Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.746 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.805 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie reparatie lift

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 4
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 14:41

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 1 Octombrie 2009, 14:30

la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce?
Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 in sus sau la toti?

ultima dată editat de castelanul pe data de Joi, 1 Octombrie 2009, 14:50
 
 
 
offline
14

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 14:30

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 1 Octombrie 2009, 14:38
HG 1588
SECŢIUNEA a 4-a
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate

ART. 43
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună.
ART. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
 
 
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Luni, 7 Septembrie 2009, 15:04

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 1 Octombrie 2009, 14:41
logic ar fi dupa numarul de persoane din apartamente, la fel cu celelalte cheltuieli, asa cum este mentionat anterior baza legala este Hotararea de Guvern 1588 cu anexa: NORME METODOLOGICE din 19 decembrie 2007 de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, actualizata, astfel:

Art. 34
Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc în condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati în cladire în luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.
Art. 35
Prin hotarâre a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, în cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarâre a adunarii generale, persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, în baza unor angajamente personale, date în scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare.


ultima dată editat de nicoleta.baciu pe data de Joi, 1 Octombrie 2009, 14:54
 
 
 
offline
Avatar 20

Data înregistrării:
Luni, 7 Septembrie 2009, 15:44

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 1 Octombrie 2009, 15:24
Suma pentru reparația liftului se imparte la număr de persoane.Dacă in AG s-a
hotărat ca cei de la etajul unu să nu plătească aceia sunt exceptați.Ei nu
folosesc liftul.Cele scrise de mine sunt stipulate și de legea 23o/2007
 
 
 
offline
14

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 14:30

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 1 Octombrie 2009, 15:30
@Mariana Apostol
Puteti fi, va rog, mai concreta(articolul?) in aceasta speta?
Multumesc.
 
 
 
offline
Avatar 13

Data înregistrării:
Joi, 27 Noiembrie 2008, 18:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 1 Octombrie 2009, 15:51
Dpdv al legii, lucrurile sunt clare: curentul electric - nr. persoane. reparatiile si abonamentul - cota indiviza.
S- a dezbatut mult problema pe forum si am incercat sa- i conving pe useri ca asa este si corect dar n- am prea reusit. Se sustine in continuare ca ar fi mai bine ca si reparatiile sa fie trecute la nr. persoane.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 1 Octombrie 2009, 15:59
Cheltuielile cu ascensorul sunt urmatoarele:
1. Service-ul lunar, factura emisa de firma care intretine ascensorul - intra la cheltuieli pe cota-parte indiviza si se plateste de toate apartamentele, indiferent de etajul la care sunt situate.

2 Energia electrica care intra in componenta facturii de la Electrica. Daca exista contor separat pentru ascensor atunci in adunarea generala a asociatiei se poate hotari ca persoanele care stau la parter si et. 1 sa poata fi scoase de la plata stricta a curentului pentru ascensor, daca la ultimul etaj nu exista uscatorii functionale sau daca pe proprie semnatura declara ca nu folosesc liftul. Cheltuielile aferente curentului pentru ascensor se impart pe nr. de persoane.

3 Reparatia ascensorului care se imparte pe cota-parte ca orice reparatie.
..........................
Deci scutirea persoanelor care locuiesc la parter si et. 1 se face numai in cadrul adunarii generale pentru contributia la o parte din factura de energie electrica daca exista contor de masurare a curentului pentru lift.

In cazul in care nu exista contor separat, adunarea generala poate gasi o formula prin care acesti locatari sa fie scutiti de o parte din cheltuielile cu liftul, fie la factura de la service, fie la factura de la Electrica.
 
 
 
offline
Avatar 20

Data înregistrării:
Luni, 7 Septembrie 2009, 15:44

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 1 Octombrie 2009, 21:53
Scuze dacă nu am fost explicită,Vă rog ,la ce trebuie să revin cu explicația?
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 4
 

Discuţie reparatie lift

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 205
Total subiecte: 523796
Total mesaje: 2533804


 

Acum online

Utilizatori (17)
nicoletachiorescu , nicolas25 , MariusDecebal , Elena1956 , Bestrecycling , cyan , sanador , sara070169 , pyty , sclicuriciimportexportsrl , hebrewo41 , eugarizan , raspunsutil , Carp Mircea , Asusro , ovidiu2016 , FilimonTeodora

Consultanţi (3)
andreea19982 , danpopescu2011 , sad

Moderatori (3)
freeelis , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro