Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.827 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.028 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie reziliere contract de inchiriere

 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Duminica, 2 August 2009, 15:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 5 August 2009, 18:31

Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva.
De 4 luni nu si-a achitat datoriile catre mine, pe data de 1 iunie i-am predat o notificare in care am cerut ca in termen de 30 de zile sa-si achite datoria, in caz contrar consider contractul reziliat si revoc dreptul de a folosi adresa ca adresa sediu firma. Aceasta notificare a fost semnat si stampilat de adminitratorul societatii.
Firma nu si-a achitat datoriile si nici nu mai foloseste suprafata inchiriata.
Intrebarea mea ar fi: pot sa depun la ORC aceasta notificare si sa semnez contract de inchiriere cu o alta firma?
 
 
 
offline
Avatar 12
5 2

Data înregistrării:
Duminica, 28 Octombrie 2007, 13:43

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 5 August 2009, 18:39
In opinia mea, puteti deja inchiria spatiul unei alte firme,anuntand, desigur, in prealabil rezilierea contractului vechiului chirias, precum si ORC.
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Marti, 27 Decembrie 2005, 14:31

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 5 August 2009, 18:41
Notificarea nu are valoarea unui act de reziliere a contractului de inchiriere. Acest contract poate fi reziliat numai prin acordul partilor sau prin instanta.
Astfel, daca doriti sa evitati un litigiu de reziliere a contractului de inchiriere, cautati-l pe administratorul firmei cu care ati incheiat contractul si incheiati un act aditional la contract în care sa stabiliti rezilierea contractului de la data de .........., data la care chiriasul se obliga sa evacueze sediul, inclusiv obligatia chiriasului de a notifica la ORC schimbarea sediului la o alta adresa. In acest act aditional veti stabili sumele de bani datorate si neachitate cu titlu de chirie, precum si datoriile neachitate de chirias pentru utilitati, facand referire si la garantia pe care ati incasat-o initial de la acesta (modalitate si termen de restituire sau de folosire a sumei pentru achitarea datoriilor chiriasului - chirie sau utilitati).
In cazul in care nu ajungeti la o intelegere cu acest chirias pentru incheierea actului aditional, este necesar sa introduceti o actiune in instanta prin care sa solicitati rezilierea contractului de inchiriere pentru motivele enuntate si concomitent si evacuarea acestuia, cu plata de despagubiri care constau in neplata chiriasului a chiriei si/sau a utilitatilor.
Numai dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti de reziliere a contractului si de evacuare a firmei sau dupa incheierea actului aditional mai sus mentionat, semnat de chiriasul - agent economic - puteti depune o copie legalizata de pe hotarare/act aditional la ORC pentru a notifica schimbarea sediului social al firmei la o adresa necunoscuta, deoarece acesta a fost evacuat de la sediul declarat la ORC.
 
 
 
offline
Avatar 1.40
1

Data înregistrării:
Miercuri, 5 August 2009, 20:25

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 5 August 2009, 23:14
in mod normal, puteti deja inchiria spatiul unei alte societati comerciale.
insa aceasta nu va putea sa isi declare sediul social la aceasta adresa intrucat inca figureaza firma care nu v-a platit chiria.
pentru a radia sediul acestei firme trebuie intr-adevar ori sa incheiati un act aditional de reziliere cu administratorul ei ori sa ii dati in judecata pentru constatarea rezilierii contractului de inchiriere. daca doriti sa le cereti si plata chiriei restante trebuie mai intai sa ii convocati la o conciliere.
in orice caz probabil ca ar trebui sa apelati la un avocat
 
 
 
offline
2.70

Data înregistrării:
Miercuri, 3 Septembrie 2008, 14:45

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 6 August 2009, 07:54
cora2006 a scris:

Notificarea nu are valoarea unui act de reziliere a contractului de inchiriere. Acest contract poate fi reziliat numai prin acordul partilor sau prin instanta.
...
In cazul in care nu ajungeti la o intelegere cu acest chirias pentru incheierea actului aditional, este necesar sa introduceti o actiune in instanta prin care sa solicitati rezilierea contractului de inchiriere pentru motivele enuntate si concomitent si evacuarea acestuia, cu plata de despagubiri care constau in neplata chiriasului a chiriei si/sau a utilitatilor.

Oare asa sa fie??? POsibil, dar eu tind sa cred ca in acel contract de inchiriere exista si o clauza privind rezilierea unilaterala in caz de neplata a chiriei pentru un anumit numar de luni.
Daca doriti recuperarea chiriei restante plus penalitati de intarziere plus dobanda legala conform OG 9/2000 va trebui, intradevar, sa va adresati instantei.

In plus, puteti sa instiintati ORC printr-o aresa privind rezilierea unilaterala a contractului solicitand de asemenea, punerea in vederea a societatii privind lipsa sediului social, ceea ce in temeiul art 237 alin. 1 lit c) din Legea 31 - Legea societatilor comerciale,
art 237 "(1)La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
...
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscută;"

 
 
 
offline
Avatar 2.00
1

Data înregistrării:
Joi, 17 August 2006, 08:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 6 August 2009, 11:57
Eu apreciez că pînă şi în cazul existenţei unui pact comisoriu expres de gradul IV este necesară o acţiune în instanţă pentru constatarea rezilierii de plin drept. În cazul în care cocontractantul nu recunoaşte pretenţiile celui cu care a contractat, singura cale de soluţionare este instanţa de judecată.

Pe de altă parte, nu văd cum ar putea închiria spaţiul unei alte societăţi fără să-i asigure şi folosinţa spaţiului, folosinţă asupra căreia proprietarul nu poate dispune înainte de evacuarea chiriaşului actual.

Nici notificarea ORC nu este o soluţie. Nu văd cum ar putea judecătorul delegat să accepte o asemenea notificare din partea locatorului pentru a stabili că societatea în cauză nu mai are sediu social.
 
 
 

Discuţie reziliere contract de inchiriere

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    AVLIL,    george-neagu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 80
Total subiecte: 523855
Total mesaje: 2534028


 

Acum online

Utilizatori (66)
popescueduard , floci , raspunsutil , smeagull , valino , BiancaOrban , timpuriu , Radutz , AndreiSRB , blajanu , demostene_ , CRODICA , mch , DinuX , alice53 , konadelle , Alo2016 , magiccom , DlGoe , dana manea , emiliana , andreea_05 , RuxandraLarisa , cyan , ELLACAL , GeorgianaO , ni_leta , jackpiratul , Lili_A , ankalupu , deacristina , ancacatya , AdrianaMariaVlad , razvan.teaca , Felicia_Cirstea , cat33 , financiarg , Cris1971 , Allona , kreka , Irimia Tamara , cutepov , Simona_Voiculescu , Lorenafaur , Balaurul , Dapix , actefirme , ilincatm , alex808 , bellabianca52 , raglub , pyty , Lau179 , vasilicamarcu , roxanagheorghiu2003 , aztpensii , aluB , Andrei54 , Segarceanu , SarandanAnaMaria , RADUCANOIU VICTOR , MihaiPetru , crisanvasile , ela120 , sdanescu , Nicolestefan

Consultanţi (6)
rusu_costelpn , VasiloiuCatalin , accountable , Br-Andreea , Balin_Daniel , patrascu razvan

Moderatori (2)
gi-jane2 , Ares-3

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro