Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.712 de membri si 5.999 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.778 mesaje in forum.

Discutie Intocmire documente SSM si PSI-SU pentru cabinet medicina muncii de catre administrator

 
 
offline
Avatar 15

Data inregistrarii:
Sambata, 15 Octombrie 2011, 22:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 10:20

Documentele SSM pentru un cabinet de medicina muncii cu pina la 9 angajati se pot intocmi si semna de catre medicul specialist de medicina muncii care este administrator si angajat cu 8 ore la acel cabinet si a absolvit cursul SSM de 40 de ore?

Dar documentele PSI-SU le-ar putea semna? In ce conditii?

Legea 418/2004 privind statutul profesional specific al medicului de medicină a muncii prevede in legatura cu factorii de risc profesional:
...
Art. 7
Medicul de medicină a muncii identifică factorii de risc și participă la acțiunile de evaluare a acestora prin următoarele acțiuni principale:
a)recomandă investigațiile adecvate necesare pentru a stabili diagnosticul bolilor profesionale și/sau al celor legate de profesie;
b)stabilește diagnosticul bolilor profesionale și al celor legate de profesie;
c)colaborează cu specialiști din alte domenii în stabilirea diagnosticului bolilor profesionale.
...
Art. 9
Medicul de medicină a muncii organizează supravegherea stării de sănătate a angajaților, concordant cu particularitățile expunerii la factorii de risc. În acest scop, medicul de medicină a muncii:
a)participă la evaluarea riscurilor privind bolile profesionale și bolile legate de profesie;
b)vizitează locurile de muncă pe care le are în supraveghere.
...
 
 
 
offline
8.61

Data inregistrarii:
Duminica, 26 Octombrie 2008, 17:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 12:45
Conf art 16 alin 1 HG 1425/2006 in cazul întreprinderilor cu pânã la 9 lucrãtori inclusiv, angajatorul poate efectua activitãțile din domeniul securitãții și sãnãtãții în muncã, dacã se îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiții:
a) activitãțile desfãșurate în cadrul întreprinderii nu sunt dintre cele prevãzute în anexa nr. 5;
b) angajatorul își desfãșoarã activitatea profesionalã în mod efectiv și cu regularitate în întreprindere și/sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel puțin un program de pregãtire în domeniul securitãții și sãnãtãții în muncã, cu o duratã minimã de 40 de ore și conținutul prevãzut în anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atestã printr-un document de absolvire a programului de pregãtire.

Conf art 4 alin 1 HG 355/2007 supravegherea sănătății lucrătorilor este asigurată de către medicii specialiști de medicina muncii.

asadar daca administratorul unui SRL de maxim 9 angajati, are curs SSM de 40 ore poate efectua activitatile in domeniul SSM din societate, iar daca este si medic de medicina muncii poate intocmi evaluarea riscului asupra sănătății lucrătorilor, document obligatoriu pentru fiecare societate care are angajati.
 
 
 
offline
Avatar 15

Data inregistrarii:
Sambata, 15 Octombrie 2011, 22:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 13:47
Corect, dar problema ar fi la anexa 5 pct. 4 din HG 1425/2006 si anexele 1 si 3 din HG 1092/2006 care nu stiu cum se interpreteaza in cazul unui cabinet medical de medicina muncii, fara laborator.
 
 
 
offline
8.61

Data inregistrarii:
Duminica, 26 Octombrie 2008, 17:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 16:37
Trebuie sa identificati daca locurile de munca din societate sunt sunt expuse sau risca sa fie expuse la agenți biologici.
In functie de rezultatele evaluarii veti sti daca va incadrati sau nu in prev art 16 alin 1 lit a Hg 1425/2006.
 
 
 
offline
9.00

Data inregistrarii:
Duminica, 26 Septembrie 2010, 10:15

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 5 Iulie 2013, 18:06
Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. (V.S. Law)
 
Activitatea de medic specialist de medicina muncii, care incheie contracte de prestari servicii medicale cu firme din diverse domenii, pe langa examinarea medicala la angajare si examinarea medicala periodica a lucratorilor, poate consta si in activitati de prevenire a imbolnavirilor profesionale, de educatie sanitara a lucratorilor firmelor respective, de participare ca membru in Comitetul ssm, de participare in echipa care face identificarea si evaluarea riscurilor la firmele cu care are incheiat contract de prestari servicii medicale, de raportare a bolilor profesionale si de cercetare a acestora, in cazul in care se inregistreaza cazuri de BP, la firmele cu care are contract, etc.
Prin urmare, evaluarea riscurilor pentru proprii lucratori trebuie sa aiba in vedere pe langa riscurile specifice meseriei/ activitatii proprii, identificate in cadrul firmei dvs. (legate de echipamente de munca utilizate, activitati prestate si locul de munca/ postul de lucru deservit, in incinta firmei) si riscurile identificate si evaluate in cadrul firmelor respective.
Puteti sa efectuati instruirea PSI - SU pentru lucratorii proprii si sa intocmiti/ semnati documente specifice, daca ati urmat un curs in domeniu.
Art 7 si art. 8 din Legea nr. 418/ 2004 pe care le invocati, se refera la activitatea dvs. profesionala, specifica, ca medic de medicina muncii, care presteaza activitati pentru firme interesate, in baza unui contract de prestari servicii medicale. Legea ssm nr. 319/ 2006 si Normele metodologice de aplicare, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, abordeaza activitatea dvs. ca angajator.
Nu exista o prevedere legislativa care sa va interzica, sa efectuati dvs. evaluarea riscurilor la locurile de munca/ posturile de lucru, in cazul in care aveti maxim 9 lucratori angajati si ati urmat cursul de 40 de ore in domeniul ssm.
Anexa 5 pct. 4 din HG nr. 1425/ 2006 si anexele 1 si 3 din HG nr. 1092/ 2006 se refera la expunerea lucratorilor la agenti biologici in timpul desfasurarii de activitati. Daca lucratorii dvs., desfasurand activitati in incinta firmei dvs. nu sunt expusi acolo, la astfel de agenti biologici, nu va incadrati in prevederile art.4 din anexa 5 si puteti efectua instruirea lucratorilor in domeniul ssm si intocmi celelalte documente cerute de lege.
In momentul in care lucratorii dvs. desfasoara activitati pe teritoriul altor firme (dintre cele mentionate de mine mai sus) si la locurile de munca respective exista si alte riscuri de accidentare si imbolnavire profesionala, in afara celor identificate si evaluate de dvs. in cadrul firmei pe care o detineti, acestea vor fi aduse la cunostinta lucratorilor de catre lucratorul desemnat cu activitati ssm/ serviciul intern/ serviciul extern de prevenire si protectie (din cadrul firmei respective sau cu care firma respectiva are incheiat contract de prestari servicii ssm), care in timpul instruirii ssm a lucratorilor dvs., le vor prezenta si aceste riscuri.

 
 
 
 

Discutie Intocmire documente SSM si PSI-SU pentru cabinet medicina muncii de catre administrator

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    gigipopa 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 47
Total subiecte: 413357
Total mesaje: 2110778


 

Acum online

Utilizatori (22)
adilaur , irumes , visinica , CountPorcula1987 , do , Sintex , lungus , Equintea , ciobanc , gheorghe1938 , motzul68 , andreitim , M_Mihai13 , xp-kry , victorurea , szaboilie , spanci , nicolaee , simona simona , smeagull , lavinia28 , me.elena

Consultanti (5)
cabavo , Adriana Sandu , cipriangabriel , Pako , socinro

Moderatori (1)
carmen01011958

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sotul , andreea kolati , theone , Teodosiu Flavia , Nevermore04all , p_tunder , bservice , babette , TANIAORIANA , VSH , ochi caprui03 , ramiha , alina3119 , kikuhana , Bizz , nadia.dragnea , poiana_prodcom@yahoo.com , freedom_1719 , alen_gold , ESP , extaz , rodicel , laura petric , DANA V , ciudatelul , sonic2007 , julesa , OanaVoinea , patttyyy , ioannnam2002 , simonetta , otylya , dianaozdal , alicep , ariadnamitescu , ramo-nico , IonelTM , boerica , sommyint , CP , Catalin_gal , valifreenet , Tarb , macho , danafatol , simona stana , marianapodaru2009 , Georgiana Vidra Tomescu , laurlaur , sandra_cory@yahoo.com , VioH , lulutza , gabitocoaie , andrei cristi , Nedumeritul , peter61 , cecile , florentaculea , ecaterinadragu , laurageorgescu , elena 76 , turbo20010 , andernina , calin_85 , abercean , marrga , ruppy17 , vsn_gina@yahoo.com , NedelcuCarmen , adriana_h , palflorina , lazarpaul , andreescu_doina , daniel.turtoi , Balanescu , laura neagu , ralle , Mihalache Corina Madalina , margareta_georgescu , lucian_lex , antonetamar , chireageo , dana mihalea , cocean mirela , consultingexp , LIDEEAoffice , MioraIon , cristina03 , BEmanuel87 , 147369 , Dorin_Iulian , tomoxan , scildta , barladeanuD

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro