Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 327.686 de membri si 6.018 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.118.965 mesaje in forum.

Discutie Prescriere amenda circulatie

 
 
offline
12

Data inregistrarii:
Luni, 9 Iulie 2012, 15:52

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 15 Octombrie 2013, 19:02

dupa cat timp se prescrie o amenda de circulatie?in 2008 sotul a primit o amenda pentru un accident usor fara victime si a platit amenda dar nu a prezentat chitanta si acum dupa 5 ani sa trezit cu poprire pe salariu de 200 ron ,cand a intrebat de ce i sa aratat o hartie cum ca trebuia sa plateasca aceea amenda si i sa oprit din salariu
 
 
 
offline
32
1

Data inregistrarii:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 15 Octombrie 2013, 23:06
Termenele de prescriptie ale datoriilor difera in functie de calitatea pe care o are creditorul. In cazul in care creditorul este statul, datoriile se prescriu in termen de 5 ani, in timp ce, in cazul oricaror alte datorii, termenul de prescriptie este de 3 ani.
Prescrierea datoriilor este reglementata de Codul de Procedura Fiscala, in cazul datoriilor catre stat, si de Codul de Procedura Civila, atunci cand este vorba de alte datorii decat cele fiscale.
Codul de procedura Civila stabileste, la articolul 405, alin. 1,
Termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani.

In ceea ce priveste datoriile catre stat, Codul de Procedura Fiscala este cel care stipuleaza la art. 130, alin. (1), ca
dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani.
Acelasi act normativ stabileste, totodata, ca termenul de prescriptie de 5 ani se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.


In cazul dvs ,daca amenda a fost achitata,nu este vorba despre termen de prescriere ,
titularul debitului putand face dovada platii
 
 
 
offline
12

Data inregistrarii:
Luni, 9 Iulie 2012, 15:52

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 15 Octombrie 2013, 23:38
tocmai asta e problema ca el a achitat amenda dar nu a mai dus chitanta ca dovada ,si acum dupa 5 ani cam greu de gasit chitanta,lui i s,a explicat ca degeaba a platit daca nu a dus chitanta nu mai stiu exact unde anume trebuia ,e ca si cum nu ar fi platit ,de aceea mi se pare cam ciudat ca dupa 5 ani sa mai figureze ca nu a platit amenda.ce au facut autoritatile in tot acest timp?plata trebuie sa fie undeva inregistrata banuiesc si totusi de ce doar acum s.au trezit ca nu s,a platit amenda?ciudat lucru? adica si eu daca primesc o amenda nu trebuie sa ma grabesc sa o platesc ca am timp 5 ani la dispozitie sa o achit???????????
 
 
 
offline
21
1

Data inregistrarii:
Miercuri, 12 Decembrie 2012, 13:48

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 16 Octombrie 2013, 09:33
maryag a scris:
i s,a explicat ca degeaba a platit daca nu a dus chitanta nu mai stiu exact unde anume trebuia ,e ca si cum nu ar fi platit ,de aceea mi se pare cam ciudat ca dupa 5 ani sa mai figureze ca nu a platit amenda.ce au facut autoritatile in tot acest timp?


Scrie pe procesul verbal unde trebuia trimisa dovada platii (in original) si anume la politia care a emis pv. Intradevar este o mica tampenie pentru ca scrie ca trebuie trimise atat chitanta cat si pv in original ... si daca nu iti faci copii practic ramai fara posibilitatea de a te apara. In fine ...asta este alta discutie.
De ce dupa atata vreme v-au notificat? Pentru ca s-au intins si ei (cum face toata lumea) la maxim, cat le-a permis termenul. Daca scria in lege ca prescriptia intervine dupa 20 ani, dupa 20 ani vi se trimitea hartia, ca erau ocupati intre timp.
Totusi trebuie sa fiti bucuros ca amenda nu este purtatoare de penalitati si majorari, caci in alte situatii s-au trezit oamenii ca pentru 100 lei impozit, dupa 5 ani aveau de platit 1000 lei, asa ca ... virgula, cautati chitanta.
 
 
 
offline
7.70

Data inregistrarii:
Luni, 20 Iulie 2009, 17:42

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 17 Octombrie 2013, 14:05
Daca deja i s-a retunut din salariu e tardiv sa mai faca ceva.Suma e mica, prin instanta cheltuiti mai mult decat amenda.

ultima data editat de avvalentina pe data de Joi, 17 Octombrie 2013, 14:10
 
 
 
 

Discutie Prescriere amenda circulatie

Acest subiect este moderat de catre
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 37
Total subiecte: 415071
Total mesaje: 2118965


 

Acum online

Utilizatori (4)
elenaref , Cristian_Popa , Savinica , MCristiiii

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

vio65 , issis4ever , hellen_gheorghiu , C.Geta , oana_banana , juridicmg , antonia_m09 , gms , danfelician , BAO , bimba , ermis , andreiiuhasz , mirky , dull camelia , 245 , 2344 , vrancianugina , bulgar , bebe_l , alissia , chirila_nik , kmellia , personal.cm , ninap , bonn , anatweety , erik , lbondila , tanase eleonora , av_talica , deliamitran , flaviusf , marcomet , Camelia_Ulian , vajovis , shantia , ALEX_43 , luiza_manea , PRUTEANU ELENA , Sorin Herciu , cosmin07 , savugabriela , cristina_cosciug , antoanela_petre , miki15 , Razvan41 , cleo.todinca , Dan Tofan , Ivan Paul , popescucrist , taky_mika , dandamian , radoi , Socotitu , Paula Fagras , szabopalrichard , gabimirea1966 , adhyguru , cristi b. , popa remus , zeitaveronik , Irina.R , crys73 , nicoleta_dumitrache , Marian M , eraser , dcg_kmellia , laura karmen , el_koko_08 , Ailin_ro , andreearicu , alimiha , eddietraxx , galia ionescu , cyber , ramona mustatea , catalina_mmc , gubithebest , sunshine60 , prejbeanu daniela-liliana , ramona_mustatea , ctlnardeleanu , cristina1580c , tesscorina , sachelariec , sergiuastelean , imircea , bertea.alina , gligoras sebastian , Gabriel Florea , raul sebastian , herexpert , roxani , robert radu , mihaela ghinea , MICU SANDICA , salmiroxa , salmirox , Florina.Mihailescu , SergiuUigres , boda_meli , leonidas11 , Aurelia Butiurca , magda.coco , elenaio , leonardoxox , marpavr , Ion Tudose , cristinnagrigore , maryus_viloria , snaider paul , HajimDumitru1988 , kadir , cristina pitulan , rondy , georgemarinescu76 , oanapescaru , barbutop55 , tudororos , barbupaunvalerica , Dumbrava Violeta , sorinpanait , constantin1bencia , Knut , P-CRISTIAN , gutar , aurel22006 , ionutzPVL , floden , ramona calin , costinic , jicapopescu , signyournamec , sergiu_sd , posdi , imariana , aurel1967 , nicu02 , wella , camysunt , CRISTIAN-P , margaretaslav , marcelbargan , violetacornea , alinfedor , Nitu_Virgeenia , cosladin , selaruadriana , ramonaduma , carjilageorgeta , alex184 , munteanuaglaia , cornelpatriche , soreanua , Dienush

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro