Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.828 de membri si 5.989 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.924 mesaje in forum.

Discutie Valabilitate certificat IML (medico-legal)

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 9 August 2013, 11:49

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 9 August 2013, 12:12

Buna!Doresc informatii legate de un prieten care sa culcat cu o fata(14 ani fara o luna-momentul actului sexual).El a realizat ca nu este deloc bine ceea ce va urma sa faca de aceea a intrebato daca e sigura de ceea ce vrea sa faca si daca nu va avea probleme cu parintii ei spunandui ca el nu vrea o relatie.Din contra ea la rugat sa se culce cu ea nu a fost fortata.Dupa ce ei sau culcat impreuna a mai trecut o saptamana si fata respectiva lea spus parintilor,acestia au mers la medic au facut Certificat IML (medico-legal) si acum il ameninta ca daca nu continua relatia cu fata lor vor merge a politie si vor depune plangere iar el va ajunge dupa gratii.As dori sa aflu informatii ajutatoare.Cum sau ce ar trebui sa faca sa nu aiba probleme sa fie obligat sa continuie relatia cu fata respectiva si sa nu ajunga la inchisoare?mentionez fata are momentan 13 ani in cateva zile va face 14 ani si baiatul are 19 ani.va multumesc
 
 
 
offline
9.98
1 1

Data inregistrarii:
Luni, 4 Septembrie 2006, 13:36

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 9 August 2013, 12:36
Sfatul meu este sa-si vada de treaba, altfel va avea probleme serioase.
ART. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de același sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.
Cu aceeași pedeapsă se sancționează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de același sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârșită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influența sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de același sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani și interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârșite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani și interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârșită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani și interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.
#B
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 9 August 2013, 11:49

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 9 August 2013, 13:38


Da el intradevar vrea si el sa isi vada de treaba lui dar parintii fetei respective il ameninta ca daca nu va continua relatia cu ea vor depune plangere la politie.As dori sa stiu dupa cat timp nu se va mai putea face nici un certificat medical iar cel actual nu va mai fi valabil?


ultima data editat de legally_aid pe data de Vineri, 9 August 2013, 13:56
 
 
 
offline
9.00
1

Data inregistrarii:
Miercuri, 3 August 2011, 11:44

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 9 August 2013, 13:55
Pacea nu poate veni din dorinta de pace, ci de la suprimarea instinctelor de razboi. Nicolae Iorga
 
Să știți că și dacă părinții fetei nu vor depune plângere puteți fi tras la răspundere penală, actul sexual cu un minor fiind o infracțiune care poate fi urmărită și din oficiu.Dacă organele de urmărire penală vor lua la cunoștință, pe orice cale, despre fapta dvs, vor putea demara acțiunea penală. Iar asta indiferent dacă veți înțelege să vă continuați relația cu fata . Certificatul medico-legal emis rămâne valabil, însă, desigur că după o vreme de la momentul la care s-a petrecut fapta nu se mai poate constata decât faptul că fata nu mai este virgină, nu și un eventual viol . Ar fi însă suficient să mai existe și alte dovezi care să ateste faptul că fata a întreținut relații sexuale cu dvs., chiar liber consimțite, pentru a atrage răspunderea dvs. penală.
 
 
 
offline
9.98
1 1

Data inregistrarii:
Luni, 4 Septembrie 2006, 13:36

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 9 August 2013, 14:10
Problema este delicata, trebuie cineva sa vorbeasca serios cu parintii fetei, suna a santaj ce spuneti dvs, in orice caz nu trebuie sa continuue relatia.Certificatul medico-legal indica starea de deflorare recentă sau starea de deflorare veche (activitate sexuală), dovada acestor relatii se va face cu declaratia ei, declaratii de martori care sa confirme ca cei doi aveau o relatie.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 9 August 2013, 11:49

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 9 August 2013, 14:27
Ok el oricum nu mai vrea sa aiba nimic cu fata respectiva sta doar din obligatie si frica fata de parintii acelei fete dar daca el repet nu mai are relatii sexuale si nici nu va mai avea aproximativ dupa cat timp parintii fetei nu vor putea sa il mai ameninte cu nimic deoarece nu se vor mai putea ajuta de nici o davada gen proba ginecologica sau certificatul IML care este obtinut acum aproximativ o saptamana de zile?
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 9 August 2013, 11:49

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 17 August 2013, 04:19
Poate cineva sa ma ajute cu informatiile legate de intrebarea de mai sus?
 
 
 
offline
9.98
1 1

Data inregistrarii:
Luni, 4 Septembrie 2006, 13:36

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 7 Septembrie 2013, 10:34
Certificatul IML nu isi va pierde valabilitatea, va avea valoare probatorie oricand raportat la momentul respectiv iar atata timp cat nu intervine prescriptia raspunderii penale teoretic pot depune plangere penala.
 
 
 
 

Discutie Valabilitate certificat IML (medico-legal)

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    GabrielaA,    legally_aid,    simonette12

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: alexandru171
Mesaj sters de catre: Admin
Data mesaj: Sambata, 7 Septembrie 2013, 00:59
Mesaj sters la data: Sambata, 7 Septembrie 2013, 21:59
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 8
Total subiecte: 411868
Total mesaje: 2103924


 

Acum online

Utilizatori (15)
ioanam17 , iuliavreasastie , megan2008 , negreanalina , katsimitros doina , brazvan , itsgya , lusica1 , matrix77 , mrsmonik , dandulaura , Tut_trademark , monika81 , andreeamed , gianina123

Consultanti (0)
-

Moderatori (1)
Adriantot

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

lola , Orwell , TOR , nadial , tatarnic , NAGY ZSOLT , monica.stanciu , pussycat , nicktwister , oaopri , mihai2382 , feryan , smnlp , gsilviu78 , lazar.ionut , Marinela_ br , nabejo , egreta , rapanviorel , rapviorel , nenna26 , irinuta , HORECA EXPERT , SPE , lipovasnj , LECRAM , nar , sonorom , mihalache , georgianacalin , ion neagu , stella_caracostea , horlaci2003 , valentina-meresz , AF Parpala , mamaina , Caligula , popescuvirgil44 , daniela5 , aura_s , alinat , phoenixpetra , gusty , roxiana , alinamugur , getam , mora_attila , antecume , edo23 , mireille_is , marianicoo , iulyian , dr Kiss Borbála , petcudanpetcu , sonia28 , mirunajad , waldymar , andreicsa , diamo , Ion d. , punctali , denisalacra , georgetap , damian088 , elenacarmen , Pantilie Nina , blagu , fl2308 , agafia.staicu , aanaderol , alexdeian , nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , angela_capota , cami_imi , nicoleta teodorescu , alina.chituc , mirela popa , Peitho , cristidelice , iacob laurentiu dan , georgescuray , ANCA SPIRIDON , carmentza , Irina91 , hermannstadtady , Mujagado , onilogi , stanciu aurelia , andra-celia , pasaportista , nelda , alina2006alina91 , costelcalin , judgedredd , evaluarebrasov , virgula , Tya_27 , vrd , ghicosion , tudosevictorel , iuhasz , Viorica Alex , www.alegemedierea.ro , gabrielbulgaru , keleioan , andresclaudia , myoooo , marin raduti , fox23 , AndreASM , mena2308 , cristynika_79 , magdabarbu , CATALIN CORNELIU , trex2308 , jon58 , 230857 , sallai , neagusenior , popa liana , adrianaudroiu , ivan cornelia , bilu ana , Phoenix58 , cristinaobi , dadi68 , anna2308 , mgmediator , Andreea_Ius , Blagoi Daniel , marianacernica , NicuViorel , liviu_ionut , popescubogdan , Cametra , CameliaBP , timofteandreius , SLDTimisoara , MioaraOlteanu , PopaDaniel23 , CIOKOLATA , JohnnyX , Rodyr3 , asanacheromel , MARIANMATE

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro