Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.139 de membri si 6.660 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.076 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie acordul notarial intre vecini

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Joi, 23 Iulie 2009, 13:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 23 Iulie 2009, 14:06

Buna ziua! Ma invecinez cu terenul unui monument istoric pe care in mod legal nu se poate construi nimic. Dar pentru ca traim in tara tuturor posibilitatilor, m-am pricopsit peste noapte cu un asa-zis ”proprietar”, care si-a ridicat gard lipit de gardul meu, pe alta latura a inaltat gardul peste al meu, si a constrit o cladire de birouri cu garaj etajat la distanţa de 1m fata de gardul despartitor, cladire mai inalta cu 1,8m decat casa mea, deoarece aceasta este diferenta de nivel al solului . Nu mi-a cerut acordul notarial pentru aceste lucrari, desi locuiesc in imobil din 2006, deci m-a gasit acolo. Ce sanse am ca prin instanta sa obtin demolarea cladirii lui, ce trebuie sa fac si in baza carei legi? Acordul meu notarial era obligatoriu sau nu? Mentionez ca nu vreau bani ,ci doar demolarea acelei cladiri de birouri cu garaj, pentru ca o consider nepotrivita atat de aproape de casa mea si intr-o zona rezidentiala numai de vile de locuit
 
 
 
offline
22

Data înregistrării:
Miercuri, 10 Ianuarie 2007, 13:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 23 Iulie 2009, 14:24
Urmariti va rog subiectul " Data post: Joi, 29 Mai 2008, 20:24
Subiect: RE: Distanta legala intre case vecine
Poate va lamureste

 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 16 Aprilie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 23 Iulie 2009, 21:01
Da, era obligatoriu sa va ceara acordul pentru ridicarea constructiei.
Eu as incepe cu o actiune in anulare a autorizatiei de construire.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 16 Iulie 2008, 22:10

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 23 Iulie 2009, 22:29
oare exista autorizatie de construire? Care primarie cu mintea intreaga a eliberat autorizatia de construire fara acordul vecinilor? mai ales daca e birou in zona unde se locuieste? Uf, dar tare au inchis ochii la faza asta!
Autorizatia de construire trebuie atacata, daca exista. Plan urbanistic zonal? Certificat de urbanism?
Pe saitul Primariei de care apartienti ar trebui sa fie publicat proiectul care a fost initial supus aprobarii!
 
 
 
offline
1.40

Data înregistrării:
Sambata, 7 Octombrie 2006, 00:33

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 24 Iulie 2009, 01:49
Ce pot sa va spun este ca nu veti vedea cladirea aceea daramanta, niciodata.... E drumul muuuuult prea greu pana acolo...Dar ce ati putea face ar fi sa sesizati, de exemplu, cazul, in presa. Asa, poate iese la iveala mai repede cine si cum a incalcat legea. Cam atat, daca spuneti ca nu vreti despagubiri...
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Joi, 23 Iulie 2009, 13:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Iulie 2009, 10:59
Autorizatia a fost emisa pe 07.07.2009, in conditiile in care, lucrarile au inceput pe 02.04.2009. Ca s-o spun pe sleau, este o primarie PD-L care nu tine cont de nici o lege, primar vestitul ”Pinalty”. Ba chiar mi-au spus ca, legile privind urbanismul, distanta intre cladiri, distanta garajului fata de imobilul meu, picatura de pe streasina, inaltimea si distanta fata de monumentul istoric, toate acestea sunt altele pentru orasul Piatra Neamt. Cum vine treaba asta, au facut stat in stat? Cand noi am construit in 2004-2006, in fiecare saptamana primeam controale cu masuratori din cauza monumentului istoric, desi noi am respectat toate legile in acest sens si timp de 6 luni am intarziat lucrarile pentru avizul Ministerului Culturii. Am cerut copia autorizatiei lui pentru ca nu s-a afisat pe site-ul primariei si am fost refuzati pe motiv ca e secret. Pai o poate vedea o tara intreaga daca apare pe site si eu cu sotul meu nu avem dreptul la o copie? Dupa indelungi insistente, am fost invitati la primarie s-o studiem si am avut un soc. Proiectul lui este de fapt proiectul casei noastre, proiect la care am lucrat eu iar arhitectul l-a vizat doar si s-a ocupat de calculul rezistentei. In autorizatia lui scrie ca, arhitectul nostru si-a dat acceptul, dar nu-i adevarat pentru ca arhitectul nostru nici nu-l cunoaste si nici nu este agreeat in primarie . Eu fac proiecte pentru case din pasiune pentru ca mama mea a fost proiectant, dar nu am drept de semnatura. Sincer ma doare sufletul cand ma gandesc cate nopti am pierdut lucrand la acest proiect, am toate schitele . Individul a facut o obsesie pentru casa mea, va dati seama, casa lui va fi copia fidela a casei mele. Munca mea.... Aici pot sa-l atac cumva, sau pot ataca primaria ca i-a dat proiectul meu? Cat despre PUZ, persoana de la Directia de Cultura la care a ajuns dosarul lui nu i l-a aprobat, si i-a aprobat PUZ altcineva de la Cultura. Cel mai tare s-a incalcat Legea 422/2001 care tine de protejarea monumentelor istorice. Va rog din suflet ajutati-ma, nu vreau sa spuna nimeni ca sunt procesomana. Lucrez in sistemul judiciar și stiu ca este greu, dar cum noi am respectat legile, vrem si noi acelasi lucru de la altii.
 
 
 
offline
22

Data înregistrării:
Miercuri, 10 Ianuarie 2007, 13:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Iulie 2009, 11:33
Daca suspectati comportament partinitor din partea consiliului si primariei si avand in vedere ca prin L261/2009 s-a abrogat lit.d a art.48 din L.422/2001 conform careia :
ART. 48
Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti au următoarele atribuţii:
d) eliberează autorizaţii de construire sau de desfiinţare pentru monumente istorice şi pentru imobile aflate în zona de protecţie a monumentelor istorice sau în zonele construite protejate, numai pe baza şi în condiţiile avizului Ministerului Culturii şi Cultelor sau ale serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii şi Cultelor, după caz,

si daca sunteti sigura ca edificiul se afla in zona de protectie, as vedea oportuna o sesizare prin care descrieti situatia, adresata Ministerului Culturii si Cultelor.


 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Joi, 23 Iulie 2009, 13:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Iulie 2009, 11:52
Stiu ca drumul pana la demolarea constructiei lui este lung si anevoios, dar stiu ca au existat cazuri cand s-a finalizat cu demolare. De felul meu sunt pesimista dar acum vreau sa gandesc mai optimist, chiar daca am primit mesaje de amenintare, iar plangerea noastra care a ajuns la IPJ Neamt si viza protejarea monumentelor istorice, a fost repartizata in mod intentionat altui compartiment, pentru a nu se afla la centru despre ilegalitatea improprietaririi cu terenul monumentului istoric, intrucat actul notarial este intocmit de sotia sefului IPJ. Presa locala este toata ”cumparata”, iar la presa centrala nu stiu la cine sa apelez. Mi-a spus cineva ca, imi trebuie recomandare serioasa la orice ziarist din presa centrala pentru ca altfel nu ma baga in seama. Cert este ca, noi am cerut oficial de la primarie sa cumparam 2m pe toata lungimea laturii de vest a terenului, cand aveam casa in constructie si primaria ne-a raspuns ca terenul monumentului face obiectul unei restituiri, dar dupa ce va intra in proprietatea primariei ne va contacta pentru a ne vinde acei metri pe care i-am cerut. Lucru care nu s-a mai intamplat, iar ziarele locale au scris ca, nu s-a prezentat nimeni la nici o licitatie pentru acel teren, desi sotul meu a incercat de 3 ori sa se inscrie, a fost chemat a doua zi pentru caietul de sarcini si cand s-a dus dupa el licitatia avusese loc fara anunt prealabil in presa. Pe 08.05.2009 a aparut un articol in presa locala ca nu sunt cumparatori ai terenului respectiv, desi asa-zisul vecin al meu construieste de pe 02.04.2009 !!! Cunoasteti un ziarist in presa centrala care m-ar asculta? Va multumesc!
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie acordul notarial intre vecini

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 306
Total subiecte: 524169
Total mesaje: 2535076


 

Acum online

Utilizatori (40)
Isuca_19 , giullianna , EllaMayer , popescueduard , mebi , Zoya , Daliborka , Carp Mircea , accesoriidepetrecere , Caramici , alexboiciuc , FabricaCugir , 2013intreb , sercaianu , Brettxd , victorancuta , crisanvasile , SEugenia , ORANGEROMANIASA , raspunsutil , Dapix , ContabilitateAgora , aztpensii , nick_docan , Corneliuz , delia83 , ASUL28 , GeorgianaO , andreea8891 , nedelcu1981 , Lili_A , robertcirtojanu , Mihail Opra , claudiatess , MetallicA , Tweetya30 , VaccariValica , bujorstepan , ela120 , Viovas

Consultanţi (8)
irinacoma , AjutorFirma , Av. Gabriel Klein Kiritescu , laleaua-neagra , a_fleancu , danpopescu2011 , dolimp , patrascu razvan

Moderatori (3)
george-neagu , Joha , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Adina Hofman , enco , CEZAR-TOMA , smiru_99 , codruta_07 , csillasz18 , marcelnis , antranic , madlain7 , contlexpert , gelborn , cristinabunduc2006 , chiselmax , maru46 , kedves , anca78 , mit , akara , odin , Znupi , mireillelove , gaby_rct , avozamb , dremanoil , lacusta , gheorghiu constantin , expur , gabimotocel , consulting_tr , ppdoru , bydyk , Teea , luminitar , doinisor , vicom51 , snoopdoggirl , pupina , bcungureanu , TOASCA79 , xaolin , claudissa , vampirely , akordys , xander_little , daney , nicolle.spiru , nuran , Nicoleta Stoian , floriral , al3xutzu10 , ica cozma , sergiu_degan , rodic@ , emil.petrescu , ramona-maria , Kudos , elena - alina , messagero , hendea , BOGDAN EUGEN , ilina_objopt , marmotica , crys21 , elenn , crisandra7 , optan , Chris-Cross , dragos24 , veronica.gojgar , Miki04 , CRISTINArares , cristinaepa , Vlad Nicoleta , sorinus71 , lavinia almasan , mierlesteanu valentin , chereji , oana57 , busecan , miki25 , cristi7777 , Bustha , big_sister73@yahoo.com , dan tita , danyelacojocaru , G3orgyq , nicoleta_iacob , timeav , mirelatatulescu , djandy23 , anamaria8312 , slvpopescu , diodan , bota simona , anamaria0 , elenor , igorash , LuchianSeb , DLaurentiu , 07121967 , menes662000 , monanicolaescu , bejmuraru , LaurentiuCazan , nycollemaria , valeriu77 , Phantom79 , ovidiu12 , anca07dum , Geoteo , ltkc1760 , yfrx8673 , smur2947 , Alicecej , Kimatoriakqq34 , Joepab , aimxp46 , qondifaea83 , dgmeter34bf , Remfertaq5 , ryynamor , Monteuv , Tuanya , qyuin64 , zbdhz83 , Reyesfa , Leoneldpag , Binnerse3k

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro