Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.595 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.635 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Decontare cheltuiala combustibil

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
10

Data înregistrării:
Miercuri, 20 Februarie 2008, 20:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 22 Septembrie 2009, 22:06

Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu?
Precizez ca domiciliul angajatului este la 25 km distanta de locul de munca si ar avea posibilitatea sa faca naveta cu mijloace de transport in comun ...
Trebuie sa facem un contract de comodat - sau ceva de genul acesta?
Cheltuiala ar fi oricum nedeductibila pentru firma, dar as vrea sa -i pot deconta combustibilul totusi.

Multumesc,
Maria
 
 
 
offline
8.80

Data înregistrării:
Miercuri, 3 Iunie 2009, 23:33

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 22 Septembrie 2009, 22:22
Nimeni sa nu sileasca pe aproapele sau, nici cand ii vrea binele. Nici Domnul nu intra nechemat, (Nicolae Steinhardt)
 
E bine sa faci un contract de comodat in care sa se specifice ca masina respectiva este folosita in interesul firmei, dar, dupa parerea mea, fara a se intra in amanunte ca omul face naveta cu masina sa si i se deconteaza benzina.

Nu uita sa treci pe bonurile de benzina numele societatii tale, CUI-ul si numarul masinii.
 
 
 
offline
2.00
1 2

Data înregistrării:
Miercuri, 10 Iunie 2009, 22:41

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 22 Septembrie 2009, 22:25
Este normal sa i se deconteze carburantul insa nu uitati sa il puneti sa intocmeasca zilnic foaie de parcurs cu km parcursi , km la plecare , km la sosire , destinatia si opririle !Foaia de parcurs se ataseaza la bonurile de alimentare cu combustibil!
 
 
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Vineri, 9 Ianuarie 2009, 09:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 22 Septembrie 2009, 22:37
Da , este nevoie de un contract de comodat. Mai jos aduc cateva precizari:
Conform Codului Civil, comodatul este un contract prin care o persoană fizică sau juridică împrumută unei alte persoane fizice sau juridice un bun spre a se servi de el, cu îndatorirea de a-l înapoia. Acest transfer al dreptului de folosinţă este gratuit, iar împrumutătorul rămâne proprietarul lucrului dat împrumut.
Comodatarul, cel căruia îi este împrumutat bunul, este dator să se îngrijească de conservarea lucrului împrumutat ca un bun proprietar şi nu poate să folosească bunul decât potrivit destinaţiei sale.
În situaţia în care proprietarul bunului dat cu comodat este o persoană juridică, faptul că utilizarea acestui bun de către comodatar este cu titlu gratuit, nefiind o activitate producătoare de venituri pentru proprietar, conduce la considerarea cheltuielilor legate de acest bun ca fiind nedeductibile. Cheltuiala neneductibilă se calculează proporţional cu perioada de utilizare a bunului în acest mod. Acest fapt atrage şi pierderea dreptului de deducere a TVA, tot proporţional. Astfel, dacă obiectul contractului de comodat este un autoturism pentru care proprietarul înregistrează cheltuieli cu amortizarea lunară, aceste cheltuieli sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit pe toată perioada pentru care este încheiat contractul de comodat. Totodată, proprietarul bunului trebuie să ajusteze TVA dedusă la achiziţionarea maşinii, ajustarea realizându-se lunar, la nivelul cheltuielii cu amortizarea. De regulă, contractele de comodat se întâlnesc în cazul în care împrumutătorul este o persoană fizică ce nu desfăşoară activităţi economice.
În cazul unui autoturism primit cu comodat, utilizatorul/comodatarul va suporta, de la data preluării autoturismului, cheltuielile necesare folosirii acestuia: combustibil, piese de schimb, alte consumabile, repararea defecţiunilor apărute ca urmare a folosirii în condiţii normale a bunului. În această situaţie, comodatarul nu are dreptul să ceară restituirea acestor sume cheltuite de la comodant. Toate aceste cheltuieli sunt cheltuieli deductibile fiscal pentru comodatar doar în cazul în care acestea sunt justificate cu documente legale: facturi întocmite conform prevederilor legale, emise pe numele comodatarului, bonuri fiscale care întrunesc condiţiile de deductibilitate etc. Totodată, potrivit Codului fiscal, cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente autoturismelor folosite de angajaţi cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice sunt deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane fizice cu astfel de atribuţii.
În ceea ce priveşte cheltuielile cu asigurările, potrivit Codului fiscal, sunt nedeductibile cheltuielile cu primele de asigurare care nu privesc activele contribuabilului, precum şi cele care nu sunt aferente obiectului de activitate, cu excepţia celor care privesc bunurile reprezentând garanţie bancară pentru creditele utilizate în desfăşurarea activităţii pentru care este autorizat contribuabilul sau utilizate în cadrul unor contracte de închiriere sau de leasing, potrivit clauzelor contractuale. Aceasta înseamnă că, în cazul contractului de comodat, cheltuielile efectuate de comodatar privind asigurarea bunului sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.
Conform Hotărârii nr. 1.391/2006 de aprobare a Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, persoanele juridice deţinătoare de vehicule au obligaţia să elibereze foaie de parcurs sau ordin de serviciu pentru vehiculele care se deplasează în cursă. Această foaie de parcurs se foloseşte şi pentru justificarea consumului de combustibil care va fi înregistrat în contabilitate.
Limita pentru consumul de combustibil de 7,5 litri de carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtă se aplică, conform Hotărârii nr. 1.860 /2006, doar în cazul deplasărilor salariaţilor, efectuate cu autoturismul proprietate personală, dar numai cu aprobarea prealabilă a conducerii societăţii. Această limită nu se aplică în cazul contractelor de comodat, deoarece în acest caz se transmite societăţii dreptul de a folosi autoturismul pentru desfăşurarea activităţii şi nu doar pentru o deplasare în interesul firmei.
Concluzia care rezulta este ca se poate deconta.
Mult succes!
 
 
 
offline
10

Data înregistrării:
Miercuri, 20 Februarie 2008, 20:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 23 Septembrie 2009, 19:16
Este ok, va multumesc.

Maria
 
 
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Vineri, 20 Noiembrie 2009, 08:47

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 20 Noiembrie 2009, 08:52
Buna ziua
Am o intrebare referitoare la decontari combustibil ,avem autoturisme care consuma in jur de 14-15 l pe 100 km cum se poate deconta ?
Multumesc
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Luni, 23 Martie 2009, 10:27

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 21 Noiembrie 2009, 23:03
@kzoli: va rog frumos sa detaliati putin ...
 
 
 
offline
8.80

Data înregistrării:
Miercuri, 3 Iunie 2009, 23:33

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 22 Noiembrie 2009, 00:40
Nimeni sa nu sileasca pe aproapele sau, nici cand ii vrea binele. Nici Domnul nu intra nechemat, (Nicolae Steinhardt)
 
Intocmiti un document din care sa reiasa ca acela este consumul: expertiza tehnica sau proces verbal de constatare, etc.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Decontare cheltuiala combustibil

Acest subiect este moderat de către
Iulian Manea,    george-neagu,    carmen01011958,    ioanbutariu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 2
Total subiecte: 524618
Total mesaje: 2536636


 

Acum online

Utilizatori (7)
Fortech70 , eliza100 , boera , tpsuhxmzg41 , Marvin , symo8na , Cris1971

Consultanţi (1)
patrascu razvan

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro