Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 328.072 de membri si 6.027 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.122.126 mesaje in forum.

Discutie succesiune dupa parinti decedati

Du-te la pagina:  1 2 3
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 27 Februarie 2009, 19:24

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 18 Septembrie 2009, 00:29

Respectuos va rog sa ma indrumati si pe mine
Suntem trei frati singurii copii ai parintilor nostrii
Tatal nostru amurit anul trecut iar mama acum cateva zile
Singurul lucru care ne-a ramas de la ei este un apartament pe care noi dorim acum sa-l vindem
Noi nu am facut succesiune nici dupa tata cand a murit dar nici dupa mama deocamdata
Este necesara succesiunea dupa vreunul din ei pentru a putea vinde acel apartament daca noi suntem singurii lor urmasi,singurii copii?
 
 
 
offline
2.57

Data inregistrarii:
Sambata, 7 Octombrie 2006, 00:33

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 18 Septembrie 2009, 01:09
Mai intati, trebuie sa va spun ca exista o facilitate de scutire de impozit pe bunurile mostenite daca faceti succesiunea in termen de 1 an de la data decesului. Nu stiu daca de la tata s-a implinit deja anul. In orice caz, puteti sa rezolvati problema in felul urmator: mergeti toti trei la un notar si faceti in aceeasi zi succesiunea si dupa tata si dupa mama. In cadrul succesiunii stabiliti doar calitatea de mostenitor a Dvs. si a fratilor si stabilirea cotelor. Va va reveni fiecaruia cate o treime. Daca faceti si partajarea apartamentului, va trebui sa platiti taxele pentru acesta, care sunt foarte mari. In schimb, daca, dupa ce ati obtinut certificatele de mostenitor, mergeti in instanta, aveti posibilitatea sa evitati plata acestora taxe. Iata cum: unul dintre Dvs. ii da in judecata pe ceilalti pentru partajarea apartamentului, iar in cererea de chemare in judecata se va cere impartirea corecta, in 3.
Sau, puteti sa nici nu mai mergeti la notar, si sa stabiliti calitatea de mostenitor a fiecaruia dintre Dvs. si cotele ce va revin direct in proces, in cadrul caruia faceti si succesiunea dupa tata, si dupa mama.
In proces, evaluati apartamentul conform grilei notariale si a dispozitiei din luna februarie a acestui an, care reduce valorile din grila cu 15% (in acest fel evitati si efectuarea unei expertize de evaluare a apartamentului, adica nu mai primiti nici onorariul expertului desemnat de instanta).
La aceasta valoare va trebui platita o taxa de timbru. Diferenta este ca, daca ceilalti doi frati se prezinta la primul termen si spun ca sunt de acord cu cererea de chemare in judecata, adica cu impartirea in 3 a apartamentului, vi se restituie integral taxa de timbru. Conform hotararii judecatoresti, toti trei veti fi trecuti ca proprietari ai apartamentului si apoi puteti sa il vindeti impreuna.
Ca sa va faceti o idee: sa spunem ca apartamentul valoreaza 50.000 de euro, in lei inseamna 210.000 lei, la un curs de schimb de 4.2
La notar, pe langa onorariul acestuia, care variaza de la notar la notar (cel mai mic e de 3.000 lei), trebuie sa achitati o taxa de .minim 4.100 lei. Total, 7.100, minim.
La proces, la aceeasi valoare, taxa de timbru este de 6.300 lei. O platiti, dar o primiti inapoi. Puteti chiar sa va intelegi toti fratii sa puneti bani impreuna, ca sa va fie mai usor.
Va ramane sa platiti doar cateva sute de lei la notar pentru certificatele de mostenitor (daca alegeti prima varianta) si un avocat, sau doar un avocat, caruia ii puteti cere ca ulterior procesului sa se ocupe si de intabulare. Singurul neajuns al procesului este ca, sa zicem, daca il incepeti la 1 octombrie, veti avea in mana hotararea definitiva si irevocabila cu care puteti face intabularea undeva prin ianuarie anul viitor. Dar poate nici asta nu ar fi un neajuns, ca poate mai cresc preturile la apartamente, iar interesul Dvs., banuiesc, este sa obtineti cat mai mult.
In orice caz, fara sa faceti ambele succesiuni, si dupa tata, si dupa mama, nu puteti vinde apartamentul.
Multa bafta.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

ultima data editat de ralu21 pe data de Vineri, 18 Septembrie 2009, 01:23
 
 
 
offline
Avatar 10

Data inregistrarii:
Luni, 27 Aprilie 2009, 16:47

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 18 Septembrie 2009, 01:55
eu am avut cam aceeasi situatie si am platit la notar 5000 ron pe un apartament de 58 mp
 
 
 
offline
2.76

Data inregistrarii:
Miercuri, 1 Februarie 2006, 18:52

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 18 Septembrie 2009, 08:57
DEci ,efectuarea succesiunii este necesara pentru a intra in posesia Certificatului de mostenitori,apoi veti face ce credeti de cuviinta cu acea avere prorpie si per-
sonala,dar puteti conveni in fata notarului,printr-i intelegere notariala,in urma dezbaterii succesorale,sa vindeti apartamentul,afara daca:
-el nu cade unuia dintre dv-stra,care-i despagubeste pe ceilalti 2 frati !
Succes !
 
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Miercuri, 9 Septembrie 2009, 09:01

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 18 Septembrie 2009, 09:08
Dvs si frartii dumneavoastra aveti calitatea de succesori ai defunctilor parinti.
In situatia data trebuie sa faceti succesiunea pentru ambii parinti (pentru ca, banuiesc ca apartamentul a apartinut legal amandurora).
Sfatul meu este sa mergeti la un notariat pt succesiune, apoi in baza certificatului de mostenitor puteti vinde apartamentul, daca asta intentionati, fara a fi nevoie de partaj, in schimb, in momentul vanzarii trebuie sa va prezentati toti fratii pentru ca veti avea calitatea de coproprietari si va veti instraina cotele indivize ce va revin. Repet ,,fara a fi nevoie de partaj''.
Daca intentionati sa ,,vindeti'' unul in favoarea celuilalt, la fel, va puteti vinde cota indiviza, sau puteti face o declaratie de renuntare la masa succesorala, iar apoi sa va ,,intelegeti'' intre dvs. (daca hotarati sa faceti o astfel de declaratie e bine de stiut ca ,,daca renuntati la un bun din masa succesorala veti renunta la toate celelalte bunuri''
 
 
 
offline
Avatar 2.22

Data inregistrarii:
Marti, 12 Mai 2009, 13:48

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 18 Septembrie 2009, 09:59
buna dimineata .
va trebui sa mergeti la notar sa dezbateti succesiunea initial dupa tatal dvs , ulterior dupa mama dvs .
daca succesiunea este acceptata si se dezbate in termenul legal, veti fi scutiti de impozitul de 1% , raportat la masa succesorala .
conform certificatelor de mostenitori, in calitate de coproprietari veti putea vinde imobilul, daca toti fratii sunteti de acord in acest sens .
nu mai este nevoie de partaj judiciar .
 
 
 
offline
2.57

Data inregistrarii:
Sambata, 7 Octombrie 2006, 00:33

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 18 Septembrie 2009, 11:11
Dezbaterea succesiunii la notar inseamna plata taxelor mentionate....Ganditi-va ca sunt oameni care raman cu succesiunile nefacute pentru ca nu au banii de taxe... si pentru ca nu stiu de posibilitatea de a merge in instanta cu bani mai putini..
Atat timp cat legea da posibilitatea sa recuperezi banii de taxa, in conditiile precizate, eu sunt in favoarea acestei variante. La fel si in cazul vanzarilor: precontract la notar, neprezentare la termenul de incheiere a contractului, cerere in instanta pentru pronuntarea unei hot. care tin loc de vanzare-cumparare, adversarul se prezinta si accepta o tranzactie, si se recupereaza taxele.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
 
 
 
offline
Avatar 3
1

Data inregistrarii:
Miercuri, 29 Iulie 2009, 16:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 18 Septembrie 2009, 12:23
buna ziua!
acceptarea succesiuni in termenul legal este un aspect.
plata impozitului catre stat intervine daca dezbateti succesiunea in termen mai mare de doi ani de la data decesului defunctului cf disp art 77 ind. 1 Cod Fiscal.
cu privire la onariu notarului se calculeaza astfel pt succesiuni:
702 lei+0,5% din ce depaseste val de 54891 lei.
ex: daca imobiul are val de 200000 lei onorariul va fi : 702+725=1427 lei + TVA dc este cazul
conform O.M.J 943/2005
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 
 

Discutie succesiune dupa parinti decedati

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 663
Total subiecte: 415792
Total mesaje: 2122126


 

Acum online

Utilizatori (75)
robert1958 , cristina_71 , MariusVa , Gymmyags , catalin1980 , betis , Iulian40 , tudoradrian94113 , Tut_trademark , trandafir2 , CristianMandoiu , Aida32 , mariantos , iuli_c , AdiBx , lee_vue , Nofacenoname0 , mihaelaprofa , lexoradeanu , tataie2007 , neamtu 2 , hanganumaria28 , alext , luchid , AlexG , lavinia1986 , ValeriuIon , juridiconline , raser , mamon , RaduC89 , mirela stanasila , andreeadb , mirei2012 , ionitasever , psf , tcris , anelecavon , dumutaadrianred , Nico15 , carsteaverginica , MikaelaMiky , oanacornelia , Noeme , achirlex , iulia_v44 , tomasso , mihaidan28 , madelene , ursuspelleus , surki , Violeta_Ambrose , odordionisos , gabi1912 , OvidiuDanut , TonyP , alexdumi98 , a_diaconu , anona1963 , CameliaAdelean , vld91 , oanaandreeutza , sfatjuridic , rek1987 , ilkadom , ACAD , razvanoctavianmihai , vikyab , petricapetrisor , marinpreda , darjan , Connecting , savysb , Gilia_stud , ionescucarmen

Consultanti (9)
Avocat Cornelia Oprisan , av_silvia_margineanu , alexcanciu , AvTudor_com , AndreeaRobu , av_plac , Diana Persa , patrascu razvan , brojby

Moderatori (2)
simonette12 , freeelis

Administratori (2)
Alin Popescu , Admin

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

NEFERTITI , EUGENG , stoma , CosminaIonescu , Emanuela_26 , sorinpope , mihai_dmc , krcso57 , mitica1955 , acorhaneanu , radu_bufu , ionitaofelia , SAVIN , circa , degandaneyd , cerasela2005 , profilux , Mira12000 , bumbea eugen , nely_zar , nutedabatut , comaneanu elena , dancristianmia , herta , minu , sourcerer05 , ihmyra , andreea_enescu18 , AMihaiescu , Pisi Mia , mary07 , berty18 , bobo-bz , beti66 , tss_2000 , cgeorge , Salak Zoltan , manolecarmen , Stelianu , katushka , Semerean Violeta , iordache_stefania , cretu ioana , acoldea1 , pricop mirela , iosif 4 , aida nihai , Ionitza74 , Ionitza Violeta , dicugta , adle , iulian30 , muskici , aura62 , monica g.f. , prisacarum , MORAR VASILE , robert_molisz , romelia , puru geta , francisk1982 , thor2001 , deea.sv , cristina1985 , Lacu$tA , Iordache Alexandra , roxlore , Oana Danci , mihaif82 , strega , DENUTA , ionutm , cristianmomete , simosymo , murgu veronica , monicadaniela1984 , Andreea Atanasov , mariusika23 , codina , ramona.prefac , Valer1234 , draganmirela , B adela , andrecarmen , arilushu , vlad29 , Minerva Soim , ionela barosan , Adina Beteagu , silviu137 , szilaghyi marius , passat , mariuselectric , marpl2005 , puiu_draganescu , ileana18 , emiliacabuz , pescarusu2 , FOURB , dhossu , irina ion , vevy , Luy20 , andreea_cam , OWARDO , Nico0501 , cnismihaela , geobmwalpina , GramaT , crystina21 , crazydiamond , psbh , corina_docuz , anonim25germ , lavin12 , pinteapaula , sawrad , Oana189 , romanulnevoias , cucuionut00

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro