Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.624 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.746 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Autoritatea tutelara- vanzare imobil proprietar minor- probleme tva

 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Miercuri, 30 Septembrie 2009, 13:47

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 17 Iulie 2013, 17:38

pentru vanzarea unui apartament a unei persoane handicapate si tutelata, este nevoie de acordul autoritatii tutelare; aceasta cere un raport de evaluare; expertul autorizat a intocmit acest raport specificand ca pretul estimat de vanzare al apartamentului este fara tva; autoritatea tutelara imi cere sa fie specificat in raport, de catre expert, faprul ca vanzarea se face cu pretul continand tva, sau fara tva; expertul refuza sa faca aceasta specificatie in raport, deoarece el spune ca nu este de meseria lui sa cunoasca legislatia in privinta vanzarilor, deoarece nu este cunoscator al acestor legi. jurista de la autoritatea tutelara in schimb nu-mi primeste cererea/ dosarul fara aceasta specificatie, iar bolnavei trebuie neaparat sa-i asiguram si pe viitor existenta si ingrijirile necesare, pe care noi (eu si sotul) nu am avea resurse materiale sa le asiguram. ele vin numai din vanzarea acestui apartament. am gasit deja cumparatorul, dar ne poticnim in aceasta probleme. Ma puteti lamiri si pe mine cine are dreptae? jurista de la autoritatea tutelara, sau expertul evaluator? multumesc anticipat pentru un raspuns prompt!!!
 
 
 
offline
Avatar 0.00

Data înregistrării:
Joi, 3 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 18 Iulie 2013, 10:06
Buna ziua!
TVA-ul se aplica doar comerciantilor. Pe cale de consecinta, dumneavoastra nefiind comercianti, in situatia prezentata de dumneavoastra nu poate vorbi de TVA.
Expertul, daca este doar expert evaluator, se rezuma doar la activitatea pentru care este autorizat.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Miercuri, 30 Septembrie 2009, 13:47

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 29 Iulie 2013, 18:21
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!!!
Si tot de AUTORITATEA TUTELARA ma poticnesc mai departe, in vanzarea apartamentului surorii mele handicapate si tutelate de mine, astfel: dupa ce ne-a pus "bete-n roate" cu pretentia ca expertul evaluator sa specifice daca vom plati TVA sau nu la vanzare (ceea ce vad ca dvs. spuneti logic ca nu este de competenta lui sa faca aceasta specificatie!), ne confruntam cu urmatorul fenomen: vanzarea acestui apartament al surorii mele handicapate si tutelate se desfasora in 6 etape:
1. mai intai se cauta un cumparator (pe care practic l-am gasit dupa 6 ani de zile!!!), cu care "batem palma" asupra pretului
2. apoi mergem la Autoritatea Tutelara si facem acolo o cerere prin care solicitam acordul scris al acesteia pentru incheierea antecontractului; din spusele d-nei Juriste de la Autoritatea Tutelara, reiese ca termenul legal pentru emiterea acestui acord este de 30 de zile, iar in cazuri exceptionale (adica daca aceasta are prea mult de lucru, pentru ca, spre exemplu, colegele dansei sunt in concediu, deci un liber-arbitru!!!), termenul poate fi si de 45 de zile!!! Am inteles ca Autoritatea Tutelara nu da acordul pentru precontract decat conditionat de cumpararea unei alte locuinte pentru persoana tutelata
3. dupa ce s-a semnat antecontractul, si am luat desigur, un avans, trebuie sa cautam o alta locuinta pentru persoana tutelata...
4. ... si trebuie dinnou sa mergem la aceeasi Autoritate Tutelara, pentru a solicita un alt acord in vederea cumpararii acelei locuinte (pentru faza de precontract, deoarece aconto-ul incasat la precontractul de vanzare a apartamentului actual, este posibil sa nu acopere costul intreg al noului apartament, iar noi alti bani nu avem!!!). Aceasta il va emite in termenul legal tot de 30/45 de zile!!!
5. Incheiem in fine precontractul de cumparare a noii locuinte, in care sora mea in speta, adica persoana tutelata nu va locui niciodata in el, deoarece ea este grav bolnava si necesita ingrijiri speciale care nu se pot asigura la domiciliu!!! Deci ea va ramane toata viata ei in acel camin particular, unde are parte de cea mai buna ingrijire posibila, ingrijire pe care noi nu i-am putea-o asigura niciodata acasa, si pentru care vanzarea apartamentului ei actual se face tocmai pentru a avea banii necesari ca sa-i asiguram plata taxei caminului respectiv!!!
6. Incheind precontractul pentru cumpararea noului apartament, venim dinnou cu cerere catre aceeasi Autoritate Tutelara, in care solicitam un nou acord, pentru incheierea (in fine!!!) contractului de vanzare a apartamentului ei actual, actiune pe care am initiat-o cu 3/4 luni si jumatate in urma!!! Ca sa nu spun cu 6 ani in urma, daca iau in calcul si timpul care a trecut pana am gasit cumparatorul!!! Spun asta, pentru ca acest ultim acord, se emite si el tot in 30/45 de zile!!! (conform legii!!!)
7. Iar dupa ce am incheiat si contractul final de vanzare a actualului apartament, din restul de bani incasati pe acesta, vom achita integral si noul apartament cumparat!!!

Ma gandesc ce minte diabolica a inventat aceasta Lege, in care statul, prin Autoritatea sa Tutelara, in loc sa sprijine familia care are din nefericire un asemenea necaz si o asemenea problema, si o asemenea responsabilitate, cum este o persoana lipsita de discernamant, de aparare si de posibilitatea de a se guverna singura, deci statul, in loc sa sprijine familia in rezolvarea de urgenta a unor probleme vitale pentru persoanele handicapate si tutelate, tocmai statul prin organul sau Autoritatea Tutelara, care oricum nu face nimic pentru intr-ajutorarea acestor nefericiti, in loc sa sprijine si sa ajute, el/ea impiedica familia care se zbate din rasputeri, dincolo de suferinta imensa de avea o persoana draga in situatia aceasta, sa faca ceva benefic in beneficiul acestei nefericite persoane!!!

Oare ce minte inconstienta poate crede ca intr-o atare situatie, in care vanzarea unui apartament dureaza 3 luni pana la 4 luni si jumatate, o persoana interesata in cumpararea lui, poate astepta atat timp??? Oare cum se chiama Legea/Legile care reglementeaza aceasta situatie in care o persoana tutelata, prin Tutorele ei legal, doreste sa-si vanda aprtamentul pentru a i se asigura plata pentru ingrijirile deosebite de care are nevoie, data fiind starea sanatatii sale??? Va rog din suflet sa ma informati si pe mine asupra acestei/acestor legi, deoarece doresc foarte tare sa citesc si eu cu ochii mei acesta lege/legi, pentru ca nu-mi vine a crede ca lucrurile pot sta chiar asa!!!

Ori poate ca toate acestea sunt doar inventia doamnei jurist al Autoritatii Tutelare, careia, relatandu-i cele ce v-am relatat si dvs. aici, si spunandu-i ca nici un cumparator nu poate astepta atata timp pana sa poata cumpara un apartament, si ca practic pierdem cumparatorul, ce credeti ca mi-a raspuns??? "GHINION!!!" Asta a fost raspunsul domniei sale!!! Mai mult decat atat: cand am intrebat-o daca nu se poate urgenta emiterea acordurilor acestea, mi-a raspuns senina ca ea nu este suficient platita ca sa stea sa lucreze si in week end pentru primarie!!! Dvs. ce intelegeti prin acest raspuns??? Nu trebuie sa-l comentati, nu am facut decat sa va relatez acest lucru!!! Personal stiu exact ce vrea sa insemne el, dar din pacate, eu nu am veniturile adecvate pentru a suplini lipsa de timp si respectiv de bani a doamnei Jurist de la Autoritatea Tutelara!!! De altfel problema nu s-ar fi putut rezolva numai prin lucrul in week end, ci prin stabilirea judicioasa a ordinei prioritatilor lucrarilor! Ma intreb ce s-ar intampla la starea civila, daca pentru o persoana decedata ar trebui sa stai asa cum prevede legea 30/45 de zile pana la emiterea de catre Primarie a Certificatului de Deces, fara de care nu te primeste nimeni in nici un cimitir!!! Oare daca pentru cei morti s-a reglementat termenul de emitere a documentului necesar pentru ingroparea acestora, adica in "regim de urgenta", oare pentru cei vii, in atare situatii de urgenta, nu s-a facut acest lucru? Nu stiu, nu sunt jurist de meserie, dar va rog pe dvs., care sunteti oameni ai legii, lamuriti-ma si pe mine si dati-mi va rog si mie articolul/articolele de lege precum si titlul legii care reglementeaza aceasta situatie.
Va multumesc foarte mult, in avans, pentru raspunsul ce mi-l veti da!!!

ultima dată editat de Anca Florea Podaru pe data de Luni, 29 Iulie 2013, 19:49
 
 
 

Discuţie Autoritatea tutelara- vanzare imobil proprietar minor- probleme tva

Acest subiect este moderat de către
AVLIL,    gi-jane2,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 120
Total subiecte: 524643
Total mesaje: 2536747


 

Acum online

Utilizatori (21)
drandreidi , YSL , papian , DanielScorus , Scacon , madalina15 , sinculi , bigpaulie , monuca , adelinamaria , corneliahernea , marius_sym , STANCIU71 , CUSTODIAN , IOANA1972 , nicoleta_elena , johnnydanut , paris50paris , marin05 , courvoisier , vizor

Consultanţi (1)
ConsuelaScarlat

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro