Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.625 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.324 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Obligatiile locatarilor de apartamente la bloc

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
4

Data înregistrării:
Marti, 14 Decembrie 2010, 23:42

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 25 Iunie 2013, 23:18
Carmen, multumesc pentru raspuns. Sunt convins ca este avizat. Eu nu sunt avocat, totusi, chiar si in cazul care a deschis acest subiect gasesc puncte comune cu cazul meu.

"Proprietarul apartamentului de la etajul 2, (apartamentul de deasupra) nu locuieste in el, motiv pentru care nu l-a mai intretinut si se degradeaza.(...) In baie la el, s-a facut gaura in pardoseala din cauza apei. In balconul lui, desi este inchis, se aduna apa de la ploaie, care se scurge pe pereti la celelalte etaje."

Dincolo de faptul ca un locatar este afectat, din ce inteleg eu, problemele cu apa de ploaie acumulata in balcon, supara mai multi locatari.

Legea 230 spune astfel:
B. Obligaţii:
a) să menţină în bune condiţii proprietatea individuală, apartamentul sau spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală al celorlalţi proprietari din condominiu; - ca sa dau numai un exemplu.

Pentru ca situatia pare sa fie in discutie de ceva timp, si pentru ca nu vorbim despre o casa aflata pe o strada, ci de un apartament intre altele reprezentate de Asociatia de Proprietari, imi pare importanta implicarea Asociatiei in aceasta problema. Repet, este doar parerea mea, nu sunt specialist.

In cazul meu, inca imi este greu sa conving oamenii sa faca ceva pentru ca toti dau din umeri, "nu putem intra peste proprietatea omului", iar eu incerc sa-i lamuresc ca, cu ajutorul Asociatiei de Proprietari, cu un preaviz sau chiar fara, fiind o situatie ce persista de peste 10 ani, s-ar putea sparge usa de reprezentantii Asociatiei, cu Politia Locala alaturi (Politia Locala a somat deja proprietarul sa remedieze aceasta situatie) pe motiv de calamitate. Gunoiul este strans pana la 50 de cm inaltime in apartament. Femeia care locuieste aici iese in balcon pe geam, mergand pe gramada de gunoi stransa in sufragerie. Baia ei este utilizata doar de animalele stranse in casa, iar urina se prelinge de la 2 spre etajul 1. Eu sunt vecin cu doamna de la 2 la acelasi etaj, pe noi cel mai tare ne deranjeaza mirosul puternic de fecale si gunoi. De o luna am inceput singur (fara sa astept ca Asociatia sa faca ceva) demersuri de a incerca schimbarea acestei situatii. Directia Sanitar Veterinara a venit in control si a constatat doar mirosul puternic pentru ca nimeni de la apartamentul respectiv nu a deschis usa. Politia Locala a facut acelasi lucru. De la ambele institutii am constatarile de la fata locului. Luna aceasta am expediat catre Asociatia de Proprietari o a doua sesizare. La prima mi-au raspuns ca "ne vom da silinta sa rezolvam..". O luna mai tarziu am facut o doua sesizare si ca sa fiu mai convingator, am mers prin bloc si am mai adaugat inca 13 semnaturi ale altor proprietari deranjati de mirosul puternic. Inca astept raspunsul la aceasta a doua sesizare din partea Asociatiei. Ma gandeam ca urmatorul pas pe care l-as putea face ar fi sa sesizez Biroul pentru Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Sector 4 si sa fac acolo o plangere. Nu stiu zau care ar putea sa fie urmatorul meu pas. Ma tot gandesc sa dau Asociatia in judecata insa stiu ca termenele ar putea sa amane gasirea unei rezolvari pentru alte luni bune. Nu ma intereseaza atat sa ma judec cu asociatia pe termen lung cat imi doresc o rezolvare a acestei situatii cat mai rapida. As vrea sa imi vand apartamentul, insa cu acesta problema langa geamul meu, sunt convins ca pretul trebuie sa fie ceva mai scazut decat ar fi fost normal pentru un apartament in Berceni.

Pe langa asta, inteleg ca se practica si metoda demisiei in bloc din partea celor care conduc Asociatiile de Proprietari cand dau de o situatie mai dificila. De doua luni nu fac decat sa citesc legi si urmaresc speţe asemanatoare incercand sa ma "inspir" pentru urmatorii pasi care ar putea duce la o rezolvare in situatia mea.

Ce imi puteti recomanda?

 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Iunie 2013, 06:53
Va pot recomanda sa va ocupati singur de aceasta problema pe care o aveti si, daca nu reusiti singur, atunci puteti chema si alti proprietari deranjati in aceeasi masura ca si dv. de acest vecin, precum si asociatia, in ajutor ca martor, dar nu sa impuneti asociatiei de proprietari sa deschida proces unui proprietar, mai ales daca acesta nu se manifesta pe proprietatea comuna, ci in propriul apartament.
Dv. ati facut tot ce se putea face si vedeti bine ca nimeni nu patrunde dincolo de usa omului pentru ca nu au voie, constata cele reclamate, fac PV care pot folosi ca inscrisuri in procese, poate dau si amenzi, dar asta e tot ce pot face.
Pe proprietatea omului nu poti intra decat cu mandat, necum sa-i faci curatenie sau sa-l evacuezi din acel loc.

Ati citit legea, dar numai ceea ce va convine, ignorand cuvantul "sau" din textul articolului care este strict legat de cealalta sintagma "dupa caz", adica proprietate privata sau proprietate comuna.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Asociatia poate chema un proprietar in instanta daca acesta afecteaza folosirea proprietatii comune de catre ceilalti vecini ai sai, cum ar fi sa depuna gunoiul pe holul blocului, de exemplu...
In cazul preavizului, iata ce se spune in lege:
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Deci nu pentru altceva, numai pentru parti ale instalatiei comune sau pentru constatarea partii, comune sau individuale, de unde se trage necazul altui proprietar. Si asta pentru ca numai asociatia poate inspecta, verifica, constata si sa faca demersuri pentru reparatie, fie din partea proprietarului, fie din partea asociatiei. Pentru asemenea intamplari reprezentantii asociatiei sunt indreptatiti de lege sa dea preaviz si sa incerce sa intre pe proprietatea privata.

Eu va inteleg ca sunteti disperat. cine n-ar fi? Dar nu asteptati sa va faca altcineva treaba, eventual ii cereti sprijinul, nu-i impuneti sa faca lucruri pe care trebuie sa le incepeti dv.
Adica proces.

Problema dv. nu e acum, ci in viitor pentru ca nu se stie daca la halul in care se prezinta vecinul dv., dupa descrierea facuta aici, se va sinchisi de vreo sentinta judecatoreasca...

ultima dată editat de elga50 pe data de Miercuri, 26 Iunie 2013, 07:10
 
 
 
offline
4

Data înregistrării:
Marti, 14 Decembrie 2010, 23:42

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Iunie 2013, 10:26
Sunt dezamagit de acest raspuns asa cum sunt dezamagit de usurinta cu care toti cei responsabili dau din umeri spunand \"nu avem ce face\". Revin cu un un scurt pasaj din legea 230/2007

Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Apoi, nimeni nu vorbeste aici despre Statutul Asociatiei de Proprietari. La capitolul V - Obligatiile proprietarilor, art. 18

d. sa respecte regulamentul intern al asociatiei de proprietari cu privire la normele de convietuire sociala in cadrul condominiului;

e. sa nu schimbe aspectul proprietatii comune fara acceptul scris al comitetului executiv al asociatiei de proprietari;

La articolul 23:
Daca unul dintre proprietari impiedica, sub orice forma, folosirea normala a condominiului creand prejudicii celorlalti proprietari, dupa caz, masurile pentru pentru folosirea normala a condominiului se vor hotari pe cale judecatoreasca, la solicitarea asociatiei de proprietari.


In raspunsul direct adresat mie de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti avem urmatorul pasaj:\"pentru rezolvarea aspectelor semnalate va puteti adresa Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari, car ela randul sau se poate adresa instantei judecatoresti care sa hotareasca masurile ce se impun pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor, in situatiile in care, in cladirile de locuinte, unul din proprietari sau chiriasi impiedica cu buna stiinta si sub orice forma folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari...\"

Asadar, nu pot sa fiu de acord cu faptul ca mirosul provocat de gunoiul strans de un vecin in apartamentul sau, poate fi doar problema mea. Toti cei care trec pe la etajele inferioare ale cladirii se tin cu mainile de nas. Nu traiesc cu casa in camp sau pe o strada, sunt proprietarul unui apartament reprezentat de Asociatia de Proprietari, Asociatie care functioneaza pe baza legii 230/2007 si care functioneaza si in baza unui statut ce trebuie respectat de toata lumea.

Simplul fapt ca baia apartamentului este o pestera, ca apartamentul este constant rece avand geamuri sparte, ca in urma cu doar o luna jumatate, din cauza instalatiilor sanitare din bucatarie, vecinul de la etaul 1 a fost inundat (solutia gasita pentru asta a fost sa-i opreasca de tot apa) - toate reprezinta de fapt amanarea rezolvarii problemei, si pentru asta nu eu sunt responsabil. Pot fi considerat responsabil pentru timpul pierdut aiurea. Problema asta exista de mai bine de zece ani. Am sperat insa ca cineva va face ceva. Eu am putut chema deja Directia Sanitar Veterniara sau Politia Locala, m-as fi asteptat ca Asociatia sa faca asta. Acum Asociatia a chemat iar Directia Sanitar Veterinara, daca nu vor convinge proprietarul ca Asociatia va intra in apartament (cu preaviz sau fara) pentru a INSPECTA (chestie pe care o pot face) alaturi de Politia Locala si Directia Sanitar Veterinara, atunci mizeria si mirosul va continua sa persiste aici.

ultima dată editat de elga50 pe data de Miercuri, 26 Iunie 2013, 10:28
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Iunie 2013, 11:48
Am sa va spun ca Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti si-a depasit atributiile, sugerand ce trebuie sa faca o alta entitate juridica care nu are contract cu ea, cu Directia.
Adica DSPMB ar fi trebuit sa-si faca treaba ei, daca are atributii in acest sens si nu sa arunce pisica in carca altora - adica sa amendeze.

Si sa zicem ca asociatia, din exces de zel, intra in apartamentul cu pricina. Constata ceea ce se poate mirosi de-afara. Si? Mai departe ce poate face?
Proces? In ce calitate? Am sa va spun aici ca sunteti in eroare si, pentru ca aceasta chestiune va deranjeaza de atata timp, doriti s-o rezolve altii pentru dv.
De ce va spun asta? Pentru ca asociatia de proprietari functioneaza in baza legii si a statutului care trebuie sa fie inauntrul legii.
V-am explicat ca in functie de partea unde proprietarul aduce prejudicii celorlalti proprietari, fie asociatia, daca prejudiciul este in cladire pe partea comuna - care intra in administrarea asociatiei -, fie un proprietar daca prejudiciul este personal, izvorand din proprietatea privata, din folosinta ei nenorocita, il pot actiona pe impricinat in instanta.

Disputele intre locatari nu le rezolva asociatia de proprietari.
Ea are un Regulament de ordin interioara, de acord, are niste recomandari statutare, de acord. Acest Regulament si statut, pentru partea de convietuire in comun sunt niste recomandari deoarece asociatia nu are ce masuri sa ia daca ele nu sunt indeplinite.

Singura justitia este cea care hotaraste in asemenea situatii si pentru asta trebuie sa ajungeti acolo.
Iata ce spune aceeasi lege:

Art. 29. - (1) Cu exceptia atributiilor rezervate exclusiv proprietarilor cu privire la proprietatile individuale, apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta, comitetul executiv reprezinta asociatia de proprietari in administrarea si exploatarea cladirii.

Deci nu are ce cauta reprezentantul asociatiei pe proprietatea cuiva sa-l controleze la curatenie. Asta as vrea sa intelegeti ca va spun eu.

Stiu ca este o situatie disperata, o inteleg foarte bine, este ca si in cazul muzicii data la maxim o agresiune a unor vecini asupra altora, patrunderea decibelilor si mirosului pe toate spatiile, dar asta nu face din asociatia de proprietari politistul blocului pentru ca pur si simplu nu are atributiuni si nici instrumente sa rezolve asemenea situatii.

V-am recomandat sa chemati asociatia si poate si pe ceilalti vecini ca martori in proces in care dv. singur aveti calitate procesuala, nu asociatia de proprietari.
Omul ala cu mizeria nu afecteaza in vreun fel folosirea proprietatii comune in sine. El creaza deranj proprietarilor, daca sunt deranjati, ca persoane fizice, iar litigiul trebuie sa se desfasoare intre persoane fizice.

Imi pare rau ca va dezamagesc, dar asociatia, daca ar deschide proces, i s-ar respinge ca neavand calitate procesuala.
Si sa zicem la limita, ca s-ar intampla toate acestea, ce consecinte ar putea urma? Sa evacueze persoana? De pe proprietatea ei? I se pot aplica contraventii, dar nu evacuare care ar fi o deposedare de proprietate.

Asta e parerea mea. Altii poate au alta parere, mai asteptati, poate se gaseste cineva sa va dea sperante si solutii.
 
 
 
offline
4

Data înregistrării:
Marti, 14 Decembrie 2010, 23:42

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Iunie 2013, 12:48
Prezenta mea pe acest forum este de fapt din dorinta de a alege cele mai bune si optime variante in rezolvarea situatiei in care ma aflu. In acest sens, va multumesc pentru opinia dvs.

Ce s-ar putea face? In primul rand, singura entitate care pare sa aiba posibilitatea de a solicita accesul in apartamentul respectiv este chiar Asociatia de Proprietari. Motivele pentru a solicita prin preaviz accesul in apartament au fost intrunite de mult timp deja.

Autoritatile dau din umeri pe motiv ca ele nu pot intra in apartament, deci, imi pare ca Asociatia de Proprietari este singura care poate intra acolo. Ce ar putea face odata ce a intrat? Asociatia sa remedieze problemele legate de instalatiile sanitare defecte ce au dus deja la probeleme in bloc.

Inteleg ca Asociatia de Proprietari nu poate da amenzi si nu are suficienta autoritate, din acest motiv, Asociatia de Proprietari trebuie sa colaboreze cu autoritatile si o poate face cu mult mai bine decat o fac eu. Statutul de functionare a Asociatiei de Proprietari nu este doar un document ce trebuie luat ca recomandare. E ca si cum maine eu as alege sa nu mai platesc intretinerea, sau cotele parte ce imi revin din reparatii si administrare, doar pentru ca Statutul care prevede clar acest lucru ar fi doar cu titlu de recomandare.

Exemplul dat cu muzica ce deranjeaza vecinii este nepotrivit. Nu vorbim despre ceva ce azi este si maine nu. Mizeria, gunoiul, gandacii sunt peste tot, non stop. Gunoiul din apartamentul respectiv exista, nu e o fabulatie. O echipa ISU, pompierii si salvarea nu au putut intra in apartamentul respectiv in urma cu an din cauza gunoiului care bloca usa, apoi, pentru a intra totusi, au fost alesi cativa baieti mai curajosi cu masti de gaze. Este vorba de o situatie de calamitate, fara niciun fel de exagerare. Nu sunt tipu ala de vecin care face taraboi aiurea. Am un copil mic in dormitorul ce se invecineaza cu apartamentul problema. Nu ma intereseaza vidul de legislatie, presupusa lipsa de autoritate, datu' din umeri. Dupa cum spunea cineva mai sus, chiar si dupa un eventual proces nu este clar cam ce s-ar putea intampla. Inteleg ca primul responsabil trebuie sa fiu eu... sau vecinul de sub apartamentul respectiv, sau ceilalti de la etajele 1, 2 si 3.. deci e vorba mai mult de o singura persoana, proprietar, si din acest motiv spun Asociatia de Proprietari este singura autoritate in aceasta cladire care isi poate coordona activitatea in sprijinul proprietarilor afectati, reprezentantul legal al proprietarilor din acest bloc.

Daca va ajuta imaginatia, ei bine imaginati-va o teava centrala de wc care s-a spart la etajul doi. Apartamentul este plin de fecale, iar dvs imi spuneti ca eu sunt responsabil cu restabilirea ordinii si ca eu trebuie sa o dau in judecata.

In Statutul Asociatiei de Proprietari:

Proprietarii, membri ai asociatiei de proprietari, au urmatoarele obligatii:
a) sa respecte statutul asociatiei de proprietari (...)

g) sa se conformeze obligatiilor proprietarilor din condominiu, prevazute de prezentul statut si
de legislatia in vigoare


Nu exista recomandari.. exista obligatii si drepturi.

Eu fac parte dintr-o Asociatie de Proprietari, asociatie a carei activitate poate fi supravegheata de Primaria de sector, primarie care are in subordonare Politia Locala, politie care a fost solicitata de DSV sa vina in inspectie. Solicit deja atentia tuturor celor de mai sus insa nu accept ca aceasta lupta sa imi apartina doar mie cand de fapt reprezentantul meu legal nu dispune niciun fel de actiune pentru remedierea unei situatii ce afecteaza mai multi proprietari. De fapt, e foarte simplu. Atata timp cat Presedintele, Comitetul Executiv sau Administratorul nu sunt foarte afectati de miros, aceasta problema nu prea exista. Le-am solicitat in ultima sesizare sa faca o sedinta de Comitet Executiv la etajul problema, ca sa inteleaga ca, conform legii, nu au nevoie de sesizarea unui proprietar ci pot sa se autosesizeze cand depisteaza o problema. Inca mai astept raspuns la ultima sesizare semnata de 25% din proprietarii ce formeaza Asociatia de Proprietari. Au 30 de zile pentru asta. Apoi merg la Primarie si daca trebuie sa strang foi semnate de cat mai multi oameni care dau din umeri incapabili, atunci asta voi face, voi strange aceste foi si voi vedea la sfarsit cine este responsabil si pentru ce. Momentan, sunt proprietar intr-un bloc ce sufera de lipsa de eficienta a unei Asociatii de Proprietari, care sa respecte legea si statutul in sprijinul membrilor sai.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Miercuri, 8 Februarie 2012, 21:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Iunie 2013, 14:26
Cei din Comitet, presedintele, administratorul, nu au fost alesi si pusi acolo sa va rezolve dumneavoastra problemele personale, daca nu va place ca o vecina prajeste prea tare ceapa, un vecin strange fier, unu plastic, un vecin nu foloseste parfumul care va place dumneavoastra si cand urcati in lift dupa el miroase prea dulceag sau prea aspru, ca cineva fumeaza in lift, etc
Ei sunt pusi sa rezolve problemele din condominiu, nu sa urmareasca daca proprietarii fac sau nu curat, daca au geamuri sau usi in apartament, nu cred ca ati citit foarte bine L230/2007 si HG 1588/2007 sa vedeti ce atributii are fiecare, credeti ca pentru 2 lei cat ii platiti dumneavoastra trebuie sa va faca si curatenie in apartament, sa spele si in fata usii, sau ce pretentii mai aveti?
De ce nu va puneti in pielea lor si dupa aceea sa vorbiti, asa sa aruncam cu piatra este cel mai usor lucru!
Stim ca TOTI romanii se pricep la fotbal si la dat sfaturi intr-o asociatie, toti stiu sa arate cu degetul pe cei care ii considera "slugi" pt ca ii platesc cu 2 lei pe luna, iar cand vine vorba de implicare se aplica metoda "STRUT"!!
 
 
 
offline
Avatar 18

Data înregistrării:
Joi, 27 Ianuarie 2011, 09:04

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Iunie 2013, 16:08
Presedintele locuieste pe scara dvs. ?. Pentru ca daca vorbiti de o asociatie mamut, unde la adunarile generale se intalnesc altii pentru a hotara problemele din condominiul dvs. ... .

Poate doriti sa va constituiti o asociatie pe scara dvs., numai impreuna cu vecinii care sigur o sa fie de acord cu acest lucru.Puteti fi ales presedinte sa va luptati cu autoritatile mai bine.
Eu asa vad o modalitate de rezolvare.
 
 
 
offline
4

Data înregistrării:
Marti, 14 Decembrie 2010, 23:42

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Iunie 2013, 16:57
Thran, cred ca raspunsul dvs este cel putin rautacios si aproape inutil. Nici raspunsul domnului Johnpescar nu imbogateste cu ceva continutul acestui subiect. Nu pretind si nu am pretins nimic Asociatiei de Proprietari din blocul in care locuiesc de mai bine de zece ani, chiar daca de cele mai multe ori m-am lovit de mirosul puternic care din pacate, nu este de prajeala sau mai stiu eu ce altceva. Am vorbit cu proprietarul apartamentului problema apeland la ratiune si in acelasi timp si cu Administratorul blocului pentru gasirea unei solutii. Cred ca de fapt aici este si problema, de ce sa solicit eu ca proprietar ceva Asociatiei din care fac parte? Ok, am incercat sa fac o sesizare in care mai multi proprietari sa solicite un raspuns din partea Asociatiei de Proprietari pe aceasta problema. Indiferent de cati lei primeste sau nu primeste asociatia, femeia de serviciu sau administratorul, eu imi fac treaba la locul de munca si chiar nu am timp liber suficient de mult ca sa explic asociatiei ca atunci cand exista o problema ce afecteaza mai multi proprietari, are suficiente motive sa se autosesizeze (dupa cum este prevazut in lege). Aceasta nu este singura problema a blocului. Ca sa mai dau un exemplu, traiesc intr-un bloc in care nu exista rampa pentru oamenii cu dizabilitati sau pentru cei care trebuie sa coboare scarile cu carutul copilului in brate, cu toate ca celelalte blocuri au astfel de rampe.

Am cunoscuti care traiesc in ansambluri rezidentiale nou costruite in care statutul si regulamentul de ordine interioara este respectat cu strictete. In blocurile mai vechi, aceste lucruri sunt interpretabile. As vrea sa interpretez eu gresit si problema mea de fapt sa nu fie o problema, dar ea este. Am umblat o duminica intreaga prin apartamentele vecinilor mei solicitandu-le semnatura in sustinerea sesizarii mele. Nu am intalnit niciun vecin care sa spuna NU, toti au semnat. Nu am avut eu suficient timp la dispozitie pentru stat de fapt de vorba cu toti cei care ar fi fost interesati, pentru ca, evident, fiecare proprietar avea ceva de adaugat la lista cu probleme. Lista cu nemultumiri este lunga. Nu cred ca ar fi dificil sa strang 50+1 pentru a schimba componenta Asociatiei de Proprietari, dar nu despre asta e vorba! Asa cum nu este vorba nici despre "toti romanii care se pricep la Fotbal.."

Daca mai exista pareri avizate din partea avocatilor care modereaza sau participa activ pe acest forum, bine, daca nu.. cu respectul cuvenit aratat utilizatorilor, ma voi retrage. Nu simt nevoia sa monopolizez o discutie sau sa incurajez inutil nevoia romanilor de a-si da cu parerea pe orice subiect.

Multumesc.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Obligatiile locatarilor de apartamente la bloc

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 3
Total subiecte: 523661
Total mesaje: 2533324


 

Acum online

Utilizatori (12)
sery107 , ramonapep , alinadrapa , Stoica Tatiana , Catza , criscris1111 , cat33 , eneramonaloli , dtruiacob , ynocentta , lyly64 , Dragos90ro

Consultanţi (1)
Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro