianaMariaVlad , razvan.teaca , Felicia_Cirstea , cat33 , financiarg , Cris1971 , Allona , kreka , Irimia Tamara , cutepov , Simona_Voiculescu , Lorenafaur , Balaurul , Dapix , actefirme , ilincatm , alex808 , bellabianca52 , raglub , pyty , Lau179 , vasilicamarcu , roxanagheorghiu2003 , aztpensii , aluB , Andrei54 , Segarceanu , SarandanAnaMaria , RADUCANOIU VICTOR , MihaiPetru , crisanvasile , ela120 , sdanescu , Nicolestefan

Consultanţi (6)
rusu_costelpn , VasiloiuCatalin , accountable , Br-Andreea , Balin_Daniel , patrascu razvan

Moderatori (2)
gi-jane2 , Ares-3

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro