Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 327.985 de membri si 6.023 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.121.484 mesaje in forum.

Discutie Intocmire documente SSM si PSI-SU pentru cabinet medicina muncii de catre administrator

 
 
offline
Avatar 15

Data inregistrarii:
Sambata, 15 Octombrie 2011, 22:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 10:20

Documentele SSM pentru un cabinet de medicina muncii cu pina la 9 angajati se pot intocmi si semna de catre medicul specialist de medicina muncii care este administrator si angajat cu 8 ore la acel cabinet si a absolvit cursul SSM de 40 de ore?

Dar documentele PSI-SU le-ar putea semna? In ce conditii?

Legea 418/2004 privind statutul profesional specific al medicului de medicină a muncii prevede in legatura cu factorii de risc profesional:
...
Art. 7
Medicul de medicină a muncii identifică factorii de risc şi participă la acţiunile de evaluare a acestora prin următoarele acţiuni principale:
a)recomandă investigaţiile adecvate necesare pentru a stabili diagnosticul bolilor profesionale şi/sau al celor legate de profesie;
b)stabileşte diagnosticul bolilor profesionale şi al celor legate de profesie;
c)colaborează cu specialişti din alte domenii în stabilirea diagnosticului bolilor profesionale.
...
Art. 9
Medicul de medicină a muncii organizează supravegherea stării de sănătate a angajaţilor, concordant cu particularităţile expunerii la factorii de risc. În acest scop, medicul de medicină a muncii:
a)participă la evaluarea riscurilor privind bolile profesionale şi bolile legate de profesie;
b)vizitează locurile de muncă pe care le are în supraveghere.
...
 
 
 
offline
8.97

Data inregistrarii:
Duminica, 26 Octombrie 2008, 17:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 12:45
Conf art 16 alin 1 HG 1425/2006 in cazul întreprinderilor cu pânã la 9 lucrãtori inclusiv, angajatorul poate efectua activitãţile din domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, dacã se îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) activitãţile desfãşurate în cadrul întreprinderii nu sunt dintre cele prevãzute în anexa nr. 5;
b) angajatorul îşi desfãşoarã activitatea profesionalã în mod efectiv şi cu regularitate în întreprindere şi/sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel puţin un program de pregãtire în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, cu o duratã minimã de 40 de ore şi conţinutul prevãzut în anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atestã printr-un document de absolvire a programului de pregãtire.

Conf art 4 alin 1 HG 355/2007 supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii.

asadar daca administratorul unui SRL de maxim 9 angajati, are curs SSM de 40 ore poate efectua activitatile in domeniul SSM din societate, iar daca este si medic de medicina muncii poate intocmi evaluarea riscului asupra sănătăţii lucrătorilor, document obligatoriu pentru fiecare societate care are angajati.
 
 
 
offline
Avatar 15

Data inregistrarii:
Sambata, 15 Octombrie 2011, 22:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 13:47
Corect, dar problema ar fi la anexa 5 pct. 4 din HG 1425/2006 si anexele 1 si 3 din HG 1092/2006 care nu stiu cum se interpreteaza in cazul unui cabinet medical de medicina muncii, fara laborator.
 
 
 
offline
8.97

Data inregistrarii:
Duminica, 26 Octombrie 2008, 17:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 16:37
Trebuie sa identificati daca locurile de munca din societate sunt sunt expuse sau risca sa fie expuse la agenţi biologici.
In functie de rezultatele evaluarii veti sti daca va incadrati sau nu in prev art 16 alin 1 lit a Hg 1425/2006.
 
 
 
offline
9.20

Data inregistrarii:
Duminica, 26 Septembrie 2010, 10:15

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 18:06
Copile, trebuie sa stii, viata este mai mereu o lupta continua. (Tatal meu)
 
Activitatea de medic specialist de medicina muncii, care incheie contracte de prestari servicii medicale cu firme din diverse domenii, pe langa examinarea medicala la angajare si examinarea medicala periodica a lucratorilor, poate consta si in activitati de prevenire a imbolnavirilor profesionale, de educatie sanitara a lucratorilor firmelor respective, de participare ca membru in Comitetul ssm, de participare in echipa care face identificarea si evaluarea riscurilor la firmele cu care are incheiat contract de prestari servicii medicale, de raportare a bolilor profesionale si de cercetare a acestora, in cazul in care se inregistreaza cazuri de BP, la firmele cu care are contract, etc.
Prin urmare, evaluarea riscurilor pentru proprii lucratori trebuie sa aiba in vedere pe langa riscurile specifice meseriei/ activitatii proprii, identificate in cadrul firmei dvs. (legate de echipamente de munca utilizate, activitati prestate si locul de munca/ postul de lucru deservit, in incinta firmei) si riscurile identificate si evaluate in cadrul firmelor respective.
Puteti sa efectuati instruirea PSI - SU pentru lucratorii proprii si sa intocmiti/ semnati documente specifice, daca ati urmat un curs in domeniu.
Art 7 si art. 8 din Legea nr. 418/ 2004 pe care le invocati, se refera la activitatea dvs. profesionala, specifica, ca medic de medicina muncii, care presteaza activitati pentru firme interesate, in baza unui contract de prestari servicii medicale. Legea ssm nr. 319/ 2006 si Normele metodologice de aplicare, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, abordeaza activitatea dvs. ca angajator.
Nu exista o prevedere legislativa care sa va interzica, sa efectuati dvs. evaluarea riscurilor la locurile de munca/ posturile de lucru, in cazul in care aveti maxim 9 lucratori angajati si ati urmat cursul de 40 de ore in domeniul ssm.
Anexa 5 pct. 4 din HG nr. 1425/ 2006 si anexele 1 si 3 din HG nr. 1092/ 2006 se refera la expunerea lucratorilor la agenti biologici in timpul desfasurarii de activitati. Daca lucratorii dvs., desfasurand activitati in incinta firmei dvs. nu sunt expusi acolo, la astfel de agenti biologici, nu va incadrati in prevederile art.4 din anexa 5 si puteti efectua instruirea lucratorilor in domeniul ssm si intocmi celelalte documente cerute de lege.
In momentul in care lucratorii dvs. desfasoara activitati pe teritoriul altor firme (dintre cele mentionate de mine mai sus) si la locurile de munca respective exista si alte riscuri de accidentare si imbolnavire profesionala, in afara celor identificate si evaluate de dvs. in cadrul firmei pe care o detineti, acestea vor fi aduse la cunostinta lucratorilor de catre lucratorul desemnat cu activitati ssm/ serviciul intern/ serviciul extern de prevenire si protectie (din cadrul firmei respective sau cu care firma respectiva are incheiat contract de prestari servicii ssm), care in timpul instruirii ssm a lucratorilor dvs., le vor prezenta si aceste riscuri.

 
 
 
 

Discutie Intocmire documente SSM si PSI-SU pentru cabinet medicina muncii de catre administrator

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    gigipopa 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 12
Total subiecte: 415664
Total mesaje: 2121483


 

Acum online

Utilizatori (18)
adystre , planas , Penty , dungasia , smenboom , cosac , simonasn , separatistul , v.buzuru , mancipri , seldom , Ionut_Adrian , oniflavy , manuela.florea , eliceh , Gilia_stud , iuli_ana_g , mondialunelson782

Consultanti (5)
LegalToBusiness , blocexpert , TraduceriAutorizate , Mediator_Bacau , concedierewordpresscom

Moderatori (1)
Iulian Manea

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

NEFERTITI , EUGENG , stoma , CosminaIonescu , Emanuela_26 , sorinpope , mihai_dmc , krcso57 , mitica1955 , acorhaneanu , radu_bufu , ionitaofelia , SAVIN , circa , degandaneyd , cerasela2005 , profilux , Mira12000 , bumbea eugen , nely_zar , nutedabatut , comaneanu elena , dancristianmia , herta , minu , sourcerer05 , ihmyra , andreea_enescu18 , AMihaiescu , Pisi Mia , mary07 , berty18 , bobo-bz , beti66 , tss_2000 , cgeorge , Salak Zoltan , manolecarmen , Stelianu , katushka , Semerean Violeta , iordache_stefania , cretu ioana , acoldea1 , pricop mirela , iosif 4 , aida nihai , Ionitza74 , Ionitza Violeta , dicugta , adle , iulian30 , muskici , aura62 , monica g.f. , prisacarum , MORAR VASILE , robert_molisz , romelia , puru geta , francisk1982 , thor2001 , deea.sv , cristina1985 , Lacu$tA , Iordache Alexandra , roxlore , Oana Danci , mihaif82 , strega , DENUTA , ionutm , cristianmomete , simosymo , murgu veronica , monicadaniela1984 , Andreea Atanasov , mariusika23 , codina , ramona.prefac , Valer1234 , draganmirela , B adela , andrecarmen , arilushu , vlad29 , Minerva Soim , ionela barosan , Adina Beteagu , silviu137 , szilaghyi marius , passat , mariuselectric , marpl2005 , puiu_draganescu , ileana18 , emiliacabuz , pescarusu2 , FOURB , dhossu , irina ion , vevy , Luy20 , andreea_cam , OWARDO , Nico0501 , cnismihaela , geobmwalpina , GramaT , crystina21 , crazydiamond , psbh , corina_docuz , anonim25germ , lavin12 , pinteapaula , sawrad , Oana189 , cucuionut00

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro