Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.624 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.746 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie pensie pe caz de boala

 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Marti, 1 Septembrie 2009, 12:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Septembrie 2009, 12:23


Stimate domn /doamna,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari adresate mai jos.
Socru meu beneficiaza de pensie pe caz de boala (cancer) de 8 ani, in acest interval de timp a mai suferit de 3 atacuri cerebrale si a avut si paralizii partiale.
La fiecare 6 luni sau un an este chemat la o expertiza medicala pentru a i se prelungi pensia . Vrem sa aflam daca exista un act normativ care ii permite ca dupa varsta de 60 sa i se prelungeasca automat pensia pe caz de boala fara sa se mai prezinte la vreo comisie medicala. Vrem sa stim daca a aparut un asfel de act si sa ne dati detalii mai multe despre acesta. Socrul meu a aflat din surse neoficiale de posibilitatea de prelungire automata a pensiei in cazul depasirii varstei de 60 de ani. Unde trebuie sa ne adresam pentru a beneficia de aceasta facilitate daca este valabila?
Va multumim,
Maria
 
 
 
offline
8.74
2

Data înregistrării:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 1 Septembrie 2009, 12:50
Potrivit art. 62, alin. (7) din Legea nr. 19/2000, nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;
b) au implinit varstele prevazute de prezenta lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta;
c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.

Incadrarea in grad de invaliditate nerevizuibil medical, conform pct. a), este exclusiv de competenta Comisiei de expertiza.
Indeplinirea conditiilor prevazute la pct. b) si c) depind de data nasterii socrului dvs. si de stagiul de cotizare realizat de acesta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
 
 
 
offline
Avatar 18

Data înregistrării:
Duminica, 9 August 2009, 09:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Septembrie 2009, 15:55
Daca socrul dvs se incadreaza in aceste conditii, se poate pensiona la limita de varsta, dar totodata e bine sa va adresati Comisiei de expertiza pentru persoanele cu handicap pentru a vedea daca nu indeplineste conditiile necesare pentru a primi si ajutor de la DGAS, deoarece mi se pare ca are destule probleme de sanatate .
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Miercuri, 9 Septembrie 2009, 21:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 9 Septembrie 2009, 21:45
v-as ruga sa imi dati lamuriri in legatura cuurmatorul aspect:in urma reducerilor de personal bugetar,mama mea a fost trecuta la program de 4 ore incepand de la 1 septembrie 2009-ea fiind incadrata ca ingrijitoare- desi ea este in concediu medical cu internare din 1 august si pana pe 18 sept,cu posibilitate de pensionare pe caz de boala.Daca se va pensiona, cu contract pe doar 4 ore , cred eu jumatate de norma, care sunt conditiile,cum se calculeaza, care ar fi pensia? are 15 ani vechime, 55 de ani.
Daca ar avea norma intreaga, care ar fi pensia pe caz de boala in conditiile sus mentionate?
 
 
 
offline
8.74
2

Data înregistrării:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 9 Septembrie 2009, 22:52
Cuantumul pensiei nu vi-l pot spune, depinde de stagiul potential si de programul folosit de casele de pensii.

Mama dvs. nu are stagiul de cotizare necesar, in raport cu varsta, pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Pentru o persoana de 55 de ani, stagiul de cotizare necesar este de 25 de ani (art. 57 din Legea nr. 19/2000).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
 
 
 
offline
Avatar 21

Data înregistrării:
Miercuri, 19 Martie 2008, 17:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 9 Septembrie 2009, 23:31
Florentina Mihaela a scris:

Daca socrul dvs se incadreaza in aceste conditii, se poate pensiona la limita de varsta, dar totodata e bine sa va adresati Comisiei de expertiza pentru persoanele cu handicap pentru a vedea daca nu indeplineste conditiile necesare pentru a primi si ajutor de la DGAS, deoarece mi se pare ca are destule probleme de sanatate .
De fapt, se cheama Comisie de evaluare a persoanelor cu handicap adulte, reglementata, ca infiintare si functionare, prin Legea nr.448/2006, republicata.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Luni, 13 Septembrie 2004, 00:00

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 10 Septembrie 2009, 09:24
ART. 57din Legea nr. 19/2000
(2) Beneficiază de pensie de invaliditate şi asiguraţii care, până la data ivirii invalidităţii, au realizat cel puţin jumătate din stagiul de cotizare necesar, prevăzut în tabelul nr. 3.
(3) Asiguraţii prevăzuţi la art. 47 beneficiază de pensie de invaliditate, dacă au realizat cel puţin jumătate din stagiul de cotizare necesar, prevăzut în tabelul nr. 3, în raport cu vârsta avută la data expertizării.
- are vechimea ceruta de lege -
 
 
 

Discuţie pensie pe caz de boala

Acest subiect este moderat de către
tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 120
Total subiecte: 524643
Total mesaje: 2536747


 

Acum online

Utilizatori (21)
drandreidi , YSL , papian , DanielScorus , Scacon , madalina15 , sinculi , bigpaulie , monuca , adelinamaria , corneliahernea , marius_sym , STANCIU71 , CUSTODIAN , IOANA1972 , nicoleta_elena , johnnydanut , paris50paris , marin05 , courvoisier , vizor

Consultanţi (1)
ConsuelaScarlat

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro