Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.605 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.960 mesaje in forum.

Discutie Angajatorul nu vrea sa inregistreze instiintarea de graviditate la ITM

 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Joi, 12 Septembrie 2013, 12:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 12 Septembrie 2013, 13:10

Buna ziua!Am o mare problema cu sefii mei de o luna,de cand le-am transmis ca sunt insarcinata si le-am dat prima instiintare de graviditate,conform legii.Pur si simplu au ignorat instiintarea,m-au felicitat pentru sarcina dar au spus ca nu au mai intalnit niciodata o asemenea instiintare si ei nu au auzit ca "asa s-ar face",prin urmare,ca daca doresc prelungirea contractului(sunt la al doilea contract de munca pe perioada determinata de 6 luni,ce expira in noiembrie,cand sarcina va avea in jur de 4 luni si ceva),sa fiu mai "blanda in afirmatii" si "sa nu le indes sub nas legi,ca daca vreau sa incep un razboi al sicanelor,ei castiga".Conducerea e formata integral din membrii aceleiasi familii-tatal-administrator,fiica-dir.executiv,ginerele-dir.economic si cumnata administratorului-sefa de personal.Dir.economic mi-a transmis chiar azi ca socrul lui si sotia lui sunt foarte suparati ca am facut cea de-a doua instiintare si ca nu e nevoie de ea si ca ar trebui sa folosesc timpul cat stau la serviciu sa muncesc si sa nu caut pe google legi si alte prostii,ca ei pot sa nu imi prelungeasca contractul daca vor(si am replicat ca acest lucru e posibil si acum,cand sunt gravida,dar foarte bine putea sa fie asa si daca nu eram gravida) si s-a suparat si mai mult...Credeti-ma ca am ajuns sa ma simt vinovata cu legea in mana si cu dreptul meu in mana...Am plans de azi-dimineata si simt ca am ajuns la capatul rabdarii cu ei...ce pot face?cum pot totusi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca aceste animale nu imi prelungesc contractul?
 
 
 
offline
10
2 40 2

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 12 Septembrie 2013, 13:25
DICTATURA = Regim în care toata lumea trebuie sa spuna ca e democratie.
 
1. - Faptul ca angajatorul nu a anuntat medicul de medicina muncii si ITM (asa cum spune OUR 96/2003) despre starea dvs. de graviditate nu va afecteaza pe dvs.
- Daca se va intampla ceva neplacut atunci responsabilitatea este a angajatorului si nu a dvs.

2. Asa ca nu vad de ce ati intra in disputa cu angajatorul.

3. - Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii ultimei prelungiri, indiferent de situatia in care va aflati dvs.
- Este adevarat si ca angajatorul poate prelungi acest CIM daca doreste dar nu este obligat sa o faca.

4. - Nu mai plangeti nu va mai simtiti vinovata, lucrati cat puteti si apoi intrati in concedii medicale si apoi in concediu de maternitate.
- De ce sa va simtiti vinovata pentru ceva ce nu fac ei si nu va afecteaza?
- Numai daca veti avea de suferit din cauza conditiilor de munca pe timpul sarcinii abia atunci angajatorul va fi sanctionat pentru neindeplinirea obligatiei legale de a anunta medicul de medicina muncii si ITM.

5. Iata ce spune OUG 96/2003 privind protecția maternitãții la locurile de muncã:

Art. 2. - În sensul prevederilor prezentei ordonanțe de urgențã, termenii și expresiile de mai jos sunt definite dupã cum urmeazã:
...
c) salariata gravidã este femeia care anunțã în scris angajatorul asupra stãrii sale fiziologice de graviditate și anexeazã un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sã îi ateste aceastã stare;
d) salariata care a nãscut recent este femeia care și-a reluat activitatea dupã efectuarea concediului de lãuzie și solicitã angajatorului în scris mãsurile de protecție prevãzute de lege, anexând un document medical eliberat de medicul de familie, dar nu mai târziu de 6 luni de la data la care a nãscut;
e) salariata care alãpteazã este femeia care, la reluarea activitãții dupã efectuarea concediului de lãuzie, își alãpteazã copilul și anunțã angajatorul în scris cu privire la începutul și sfârșitul prezumat al perioadei de alãptare, anexând documente medicale eliberate de medicul de familie în acest sens;
...

Art. 7. - (1) În termen de 10 zile lucrãtoare de la data la care angajatorul a fost anunțat în scris de cãtre o salariatã cã se aflã în una dintre situațiile prevãzute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligația sã înștiințeze medicul de medicina muncii, precum și inspectoratul teritorial de muncã pe a cãrui razã își desfãșoarã activitatea.
(2) De la data primirii înștiințãrii medicul de medicina muncii și inspectoratul teritorial de muncã vor verifica condițiile de muncã ale salariatei la termenele și în condițiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgențã.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Joi, 12 Septembrie 2013, 12:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 12 Septembrie 2013, 15:57
Va multumesc mult pentru raspuns!Stiam despre contract,ca au posibilitatea sa nu prelungeasca...sa speram ca nu va fi cazul,desi...sunt foarte imprevizibili(si pe parcursul primului contract au fost corecti si cu trei saptamani inainte sa expire mi-au testat rezistenta la stres..bine atunci nu eram insarcinata )
M-ati linistit in privinta instiintarii.Sa speram ca nu vor fi evenimente neplacute (de ordin medical) si ca totul va decurge bine.Eu credeam ca ma afecteaza si pe mine faptul ca ei ignora acea instiintare,insa in situatia pe care mi-ati explicat-o,e totul in regula.
Va multumim inca o data,eu si bebe.
 
 
 
 

Discutie Angajatorul nu vrea sa inregistreze instiintarea de graviditate la ITM

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    ana-cer,    AVLIL

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: freeelis
Mesaj sters de catre: freeelis
Data mesaj: Joi, 12 Septembrie 2013, 21:19
Mesaj sters la data: Vineri, 13 Septembrie 2013, 07:08
Motiv: mesaj dublat


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 26
Total subiecte: 413178
Total mesaje: 2109960


 

Acum online

Utilizatori (4)
Alexander33 , sorimoldovan , clony , ynocentta

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro