Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 323.553 de membri si 5.961 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.082.029 mesaje in forum.

Discutie care este cota de perisabilitate la marfuri alimentare?

 
 
offline
Avatar 0.00

Data inregistrarii:
Marti, 6 Ianuarie 2009, 15:25

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 15 Mai 2009, 12:09

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu aceste cote de perisabilitate. La marfurile alimentare care sunt cotele de perisabilitate? Cate sticle de ulei au voie sa fie sparte intr-o alimentara de exemplu? Sau macar sa ma ajutati cu numarul Monitorului Oficial in care se fac aceste precizari...Multumesc in avans..
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 24 Martie 2009, 15:24

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 15 Mai 2009, 12:43
În MO nr. 522 din data de 10 iunie 2004 a fost publicată HG nr. 831-2004, pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare


Art. 1. - Se aprobă Normele privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. - Pentru instituțiile publice, limitele maxime de perisabilitate admise se aprobă de ordonatorul principal de credite. În acest scop, ministerele vor stabili limite proprii, care vor fi supuse spre avizare Ministerului Finanțelor Publice.
NORME
privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri
în procesul de comercializare

Art. 1. - Prin perisabilități, în sensul prezentelor norme, se înțelege scăzămintele care se produc în timpul transportului, manipulării, depozitării și desfacerii mărfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliză, răcire, înghețare, topire, oxidare, aderare la pereții vagoanelor sau ai vaselor în care sunt transportate, descompunere, scurgere, îmbibare, îngroșare, împrăștiere, fărâmițare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, în procesul de comercializare în rețeaua de distribuție (depozite cu ridicata, unități comerciale cu amănuntul și de alimentație publică).
Art. 2. - Nu constituie perisabilități pierderile incluse în normele de consum tehnologic, precum și cele produse prin neglijență, sustrageri și cele produse din alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de forță majoră.
Art. 3. - Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate mărfurilor potrivit prevederilor art. 1 sunt prevăzute la art. 13.
Art. 4. - Perisabilitățile produse în condițiile menționate la art. 1 se aprobă de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, după caz, la nivelul cantităților efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia recepționării mărfurilor transportate, a inventarierii sau a predării gestiunii, până la limitele prevăzute la art. 13.
Art. 5. - Limitele maxime de perisabilitate pentru mărfurile ambalate în recipiente din sticlă se aplică și pentru ambalajele respective.
Art. 6. - Perisabilitățile pot fi acordate numai după o verificare faptică a cantităților de produse existente în gestiune, stabilite după cântărire, numărare, măsurare și prin alte asemenea procedee și după efectuarea compensărilor conform prevederilor legale în vigoare.
Art. 7. - Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare și desfacere se stabilesc la nivelul întregii activități a persoanei juridice plătitoare de impozit pe profit, prin aplicarea coeficientului stabilit pentru grupa de mărfuri la prețul de înregistrare al mărfurilor intrate sau la prețul de livrare pentru mărfurile vândute în perioada cuprinsă între două inventare.
Art. 8. - Aceleași limite maxime de perisabilitate se acordă și pentru mărfurile din stoc.
Art. 9. - Limitele maxime de perisabilitate în timpul transportului se aplică o singură dată pentru cantitățile de marfă efectiv intrate sau, după caz, livrate, în funcție de condiția de livrare stabilită între furnizor și beneficiar.
Art. 10. - Comercianții pot stabili cote de perisabilități diferențiate sortimental pe depozite, magazine, gestiuni, pentru a fi admise la cheltuieli deductibile din profitul impozabil, cu obligativitatea încadrării în limitele maxime de perisabilitate prevăzute pentru grupa respectivă de mărfuri.
Art. 11. - Pierderile sau scăderile cantitative care depășesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.
Art. 12. - Normele privind limitele admisibile de perisabilitate se aplică numai persoanelor juridice care sunt obligate, potrivit legii, la plata impozitului pe profit, în limita căruia cheltuielile cu perisabilitățile sunt deductibile din veniturile realizate.
Art. 13. - Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate mărfurilor în procesul de comercializare sunt cele prevăzute în anexele nr. 1-3*) care fac parte integrantă din prezentele norme, și anume:
a) anexa nr. 1, pentru produse alimentare și nealimentare;
b) anexa nr. 2, pentru produse medicamentoase de uz uman;
c) anexa nr. 3, pentru produse farmaceutice și alte produse de uz veterinar. 
 
 
offline
Avatar 0.00

Data inregistrarii:
Marti, 6 Ianuarie 2009, 15:25

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 15 Mai 2009, 12:52
Multumesc mult.
 
 
 
offline
Avatar 0.00

Data inregistrarii:
Marti, 6 Ianuarie 2009, 15:25

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 15 Mai 2009, 13:06
Cu o singura intrebare va mai deranjez: care este inregistrarea contabila? se scade ca si cheltuiala suma rezultata din inmultirea sumei rezultata din intrari cu coeficientul precizat?
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 24 Martie 2009, 15:24

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 15 Mai 2009, 17:36
Eu personal la fiecare trimestru cer de la administratorul firmei un proces verbal cu toate florile "stricate" la pret de vanzare pe care le inregistrez in ct 6581. Perisabilitatile se inregistreaza in contabilitate la fel ca o descarcare de gestiune numai ca in loc de ct 607 se foloseste ct 6581.
Are caracter nedeductibil si nici la control nu am avut probleme.
 
 
 
 

Discutie care este cota de perisabilitate la marfuri alimentare?

Acest subiect este moderat de catre
carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea,    ioanbutariu

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: gabi ciugulea
Mesaj sters de catre: Alin Popescu
Data mesaj: Marti, 7 Februarie 2012, 08:42
Mesaj sters la data: Marti, 7 Februarie 2012, 08:57
Motiv: contine doar un citat


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 15
Total subiecte: 407682
Total mesaje: 2082029


 

Acum online

Utilizatori (0)
-

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

tazyx , corami , twinkle23 , pussi , misios.florentina , bdragoi , dana75 , dulman_elena , yuy , irinaroscanu , edson , .george. , cyry , luiupul , serbancecilia , totioady , alexianic , vyoleta , kmonica , crismargi85 , felcontrub , IULIA_28 , danielazanca , gegea , mcasperi , andre_ea , Andreea Tastaman , mirela70 , vizinteanu_daniel , Cernat Roxana Ana , Mariana Balica , alina_blaga23 , ALBERTINNO_07 , d.bostan , henriettebondar , lili80ro , Badetoiu F , ghinda_26 , nic1976 , mara_elfitza , alina.l , alina2385 , ionutz3d , bogdancau , mirela1999 , anabella_n , ALINA AGNES , gabi zotic , Rock , Chanell0769 , lupudm , biby , DoriTM , mb_63 , sharpi , ELY_ELY344 , Norishor , ammona , DriverLaci , ramore , LIVIU NISTEA , ludas , dobos_daniela , nazira , ioanaiuliana , babei lacramioara , gabivoicu2003 , coman.dragos , misios.eleni , ioanrv , corina23 , sidorex , mac23 , adrianasaavedragonzalez , Nicoleta Alexandru , alexaama , talidae2000 , remus_agigea , ginagin , bursuku , Berty01 , AlexGhe , piciuk , alina230789 , pavel artur , adela_florin , regalino , Aura23 , flor ghiocel , mani_hodea , ejusty , gigivoicu , corina.ciobanu , dobrescuPetrica , cata83 , cata_strophik2010 , MANOLEAFLORENTIN , m_floris_28 , Suciu Titus MIrcea , Nikia , moonnnyyyy , D33a87 , cosmin02npl , DOINALECU , loviubesc , cocoryy , aniella35 , csillab , roxi8423 , febletea , Bourvil , nicoleta89mihaela , CarlaE , candru , mihaelapetrescu , volodea , VasileCiubotariu , oanabalas , NanuCorinaElvira , julietav , pappa , law_andreea , dalin23 , Dusinszky Sandor , cristinamaf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro