Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.118 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.006 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Valabilitate certificat IML (medico-legal)

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 9 August 2013, 11:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 9 August 2013, 12:12

Buna!Doresc informatii legate de un prieten care sa culcat cu o fata(14 ani fara o luna-momentul actului sexual).El a realizat ca nu este deloc bine ceea ce va urma sa faca de aceea a intrebato daca e sigura de ceea ce vrea sa faca si daca nu va avea probleme cu parintii ei spunandui ca el nu vrea o relatie.Din contra ea la rugat sa se culce cu ea nu a fost fortata.Dupa ce ei sau culcat impreuna a mai trecut o saptamana si fata respectiva lea spus parintilor,acestia au mers la medic au facut Certificat IML (medico-legal) si acum il ameninta ca daca nu continua relatia cu fata lor vor merge a politie si vor depune plangere iar el va ajunge dupa gratii.As dori sa aflu informatii ajutatoare.Cum sau ce ar trebui sa faca sa nu aiba probleme sa fie obligat sa continuie relatia cu fata respectiva si sa nu ajunga la inchisoare?mentionez fata are momentan 13 ani in cateva zile va face 14 ani si baiatul are 19 ani.va multumesc
 
 
 
offline
8.86
6 1

Data înregistrării:
Luni, 4 Septembrie 2006, 13:36

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 9 August 2013, 12:36
Sfatul meu este sa-si vada de treaba, altfel va avea probleme serioase.
ART. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
#B
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 9 August 2013, 11:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 9 August 2013, 13:38


Da el intradevar vrea si el sa isi vada de treaba lui dar parintii fetei respective il ameninta ca daca nu va continua relatia cu ea vor depune plangere la politie.As dori sa stiu dupa cat timp nu se va mai putea face nici un certificat medical iar cel actual nu va mai fi valabil?


ultima dată editat de legally_aid pe data de Vineri, 9 August 2013, 13:56
 
 
 
offline
9.87
1

Data înregistrării:
Miercuri, 3 August 2011, 11:44

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 9 August 2013, 13:55
Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul- Paulo Coelho
 
Să ştiţi că şi dacă părinţii fetei nu vor depune plângere puteţi fi tras la răspundere penală, actul sexual cu un minor fiind o infracţiune care poate fi urmărită şi din oficiu.Dacă organele de urmărire penală vor lua la cunoştinţă, pe orice cale, despre fapta dvs, vor putea demara acţiunea penală. Iar asta indiferent dacă veţi înţelege să vă continuaţi relaţia cu fata . Certificatul medico-legal emis rămâne valabil, însă, desigur că după o vreme de la momentul la care s-a petrecut fapta nu se mai poate constata decât faptul că fata nu mai este virgină, nu şi un eventual viol . Ar fi însă suficient să mai existe şi alte dovezi care să ateste faptul că fata a întreţinut relaţii sexuale cu dvs., chiar liber consimţite, pentru a atrage răspunderea dvs. penală.
 
 
 
offline
8.86
6 1

Data înregistrării:
Luni, 4 Septembrie 2006, 13:36

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 9 August 2013, 14:10
Problema este delicata, trebuie cineva sa vorbeasca serios cu parintii fetei, suna a santaj ce spuneti dvs, in orice caz nu trebuie sa continuue relatia.Certificatul medico-legal indica starea de deflorare recentă sau starea de deflorare veche (activitate sexuală), dovada acestor relatii se va face cu declaratia ei, declaratii de martori care sa confirme ca cei doi aveau o relatie.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 9 August 2013, 11:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 9 August 2013, 14:27
Ok el oricum nu mai vrea sa aiba nimic cu fata respectiva sta doar din obligatie si frica fata de parintii acelei fete dar daca el repet nu mai are relatii sexuale si nici nu va mai avea aproximativ dupa cat timp parintii fetei nu vor putea sa il mai ameninte cu nimic deoarece nu se vor mai putea ajuta de nici o davada gen proba ginecologica sau certificatul IML care este obtinut acum aproximativ o saptamana de zile?
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 9 August 2013, 11:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 17 August 2013, 04:19
Poate cineva sa ma ajute cu informatiile legate de intrebarea de mai sus?
 
 
 
offline
8.86
6 1

Data înregistrării:
Luni, 4 Septembrie 2006, 13:36

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 7 Septembrie 2013, 10:34
Certificatul IML nu isi va pierde valabilitatea, va avea valoare probatorie oricand raportat la momentul respectiv iar atata timp cat nu intervine prescriptia raspunderii penale teoretic pot depune plangere penala.
 
 
 

Discuţie Valabilitate certificat IML (medico-legal)

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    legally_aid,    simonette12,    Birou-De-Mediator,    trandafir2

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: alexandru171
Mesaj şters de către: Admin
Dată mesaj: Sambata, 7 Septembrie 2013, 00:59
Mesaj şters la data: Sambata, 7 Septembrie 2013, 21:59
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 238
Total subiecte: 524148
Total mesaje: 2535006


 

Acum online

Utilizatori (64)
popescueduard , CristinaMorosan , Daliborka , Dapix , ZahariaIonut , nico_diana@yahoo.com , claudiuvela , raspunsutil , curiosul2016 , laurasarlea , SimonescuC , Pierreod , jorjsandu , Gartenhauses5q , SEugenia , Corina6 , simonaforaus , florymic , Roxana Neagu , IbinceanuStela , DANA VOICULET , TeoTea , ADRIANPopa1 , HoratiuBut , GeorgianaO , quaere , elenavladut , raluca_ec , 2013intreb , CLAUDIAB , MihaiPetru , ancuta_mag , cyan , Ana Maria Tudorica , Lili_Stefan , bubuluta , ExpertJiri , GabrielaCounthr , delia83 , Allona , Deliageorgeta , desp23ina , stanescu1 , bureac62 , DumitracheAngela , Mazurek Ibolya , BogdanArmencea , ccatalin30 , Ronaldrk , MihneaDan , Constantin77 , dascaludan , Serico1 , IdealContab , aztpensii , neludana2000 , Cris_CBN , grigoreelenacristina , martady , Mirrella P. , mihaela.dima@velpitar.ro , Provet , vio.micle , alexboiciuc

Consultanţi (6)
danpopescu2011 , iulia53 , a_fleancu , cabinetavocatura , amvirdan , avocat.bucuresti13

Moderatori (2)
freeelis , AVLIL

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Adina Hofman , enco , CEZAR-TOMA , smiru_99 , codruta_07 , csillasz18 , marcelnis , antranic , madlain7 , contlexpert , gelborn , cristinabunduc2006 , chiselmax , maru46 , kedves , anca78 , mit , akara , odin , Znupi , mireillelove , gaby_rct , avozamb , dremanoil , lacusta , gheorghiu constantin , expur , gabimotocel , consulting_tr , ppdoru , bydyk , Teea , luminitar , doinisor , vicom51 , snoopdoggirl , pupina , bcungureanu , TOASCA79 , xaolin , claudissa , vampirely , akordys , xander_little , daney , nicolle.spiru , nuran , Nicoleta Stoian , floriral , al3xutzu10 , ica cozma , sergiu_degan , rodic@ , emil.petrescu , ramona-maria , Kudos , elena - alina , messagero , hendea , BOGDAN EUGEN , ilina_objopt , marmotica , crys21 , elenn , crisandra7 , optan , Chris-Cross , dragos24 , veronica.gojgar , Miki04 , CRISTINArares , cristinaepa , Vlad Nicoleta , sorinus71 , lavinia almasan , mierlesteanu valentin , chereji , oana57 , busecan , miki25 , cristi7777 , Bustha , big_sister73@yahoo.com , dan tita , danyelacojocaru , G3orgyq , nicoleta_iacob , timeav , mirelatatulescu , djandy23 , anamaria8312 , slvpopescu , diodan , bota simona , anamaria0 , elenor , igorash , LuchianSeb , DLaurentiu , 07121967 , menes662000 , monanicolaescu , bejmuraru , LaurentiuCazan , nycollemaria , valeriu77 , Phantom79 , ovidiu12 , anca07dum , Geoteo , ltkc1760 , yfrx8673 , smur2947 , Alicecej , Kimatoriakqq34 , Joepab , aimxp46 , qondifaea83 , dgmeter34bf , Remfertaq5 , ryynamor , Monteuv , Tuanya , qyuin64 , zbdhz83 , Reyesfa , Leoneldpag , Binnerse3k

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro