Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.759 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.835 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Contract de imprumut la notar neonorat

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Martie 2009, 20:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 25 Martie 2009, 21:03

Buna seara,

In data de 23.01.2009 am incheiat un contract de imprumut (cu legalizare de semnatura) cu o persoana fizica, pentru suma de 2500 euro, cu termen de restituire la 01.03.2009. Debitorul garanteaza acest imprumut cu autoturismul proprietate proprie "pana la completa achitare a creditului".
In contract se specifica "debitorul se obliga sa nu instraineze autoturismul mai sus mentionat; sa faca toate demersurile necesare pentru ca dreptul de proprietate al bunului in cauza sa treaca in seama creditorului, in conditiile de mai sus".
Nu este mentionata nici o dobanda.
A trecut termenul, debitorul nu mai raspunde la telefon, iar eu vreau sa imi recuperez banii.
Care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez?
Va multumesc anticipat
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Martie 2009, 19:14

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 25 Martie 2009, 21:25
daca in contractul de imprumut este prevazuta si situatia in care autoturismul trece in proprietatea creditorului (ca urmare a nerestituirii imprumutului ) trebuie actionat in judecata. Nu precizati in posesia cui se afla autoturismul si daca plata se face in Euro sau la cursul de schimb din ziua platii, daca da aveti dreptul la dobanda legala
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Martie 2009, 20:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 25 Martie 2009, 22:07
Pentru ca totul sa fie clar, voi reproduce contractul:

Contract de imprumut

Subsemnatul......EU.....,CNP, domiciliul........, in calitate de creditor, denumit in continuare astfel in cuprinsul contractului si
Subsemnatul.......CEL IMPRUMUTAT...., cnp, DOMICILIUL......., in calitate de debitor, denumit in continuare astfel in cuprinsul contractului, intelegem de comun acord sa incheiem prezentul contract de imprumut, in urmatoarele conditii:
Subsemnatul creditor dau cu titlu de imprumut debitorului suma de 2500 euro, suma ce urmeaza a-mi fi restituita pana la data de 03.03.2009.
Subsemnatul debitor am primit de la creditorul susnumit suma de 2500 euro, pe care ma oblig sa o restitui la data fixata prin acest act.
Subsemnatul debitor declar ca inteleg sa garantez acest imprumut cu autoturismul, proprietatea mea, marca......, tip......, cu numar de identificare........, cu numar de omologare........, avand capacitatea cilindrica........., de culoare........., inmatriculat in circulatie sub nr........, pana la completa achitare a creditului.
Pe toata durata contractului debitorul se obliga:
a. sa suporte toate riscurile in caz de distrugere sau avariere a autoturismului in cauza
b. sa nu instraineze autoturismul mai sus mentionat
c. sa faca toate demersurile necesare pentru ca dreptul de proprietate al bunului in cauza sa treaca in seama creditorului, ......EU..., in conditiile de mai sus.
Eu creditorul .........EU........ declar ca am dat cu imprumut debitorului ........EL........, suma de 2500 euro, cu garantia solidara a acestuia si accept toate conditiile enuntate in acest contract.
Noi pertile contractante, precizam ca imprumutul se face fara dobanda si in conditiile prevazute mai sus.
Actul s-a redactat in trei exemplare azi 23.01.2009

Iar pe spate, s-a realizat incheierea de legalizare de semnatura, de catre notar.

Mentionez ca autoturismul e la debitor care il foloseste in continuare.

Deci, ce ma sfatuiti sa fac?
 
 
 
offline
Avatar 2.00
1

Data înregistrării:
Joi, 17 August 2006, 08:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 26 Martie 2009, 10:19
Aţi procedat la înscrierea gajului? Dacă nu, simpla sa obligaţie de a nu vinde autoturismul nu vă este de niciun ajutor în situaţia în care va înstrăina bunul. Dreptul dumneavoastră de gaj nu este opozabil terţului dobînditor şi nu veţi putea urmări autoturismul odată ce a fost vîndut.

Investiţi actul cu formulă executorie. Adresaţi-vă executorului judecătoresc pentru începerea executării silite - în primul rînd pentru sechestrarea bunului.
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Martie 2009, 19:14

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 26 Martie 2009, 20:04
contractul de imprumut nu constituie titlu executoriu nici un executor judecatoresc nu v-a sechestra bunul, recuperarea avansului trebuie solicitata pe cale judecatoreasca ca urmare a nerespectarii obligatiei asumate
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Martie 2009, 20:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 26 Martie 2009, 22:05
Cum pot inscrie gajul?
Ce inseamna asta si cum se face practic?
Cum pot sechestra bunul gajat?

Multumesc
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Luni, 31 Martie 2008, 15:38

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 27 Martie 2009, 10:32
Sa inscrieti gajul va fi destul de greu, pentru ca nu aveti un contract clar de gaj intemeiat pe dispozitiile Legii 99/1999 - titlul VI. Procedura este: va prezentati la un operator autorizat de Ministerul Justitiei - pot sa va recomand Camera de comert si industrie din judetul dvs., sunt operatori autorizati pe toata tara, cautati biroul de Arhiva electronica, si costa cam 70 de lei inscrierea unui aviz initial. Ca sa va faceti o idee, vizitati www.mj.romarhiva.ro, acolo se publica toate inscrierile pentru a deveni opozabile tuturor.

Partea proasta este ca "legalizarea de semnatura " nu este nici de departe valabila ca sa transforme actul de imprumut in titlu executoriu, el este in continuare un act neautentic - adica ati fost la notar dar nu ati cerut ce trebuia
Din aceste motive este foarte posibil sa trebuiasca sa-l actionati in judecata pentru a obtine titlul executoriu impotriva debitorului dvs., pentru ca deocamdata nu aveti, decat pentru masina, dar si acela este discutabil pentru ca nu este bine formulat si nici intemeiat in drept.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Martie 2009, 20:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 30 Martie 2009, 19:36
Cat dureaza de obicei, daca il actionez in judecata, pana la verdict?
Daca isi vinde intre timp masina pot sa ii execut alte bunuri pe care le detine?

Multumesc
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Contract de imprumut la notar neonorat

Acest subiect este moderat de către
gi-jane2,    Ilie1111 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 243
Total subiecte: 523804
Total mesaje: 2533835


 

Acum online

Utilizatori (21)
SPANU CORINA , cyan , Catza , Kolodzieskise1q , Carp Mircea , danilamagda , Dianadevika , radud62 , elenazan , Daliborka , TEODOROFD , Arrochase2ldf , olteanav , nicolas25 , grandanat , a001122 , nikube , tudor_raneti , gru , psorinp , alecsandrucornel

Consultanţi (5)
av_plac , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , iliebanu , adisan

Moderatori (3)
gi-jane2 , george-neagu , legally_aid

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro