Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.405 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.034 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Cerere indreptare eroare materiala

 
offline
15

Data înregistrării:
Vineri, 20 Martie 2009, 11:44

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 29 Septembrie 2009, 23:58

Buna seara,
Intr-un proces civil, partaj, in cadrul cererii de indreptare eroare materiala, s-au citat partile la data x...
Aparatorul meu, fiind plecat din tara, nu ma poate reprezenta si am decis sa ma reprezint singura, dar am cateva intrebari:
- pe scurt, a fost indicat ca bun comun, partajabil, obiectul A in valoare de 100 lei si s-a indicat pagina la care este descris acest obiect,dar....la acea pagina se regaseste obiectul B in valoare de 0.0001 lei;
Intrebare :
1. mai pot depune in alte documente la dosar care sa ajute la "dezlegarea misterului" obiectului A sau fiind in aceasta faza, de IAP la care am facut cererea de indreptare eroare, nu se mai pot depune alte acte?
2. am inteles bine ca acum pot face vorbire numai despre bunurile care au fost prinse in IAP sau numai despre bunul A la care face referire cererea mea?
3. Ce trebuie sa mai stiu, ce trebuie sa mai citesc in legatura cu cererea mea?
4. Daca, prin absurd, instanta nu admite cererea mea de indreptare eroare materiala, pot fi obligata la cheltuieli de judecata? etc.etc...
 
 
 
offline
9.88
30

Data înregistrării:
Marti, 25 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 30 Septembrie 2009, 01:24
Incercati sa va angajati alt avocat intrucat pe vechiul avocat plecat din tara oricum trebuia sa il platiti.
Indreptarea nu este gratis.
A gresit cel mult instanta, daca a gresit...

Consultati verbal un avocat intrucat daca pierdeti pe indreptare nu mai puteti face alta ulterior.E bine sa il si platiti ca sa fie atent...
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Marti, 3 Februarie 2009, 02:10

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 30 Septembrie 2009, 01:53
Exista trei posibilitati :
1 Sa solicitati in scris, acordarea unui nou termen pana la sosirea avocatului angajat de dvs.pentru a va sustine cererea.
2.Sa va aparati singur,ceea ce nu ar fi bine pentru ca ati putea sa va creati singur probleme.
3.Sa solictati sa fiti aparat de un colaborator al avocatului angajat sau de alt aparator,ultima situatie,obligandu-va sa platiti prestatia acestuia.
Eu va sfatuiesc sa apelati la prima varianta intrucat avocatul dvs.,cunoaste cauza si va poate asista cel mai bine.
Deci, se discuta despre bunurile inserate in cererea de rectificare si care au fost eronat consemnate sau nu au fost consemnate,despre indreptarea altor greseli in incheierea de admitere in principiu.
Daca sunt si alte bunuri sau care fac obiectul unor erori ,trebuie solicitat in scris, inainte de acest termen a se efectua rectificarile necesare conform art.281 c.pr.pen.
Solicitati in scris termen pentru lipsa de aparare,pana la sosirea avocatului dvs..Mentionati in cerere cand revine acesta pentru ca instanta sa va acorde un nou termen pentru a se lua in discutie rectificarile respective in prezenta acestuia.

 
 
 
offline
15

Data înregistrării:
Vineri, 20 Martie 2009, 11:44

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 30 Septembrie 2009, 08:19
Multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi....dar...:
1. In momentul in care angajezi un avocat, achiti si onorariul acestuia cum prea bine stiti, deci avocatul angajat de mine a fost platit pentru intreaga prestatie ...dar are dreptul si el ca orice om ca la un termen sa nu se poata prezenta...
2. Un alt avocat normal ca mi-ar cere un alt onorariu si nu cred ca exista onorariu pentru un termen....
3. Sunt un om obisnuit ... traiesc din salariu ca multi altii, pur si simplu daca-mi permiteam 7 avocati nu asi mai fi avut ce sa caut pe sait-ul asta...
In alta ordine de idei, cererea de indreptare s-a facut strict pentru obiectul "A", celelalte "greseli" din IAP mi s-a spus ca vor face obiectul apelului..( de exemplu faptul ca s-au precizat ca bunuri comune in IAP, bunuri care nu au fost cerute, sau alta "gogorita", s-a cerut o anumita parte din bun si instanta a acordat bunul respectiv in totalitate...)
Este corect, intradevar nu puteam revendica si aceste lucruri in cererea de indreptare eroare materiala?
 
 
 
online
7.78
6

Data înregistrării:
Sambata, 23 Iulie 2005, 15:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 30 Septembrie 2009, 12:46
INSTANTA1) ......................
DOSAR NR. ....../ ................


Domnule Presedinte,

Subsemnatul ..............................., domiciliat in2) .................., str. ....................... nr. .............., bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., reprezentat prin avocat ..............................., cu sediul profesional in .................., str. .................... nr. ......, bloc .........., scara ........., etaj ........., apart. ................., sector
/judet ................., reclamant in dosarul nr. ......../..........., aflat pe rolul acestei instante,
in cauza ce are ca obiect ...................................................., in contradictoriu3) cu paratul ............................, domiciliat in .................., str. ............................ nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..................., in conformitate cu dispozitiile art. 281 Cod procedura civila, formulez prezenta


CERERE DE INDREPTARE A ERORILOR MATERIALE

strecurate in incheierea de sedinta din data de .................., pronuntata in acest dosar prin care instanta a dispus ........................................................................., in sensul ...................................... .


MOTIVELE PREZENTEI CERERI:

IN FAPT4):
Subsemnatul am ..........................................................................................................................

DOMNULUI PRESEDINTE AL5) ..............


1. Se indica instanta care a pronuntat incheierea contestata, fie ca este vorba de instanta de fond, de apel sau de cea din caile extraordinare de atac.
2. Daca reclamantul locuieste in strainatate acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
3. Partile vor fi citate doar daca instanta socoteste ca este necesar sa dea anumite lamuriri, in caz contrar urmand sa se pronunte prin incheiere in camera de consiliu, fara citarea partilor.
4. Se indica toate motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza si care determina pe reclamant sa formuleze o astfel de cerere: erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si alte erori materiale pot fi indreptate (de ex.: desi partile acestui dosar am solicitat si instanta ne-a incuviintat exper- tizarea doar a imobilului corp A, intrucat asupra imobilul corp B, noi partile am incheiat in precedent o tranzactie, instanta din eroare a consemnat in incheiere ca noi, partile, am solicitat expertizarea imobilului corp B in loc de imobil corp A).
5. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cererea (vezi supra).La data de ............................... instanta, prin incheierea de sedinta, a consemnat in mod gresit ca ............................................................, ceea ce reprezinta evident o eroare materiala, astfel incat va solicit admiterea cererii asa cum a fost formulata, urmand a dispune rectificarea incheierii aratate in sensul celor de mai sus.

IN DREPT:
Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 si art. 281 Cod procedura civila.

ANEXEZ1):
1. ............................................. .
2. Imputernicirea avocationala si contactul de asistenta juridica nr. ............. .


SEMNATURA


1. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi certificate de reclamant ca fiind identice cu originalul.


Partile nu sunt obligate la cheltuieli de judecata.
E doar o varianta.O veti adapta dumneavoastra , la realitatea de fapt concreta.(precizarile numerotate sunt doar pentru lamurirea dumneavoastra, nu trebuie mentionate in cerere).

ultima dată editat de Stoica Ioana pe data de Miercuri, 30 Septembrie 2009, 12:57
 
 
 
offline
9.88
30

Data înregistrării:
Marti, 25 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 2 Octombrie 2009, 02:35
anniela a scris:

Multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi....dar...:
1. In momentul in care angajezi un avocat, achiti si onorariul acestuia cum prea bine stiti, deci avocatul angajat de mine a fost platit pentru intreaga prestatie ...dar are dreptul si el ca orice om ca la un termen sa nu se poata prezenta...
2. Un alt avocat normal ca mi-ar cere un alt onorariu si nu cred ca exista onorariu pentru un termen....
3. Sunt un om obisnuit ... traiesc din salariu ca multi altii, pur si simplu daca-mi permiteam 7 avocati nu asi mai fi avut ce sa caut pe sait-ul asta...
In alta ordine de idei, cererea de indreptare s-a facut strict pentru obiectul "A", celelalte "greseli" din IAP mi s-a spus ca vor face obiectul apelului..( de exemplu faptul ca s-au precizat ca bunuri comune in IAP, bunuri care nu au fost cerute, sau alta "gogorita", s-a cerut o anumita parte din bun si instanta a acordat bunul respectiv in totalitate...)
Este corect, intradevar nu puteam revendica si aceste lucruri in cererea de indreptare eroare materiala?Eu cred ca pe vechiul avocat l-ati platit pentru procesul care s-a terminat.
Indreptarea erorii nu cred ca intra in plata efectuata.
Spun aceasta intrucat exista persoane care daca au platit un onorariu odata considera ca toata viata au avocat.Exagerez poate putin, dar nici departe de ceea ce considera unii clienti nu sunt.
Vorbiti cu el daca este sigur asa cum credeti.

avocat Claudiu Lascoschi
 
 
 
offline
Avatar 14

Data înregistrării:
Luni, 20 Octombrie 2008, 15:30

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 22 Ianuarie 2010, 13:03
Ce inseamna "IAP" ?
Multumesc.
 
 
 

Discuţie Cerere indreptare eroare materiala

Acest subiect este moderat de către
Gabriela Pintea,    gerberga,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 179
Total subiecte: 524427
Total mesaje: 2536034


 

Acum online

Utilizatori (49)
crisconst , smecherul , praetorian , calbazaiustin , Soffia , LuminitaZP , pusa2mimi , florinavlasceanu , phonearena , Ciortea Zita , Carp Mircea , Allona , Angela76 , doveximdovexim , Zoya , Martonze , aura_neagu , Adi Lungu , laritzu , Viomio , ciausu domnica , Cris1971 , seitana , GBC , Deisi , Roxana Neagu , alexboiciuc , TivadarSandra , BirtalanPiroska , iondaniell , cyan , mariusbompa , monica.infinitymode.ro , elenazan , tipu99 , me.elena , cde , delia2007 , rozmin , Bogdanoffice , cosmindaniel12 , dinu154 , vio.micle , Adam Grecu , Daliborka , romibaro , matei11 , IonelaZ_Toma , rusum

Consultanţi (14)
cazacuioana , suciuconta , 54321 , Stoica Ioana , ConsuelaScarlat , mediatordorinilie , laleaua-neagra , simonaoprica , danafatol , Florin 72 , iulia53 , cenusalidia.h , matei_chirilov , patrascu razvan

Moderatori (2)
legally_aid , gigipopa

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

IONITAGRIGORELUCIAN , GRIGORELUCIANIONITA , cezarcri , cathy_tanase , mariaionescu , ciufina , sorinacho , ghidwayup , ioanalol , ppscaurel , dislexic , Laza Maria Monica , drandy2k , minnie , roxanadarie , otiliamirela , crengi , andrutzaaa99 , ncc1270 , viobim , ugotrading , Carmen G , carmenvaradi , Addicted R4v3n , valeriucta , uscons , flopozippo , migdonia51 , lauto20tm , tyby8 , laviniao , drcretoiu , siralmi , catalin30 , Atipico , dan oancea , didiazf , niko 94 , cmariusstancu , almasankatalin , nicoleta grama , violeta radulescu , anisoarabalut , marianasincu , vivere , karmens75 , delia_ionica , dana_trifa , iulipetrov , annynna , thesanco , silvia stanescu , iosifescun , eugen a , andreea2004 , eduard edy , anna1967 , whiterose12 , pescadore , robert19841209 , andreea_busa , sorinspataru , Talida01 , Maria_ , luminitacornea , atdacris , alimirela , geotonyus , cschieb , robi_gyongyi10 , iris9 , armeniaD , rozi.bucataru@yahoo.com , Horatiu2011 , blankab , CIMPEANU MIRELA , Popalelia , jitariu , Fabich , Mahtub , DanielCariga , SIMONA09 , dallexino , simcontab , noane , mocanu_eugen-nicky , mirelusha65 , lianaagrisan , simonamiron , mirelaojog , Ilinca1958 , dsorescu , lilibobocul , AniRotaru , AlexandraHDR , erudt2 , psdbf32 , isiv0884 , Errolubrp , zoif7803 , Brazlese3n , Teodorapoit , tthorayunt , rprsz39 , Dwainhd , Archiebvre , Sammyok , shula , Oscarao , Rourase8e , radackaang , Johnxs , Janitadizh , Kolodzieskise1q

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro