Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.332 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Prescriere amenda circulatie

 
offline
14

Data înregistrării:
Luni, 9 Iulie 2012, 15:52

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 15 Octombrie 2013, 19:02

dupa cat timp se prescrie o amenda de circulatie?in 2008 sotul a primit o amenda pentru un accident usor fara victime si a platit amenda dar nu a prezentat chitanta si acum dupa 5 ani sa trezit cu poprire pe salariu de 200 ron ,cand a intrebat de ce i sa aratat o hartie cum ca trebuia sa plateasca aceea amenda si i sa oprit din salariu
 
 
 
offline
33
1

Data înregistrării:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 15 Octombrie 2013, 23:06
Termenele de prescriptie ale datoriilor difera in functie de calitatea pe care o are creditorul. In cazul in care creditorul este statul, datoriile se prescriu in termen de 5 ani, in timp ce, in cazul oricaror alte datorii, termenul de prescriptie este de 3 ani.
Prescrierea datoriilor este reglementata de Codul de Procedura Fiscala, in cazul datoriilor catre stat, si de Codul de Procedura Civila, atunci cand este vorba de alte datorii decat cele fiscale.
Codul de procedura Civila stabileste, la articolul 405, alin. 1,
Termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani.

In ceea ce priveste datoriile catre stat, Codul de Procedura Fiscala este cel care stipuleaza la art. 130, alin. (1), ca
dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani.
Acelasi act normativ stabileste, totodata, ca termenul de prescriptie de 5 ani se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.


In cazul dvs ,daca amenda a fost achitata,nu este vorba despre termen de prescriere ,
titularul debitului putand face dovada platii
 
 
 
offline
14

Data înregistrării:
Luni, 9 Iulie 2012, 15:52

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 15 Octombrie 2013, 23:38
tocmai asta e problema ca el a achitat amenda dar nu a mai dus chitanta ca dovada ,si acum dupa 5 ani cam greu de gasit chitanta,lui i s,a explicat ca degeaba a platit daca nu a dus chitanta nu mai stiu exact unde anume trebuia ,e ca si cum nu ar fi platit ,de aceea mi se pare cam ciudat ca dupa 5 ani sa mai figureze ca nu a platit amenda.ce au facut autoritatile in tot acest timp?plata trebuie sa fie undeva inregistrata banuiesc si totusi de ce doar acum s.au trezit ca nu s,a platit amenda?ciudat lucru? adica si eu daca primesc o amenda nu trebuie sa ma grabesc sa o platesc ca am timp 5 ani la dispozitie sa o achit???????????
 
 
 
offline
25
1

Data înregistrării:
Miercuri, 12 Decembrie 2012, 13:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 16 Octombrie 2013, 09:33
maryag a scris:
i s,a explicat ca degeaba a platit daca nu a dus chitanta nu mai stiu exact unde anume trebuia ,e ca si cum nu ar fi platit ,de aceea mi se pare cam ciudat ca dupa 5 ani sa mai figureze ca nu a platit amenda.ce au facut autoritatile in tot acest timp?


Scrie pe procesul verbal unde trebuia trimisa dovada platii (in original) si anume la politia care a emis pv. Intradevar este o mica tampenie pentru ca scrie ca trebuie trimise atat chitanta cat si pv in original ... si daca nu iti faci copii practic ramai fara posibilitatea de a te apara. In fine ...asta este alta discutie.
De ce dupa atata vreme v-au notificat? Pentru ca s-au intins si ei (cum face toata lumea) la maxim, cat le-a permis termenul. Daca scria in lege ca prescriptia intervine dupa 20 ani, dupa 20 ani vi se trimitea hartia, ca erau ocupati intre timp.
Totusi trebuie sa fiti bucuros ca amenda nu este purtatoare de penalitati si majorari, caci in alte situatii s-au trezit oamenii ca pentru 100 lei impozit, dupa 5 ani aveau de platit 1000 lei, asa ca ... virgula, cautati chitanta.
 
 
 
offline
4.92

Data înregistrării:
Luni, 20 Iulie 2009, 17:42

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 17 Octombrie 2013, 14:05
Daca deja i s-a retunut din salariu e tardiv sa mai faca ceva.Suma e mica, prin instanta cheltuiti mai mult decat amenda.

ultima dată editat de avvalentina pe data de Joi, 17 Octombrie 2013, 14:10
 
 
 

Discuţie Prescriere amenda circulatie

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 8
Total subiecte: 523959
Total mesaje: 2534332


 

Acum online

Utilizatori (0)
-

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro