Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.498 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.292 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Act aditional de modificare contract de munca

 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 24 Iunie 2009, 17:24

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:07

Buna ziua, voi intra direct in subiect, lucrez intr-o firma de consultanta in constructii, firma fiind din Anglia. La sfarsitul lunii septembrie a venit pentru o "prezentare" seful nostru de la Londra, defapt sa ne ceara ca "voluntar" sa acceptam reducerea salariului, cu procente cuprinse intre 10 si 20%, negarantand ca cei care vor accepta acest lucru vor mai avea joburi la urmatoarele reduceri de personal de peste 3 luni. Din motive personale si deoarece suma la care ar trebi sa "renunt" nu este mare, am acceptat cu conditia ca aceasta reducere salariala sa nu fie pe o perioada mai mare de 12 luni si acest lucru sa fie mentionat negru pe alb in actul aditional. La sfarsitul saptamanii trecute, colega de la contabilitate care se ocupa de intocmirea actelor a venit sa ne aduca aceste acte aditionale sa le semnam, cand l-am citit am observat ca nu se facea nici o referire la cererea mea vis-a-vis de perioada de 12 luni. In momentul in care am intrebat-o pe colega mea despre acest lucru, mi-a spus ca i s-a comunicat ca unii din colegi au acceptat cu anumite conditii insa nu s-a gandit ca aceste conditii vrem sa fie trecute in actul aditional. Mi-a spus ca se va consulta cu inspectorea de la inspectoratul de munca, unde avem cartile de munca si unde se fac si inscrierile in c.m., a revenit dupa aproximativ o ora cu raspuns negativ din partea inspectoarei ca asa ceva nu se poate scrie in actul aditional deoarece ar insemna ca angajatorul se obliga sa ma tina ca angajata in urmatoarele 12 luni. Conditia mea se refera exclusiv la perioada de reducere a salariului si nu la alte clauze din contractul de munca, asa ca raspunsul inspectoarei mi se pare ca o interpretare personala a codului muncii, atata timp cat orice contract de munca, asa ca orice alt contract de altfel, cel putin la capitolul salarizare, se poate negocia si daca partile convin asupra anumitor detalii care nu contravin cu prevederile codului muncii cu atat mai putin motive pentru inspectoare sa refuze cu un asa motiv. Si daca si angajatorul accepta acest lucru, ca se obliga sa ma tina pe urmatoarel 12 luni, ca sa nu mai zic ca lucrez pentru aceasta firma de 8 ani si jumatate, care era problema ei? As aprecia orice comentariu sau sfat. Va multumesc.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Miercuri, 3 Decembrie 2008, 10:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:13
consider ca perioada reducerii salariului, asa cum a fost aceasta negociata, nu vizeaza prelungirea duratei CIM. perioada reducerii salariului poate fi trecuta in actul aditional la rubrica privind cuantumul acestuia, specificindu-se clar ca nu modifica in nici un fel durata CIM.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 18 Aprilie 2007, 12:31

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:14
In actul aditional se pot trece perioade pentru care indepliniti o functie, sau aveti un alt salariu, sau orice alta modificare cu care ati cazut de acord cu angajatorul.

Asa cum este stipulat si in lege, actul aditional reprezinta vointa ambelor parti.

Asa ca sustineti in continuare includerea solicitarii dvs in actul aditional. Acea solicitare nu inseamna neaparat ca angajatorul este "obligat" sa va mai tina cel putin inca 12 luni la lucru. Daca folosim logica colegei dvs ar insemna ca salariatii care au CIM pe durata nedeterminata (adica, majoritatea fortei de munca) nu vor putea fi niciodata concediati ptr ca sunt angajati pe durata nedeterminata.
Solicitarea dvs are in vedere, pe buna dreptate, o perioada bine definita in timp in care sunteti de acord cu o micsorare de salariu.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Sambata, 6 Decembrie 2008, 00:46

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:16
Buna ziua,

aveti dreptate !

interpretarea lor este clar pro causa.

solicitarea dvs. poate fi trecuta in actul aditional; de altfel in situatii similare am sfatuit clienti de-ai mei sa ceara acest lucru, fapt materializat apoi in anexe la contract;

nu inseamna ca daca angajatorul semnaeaza o asemenea clauza se obliga sa va mentina pe acel job; semnand in forma ceruta de dvs. el nu renunta la dreptul de a face restructurari sau concediere disciplinara daca ar fi cazul.

Avocat Boncu

 
 
 
offline
Avatar 2.00

Data înregistrării:
Luni, 27 Aprilie 2009, 11:28

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:20
Fie inspectorul de la ITM se afla intr-o grava eroare, fie este modalitatea angajatorului de a refuza introducerea acelei clauze, dand vina pe altcineva.
Actul aditional cu privire la modificarea unor clauze din contractul individual de munca ( remunerarea anagjatului), reprezinta acordul de vointa al partilor, iar inspectorul nu poate refuza inregistrarea lui atata timp cat clauzele nu contravin dispozitiilor legale.
Este vorba despre micsorarea salariului prin acordul partilor si stabilirea renegocierii acestuia la o anumita perioada de timp.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 24 Iunie 2009, 17:24

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 10 Ianuarie 2013, 17:04
Buna ziua, fiind inceput de an doresc in primul rand sa urez un "La multi ani!!", tuturor utilizatorilor, moderatorilor si administratorilor site-ul dumneavoatra.
Din pacate ma vad nevoita sa cer, din nou, un sfat legat de subiectul de la intrebarea de mai sus.
Va multumesc celor care mi-au raspuns la solicitare, si pot sa va spun ca s-a intamplat asa cum am dorit eu, adica s-a acceptat de catre toata lumea, inclusiv de catre inspectoarea de la camera de munca, mentionarea in acel act aditional, perioada de acceptare a micsorarii salariului.
Acuma, problema mea este alta, in momentul in care s-a finalizat acea perioada agreata, nu era normal ca sa semnez un alt act aditional in care se facea mentiunea ca sunt de acord sa se mentina acea reducere de salariu pe inca o perioada determinata sau ca sunt de acord ca acea reducere sa fie definitiva, adica pe perioada nedeterminata?
Nu s-a intamplat acest lucru nici pana in acest moment, defapt nu s-a intamplat nimic.
Din pacate nici firma o duce prea stralucit, din octombrie 2009, cand am scris prima oara si pana acum, personalul s-a micsorat considerabil, si ca mai toate firmele din constructii, nu o ducem nici noi prea roz.
Mentionez ca, la cati salariati mai sunt, nu mai exista nici reprezentant al salariatilor si nu sunt sigura daca, contractul colectiv de munca mai este sau nu valabil.
As dori sa stiu daca mai pot acuma, dupa atata timp, solicita sa mi se restituie diferenta, aceasta fiind varianta care mie mi-ar conveni cel mai tare, si ce anume ar trebui sa fac?
Va multumesc pentru orice comentariu sau sfat.
 
 
 

Discuţie Act aditional de modificare contract de munca

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 436
Total subiecte: 524513
Total mesaje: 2536291


 

Acum online

Utilizatori (14)
Florin_fmf , claudiuvlad , cioc natalia , An3ta17 , Marvin , costi000 , mirceaione , Dany47 , Andrei27111998 , razvan22 , cyan , Rims , gardener , marin05

Consultanţi (3)
blajaiulia , T_Mariana , angellacluj

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

IONITAGRIGORELUCIAN , GRIGORELUCIANIONITA , cezarcri , cathy_tanase , mariaionescu , ciufina , sorinacho , ghidwayup , ioanalol , ppscaurel , dislexic , Laza Maria Monica , drandy2k , minnie , roxanadarie , otiliamirela , crengi , andrutzaaa99 , ncc1270 , viobim , ugotrading , Carmen G , carmenvaradi , Addicted R4v3n , valeriucta , uscons , flopozippo , migdonia51 , lauto20tm , tyby8 , laviniao , drcretoiu , siralmi , catalin30 , Atipico , dan oancea , didiazf , niko 94 , cmariusstancu , almasankatalin , nicoleta grama , violeta radulescu , anisoarabalut , marianasincu , vivere , karmens75 , delia_ionica , dana_trifa , iulipetrov , annynna , thesanco , silvia stanescu , iosifescun , eugen a , andreea2004 , eduard edy , anna1967 , whiterose12 , pescadore , robert19841209 , andreea_busa , sorinspataru , Talida01 , Maria_ , luminitacornea , atdacris , alimirela , geotonyus , cschieb , robi_gyongyi10 , iris9 , armeniaD , rozi.bucataru@yahoo.com , Horatiu2011 , blankab , CIMPEANU MIRELA , Popalelia , jitariu , Fabich , Mahtub , DanielCariga , SIMONA09 , dallexino , simcontab , noane , mocanu_eugen-nicky , mirelusha65 , lianaagrisan , simonamiron , mirelaojog , Ilinca1958 , dsorescu , lilibobocul , AniRotaru , AlexandraHDR , erudt2 , psdbf32 , isiv0884 , Errolubrp , zoif7803 , Brazlese3n , Teodorapoit , tthorayunt , rprsz39 , Dwainhd , Archiebvre , Sammyok , shula , Oscarao , Rourase8e , radackaang , Johnxs , Janitadizh , Kolodzieskise1q

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro