Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.734 de membri si 5.986 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.332 mesaje in forum.

Discutie retineri din concedii medicale

 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Vineri, 7 Martie 2008, 17:12

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 8 Iulie 2009, 19:52

Va rog sa-mi explicati ce retineri se fac din concediile medicale, atat din cele platite din FNUASS cat si din cele platite din fondul de salarii?
Ex: CM brut = 903
677 din FNUASS
226 din fondul de salarii
De asemenea, unitatea ce cote calculeaza?
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 24 Martie 2009, 15:24

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 8 Iulie 2009, 20:04
Pentru a nu va induce in eroare si a nu va da un raspuns departe de adevar , va redau textul legii in ceea ce priveste retinerea contributiilor in cazul unui concediu medical.
Daca doriti sa va exemplific , va rog sa-mi scrieti pe adresa de email si o sa va raspund concret.
Astfel , CAS angajator nu se datora asupra sumelor reprezentand prestatii de asigurari sociale suportate din fondurile proprii ale angajatorului, in conditiile art. 26 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, modificata si completata. In urma abrogarii acestui text de lege prin dispozitia expresa a O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, a ramas o lacuna de reglementare; sfatul nostru fiind in acest caz, includerea in fondul de salarii la care se raporteaza contributia CAS, a indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate suportata din fondurile angajatorului.

- CAS individual in cota de 10.5% se datoreaza pentru toata perioada in care asiguratul beneficiaza de indemnizatie de asigurari sociale de sanatate, indiferent de fondul din care se suporta aceasta indemnizatie ( fond salarii angajator sau FNUASS ). Cota de10.5% se aplica asupra valorii unui salariu de baza minim brut pe tara ( 600 lei )proportional cu numarul de zile lucratoare de incapacitate temporara de munca, se suporta din cuantumul brut al indemnizatiei (care este astfel diminuat) si se achita catre BASS.

- CASS angajator in cota de 5.2% raportata la fondul de salarii se datoreaza pentru indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate din fondurile proprii ale angajatorului.

- CASS individual in cota de 5.5% nu se datoreaza de catre asigurat, indiferent de fondul din care se plateste indemnizatia de incapacitate temporara de munca.

- Contributia angajatorului la bugetul asigurarilor de somaj in cota de 0.5% se datoreaza pentru toata perioada in care indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate se suporta din fondurile proprii ale acestuia.

- Contributia angajatului la bugetul asigurarilor pentru somaj in cota de 0.5% asupra salariului de baza lunar brut va fi retinuta si virata de angajator catre bugetul asigurarilor de somaj atata timp cat perioada de incapacitate temporara de munca nu a depasit 30 de zile, indiferent de fondul din care se suporta indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca. In luna calendaristica in care in care perioada de incapacitate temporara de munca a depasit 30 de zile, nu mai este datorata contributia individuala la bugetul asigurarilor de somaj.

Mult succes ,


ultima data editat de daniela vorovenci pe data de Miercuri, 8 Iulie 2009, 20:07
 
 
 
 

Discutie retineri din concedii medicale

Acest subiect este moderat de catre
ioanbutariu,    carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 21
Total subiecte: 411731
Total mesaje: 2103332


 

Acum online

Utilizatori (1)
oltenacu

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

aba812001 , codra , lush2peu , acting , gabrielagrigoras , marya radu , aditarta , mae , marak , ANCA GABRIELA , son_tommyk , andam , Tatiana Mancos , Grati , ALICEDREPT , luverdo , marcelapetrica , armeanu , antonia.m , extremeangell , bagylaudacescu , corneliap75 , Gafar , herflorena , nanita , ialdea2003 , criya , Dr.E , COSICO , balilescu , lenutza_pantescu , mvirginia , iqstormic , LEODOR , andreeas2244 , Alinutza_g2003 , hedi , leoruxi , gratielatv , nick77 , Violeta 2002 , sighiartaucosmin , claudia58 , annya08 , pallacra , marina.marina67 , marza_alexa , florincamelia , newtraderglobal , kintaregala , m_daniela2009 , ciubotariu claudiu , nasty , NONAME2 , xenia_mn , ginablonduta , ciubotariu_claudiu , piscinarul , ionut_psv , Florentina G , simon janos , alessandrina , cata22cid , sevir , Alina80 , ana36 , Diara , 22.08.2009 , roxa01 , Andreeaf , ankuta , elamihaela , alexandru.cenusa , mica_cuth , basu , adec , cornelpoprock , valian , stelios , truta monica , Ciobanu_Mihaela , Milotin , cristinavr , Dana220868 , lisandraa , Plopeanu Gianina , magda4008 , palomita , corina ciurea , clocotici , VlaicuVasile , Benko Katalin , michiuco , VALYTA , dima anca , MariusMunteanu , ctgadina , Gabriela-M , nicoloff , petruta_bz , sergiu.mir , ela2208 , CristinaMF , constantinescu teluta , modelare , ana.mi , kmly , voicu81 , Musat Mihai , gava2 , Irina_Ung , viorika_negoita , Enciu_Gabriel , ana-cer , ingeras2005 , josephx90 , catalinzaharia , contzilla , natalia stefanita , GeorgeRoman , bogdan2277 , DumitruStefan , DMSimion , highpowerm , hazlia , Adrian_Tripon , emilgabor1988 , DaddyEngineer , drepturi , mehrdana786 , alexandramariana1989

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro