Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.610 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.048 mesaje in forum.

Discutie reparatie lift

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 4
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 14:41

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 1 Octombrie 2009, 14:30

la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce?
Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 in sus sau la toti?

ultima data editat de castelanul pe data de Joi, 1 Octombrie 2009, 14:50
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Joi, 13 August 2009, 14:30

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 1 Octombrie 2009, 14:38
HG 1588
SECȚIUNEA a 4-a
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate

ART. 43
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcție de suprafața utilă a apartamentelor și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreținerea, repararea, exploatarea și, după caz, consolidarea părților de construcții și instalații din condominiu aflate în proprietate comună.
ART. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreținere, service, reparații și, după caz, de consolidare, reabilitare, eficiență energetică, modernizare la părțile de construcții și instalații aflate în și pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcției și în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuție și coloanele instalațiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalație de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deșeurilor menajere; structura de rezistență; fațadele; acoperișul și altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociației: salarii sau remunerații pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curățenie etc.; indemnizații acordate membrilor asociației de proprietari ori persoanelor alese: președintele, membrii comitetului executiv și ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polițe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
 
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Luni, 7 Septembrie 2009, 15:04

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 1 Octombrie 2009, 14:41
logic ar fi dupa numarul de persoane din apartamente, la fel cu celelalte cheltuieli, asa cum este mentionat anterior baza legala este Hotararea de Guvern 1588 cu anexa: NORME METODOLOGICE din 19 decembrie 2007 de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, actualizata, astfel:

Art. 34
Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc în condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati în cladire în luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.
Art. 35
Prin hotarâre a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, în cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarâre a adunarii generale, persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, în baza unor angajamente personale, date în scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare.


ultima data editat de nicoleta.baciu pe data de Joi, 1 Octombrie 2009, 14:54
 
 
 
offline
Avatar 19

Data inregistrarii:
Luni, 7 Septembrie 2009, 15:44

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 1 Octombrie 2009, 15:24
Suma pentru reparația liftului se imparte la număr de persoane.Dacă in AG s-a
hotărat ca cei de la etajul unu să nu plătească aceia sunt exceptați.Ei nu
folosesc liftul.Cele scrise de mine sunt stipulate și de legea 23o/2007
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Joi, 13 August 2009, 14:30

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 1 Octombrie 2009, 15:30
@Mariana Apostol
Puteti fi, va rog, mai concreta(articolul?) in aceasta speta?
Multumesc.
 
 
 
offline
Avatar 13

Data inregistrarii:
Joi, 27 Noiembrie 2008, 18:03

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 1 Octombrie 2009, 15:51
Dpdv al legii, lucrurile sunt clare: curentul electric - nr. persoane. reparatiile si abonamentul - cota indiviza.
S- a dezbatut mult problema pe forum si am incercat sa- i conving pe useri ca asa este si corect dar n- am prea reusit. Se sustine in continuare ca ar fi mai bine ca si reparatiile sa fie trecute la nr. persoane.
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 1 Octombrie 2009, 15:59
Cheltuielile cu ascensorul sunt urmatoarele:
1. Service-ul lunar, factura emisa de firma care intretine ascensorul - intra la cheltuieli pe cota-parte indiviza si se plateste de toate apartamentele, indiferent de etajul la care sunt situate.

2 Energia electrica care intra in componenta facturii de la Electrica. Daca exista contor separat pentru ascensor atunci in adunarea generala a asociatiei se poate hotari ca persoanele care stau la parter si et. 1 sa poata fi scoase de la plata stricta a curentului pentru ascensor, daca la ultimul etaj nu exista uscatorii functionale sau daca pe proprie semnatura declara ca nu folosesc liftul. Cheltuielile aferente curentului pentru ascensor se impart pe nr. de persoane.

3 Reparatia ascensorului care se imparte pe cota-parte ca orice reparatie.
..........................
Deci scutirea persoanelor care locuiesc la parter si et. 1 se face numai in cadrul adunarii generale pentru contributia la o parte din factura de energie electrica daca exista contor de masurare a curentului pentru lift.

In cazul in care nu exista contor separat, adunarea generala poate gasi o formula prin care acesti locatari sa fie scutiti de o parte din cheltuielile cu liftul, fie la factura de la service, fie la factura de la Electrica.
 
 
 
offline
Avatar 19

Data inregistrarii:
Luni, 7 Septembrie 2009, 15:44

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 1 Octombrie 2009, 21:53
Scuze dacă nu am fost explicită,Vă rog ,la ce trebuie să revin cu explicația?
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 4
 
 

Discutie reparatie lift

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    elga50,    Adriantot,    arockz 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 118
Total subiecte: 413193
Total mesaje: 2110044


 

Acum online

Utilizatori (79)
hodor dana , melania_14 , trandafir2 , patrulescu , tomasso , elenazan , Andrei1998 , cosmin102128 , CRM2013 , ilynka , htt , danielamariana , aum300 , simonaandras , vasyp , roxanaiosif21 , niculeon , iobrajovic , marci , cucubau1982 , medicfamilie , Mihai261348 , a_diaconu , Sunairgy , ginabianca , cyan , smeagull , elvirabt , misuo , Tudor1982 , PITPFV , justice86 , grandanat , CristinaPetcu , adimoldo7 , daria63 , Anamelia , Maria2143 , CrisB , LukacsIosifCarol , Payout , valici , katiusa_77 , marespopescu , Ana-Maria-27 , ancado , violettat , Ionescu29 , sermi , mihaelaada , maia2006 , Gabriella_vs , Slavinia , Srb , gicu13 , FilipEckstein , Lucican2010 , cornaca , danutmihaila , law_andreea , ausfahrt , serbdoinamona , ionionescu2 , azsuzsa2117 , alinammihaela , cristina_garea , viorelneata , mugurelu , Vatuiu Teodora , Andr33agav , MARISKA , lianaloga , Boris123 , andreitim , edina , AndraDee , Bruta , mirei2012 , oanacretu

Consultanti (14)
cabavo , ella1goran , monya , Balin_Daniel , horea gorde , ina dimitriu , LegalToBusiness , paulflorea-asociatii , misu22 , stan petru-radu , rusadina , dolimp , apaidiu , katolika

Moderatori (3)
simonette12 , legally_aid , freeelis

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro