Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.786 de membri si 5.987 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.611 mesaje in forum.

Discutie registrul asociatiilor si fundatiilor

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Marti, 21 Octombrie 2008, 02:03

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 7 Iulie 2009, 02:07

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de acest registru. Am nevoie de respectivul certificat de inregistrare, doar ca in hotararea de infiintare a asociatiei s-a dispus inregistrarea persoanei jur in Registrul special al Curtii de Apel. Incercand sa gasesc asociatia in Registrul national ONG de pe site-ul ministerului justitie nu am gasit-o nicaieri.
Intrebarea mea e daca ma ajuta cu ceva un certificat de inreg in registrul respectiv in conditiile in care actul imi este necesar pentru dosarul de aplicatie la niste fonduri structurale europene?
Va multumesc!
 
 
 
offline
9.76
2 26 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 7 Iulie 2009, 06:25
Mergeti la instanta si solicitati eliberarea unui certificat de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.
 
 
 
offline
9.24
1 11

Data inregistrarii:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 7 Iulie 2009, 07:01
Sunteti infiintati dupa anul 2000 in temeiul OG 26/2000 ori inainte de acesta data in temeiul L 21/1924?
Primele sunt inscrise in Registrul asociatiilor si fundatiilor (inscriere necesara in vederea dobandirii personalitatii juridice) si odata cu hotararea li se inmana si certificatul. Ultimele n-aveau cum, pentru ca Registrul a fost inventat ...mai tarziu. Dar ar trebui totusi sa se gasesca in Reg national - in scopul tinerii unei evidente centralizate (sau cel putin asa se laudau ei printr-un Regulament de organizare a acestor registre aparut imediat dupa OG 26/2000 - deci trebuie sa fie de prin 2000/2001 dar ... mi-e lene sa-l caut ).

Edit (dupa vreo 2 guri de cafea)

Regulament din 26/04/2000
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 214 din 16/05/2000
Intrare in vigoare: 16/05/2000
privind organizarea Registrului asociațiilor și fundațiilor, Registrului federațiilor și Registrului național al persoanelor juridice fără scop patrimonial


Art. 1. - (1) Asociațiile, fundațiile și federațiile constituite în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, denumită în continuare ordonanță, sunt supuse înscrierii în registre speciale, constituite, potrivit prezentului regulament, la instanțele judecătorești.
(2) Evidența centralizată în materie se realizează prin Registrul național al persoanelor juridice fără scop patrimonial, denumit în continuare Registrul național, aflat la Ministerul Justiției, și cuprinde atât evidența persoanelor juridice care se înființează potrivit ordonanței, cât și a celor înființate potrivit Legii nr. 21/1924 pentru persoanele juridice (asociații și fundații).
Art. 2. - În sensul prezentului regulament, termenii de mai jos au următorul înțeles:
a) înscriere - consemnarea atât a mențiunilor făcute în vederea dobândirii personalității juridice, cât și a celor privind modificări ale actului constitutiv și/sau ale statutului, precum și a oricăror alte mențiuni care, potrivit legii, se înscriu în registrul special; în toate cazurile înscrierea se efectuează prin introducerea datelor în registre ținute în sistem computerizat, iar în lipsa acestora, în registre ținute pe suport hârtie;
b) înregistrare - consemnarea făcută în scop de publicitate pentru realizarea unei evidențe cent ralizate la nivel național a persoanelor juridice fără scop patrimonial;
c) persoane juridice fără scop patrimonial - asociațiile, fundațiile și federațiile care se înființează în baza ordonanței, persoanele juridice străine prevăzute la art. 76 din ordonanță, asociațiile, fundațiile, uniunile, federațiile și grupările de persoane juridice înființate în baza Legii nr. 21/1924, precum și filialele acestora;
d) registrul special - registrul asociațiilor și fundațiilor, aflat la judecătorie sau, după caz, registrul federațiilor și registrul persoanelor juridice străine, prevăzute la art. 76 din ordonanță, ținute la tribunal;

Art. 60. - În vederea constituirii Registrului național, președinții instanțelor vor lua măsuri pentru transpunerea în sistem computerizat și pentru transmiterea, în termenul prevăzut la art. 84 alin. (3) din ordonanță, a registrelor existente cu privire la persoanele juridice fără scop patrimonial, înființate potrivit Legii nr. 21/1924.

Ordin nr. 1417 din 08/06/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 578 din 04/07/2006
Intrare in vigoare: 04/07/2006
privind accesul la Registrul național al persoanelor juridice fără scop patrimonial

Art. 1. - (1) Registrul național al persoanelor juridice fără scop patrimonial, denumit în continuare Registru național, este public.
(2) Orice persoană are acces, fără a fi ținută să justifice existența unui interes, la toate datele cuprinse în Registrul național.
Art. 2. - (1) Datele cuprinse în Registrul național se publică pe pagina de Internet a Ministerului Justiției în momentul în care sunt întrunite condițiile tehnice necesare.
(2) Sistemul informatic va permite ca înregistrările să poată fi găsite și sistematizate, având drept criteriu oricare dintre câmpurile din Registrul național, punând la dispoziție posibilități de căutare cu ajutorul unor expresii logice.
(3) Consultarea datelor cuprinse în Registrul național, disponibile pe pagina de Internet a Ministerului Justiției, este gratuită.
Art. 3. - (1) Direcția de specialitate are obligația să comunice date de pe înregistrările efectuate în Registrul național sau să elibereze, la cerere:
a) copii certificate sau necertificate de pe înregistrările efectuate în Registrul național;
b) copii certificate sau necertificate de pe înscrisurile doveditoare ale înregistrărilor;
c) copii certificate sau necertificate de pe extrasele rapoartelor de activitate și ale bilanțurilor anuale transmise de asociațiile, fundațiile și federațiile recunoscute ca fiind de utilitate publică;
d) dovada privind disponibilitatea denumirii unei asociații, fundații sau federații.
(2) Copiile eliberate trebuie să fie lizibile și să înfățișeze în mod exact datele solicitate.
Art. 4. - Nu pot fi comunicate răspunsuri care să implice evaluări ale datelor cuprinse în Registrul național sau interpretări în legătură cu inexistența unor date.

Adica admit ca s-ar putea sa nu fie ...dar nu vor sa povesteasca si de ce.
ultima data editat de romascanu pe data de Marti, 7 Iulie 2009, 07:24
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Marti, 21 Octombrie 2008, 02:03

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 7 Iulie 2009, 14:47
Asociatia a fost infiintata in martie 2000(atunci a primit personalitate jur) deci intra sub incidenta Ord 26/01.2000, cu toate acestea nu stiu daca apucasera judecatoriile sa intocmeasca registrul la data hot judec.

Lucrul de care imi este cel mai teama, e ca va trebui sa inscriu asoc in respectivul registru si asta ar putea dura ceva, riscand astfel sa depasim deadline-ul de 15 iulie si sa pierdem o finantare f importanta.

Sunt un pic confuza si nu stiu ce ar trebui sa fac in continuare. Maine ma voi duce la Tribunal, m-ar ajuta cu ceva o cerere adresata acolo sau ar trebui sa ma duc direct la Minister?

Va multumesc pt sprijin si pt raspunsul prompt
 
 
 
offline
9.24
1 11

Data inregistrarii:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 7 Iulie 2009, 16:31
Nu intra.
Pentru ca OG 26/2000 este din ianuarie 2000, dar a intrat in vigoare la 3 luni de la data publicarii.
Data intrarii ei in vigoare este 30 aprilie 2000.
 
 
 
offline
13

Data inregistrarii:
Miercuri, 19 August 2009, 16:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 15:41
Sediul secundar al unei asociatii (OG 26/2000) este echivalentul unei sucursale?

In statut este prevazut asa:"Consiliul Director are puterea de a înfiinta în România si în Italia sedii secundare, reprezentante si delegatii commerciale." Prin urmare, sediu secudar = sucursala (fara personalitate juridica) ? Cand s-a facut statutul asta ma indoiesc ca cineva s-a gandit la toate aceste denumiri...la ei filiale, sucursala , sediu si punct de lucru sau reprezentanta...toate sunt la fel in mintea lor...

Va multumesc mult !!
 
 
 
offline
9.24
1 11

Data inregistrarii:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 16:52
Parca ne-am mai intalnit

art 7 alin 3 din Legea camerelor de comert are ceva prevederi, dar cu privire la camerele judetene. Si zice asa.
(3) Camerele județene pot constitui sucursale, birouri sau sedii secundare atât în țară, cât și în străinătate, denumite reprezentanțe, în funcție de necesitățile comunității de afaceri, cu hotărârea adunării generale a membrilor lor.

Deci, nu numai in "mintea lor", dar si in mintea altora sucursala = reprezentanta Asta pentru cazul in care va intrebati daca acel Consiliu Dir. poate decide infiintarea unei sucursale, desi ea nu apare expres enumerata in clauza citata. Pana aici se pare ca poate.

DAR, pentru camerele bilaterale, legea de mai sus nu mai scrie nimic in acesta privinta. Insa trimite la OG 26/2000 (pentru ca in baza acesteia sunt infiintate camerele bilaterale)

Iar in OG 26 scrie asa:

Art. 13 (indice1). - (1) Asociația își poate constitui sucursale, ca structuri teritoriale fără personalitate juridică.
(2) Sucursalele se constituie prin hotărâre a adunării generale.


ultima data editat de romascanu pe data de Luni, 12 Octombrie 2009, 16:58
 
 
 
offline
13

Data inregistrarii:
Miercuri, 19 August 2009, 16:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 17:10
Da , ne-am mai intalnit . Imi voi schimba fotografia... pun prea multe intrebari,stiu, doar ca sa ma conving si sa fiu sigura ca gandesc cum trebuie si ca se face totul bine din punct de vedere legal.
Citesc si eu toate aceste acte normative, dar se bat cap in cap cu Statutul nostru, care ati vazut ce scrie ... Ma rog, probabil ca va trebui asteptat momentul convocarii Adunarii generale a asociatiei si hotarat a se modifica statutul cu denumirile care trebuie si totodata cu hotararea infiintarii unei (unor) astfel de sucursale. Unuk din sefi, care e sef cica, nu prea stie chestiile astea, le vrea pocnind din degete... Ma intreb cum si cu cine o fi lucrat pana acum.

Multumesc mult de tot pentru raspuns!

 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 
 

Discutie registrul asociatiilor si fundatiilor

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    george-neagu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 311
Total subiecte: 411804
Total mesaje: 2103611


 

Acum online

Utilizatori (73)
ioanazz , mihaela6202 , adriana009 , radu_john , sarbumarinviorica , miraj , Bruta , mihavilciu , ClaudiaLaura , b3atric3 , ddinca , sica_quas , aris80 , Georgi1907 , calinm1234 , sammy44 , vd_mc , Crina2525 , Carp Mircea , fedexpress , just2good4u , andu_nat , Monica_Petculescu , literal , M.petro , sara mihu , gicu13 , andreeamed , Elena_Voinea , MirelaOprea , dodonica , RIZEAFLORICA , cataciobi , mihaelageo98 , Roxana Neagu , kajnak_anca , crysionela , ion g , whatever13 , bfconsuling , orca , 22.08.2009 , Patrick_ , jarrah , marfan , mariusd1982 , bf.consulting&management , ynocentta , delia1211 , ioanaolimpia , ralucadavid , WinstonSmith , balascatalina , ausfahrt , eunarcis , GermanAlex , lucianminea , dorel13 , Adelina91 , anita10 , mirebire , roxana69 , beinaz a , mamaruta2011 , alexandrupeicea , mediterana , lanistor , nadiamaria28@yahoo.es , Adina860 , Doinitza58 , tudica , augustammm , elisica

Consultanti (12)
avocat_lascoschi@yahoo.com , madalinavmanu , katolika , irinalicu , ina dimitriu , danaf1988 , JAS , alexcanciu , IonicaPorumbel , stan petru-radu , simonaoprica , avnic

Moderatori (5)
Laura Ciobeica , tudorvaleriu , Joha , ioanbutariu , elena138

Administratori (1)
Admin

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

aba812001 , codra , lush2peu , acting , gabrielagrigoras , marya radu , aditarta , mae , marak , ANCA GABRIELA , son_tommyk , andam , Tatiana Mancos , Grati , ALICEDREPT , luverdo , marcelapetrica , armeanu , antonia.m , extremeangell , bagylaudacescu , corneliap75 , Gafar , herflorena , nanita , ialdea2003 , criya , Dr.E , COSICO , balilescu , lenutza_pantescu , mvirginia , iqstormic , LEODOR , andreeas2244 , Alinutza_g2003 , hedi , leoruxi , gratielatv , nick77 , Violeta 2002 , sighiartaucosmin , claudia58 , annya08 , pallacra , marina.marina67 , marza_alexa , florincamelia , newtraderglobal , kintaregala , m_daniela2009 , ciubotariu claudiu , nasty , NONAME2 , xenia_mn , ginablonduta , ciubotariu_claudiu , piscinarul , ionut_psv , Florentina G , simon janos , alessandrina , cata22cid , sevir , Alina80 , ana36 , Diara , 22.08.2009 , roxa01 , Andreeaf , ankuta , elamihaela , alexandru.cenusa , mica_cuth , basu , adec , cornelpoprock , valian , stelios , truta monica , Ciobanu_Mihaela , Milotin , cristinavr , Dana220868 , lisandraa , Plopeanu Gianina , magda4008 , palomita , corina ciurea , clocotici , VlaicuVasile , Benko Katalin , michiuco , VALYTA , dima anca , MariusMunteanu , ctgadina , Gabriela-M , nicoloff , petruta_bz , sergiu.mir , ela2208 , CristinaMF , constantinescu teluta , modelare , ana.mi , kmly , voicu81 , Musat Mihai , gava2 , Irina_Ung , viorika_negoita , Enciu_Gabriel , ana-cer , ingeras2005 , josephx90 , catalinzaharia , contzilla , natalia stefanita , GeorgeRoman , bogdan2277 , DumitruStefan , DMSimion , highpowerm , hazlia , Adrian_Tripon , emilgabor1988 , DaddyEngineer , drepturi , mehrdana786 , alexandramariana1989

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro