Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.712 de membri si 5.999 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.760 mesaje in forum.

Discutie pensie de handicap

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
7

Data inregistrarii:
Luni, 6 Aprilie 2009, 08:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 20 August 2009, 21:10

Buna seara,

Ma adresez d-voastra in speranta ca exista totusi o sansa ca problema mea sa-si gaseasca o rezolvare ce mi se pare logica si anume:
- In urma cu 10 ani, mama mea in varsta acum de 70 ani a suferit o interventie chirurgicala in urma careia i-a fost extirpat un rinichi.
Desi a suferit nenumarate internari in spital de atunci, singurul rinichi pe care il mai are fiind si acela destul de afectat, desi au vazut-o de atunci nenumarati medici, nimeni nu i-a comunicat ca poate beneficia de o pensie de handicap deoarece afectiunea de care sufera justifica acest demers.
Dupa 10 ani, afla printr-o minune despre acest drept si se adreseaza forurilor competente pentru a primi acest ajutor.
(mentionez ca este pensionara si are o pensie in valoare de 500 Ron, dupa 24 ani de munca).

Ce mi se pare la limita bunului simt, daca nu ridicol, este ca aceasta comisie de handicap se intalneste din 6 in 6 luni, mama fiind nevoita sa bata spitalele pentru nenumaratele analize cerute (o parte le face contra cost la policlinici cu plata) si asta pentru a dovedi de fiecare data ca nu are un rinichi. Cum este posibil asa ceva?
Este o persoana de 70 ani, diabetica, hipertensiva , cu o pensie de 500 Ron si trece prin tot acest cosmar pentru cei 200 Ron la care are dreptul.
Nu exista nici o posibilitate de a fi incadrata in aceasta grupa de handicap permanent si sa nu fie nevoie de a indura tot acest chin?? Ma gandesc cu groaza la momentul in care nu se va mai putea deplasa singura, cum va beneficia atunci de un drept ce i se cuvine?

Va multumesc pentru orice ajutor mi-ati putea da, ma gandesc la o eventuala cerere catre Ministerul Sanatatii sau memoriu pe care l-ar putea face...O seara buna tuturor..
 
 
 
offline
32
1

Data inregistrarii:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 20 August 2009, 21:20
Pentru solutionare rapida si sigura ,in baza tuturor actelor medicale alaturi de memoriu pe care il trimiteti prin posta cu mandat de confirmare pe adresa:Autoritatea Nationala pentru persoane cu handicap Comisia Superioara de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti,adresa Bucuresti,str Cezar Bolliac nr 42,sector 3 ,cod postal 74 304 C.P. 4-2
 
 
 
offline
7

Data inregistrarii:
Luni, 6 Aprilie 2009, 08:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 21 August 2009, 16:34
Iti multumesc mult pentru indrumari, sper din suflet sa pot rezolva ceva in acest sens.
Poate exista cineva care sa-mi confirme ca astfel de cazuri si-au gasit o rezolvare favorabila..
 
 
 
offline
32
1

Data inregistrarii:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 21 August 2009, 23:40
IDa ,cazuri care la expertizarile locale au fost incadrate in gr III sau fara grad,in baza documentelor medicale si a reexpertoizari au fost incadrate in diferite grupe care atesta real stdiul boli fiind trecuti la termen permanent ,fara necesitatea anulala a refacerii expertizei ,pentru atestarea situatie afectiunilor Succes si reveniti cu precizari,eventual cu rezutate pozitive pentru dvs.
Multa sanatate mamei dvs
 
 
 
offline
9.96
2 1

Data inregistrarii:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Duminica, 23 August 2009, 05:57
''Daca n-ar fi iubirea, m-as teme de viata.'' - Grigore Vieru
 
Din topic-ul dvs. rezulta ca mama beneficiaza de pensie pentru limita de varsta, conform Legii nr. 19/2000, si de indemnizatie corespunzatoare gradului de handicap, conform Legii nr. 448/2006.

Potrivit art. 59, lit. a) din Legea nr. 448/2006, persoanele cu handicap au obligatia "sa se prezinte, din oficiu sau la solicitare, pentru evaluare si reevaluare, la comisiile cu competenta in domeniu." Sincera sa fiu, nu vad ce ati putea cere ANPH, sa modifice Legea nr. 448/2006?

Eu cred ca tot la comisie puteti rezolva ceea ce doriti, prevederea legala pe care am citat-o este imperativa.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea


ynocentta a scris:
Da ,cazuri care la expertizarile locale au fost incadrate in gr III sau fara grad, in baza documentelor medicale si a reexpertoizari au fost incadrate in diferite grupe (...)

Va rog sa precizati actul normativ potrivit caruia incadrarea se face in gradele I, II, III de handicap sau in grupa de handicap. Asta dupa ce cititi art. 86 din Legea nr. 448/2006.
 
 
 
offline
32
1

Data inregistrarii:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 23 August 2009, 08:53
Ptr Gabriela Pintea .nu intentionez sa intru in polemica .Oipinia exprimata referitor la "expertizarile locale au fost reexpertizate si au fost incvacrate in diferite grupe"reprezinta situatie concreta ,respectiv cazul unei persoane initial incadrate in gr II dizabilitate locomotorie deficienta functionala grava ,beneficiar al prevederilor Legii nr 519/2002 completats i republicata art 19 alin 1,care a beneficiat 43 de ani de mentinearea diagnosticului ,a incadrarii acestuia in gr IIsi a valabilitatii deciziei de incadrare cu termen de revizuire la 12 luni.Cu ocazia modificarilor survenite la normele de aplicare ,persoana in cauza a fost incadrata cu acelasi diagnostic fara a se inregistra agravarea si afectarea si a altor functii si organe interne,mai mult a fost trecuta in gr III dizabilitate cu termen revizuire la 6 luni.Avand in vecede ca afectiunea medicala in sine este in fapt ireversibila ,consecintele acesteia conducand la agravarea starii de sanatate si nu la insanatosire ,in baza documnetelor medicale am sesizat forul ierarhic superior care a dispus anularea documentului de incadrare medicala,emiterea de document medical cu incadrare in gr II,
deficienta functionala grava cu asistent personal,indemnizatie ,valabilitate permanent termen de revizuire -nerevizuibil.Cu aceasta ocazie ,intr-o succesiune motivata de precizarea etapelor necesare obtinerii unui document medical care sa ateste situatia reala, ,cu mentionarea unui singur act normativ ,pe parcursul a mai multe randuri v-am precizat actul normativ ,care difera de cel precizat de dvs .Referitor la legea mentionata de catre dvs ,in cunostiinta de cauza va precizez ca nu este singurul act care guverneaza activitatea si in baza caruia se realizeaza incadrarea persoanelor cu dizabilitati.O zi buna
 
 
 
offline
7

Data inregistrarii:
Luni, 6 Aprilie 2009, 08:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 23 August 2009, 09:43
Va multumesc pentru precizari doamnelor, multumesc mult si pentru urarile de sanatate ynocenttei.
Doamna consilier Gabriela Pintea spune : ." Sincera sa fiu, nu vad ce ati putea cere ANPH, sa modifice Legea nr. 448/2006?" Mai mult ca sigur ca nu voi reusi acvest lucru, desi, ca multe alte lucruri facute stramb in aceasta tara, si aceasta lege este una schioapa. Si de ce n-ar trebui schimbate astfel de norme si legi odata facute prost?
Cum poate gandi cineva ca mamei mele i-ar creste in timp de 6 luni un alt rinichi sanatos in loc??
Este de prisos sa mentionez ca, in cazul unui astfel de handicat, nu prea sunt sanse ca rinichiul ramas sa functioneze perfect sanatos, acesti oameni au mereu probleme si fac tratament pentru a-i mentine o stare acceptabila de functionare.
In fine, ce sa mai lungesc vorba, voi incerca sa fac acel memoriu pe care mi l-a sugeret ynocentta si sa astept, in speranta unui miracol. Pentru ca miracole au devenit stari de lucruri ce ar trebui sa reprezinte normalitatea intr-o tara.

Va doresc o duminica frumoasa tuturor...
ultima data editat de mihaelaak pe data de Duminica, 23 August 2009, 09:45
 
 
 
offline
9.96
2 1

Data inregistrarii:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 24 August 2009, 06:47
''Daca n-ar fi iubirea, m-as teme de viata.'' - Grigore Vieru
 
Doamna, aveti dreptate, legile proaste trebuie schimbate. Dar, potrivit art. 74 din Constitutia Romaniei, initiativa legislativa nu pot avea decat Guvernul, deputatii, senatorii sau un numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot. La asta ma refeream cand spuneam ca nu vad ce-ar putea face ANPH-ul in privinta legii.

Eu va urez succes, indiferent care va fi institutia careia va veti adresa.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea


ynocentta a scris:
Cu aceasta ocazie ,intr-o succesiune motivata de precizarea etapelor necesare obtinerii unui document medical care sa ateste situatia reala, ,cu mentionarea unui singur act normativ ,pe parcursul a mai multe randuri v-am precizat actul normativ ,care difera de cel precizat de dvs (...)


Legea nr. 519/2002 a fost abrogata prin Legea nr. 448/2006. Deci, difera, corect, dvs. vorbiti despre si conform unor acte normative abrogate, eu despre si conform celor in vigoare.
Potrivit art. 86 din actul normativ-cadru in domeniu, care este Legea nr. 448/2006, persoanele cu handicap sunt incadrate:
-in urmatoarele grade: usor, mediu, accentuat si grav;
-in urmatoarele tipuri: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare.
Nu exista incadrare in grupe sau in gradele I, II sau III de handicap.

ultima data editat de Gabriela Pintea pe data de Luni, 24 August 2009, 06:48
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie pensie de handicap

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 27
Total subiecte: 413356
Total mesaje: 2110760


 

Acum online

Utilizatori (4)
voda71 , eusaisapte , Just-drept , Meea_M

Consultanti (1)
cabavo

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sotul , andreea kolati , theone , Teodosiu Flavia , Nevermore04all , p_tunder , bservice , babette , TANIAORIANA , VSH , ochi caprui03 , ramiha , alina3119 , kikuhana , Bizz , nadia.dragnea , poiana_prodcom@yahoo.com , freedom_1719 , alen_gold , ESP , extaz , rodicel , laura petric , DANA V , ciudatelul , sonic2007 , julesa , OanaVoinea , patttyyy , ioannnam2002 , simonetta , otylya , dianaozdal , alicep , ariadnamitescu , ramo-nico , IonelTM , boerica , sommyint , CP , Catalin_gal , valifreenet , Tarb , macho , danafatol , simona stana , marianapodaru2009 , Georgiana Vidra Tomescu , laurlaur , sandra_cory@yahoo.com , VioH , lulutza , gabitocoaie , andrei cristi , Nedumeritul , peter61 , cecile , florentaculea , ecaterinadragu , laurageorgescu , elena 76 , turbo20010 , andernina , calin_85 , abercean , marrga , ruppy17 , vsn_gina@yahoo.com , NedelcuCarmen , adriana_h , palflorina , lazarpaul , andreescu_doina , daniel.turtoi , Balanescu , laura neagu , ralle , Mihalache Corina Madalina , margareta_georgescu , lucian_lex , antonetamar , chireageo , dana mihalea , cocean mirela , consultingexp , LIDEEAoffice , MioraIon , cristina03 , BEmanuel87 , 147369 , Dorin_Iulian , tomoxan , scildta , barladeanuD

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro