Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.617 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.716 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie registrul asociatiilor si fundatiilor

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Marti, 21 Octombrie 2008, 02:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 7 Iulie 2009, 02:07

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de acest registru. Am nevoie de respectivul certificat de inregistrare, doar ca in hotararea de infiintare a asociatiei s-a dispus inregistrarea persoanei jur in Registrul special al Curtii de Apel. Incercand sa gasesc asociatia in Registrul national ONG de pe site-ul ministerului justitie nu am gasit-o nicaieri.
Intrebarea mea e daca ma ajuta cu ceva un certificat de inreg in registrul respectiv in conditiile in care actul imi este necesar pentru dosarul de aplicatie la niste fonduri structurale europene?
Va multumesc!
 
 
 
offline
9.92
32 12

Data înregistrării:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 7 Iulie 2009, 06:25
un pas mare spre promovare :)))))))
 
Mergeti la instanta si solicitati eliberarea unui certificat de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.
 
 
 
offline
7.72
11

Data înregistrării:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 7 Iulie 2009, 07:01
Sunteti infiintati dupa anul 2000 in temeiul OG 26/2000 ori inainte de acesta data in temeiul L 21/1924?
Primele sunt inscrise in Registrul asociatiilor si fundatiilor (inscriere necesara in vederea dobandirii personalitatii juridice) si odata cu hotararea li se inmana si certificatul. Ultimele n-aveau cum, pentru ca Registrul a fost inventat ...mai tarziu. Dar ar trebui totusi sa se gasesca in Reg national - in scopul tinerii unei evidente centralizate (sau cel putin asa se laudau ei printr-un Regulament de organizare a acestor registre aparut imediat dupa OG 26/2000 - deci trebuie sa fie de prin 2000/2001 dar ... mi-e lene sa-l caut ).

Edit (dupa vreo 2 guri de cafea)

Regulament din 26/04/2000
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 214 din 16/05/2000
Intrare in vigoare: 16/05/2000
privind organizarea Registrului asociaţiilor şi fundaţiilor, Registrului federaţiilor şi Registrului naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial


Art. 1. - (1) Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, denumită în continuare ordonanţă, sunt supuse înscrierii în registre speciale, constituite, potrivit prezentului regulament, la instanţele judecătoreşti.
(2) Evidenţa centralizată în materie se realizează prin Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial, denumit în continuare Registrul naţional, aflat la Ministerul Justiţiei, şi cuprinde atât evidenţa persoanelor juridice care se înfiinţează potrivit ordonanţei, cât şi a celor înfiinţate potrivit Legii nr. 21/1924 pentru persoanele juridice (asociaţii şi fundaţii).
Art. 2. - În sensul prezentului regulament, termenii de mai jos au următorul înţeles:
a) înscriere - consemnarea atât a menţiunilor făcute în vederea dobândirii personalităţii juridice, cât şi a celor privind modificări ale actului constitutiv şi/sau ale statutului, precum şi a oricăror alte menţiuni care, potrivit legii, se înscriu în registrul special; în toate cazurile înscrierea se efectuează prin introducerea datelor în registre ţinute în sistem computerizat, iar în lipsa acestora, în registre ţinute pe suport hârtie;
b) înregistrare - consemnarea făcută în scop de publicitate pentru realizarea unei evidenţe cent ralizate la nivel naţional a persoanelor juridice fără scop patrimonial;
c) persoane juridice fără scop patrimonial - asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile care se înfiinţează în baza ordonanţei, persoanele juridice străine prevăzute la art. 76 din ordonanţă, asociaţiile, fundaţiile, uniunile, federaţiile şi grupările de persoane juridice înfiinţate în baza Legii nr. 21/1924, precum şi filialele acestora;
d) registrul special - registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, aflat la judecătorie sau, după caz, registrul federaţiilor şi registrul persoanelor juridice străine, prevăzute la art. 76 din ordonanţă, ţinute la tribunal;

Art. 60. - În vederea constituirii Registrului naţional, preşedinţii instanţelor vor lua măsuri pentru transpunerea în sistem computerizat şi pentru transmiterea, în termenul prevăzut la art. 84 alin. (3) din ordonanţă, a registrelor existente cu privire la persoanele juridice fără scop patrimonial, înfiinţate potrivit Legii nr. 21/1924.

Ordin nr. 1417 din 08/06/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 578 din 04/07/2006
Intrare in vigoare: 04/07/2006
privind accesul la Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial

Art. 1. - (1) Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial, denumit în continuare Registru naţional, este public.
(2) Orice persoană are acces, fără a fi ţinută să justifice existenţa unui interes, la toate datele cuprinse în Registrul naţional.
Art. 2. - (1) Datele cuprinse în Registrul naţional se publică pe pagina de Internet a Ministerului Justiţiei în momentul în care sunt întrunite condiţiile tehnice necesare.
(2) Sistemul informatic va permite ca înregistrările să poată fi găsite şi sistematizate, având drept criteriu oricare dintre câmpurile din Registrul naţional, punând la dispoziţie posibilităţi de căutare cu ajutorul unor expresii logice.
(3) Consultarea datelor cuprinse în Registrul naţional, disponibile pe pagina de Internet a Ministerului Justiţiei, este gratuită.
Art. 3. - (1) Direcţia de specialitate are obligaţia să comunice date de pe înregistrările efectuate în Registrul naţional sau să elibereze, la cerere:
a) copii certificate sau necertificate de pe înregistrările efectuate în Registrul naţional;
b) copii certificate sau necertificate de pe înscrisurile doveditoare ale înregistrărilor;
c) copii certificate sau necertificate de pe extrasele rapoartelor de activitate şi ale bilanţurilor anuale transmise de asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile recunoscute ca fiind de utilitate publică;
d) dovada privind disponibilitatea denumirii unei asociaţii, fundaţii sau federaţii.
(2) Copiile eliberate trebuie să fie lizibile şi să înfăţişeze în mod exact datele solicitate.
Art. 4. - Nu pot fi comunicate răspunsuri care să implice evaluări ale datelor cuprinse în Registrul naţional sau interpretări în legătură cu inexistenţa unor date.

Adica admit ca s-ar putea sa nu fie ...dar nu vor sa povesteasca si de ce.
ultima dată editat de romascanu pe data de Marti, 7 Iulie 2009, 07:24
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Marti, 21 Octombrie 2008, 02:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 7 Iulie 2009, 14:47
Asociatia a fost infiintata in martie 2000(atunci a primit personalitate jur) deci intra sub incidenta Ord 26/01.2000, cu toate acestea nu stiu daca apucasera judecatoriile sa intocmeasca registrul la data hot judec.

Lucrul de care imi este cel mai teama, e ca va trebui sa inscriu asoc in respectivul registru si asta ar putea dura ceva, riscand astfel sa depasim deadline-ul de 15 iulie si sa pierdem o finantare f importanta.

Sunt un pic confuza si nu stiu ce ar trebui sa fac in continuare. Maine ma voi duce la Tribunal, m-ar ajuta cu ceva o cerere adresata acolo sau ar trebui sa ma duc direct la Minister?

Va multumesc pt sprijin si pt raspunsul prompt
 
 
 
offline
7.72
11

Data înregistrării:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 7 Iulie 2009, 16:31
Nu intra.
Pentru ca OG 26/2000 este din ianuarie 2000, dar a intrat in vigoare la 3 luni de la data publicarii.
Data intrarii ei in vigoare este 30 aprilie 2000.
 
 
 
offline
14

Data înregistrării:
Miercuri, 19 August 2009, 16:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 12 Octombrie 2009, 15:41
Sediul secundar al unei asociatii (OG 26/2000) este echivalentul unei sucursale?

In statut este prevazut asa:"Consiliul Director are puterea de a înfiinta în România si în Italia sedii secundare, reprezentante si delegatii commerciale." Prin urmare, sediu secudar = sucursala (fara personalitate juridica) ? Cand s-a facut statutul asta ma indoiesc ca cineva s-a gandit la toate aceste denumiri...la ei filiale, sucursala , sediu si punct de lucru sau reprezentanta...toate sunt la fel in mintea lor...

Va multumesc mult !!
 
 
 
offline
7.72
11

Data înregistrării:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 12 Octombrie 2009, 16:52
Parca ne-am mai intalnit

art 7 alin 3 din Legea camerelor de comert are ceva prevederi, dar cu privire la camerele judetene. Si zice asa.
(3) Camerele judeţene pot constitui sucursale, birouri sau sedii secundare atât în ţară, cât şi în străinătate, denumite reprezentanţe, în funcţie de necesităţile comunităţii de afaceri, cu hotărârea adunării generale a membrilor lor.

Deci, nu numai in "mintea lor", dar si in mintea altora sucursala = reprezentanta Asta pentru cazul in care va intrebati daca acel Consiliu Dir. poate decide infiintarea unei sucursale, desi ea nu apare expres enumerata in clauza citata. Pana aici se pare ca poate.

DAR, pentru camerele bilaterale, legea de mai sus nu mai scrie nimic in acesta privinta. Insa trimite la OG 26/2000 (pentru ca in baza acesteia sunt infiintate camerele bilaterale)

Iar in OG 26 scrie asa:

Art. 13 (indice1). - (1) Asociaţia îşi poate constitui sucursale, ca structuri teritoriale fără personalitate juridică.
(2) Sucursalele se constituie prin hotărâre a adunării generale.


ultima dată editat de romascanu pe data de Luni, 12 Octombrie 2009, 16:58
 
 
 
offline
14

Data înregistrării:
Miercuri, 19 August 2009, 16:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 12 Octombrie 2009, 17:10
Da , ne-am mai intalnit . Imi voi schimba fotografia... pun prea multe intrebari,stiu, doar ca sa ma conving si sa fiu sigura ca gandesc cum trebuie si ca se face totul bine din punct de vedere legal.
Citesc si eu toate aceste acte normative, dar se bat cap in cap cu Statutul nostru, care ati vazut ce scrie ... Ma rog, probabil ca va trebui asteptat momentul convocarii Adunarii generale a asociatiei si hotarat a se modifica statutul cu denumirile care trebuie si totodata cu hotararea infiintarii unei (unor) astfel de sucursale. Unuk din sefi, care e sef cica, nu prea stie chestiile astea, le vrea pocnind din degete... Ma intreb cum si cu cine o fi lucrat pana acum.

Multumesc mult de tot pentru raspuns!

 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 

Discuţie registrul asociatiilor si fundatiilor

Acest subiect este moderat de către
george-neagu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 87
Total subiecte: 524634
Total mesaje: 2536716


 

Acum online

Utilizatori (16)
dimucosmin , ludo , Daniel4x4 , courvoisier , ionel40 , Cris1971 , Dam_Marin , mircea_a , LIVIU NISTEA , DanielScorus , cristina_petrica2008 , GabrielCapita , gru , monuca , tudorvle , emaconsult

Consultanţi (4)
APET_R , laleaua-neagra , Av-SfabuAndra , birouavocatura

Moderatori (3)
gigipopa , trandafir2 , Ares-3

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro