Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.221 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.106.879 mesaje in forum.

Discutie Decontare cheltuiala combustibil

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
10

Data inregistrarii:
Miercuri, 20 Februarie 2008, 20:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Septembrie 2009, 22:06

Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu?
Precizez ca domiciliul angajatului este la 25 km distanta de locul de munca si ar avea posibilitatea sa faca naveta cu mijloace de transport in comun ...
Trebuie sa facem un contract de comodat - sau ceva de genul acesta?
Cheltuiala ar fi oricum nedeductibila pentru firma, dar as vrea sa -i pot deconta combustibilul totusi.

Multumesc,
Maria
 
 
 
offline
8.87
2

Data inregistrarii:
Miercuri, 3 Iunie 2009, 23:33

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 22 Septembrie 2009, 22:22
Gandirea este cea mai grea munca. De aceea sunt atat de putini cei care o efectueaza. (Henry FORD)
 
E bine sa faci un contract de comodat in care sa se specifice ca masina respectiva este folosita in interesul firmei, dar, dupa parerea mea, fara a se intra in amanunte ca omul face naveta cu masina sa si i se deconteaza benzina.

Nu uita sa treci pe bonurile de benzina numele societatii tale, CUI-ul si numarul masinii.
 
 
 
offline
2.20
3 1 2

Data inregistrarii:
Miercuri, 10 Iunie 2009, 22:41

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 22 Septembrie 2009, 22:25
Este normal sa i se deconteze carburantul insa nu uitati sa il puneti sa intocmeasca zilnic foaie de parcurs cu km parcursi , km la plecare , km la sosire , destinatia si opririle !Foaia de parcurs se ataseaza la bonurile de alimentare cu combustibil!
 
 
 
offline
Avatar 9
1

Data inregistrarii:
Vineri, 9 Ianuarie 2009, 09:38

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Septembrie 2009, 22:37
Da , este nevoie de un contract de comodat. Mai jos aduc cateva precizari:
Conform Codului Civil, comodatul este un contract prin care o persoană fizică sau juridică împrumută unei alte persoane fizice sau juridice un bun spre a se servi de el, cu îndatorirea de a-l înapoia. Acest transfer al dreptului de folosință este gratuit, iar împrumutătorul rămâne proprietarul lucrului dat împrumut.
Comodatarul, cel căruia îi este împrumutat bunul, este dator să se îngrijească de conservarea lucrului împrumutat ca un bun proprietar și nu poate să folosească bunul decât potrivit destinației sale.
În situația în care proprietarul bunului dat cu comodat este o persoană juridică, faptul că utilizarea acestui bun de către comodatar este cu titlu gratuit, nefiind o activitate producătoare de venituri pentru proprietar, conduce la considerarea cheltuielilor legate de acest bun ca fiind nedeductibile. Cheltuiala neneductibilă se calculează proporțional cu perioada de utilizare a bunului în acest mod. Acest fapt atrage și pierderea dreptului de deducere a TVA, tot proporțional. Astfel, dacă obiectul contractului de comodat este un autoturism pentru care proprietarul înregistrează cheltuieli cu amortizarea lunară, aceste cheltuieli sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit pe toată perioada pentru care este încheiat contractul de comodat. Totodată, proprietarul bunului trebuie să ajusteze TVA dedusă la achiziționarea mașinii, ajustarea realizându-se lunar, la nivelul cheltuielii cu amortizarea. De regulă, contractele de comodat se întâlnesc în cazul în care împrumutătorul este o persoană fizică ce nu desfășoară activități economice.
În cazul unui autoturism primit cu comodat, utilizatorul/comodatarul va suporta, de la data preluării autoturismului, cheltuielile necesare folosirii acestuia: combustibil, piese de schimb, alte consumabile, repararea defecțiunilor apărute ca urmare a folosirii în condiții normale a bunului. În această situație, comodatarul nu are dreptul să ceară restituirea acestor sume cheltuite de la comodant. Toate aceste cheltuieli sunt cheltuieli deductibile fiscal pentru comodatar doar în cazul în care acestea sunt justificate cu documente legale: facturi întocmite conform prevederilor legale, emise pe numele comodatarului, bonuri fiscale care întrunesc condițiile de deductibilitate etc. Totodată, potrivit Codului fiscal, cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații aferente autoturismelor folosite de angajați cu funcții de conducere și de administrare ale persoanei juridice sunt deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane fizice cu astfel de atribuții.
În ceea ce privește cheltuielile cu asigurările, potrivit Codului fiscal, sunt nedeductibile cheltuielile cu primele de asigurare care nu privesc activele contribuabilului, precum și cele care nu sunt aferente obiectului de activitate, cu excepția celor care privesc bunurile reprezentând garanție bancară pentru creditele utilizate în desfășurarea activității pentru care este autorizat contribuabilul sau utilizate în cadrul unor contracte de închiriere sau de leasing, potrivit clauzelor contractuale. Aceasta înseamnă că, în cazul contractului de comodat, cheltuielile efectuate de comodatar privind asigurarea bunului sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.
Conform Hotărârii nr. 1.391/2006 de aprobare a Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, persoanele juridice deținătoare de vehicule au obligația să elibereze foaie de parcurs sau ordin de serviciu pentru vehiculele care se deplasează în cursă. Această foaie de parcurs se folosește și pentru justificarea consumului de combustibil care va fi înregistrat în contabilitate.
Limita pentru consumul de combustibil de 7,5 litri de carburant la 100 km parcurși pe distanța cea mai scurtă se aplică, conform Hotărârii nr. 1.860 /2006, doar în cazul deplasărilor salariaților, efectuate cu autoturismul proprietate personală, dar numai cu aprobarea prealabilă a conducerii societății. Această limită nu se aplică în cazul contractelor de comodat, deoarece în acest caz se transmite societății dreptul de a folosi autoturismul pentru desfășurarea activității și nu doar pentru o deplasare în interesul firmei.
Concluzia care rezulta este ca se poate deconta.
Mult succes!
 
 
 
offline
10

Data inregistrarii:
Miercuri, 20 Februarie 2008, 20:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 23 Septembrie 2009, 19:16
Este ok, va multumesc.

Maria
 
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Vineri, 20 Noiembrie 2009, 08:47

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 20 Noiembrie 2009, 08:52
Buna ziua
Am o intrebare referitoare la decontari combustibil ,avem autoturisme care consuma in jur de 14-15 l pe 100 km cum se poate deconta ?
Multumesc
 
 
 
offline
2.00
1

Data inregistrarii:
Luni, 23 Martie 2009, 10:27

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 21 Noiembrie 2009, 23:03
@kzoli: va rog frumos sa detaliati putin ...
 
 
 
offline
8.87
2

Data inregistrarii:
Miercuri, 3 Iunie 2009, 23:33

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Duminica, 22 Noiembrie 2009, 00:40
Gandirea este cea mai grea munca. De aceea sunt atat de putini cei care o efectueaza. (Henry FORD)
 
Intocmiti un document din care sa reiasa ca acela este consumul: expertiza tehnica sau proces verbal de constatare, etc.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Decontare cheltuiala combustibil

Acest subiect este moderat de catre
Iulian Manea,    ioanbutariu,    george-neagu,    carmen01011958 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 763
Total subiecte: 412558
Total mesaje: 2106879


 

Acum online

Utilizatori (58)
hexagon45 , fedexpress , 2nymaria , aadrian74 , adi_09 , brazvan , ynocentta , Ana1953 , andreitim , chucki , arania , bursa , marianaflore , tgeorgescu , negreanalina , constan , d_doinita , Carp Mircea , nicolaee , selladeal_ro , Andreas20 , Georgiana Enea , sorin_z , valyb , CiuciudauMarinela , Rizescu Georgiana , elenaC74 , kriss21 , razvi_boss , aleiftime , vera31 , vioricaionescu , dariooo , amk1243 , diana_1990 , Persoanafizica1 , ingagaby , burdy_1 , cameliagrigorescu , itsgya , elena1958 , Qubik , AFANFANA , BODEALEX , dorel92 , pristopanu07 , silster , betty_dumy , danielharaga , shomo , SerendipityA , lee_vue , pusa2mimi , mihai311 , tedddybear , utilizator5555 , MarcelaBobe , mamaruta2011

Consultanti (6)
patrascu razvan , hornea alina , anamariaceaunas , dontuirina , eseme , Mediator_Bacau

Moderatori (5)
Gabriela Pintea , Ares-3 , george-neagu , legally_aid , gi-jane2

Administratori (1)
Admin

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

bobu , mumarian , tigerbagel , gabi88 , cristi_bcs , osiacus , eugen_pircalabelu , LCS , mary_22 , mariana unguran , MITISOARE , toma_florin2000 , liviuastefanei , black27sky , mustateamirela , Carturarul , krond , acinom , doru barbu , Monici , razvan2424 , grigo27 , Florin Manolache , cristi1010 , Marian Craciun , mateisorina , hulubavasile , george1972 , Radu Doina , stefan2008ro , maximilian iustin , marinamarilena , lorenita , Adi Lungu , mada2 , rozsyka , baltat_alina , r.a.jr. , avocat.lacatus , aleko27 , maria_ot2004 , DanIoan , valyJIO , kukac , Iacobuti , Claudia Ghindeanu , adibarbu27 , ellaene , ceapaev , Ardelut , cosmin_sm , Tanasoiu Cristiana , bodea simona , George 46 , mh16dda , malinas28 , Robert Friedmann , kamy_samira , sani , vulturu39 , vyobuz , coscondoy , liamunteanu , Aleku , marcu carmen , annamaria2011 , Azuryn , alexvs , Mary Janr , MariusPri , zinca , c_alexxandra@yahoo.com , andaagnes , hellene , cristin_mara , Nepotul , tirlea2002 , atzucna , ionaurel , sandu mirela , osy , dumycris88 , CRISTINA777 , anamarianicol , danysuciu , valiungur , dete1923 , paragarafamus , vioricaenache , rbiro , iuliaiuly , mihaicostel , ecatrom , daniela62 , emiliapetre , nemethanca , t_vlad2004 , steliana carmaciu , stellyna , shoki , Stefania-Cristina , myuriel , miriii , eny666 , marius_2021 , loredana_baetu , marcelsorin , depravatu , ananas_alex , eujenya , MoiseAdina , waterresources , ralucatatiana

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro