Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.759 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.835 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie declaratie de renuntare la succesiune

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Marti, 2 Septembrie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 16 Iunie 2009, 16:28
In certificatul de mostenitor exista specificat cine sunt renuntatorii. Daca acest act nu este indetulator, solicitati odata in scris Camerei Notarilor sa va dea un raspuns scris in acest sens, iar daca nici acesta nu este relevant pentru instanta, cereti instantei de judecata sa solicite inscrisul.
Oricum faptul ca sora mamei nu recunoaste ar trebui sa faca si ea dovada ca nu exista niciun inscris prin care renunta la mostenire.

 
 
 
offline
Avatar 10

Data înregistrării:
Luni, 27 Octombrie 2008, 12:08

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 16 Iunie 2009, 16:47
Va multumesc, o sa cer de la camera un raspuns in scris.
 
 
 
offline
1.40

Data înregistrării:
Marti, 8 August 2006, 18:23

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 16 Iunie 2009, 17:11
In certificatul de mostenitor se trec clar care sunt persoanele renuntatoare la mostenire, impreuna cu un nr. al documentului de renuntare, astfel aveti urmatoarele optiuni:
- sa solicitati de la Camera Notarilor Publici o copie conforma cu originalul de pe certificatul de mostenitor nr.../.... (daca certificatul este identic cu cel ce apare in arhiva camerei notarilor, se prfezuma pana la proba contrara a matusii ca ar exista o declaratie de renuntare falsa, astfel... matusa trebuie sa-si dovedeasca sustinerile - un principiu in materie de litigii)
- sa solicitati in scris o copie conforma cu originalul a declaratiei de renuntare de la Camera notarilor si daca acestia tot refuza sa va elibereze actul, solicitati instantei sa ceara acest act de camera notarilor.

Ceea ce nu inteleg este pt ce va judecati cu matusa? Cere cumva anularea certificatului de mostenitor? In acest caz... a trecut cam mult timp si daca nu e motiv de nulitate absoluta actiunea e prescrisa si dumneavoastra va agitati degeaba
 
 
 
offline
Avatar 10

Data înregistrării:
Luni, 27 Octombrie 2008, 12:08

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 17 Iunie 2009, 09:04

Povestea e un pic mai complicata:
Bunicul meu a fost adoptat in 1929.
In 1968 moare tatal adoptiv, se face succesiunea,mostenitorii fiind: sotia supravietuitoare, bunicul meu(fiu adoptiv) si cei trei copii ai bunicului meu: 2 fete dintre care una este mama mea si un baiat. Bunicul si doi copii renunta la succesiune prin decl. inreg. la Notariat, ramanand ca mostenitori mama mea(nepoata de fiu) si sotia supravietuitoare. Bunurile ramase sunt o casa veche si o bucata de teren (aprox.2000 mp).
In 1974 moare si sotia supravietuitoare, se face succesiunea, din nou renunta bunicul si cei doi copii, astfel mama ramane unic mostenitor cu cota 1/1. Din 1974 si pana in prezent impozitul pe teren a fost platit de mama (are rol deschis la Primarie pe numele ei) si noi am stapanit terenul (casa intre timp a fost demolata), neopunandu-se nimeni.
In 1987 a murit bunicul(tatal mamei),s-a facut succesiunea pe bunurile lui, cei 3 copii(mama mea, sora ei si fratele lor) au renuntat,ramanand bunica(mama lor) ca sotie supravietuitoare cu toate bunurile; mentionez ca este vorba de bunurile celor doi soti, pamant cumparat in timpul vietii sau mostenit de la parinti(parintii naturali ai bunicului meu), nefacindu-se niciodata referinta la acea bucata de teren ramasa de la parintii adoptivi ai bunicului si pentru care mama are certificat de mostenitor.
In 2001 a murit si bunica(mama celor 3), cei 3 copii n-au facut succesiunea pana astazi. Acum au decis sa o faca, dar acum apare problema:
Cei 2 frati ai mamei(de fapt doar sora mamei si fiica fratelui - pt. ca el a murit anul trecut) sustin ca mama nu mai are dreptul la a 3-a parte din masa succesorala ramasa de la parinti, pentru ca ea are deja partea ei (cea primita la moartea parintilor adoptivi ai tatalui lor). Matusa mea sustine ca nu-si aduce aminte ca ea si fratele ei sa fi dat acele decl.de renuntare la succesiune si ca mama mea ar fi facut falsuri in acte, ceea ce nu este deloc adevarat.Mama este chemata ca parata intr-un proces de partaj judiciar, in masa succesorala ramasa dupa bunica mea(mama ei) fiind introdus si acest teren de 2000 mp pt. care exista cele 2 certificate de mostenitor pe numele mamei.
Acest teren este introdus in masa succesorala pe baza unui act de V-C facut in 1930, intr-adevar original, cu stampila Judecatoriei din acea vreme, prin care tatal adoptiv al bunicului meu ii vinde acestuia toate bunurile, se mentioneaza si pretul pe care bunicui il plateste,urmand ca bunicul sa intre in stapanirea lor la moartea celor doi(a tatalui adoptiv si a sotiei lui). De acest act mama mea nu a stiut nimic pana astazi, in plus bunicul nu s-a inregistrat niciodata la Primarie cu aceasta suprafata de teren, a fost inregistrat tatal lui adoptiv si de cand a ramas mama unic mostenitor s-a inregistrat ea (adica din 1974). Eu zic bine, bine, in 1968 exista acel contract (cand bunicul si cei 2 copii ai lui au renuntat la mostenire) dar daca bunicul a renuntat inseamna ca n-a vrut sa tina cont de acel act,nu? In plus atata timp cat au trait atat bunicul cat si bunica nimeni n-a scos la iveala acel act de v-c (asa se puteau intreba, ne puteam lamuri) acum va intreb ce sanse are mama mea? Exista vreun termen de prescriere?
Au fost deja 3 infatisari, eu am mers la Camera Notarilor si mi s-a dat un raspuns evaziv, ca exista certificatele de mostenitor(pe acelea le avem si noi) dar ca declaratiile de renuntare unde apare semnatura respectivilor nu se mai pastreaza, s-au dat la distrus.... dar exista un registru unde se inregistreaza aceste declaratii, o copie dupa foaia din Registru pot avea, nu? In caz ca vreau sa vad dosarul de succesiune, mi-l pot arata? E posibil sa se "sustraga" aceste declaratii? In plus de la Camera Notarilor se feresc sa-mi dea un raspuns scris, oare de ce?
Mama e hotarata sa renunte, se gandeste la acel act de v-c din 1930, dar vrea sa demonstreze ca nu a facut niciun fals (asa cum o invinovateste sora ei), numai cu acele declaratii pe care se vede semnatura lor putem demonstra, dar cum sa facem daca nu le gasim?
Va multumesc pentru atentia acordata, o zi buna tuturor!
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie declaratie de renuntare la succesiune

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 244
Total subiecte: 523804
Total mesaje: 2533835


 

Acum online

Utilizatori (18)
cyan , SPANU CORINA , tudor_raneti , Catza , Kolodzieskise1q , Carp Mircea , danilamagda , Dianadevika , radud62 , elenazan , Daliborka , TEODOROFD , Arrochase2ldf , olteanav , nicolas25 , grandanat , a001122 , nikube

Consultanţi (5)
av_plac , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , iliebanu , adisan

Moderatori (3)
george-neagu , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro