Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 327.985 de membri si 6.023 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.121.506 mesaje in forum.

Discutie notificare preaviz desi sunt in 14 saptamani de sarcina

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:08

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:22

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea:in 3 iunie mi-am anuntat angajatorul ca sunt gravida in 6 sapt,cf legii 96/2003,la care am atasat actul eliberat de medicul ginecolog.Nu m-a intrebat nimeni nimic,nu mi s-a spus ce am de facut,de carnetul gravidei,etc.
In data de 6 iulie la serviciu am avut sangerare,m-am invoit verbal si pt ziua de 7 iulie,am mers la ginecolog si m-a diag. iminenta avort,m-a intrebat daca vreau medical (nu am vrut ca am zis ca ma duc la serv pe 8 iulie sa nu-mi creez probleme) si mi-a dat tratament,iar pt zilele de 6-7 iulie mi-am facut cerere de CO.
In data de 14 iulie directorul punctului de lucru a avut o discutie cu mine:ca nu mai pot sta peste program,ca ce ganduri am ,etc, avand la cunostinta de diagonsticul mediclui si ca am avut sangerare.
In data de 16 iulie m-a pus sa semnez o notificare preaviz,in care spuneatorita dificultatilor de ordin economic,postul de casier se restructureaza,iar in organigrama societatii nu este disponibil alt loc de munca coresp. pregatirii mele profesionale.Eu sunt angajata pe postul de casier-gestionar pe o firma,dar desfasor activitatea pe ambele firme:una de vanzari masini,alta asigura service-ul.Stiu doar ca o firma va fi inchisa,dar nu stiu care.
In ziua cand mi s-a dat notificarea de preaviz 15 zile lucratoare,aveam programare la 5 la medic pt consult,mi-am facut cerere de invoire pt 20 minute cf CCM,in care am specificat ca voi recupera minutele respective,deci nu am facut cerere cf legii 96/2003 (dispensa 16 ore....),nu a vrut sa ma invoiasca decat cu conditia de a-i semna notificarea de preaviz.NU AM SEMNAT-O!!! Am preferat sa intarzii la medic,cererea de invoire este inregistrata in registru.
Dimineata urmatoare mi-a venit rau,am ajuns de urgenta la maternitate,unde am stat internata 5 zile si acum am medical pt inca 14 zile.
Ce pot face in situatia asta? In afara de faptul ca am facut plangere la ITM si a dus-o sotul.
Pot beneficia de somaj?
Cf legii 96/2003 art.22 pct 2 pot da in judecata angajatorul sau cum? Sunt sanse sau ma lupt degeaba si mai bine las lucrurile asa?
Sa nu va mai spun ca aveam nevoie de o adeverinta cu cate zile de concediu medical am avut in ultimul an pt externarea din maternitate si mi s-a vb urat,am pus sotul sa trimita o cerere pe fax,iar in ziua urmatoare le-a trimis mail si nimic....Norocul a fost ca aveam la medicul de familie o adeverinta si m-am externat din maternitate cu o copie,altfel nu mi se dadea concediul medical.Este vreo problema ca nu mi s-a eliberat adeverinta medicala cu cate zile de med. am avut in ultimul an de departamentul resurse umane de la sediul central si Directorul de sucursala mi-a facut-o aici la punctul de lucru acum o luna cand nu era nici o problema ca sunt gravida? Daca noi ca angajati cerem a ni se elibera vreo adeverinta (medicala,de venit,copie de pe cartea de munca,etc) cea de la Dep.Res.Umane nu ne trimite,de aceea eu de cand am aflat de sarcina am preferat sa mi se elibereze adeverinte aici la punctul de lucru,semnate de director,stampilate si inregistrate? Sunt valabile,nu?
Sunt prea indrajneata daca atunci cand sotul va duce concediile medicale la serviciu le zic sa mi le inregistreze sa fiu sigura ca nu vor spune ca nu le-au primit?


VA rog sa-mi spuneti ce sa fac!
 
 
 
offline
20

Data inregistrarii:
Luni, 15 Septembrie 2003, 00:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 22 Iulie 2009, 22:18
Art. 60. [interzicerea concedierii cu caracter temporar]
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Ca urmare, stati linistita, aceasta decizie de concediere va fi nula. Sper insa ca acea notificare a angajatorului ati inregistrat-o si aveti o dovada a depunerii la acesta...
Da, in cazul concediilor medicale, solicitati sa va dea un nr, de inregistrare pe copiile acestora. Da, sunt valabile acele adeverinte.
Ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj, trebuie sa aveti minim 12 luni lucrate din cele 24 luni anterioare depunerii dosarului de indemnizatie (pe care il puteti depune cu ziua urmatoare a incetarii contractului). Indepliniti aceasta conditie? Ca sa va explic in continuare ...
 
 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:08

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 23 Iulie 2009, 09:52
Notificarea de preaviz a angajatorului este inregistrata in registrul de intrari/iesiri de la sediul central,eu nu am semnat-o,dar am un exemplar si mi s-a mai aratat o decizie pe care nu m-au lasat s-o citesc si nu o am.
In ultimii 3 ani am continuitate pe cartea de munca,dar avand probleme cu sarcina,ma gandeam sa stau in concediu medical pana la 7 luni,chiar daca intru in comisie,asa mi s-a spus de DR.:ba imi face internare la urgente,ba imi da repaus de 14 zile acasa,oricum am nevoie de internari si repaus pt. a nu pierde copilul.,eu am contractii la 14 saptamani si sangerari,etc.
Ce se va intampla cu notificarea de preaviz daca stau in medical? Cele 15 zile lucratoare de preaviz se anuleaza pana nasc,fac cei 2 ani de crestere a copilului si apoi treb sa-mi continui preavizul,nu?
Eu in conditiile astea (fiind in medical) am aceleasi drepturi,nu?
Ma gandesc ca nu mi s-a dat adeverinta de la resurse umane cu cate zile de concediu medical am avut in ultimul an,pentru a-mi creea probleme si a ma ponta absenta,ei nestiind de fapt ca mi-am cerut una pt. medicul de familie si este valabila (fiind semnata de director si inregistrata).Nici azi,dupa 4 zile de cand le-am cerut adeverinta nu mi-au eliberat-o !!!!
Cu ce ma afecteaza daca firma nu a platit contributiile la stat fiind in medical?
Sau ce credeti dvs. ca ar trebui sa fac?
Mie mi se opreau garantii din salariu,fiind in medical mai au dreptul sa-mi opreasca garantiile?
 
 
 
offline
20

Data inregistrarii:
Luni, 15 Septembrie 2003, 00:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 23 Iulie 2009, 10:56
In principiu, aveti dreptul la indemnizatie de somaj. Insa perioada de preaviz acordata de angajator este suspendata pe perioada cat sunteti in concediu medical. Preavizul urmeaza sa curga dupa incetarea suspendarii. Eu va sfatuieasc sa stati linistita in concediu medical, intrucat angajatorul nu va poate concedia in aceasta perioada, preavizul fiind suspendat. Intrebarea mea era daca acea notificare si dovada faptului ca sunteti insarcinata ati depus-o cu numar de inregistrare la angajator(si daca aveti o copie) anterior primirii preavizului.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Marti, 28 Octombrie 2008, 08:54

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 23 Iulie 2009, 11:04
Perioada de preaviz pentru concediere in cond. Art.65 alin(1) din Codul Muncii este de 20 zile lucratoare(Conform CCM la nivel national).
Art. 60.
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Nu stiu ce motivatie au pentru a face restructurarea de post. Daca spuneti ca una dintre firme se inchide si fac o reorganizare judiciara pot sa va restructureze postul chiar daca i-ati instiintat ca sunteti insarcinata.
Pe perioada de concediu medical se suspenda perioada de preaviz. Daca duceti medicale pana la nastere nu au ce sa va faca. Apoi intrati in CIC pana cand copilul implineste 2 ani. Garantia oricum trebuie sa v-o restituie la incetarea contractului de munca.
Adeverinta sunt obligati sa v-o elibereze.
 
 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:08

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 23 Iulie 2009, 11:23
Declaratia prin care am informat ca sunt insarcinata si copia de pe biletul medicului ginecolog este inregistrata in registrul de corespondenta a punctului de lucru,nu la sediul central,oricum e valabila.Nu a venit medicul de la medicina muncii,nu m-a intrebat nimeni nimic,nu mi s-a spus ce am de facut,de aceea i-am lasat in pace stiam de legea 96/2003, citisem,dar am zis sa las lucrurile asa, era datoria lor sa-si faca treaba,eu mi-am facut treaba.
Dar daca nu se inchide firma pe care eu sunt angajata? Au dreptul sa-mi dea preavizul? Se va inchide o firma si pe una singura se vor desfasura activitati de vanzare masini,respectiv asigurarea service-ului. Postul de casier va fi nevoie orcum.Ma gandesc ca va trece atributiile postului de casier in fisa postului altui angajat care ocupa a alta functie,de consilier vanzari,de exemplu.
Daca se inchide firma pe care eu sunt angajata si stau in medicale pana nasc,ce se intampla apoi?
Postul e blocat pe o firma inchisa?
Sau imi fac perioada de preaviz in cele 63 zile de concediu inainte de nastere,dupa cele 7 luni pana i-au medical?
Eu oricum vreau sa stau in medical,am o varsta,abia am ramas insarcinata,sunt la prima sarcina si nu vreau sa pierd copilul.

Va multumesc.
 
 
 
offline
20

Data inregistrarii:
Luni, 15 Septembrie 2003, 00:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 23 Iulie 2009, 15:43
Stati linistita in concediu medical, nu va zbuciumati inutil. Tineti-ne la curent cu ce se intampla(apare nou) si va vom indruma pas cu pas. Chiar daca se inchide firma, veti beneficia de CIC. Concediile medicale sunt asimilate stagiului de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil. Preavizul este suspendat si pe perioada concediului prenatal(cel de 63 zile).
Nu este legal sa va retina garantie din indemnizatia de concediu medical.
Sanatate, si sa auzim doar vesti bune.
 
 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:08

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 27 Iulie 2009, 14:29
Buna ziua,
Revin cu detalii : azi a fost sotul la serviciu pt. a da concediile medicale (nu au vrut sa-mi inregistreze o copie de pe ele,care sa fie cu nr. de inregistrare,pe care sa le pastrez eu) drept consecinta le-a dat asa in mana directorului.Problema este ca pe postul de casier (postul meu) isi desfasoara activitatea o persoana noua,nu stiu daca este angajata,pe ce firma este angajata ( nu am putut afla care dintre cele 2 firme se inchide:cea pe care am fost eu angajata sau cealalta). Intrebarea mea: cat de corect este sa se angajaeze o alta persoana,indiferent de firma? Adica,daca firma pe care eram angajata eu se inchide,nu puteau sa ma angajeze pe cealalta firma? Eu la inceput am fost angajata pe postul de secretara,dar desafusram activitati de secretariat si tineam si casieria pe ambele firme,ma gandesc ca asa procedeaza si cu ea:angajata pe un post si in fisa postului i se dau atributii si de casier.
Adica mie nu puteau sa-mi gaseasac alt loc de munca,cf. notificarii de preaviz: "datorita dificultatilor economice ,postul de casier se restructureaza,iar in organigrama societatii nu este disponibil alt loc de munca coresp.pregatirii dvs. profesionale",dar angajeaza alta persoana????
Are vreo relevanta faptul ca eu nu am semnat aceasta notificare de preaviz????????? Deci,indiferent,eu fiind in concediu medical,inca sunt angajata firmei,iar preavizul lor de 15 zile lucratoare curge de la data cand imi termin CM si ma duc la serviciu,nu? Am impresia ca ei incurca lucrurile si ma voi trezi cu activitatea incetata cand se va termina perioada de preaviz cf. notificarii.
Eu cand i-am anuntat ca sunt gravida (in scris,cu nr. de inreg. si biletul de la medicul specialist) nu a venit medicul de la medicina muncii,nu s-a intamplat nimic,nu m-a bagat nimeni in seama,cum pot afla daca au declarat la ITM de starea mea de graviditate?


Va multumesc pt.raspunsurile anterioare si va rog sa ma sfatuiti in continuare!!!!
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie notificare preaviz desi sunt in 14 saptamani de sarcina

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea,    ana-cer 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 35
Total subiecte: 415669
Total mesaje: 2121506


 

Acum online

Utilizatori (4)
dumutaadrianred , ok2014 , roagadam , Cristi767

Consultanti (1)
avocat_lascoschi@yahoo.com

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

NEFERTITI , EUGENG , stoma , CosminaIonescu , Emanuela_26 , sorinpope , mihai_dmc , krcso57 , mitica1955 , acorhaneanu , radu_bufu , ionitaofelia , SAVIN , circa , degandaneyd , cerasela2005 , profilux , Mira12000 , bumbea eugen , nely_zar , nutedabatut , comaneanu elena , dancristianmia , herta , minu , sourcerer05 , ihmyra , andreea_enescu18 , AMihaiescu , Pisi Mia , mary07 , berty18 , bobo-bz , beti66 , tss_2000 , cgeorge , Salak Zoltan , manolecarmen , Stelianu , katushka , Semerean Violeta , iordache_stefania , cretu ioana , acoldea1 , pricop mirela , iosif 4 , aida nihai , Ionitza74 , Ionitza Violeta , dicugta , adle , iulian30 , muskici , aura62 , monica g.f. , prisacarum , MORAR VASILE , robert_molisz , romelia , puru geta , francisk1982 , thor2001 , deea.sv , cristina1985 , Lacu$tA , Iordache Alexandra , roxlore , Oana Danci , mihaif82 , strega , DENUTA , ionutm , cristianmomete , simosymo , murgu veronica , monicadaniela1984 , Andreea Atanasov , mariusika23 , codina , ramona.prefac , Valer1234 , draganmirela , B adela , andrecarmen , arilushu , vlad29 , Minerva Soim , ionela barosan , Adina Beteagu , silviu137 , szilaghyi marius , passat , mariuselectric , marpl2005 , puiu_draganescu , ileana18 , emiliacabuz , pescarusu2 , FOURB , dhossu , irina ion , vevy , Luy20 , andreea_cam , OWARDO , Nico0501 , cnismihaela , geobmwalpina , GramaT , crystina21 , crazydiamond , psbh , corina_docuz , anonim25germ , lavin12 , pinteapaula , sawrad , Oana189 , cucuionut00

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro