Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.422 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.087 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Conditii reziliere contract de inchiriere

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
17

Data înregistrării:
Luni, 20 Februarie 2006, 01:12

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 18 Iunie 2009, 18:02

As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de inchiriere. E posibil sa nu fie inca nevoie dar vreau sa fiu pregatita. Situatia sta cam asa:

Chiriasii mei, la fiecare termen de plata a chiriei cer "negociere" in sensul scaderii pretului, insa mie nu imi convine sa iau o chirie de garsoniera (cit ar vrea ei sa dea) pe un apartament de 2 camere pe care l-am pus la dispozitie complet mobilat si utiliat cu electrocasnice mici si mari, covoare, perdele etc. Cind am spus ca nu sunt de acord cu scaderea pretului au platit pretul din contract insa acum din nou trebuie sa incasez chiria si iar mi s-a cerut "sa vin sa discutam".

Mentionez ca la incheierea contractului am scazut din pretul cerut initial deoarece au spus ca doresc sa faca contractul pe 2 ani iar in conditiile unei investitii pe termen lung o suma mai mica ar fi fost ok. Cum insa nu au nici un an de cind stau acolo si deja avem discutii e posibil sa doreasca intr-adevar sa plece, daca vor vedea ca nu "las" din pret. La inceput chiar ei mi-au sugerat sa inregistrez contractul cu o suma mai mica pentru a plati cit mai putin impozit la stat (poate aveau in vedere ca vor incepe "negocierile" mai tirziu si asa m-ar fi "avut la mina" dindu-mi doar suma scrisa in contract) insa eu am inregistrat contractul si am platit impozitele corect, la sumele pe care le-am incasat efectiv.

Contractul prevede rezilierea la cererea chiriasului cu 60 zile preaviz, iar la cererea proprietarului in conditiile in care nu se plateste chiria, nu se respecta normele de convietuire civilizata etc.

Ma gindesc ca poate ar trebui sa le cer eu acum sa se gindeasca daca intr-adevar mai vor sa stea (in conditiile contractului adica la aceiasi bani ca pina acum) sau daca nu, sa-si gaseasca ceva la pretul dorit de ei (ar avea cele 60 de zile la dispozitie pentru asta). Macar daca imi lasa apartamentul liber la inceputul lui septembrie pot inchiria in toamna la studenti carora chiria impartita la 3-4 persoane nu li se va parea mare. Nu stiu insa daca venind din partea mea aceasta propunere nu s-ar considera o incalcare a contractului (desigur ma refer la o propunere facuta verbal, nu scris, si absolut amiabil, cu titlu de sugestie). Ce parere aveti?

Iar apoi, daca se ajunge acolo, cum se face efectiv rezilierea contractului, ce presupune ea?

Cind am facut contractul nu am stiut multe lucruri (era prima oara cind inchiriam un spatiu) si m-am tot intors din drum de la administratia financiara intii ca sa refac contractele (este o pereche necasatorita si a trebuit sa fac contract cu fiecare din ei in parte), apoi ca sa duc copii dupa buletinele lor (ca nu-mi spusesera asta de prima data la adm fin). Dar daca atunci era simplu sa merg la ei sa ii gasesc acasa si sa le cer ba semnaturi ba copii de buletin, odata ce pleaca va fi dificil sa ii mai gasesc si chiar jenant sa le mai cer ceva in cazul ca nu am tot ce imi trebuie pentru a declara la administratia financiara rezilierea contractului.

Multumesc anticipat pentru ajutor

 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Marti, 21 Aprilie 2009, 11:58

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 18 Iunie 2009, 18:13
Reziliereacontractului nu se poate face decat in doua variante:
1-daca partile sunt de acord .... puteti face o anexa a contractului ... sau sa consemnati intr-un inscris ca sunteti ambele parti de acord cu rezilierea lui .... dar mai ales sa aveti grija la conditiile in care o veti face...
2-daca partile nu sunt de acord si nu sunt indeplinite nici conditiile stipulate in contract pentru rezilierea lui nu aveti decat sa mergeti la instanta si sa reziliati contractul.
Ar trebui sa aveti in vedere ca partea care solicita rezilierea contractului nejustificat poate fi obligata la plata unor daune interese pentru nerespectarea contractului.
Deci v-as sugera sa fiti precauta in a incerca sa ii dati afara ..
E de preferat sa nu cedati la pret si .. in conditiile in care nu platesc chiria sa ii notificati si sa solcitati evacuarea or, sau rezilierea dupa cum prevede contractul.
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 28 Ianuarie 2009, 14:13

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 18 Iunie 2009, 18:13
Dupa parerea mea, daca ati incheiat contractul cu suma fixa si pentru o perioada de 2 ani, nu aveti motive sa acceptati o solicitare de reducere a chiriei, atita vreme cit conditiile inchirierii nu s-au schimbat intre timp.
Pentru a se rezilia contractul, prin acordul partilor contractante, trebuie sa se respecte clauzele incluse in contract, ca atare chiriasii daca vor sa renunte, trebuie s va notifice cu 60 de zile inainte de data incetarii locatiunii. Daca procedeaza asa, atunci este bine sa incheiati o conventie de reziliere, pe care o semnati si in care consemnati data la care se elibereaza locuinta si orice alte aspecte pe care le doriti ( inclusiv cele referitoare la starea locuintei, fata de data cind ati inchiriat-o). Odata avind acest document, la data cind s-a stabilit vor preda cheile si vor elibera locuinta.
Daca le veti aduce la cunostinta ca oricit ar vrea nu sunteti de acord cu nici un fel de modificare a contractului initial, deci le solicitati sa-si indeplineasca obligatiile pe care si le-au asumta, veti vedea ce pozitie adopta .
 
 
 
offline
17

Data înregistrării:
Luni, 20 Februarie 2006, 01:12

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 18 Iunie 2009, 18:22
Multumesc pentru raspunsuri.

Intr-adevar am incheiat contractul cu suma fixa pentru 2 ani (repet, la cererea lor de micsorare a pretului cerut initial de mine, cu promisiunea ca daca las din pret ei vor sta 2 ani). Am respectat conditiile contractului, nu i-am deranjat niciodata (in ciuda invitatiilor lor repetate de "mai treceti pe la noi") si ei si-au respectat conditiile lor, din cite am putut vedea de cite ori am fost acolo, apartamentul si mobilierul sunt in buna stare.

In legatura cu conventia de reziliere, ce ar trebui sa contina, exista vreun formular tip pentru asa ceva? Intrucit presupun ca dupa ce va fi semnata de ambele parti trebuie sa o inregistrez la adminstratia financiara (pentru a dovedi incetarea contractului si cere recalcularea impozitelor) si cum am spus, nu as vrea sa lipseasca ceva ce sa nu mai pot repara dupa aceea avind in vedere ca nu mai am de unde sa ii iau.
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 28 Ianuarie 2009, 14:13

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 18 Iunie 2009, 18:38
Nu aveti nevoie de vreun formular tip, conventia va trebui sa cuprinda numele prenumele si datele de identificare ale partilor contractante ( cele din contract) si sa precizeze data de la care contractul inceteaza cu acordul partilor si eventual, daca se pune problema modul in care partile s-au desocotit in ceea ce priveste sumele pe care una trebuia sa le primeasca si celelalte sa le achite ( eventual si cu privire la plata utilitatilor, care depinde de modul in care stabiliti sau felul in care s-a prevazut in contractul de inchiriere). Trebuie sa fie semnat si sa poate data intocmirii si mentiunea ca fiecare din parti intra in posesia unui exemplar.
 
 
 
offline
17

Data înregistrării:
Luni, 20 Februarie 2006, 01:12

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 18 Iunie 2009, 19:26
Despre utilitati in contract scrie

La expirarea contractului şi părăsirea spaţiului, CHIRIAªUL va prezenta PROPRIETARULUI ultimele facturi de utilităţi plătite la zi.

Presupun ca e ok asa (daca imi vor arata acele facturi platite la zi) si ca va trebui sa fac cite 3 exemplare din fiecare contract (unul la chirias, unul la mine, unul la adm fin). Mai sper sa nu fie cazul... inca. Desi dupa cum pun problema ma pot astepta la orice.

Multumesc inca o data pentru ajutor
 
 
 
offline
Avatar 6

Data înregistrării:
Luni, 24 Noiembrie 2008, 21:10

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 18 Iunie 2009, 22:26
Poti sa le faci aceasta informare ... si anume ca daca nu le convine contractul ... pot sa plece.
Poti sa le spui ce vrei ... nu ai cum sa incalci contractul.

Obligatiile tale sunt trecute in contract. Altele nu ai.

Poti sa ii avertizezi sa plece daca nu le convine.
Nu inseamna ca incalci nici un contract.

Alberto Kurtyan
 
 
 
offline
2.80

Data înregistrării:
Miercuri, 8 Aprilie 2009, 11:02

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 19 Iunie 2009, 10:20
Prezentarea ultimelor facturi nu este suficient , chiriasul este obligat a platii utilitatilie pana in momentul in care paraseste spatiul. La acel moment se citesc contoarele si va prezentati la distribuitori, daca ati facut contractele de furnizare a utilitatilor pe chiriasi, pt. rezilierea contractelor si plata utilitatilor conform citirii contoarelor.
Daca chiriasii nu mai doresc continuarea contractului trimiteti o notificarea catre acestia acordandu-le preavizul , timp in care cautati alti chiriasi.
Ulterior rezilierii, in termen de 5 zile , se depune si la Finante un formular, se gaseste la Finante , prin care se declara rezilierea contractui.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Conditii reziliere contract de inchiriere

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 232
Total subiecte: 524444
Total mesaje: 2536087


 

Acum online

Utilizatori (56)
gglaza , Martonze , ilerina , jubak , Dapix , Cris1971 , Marica_sz , MihaiTTT , alexboiciuc , Santoswp , Simona_Voiculescu , leopolf , iulianabloju , When , scconfortdambovita , popescueduard , cris08 , costy0866 , cyan , Karla12 , Standard_Cont , Roxana Neagu , andreea_motoc , aidu , cosmindaniel12 , vicarcont , milan65 , Eugen_P , Gicuta_pas , Ovidiu1110 , ClipCris , carmenpo , duky , IlexCom , csatariplastsrl , Victoria_Victor , Endodiabet , sierra , bucurlivia73 , marin05 , GenescuSorina , Allona , julyet , Data Logger , Kiss82 , dobreflorin , c-mihaela , delia2007 , Lia Laslau , AngelicaBoiangiu , MateiIonela , todor etelka , Silvana09 , Moldovan Dan , againstPAS , CondeescuMagda

Consultanţi (3)
AjutorFirma , lung cristina , av_plac

Moderatori (0)
-

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

IONITAGRIGORELUCIAN , GRIGORELUCIANIONITA , cezarcri , cathy_tanase , mariaionescu , ciufina , sorinacho , ghidwayup , ioanalol , ppscaurel , dislexic , Laza Maria Monica , drandy2k , minnie , roxanadarie , otiliamirela , crengi , andrutzaaa99 , ncc1270 , viobim , ugotrading , Carmen G , carmenvaradi , Addicted R4v3n , valeriucta , uscons , flopozippo , migdonia51 , lauto20tm , tyby8 , laviniao , drcretoiu , siralmi , catalin30 , Atipico , dan oancea , didiazf , niko 94 , cmariusstancu , almasankatalin , nicoleta grama , violeta radulescu , anisoarabalut , marianasincu , vivere , karmens75 , delia_ionica , dana_trifa , iulipetrov , annynna , thesanco , silvia stanescu , iosifescun , eugen a , andreea2004 , eduard edy , anna1967 , whiterose12 , pescadore , robert19841209 , andreea_busa , sorinspataru , Talida01 , Maria_ , luminitacornea , atdacris , alimirela , geotonyus , cschieb , robi_gyongyi10 , iris9 , armeniaD , rozi.bucataru@yahoo.com , Horatiu2011 , blankab , CIMPEANU MIRELA , Popalelia , jitariu , Fabich , Mahtub , DanielCariga , SIMONA09 , dallexino , simcontab , noane , mocanu_eugen-nicky , mirelusha65 , lianaagrisan , simonamiron , mirelaojog , Ilinca1958 , dsorescu , lilibobocul , AniRotaru , AlexandraHDR , erudt2 , psdbf32 , isiv0884 , Errolubrp , zoif7803 , Brazlese3n , Teodorapoit , tthorayunt , rprsz39 , Dwainhd , Archiebvre , Sammyok , shula , Oscarao , Rourase8e , radackaang , Johnxs , Janitadizh , Kolodzieskise1q

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro