Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.231 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.106.944 mesaje in forum.

Discutie Act aditional de modificare contract de munca

 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Miercuri, 24 Iunie 2009, 17:24

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:07

Buna ziua, voi intra direct in subiect, lucrez intr-o firma de consultanta in constructii, firma fiind din Anglia. La sfarsitul lunii septembrie a venit pentru o "prezentare" seful nostru de la Londra, defapt sa ne ceara ca "voluntar" sa acceptam reducerea salariului, cu procente cuprinse intre 10 si 20%, negarantand ca cei care vor accepta acest lucru vor mai avea joburi la urmatoarele reduceri de personal de peste 3 luni. Din motive personale si deoarece suma la care ar trebi sa "renunt" nu este mare, am acceptat cu conditia ca aceasta reducere salariala sa nu fie pe o perioada mai mare de 12 luni si acest lucru sa fie mentionat negru pe alb in actul aditional. La sfarsitul saptamanii trecute, colega de la contabilitate care se ocupa de intocmirea actelor a venit sa ne aduca aceste acte aditionale sa le semnam, cand l-am citit am observat ca nu se facea nici o referire la cererea mea vis-a-vis de perioada de 12 luni. In momentul in care am intrebat-o pe colega mea despre acest lucru, mi-a spus ca i s-a comunicat ca unii din colegi au acceptat cu anumite conditii insa nu s-a gandit ca aceste conditii vrem sa fie trecute in actul aditional. Mi-a spus ca se va consulta cu inspectorea de la inspectoratul de munca, unde avem cartile de munca si unde se fac si inscrierile in c.m., a revenit dupa aproximativ o ora cu raspuns negativ din partea inspectoarei ca asa ceva nu se poate scrie in actul aditional deoarece ar insemna ca angajatorul se obliga sa ma tina ca angajata in urmatoarele 12 luni. Conditia mea se refera exclusiv la perioada de reducere a salariului si nu la alte clauze din contractul de munca, asa ca raspunsul inspectoarei mi se pare ca o interpretare personala a codului muncii, atata timp cat orice contract de munca, asa ca orice alt contract de altfel, cel putin la capitolul salarizare, se poate negocia si daca partile convin asupra anumitor detalii care nu contravin cu prevederile codului muncii cu atat mai putin motive pentru inspectoare sa refuze cu un asa motiv. Si daca si angajatorul accepta acest lucru, ca se obliga sa ma tina pe urmatoarel 12 luni, ca sa nu mai zic ca lucrez pentru aceasta firma de 8 ani si jumatate, care era problema ei? As aprecia orice comentariu sau sfat. Va multumesc.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Miercuri, 3 Decembrie 2008, 10:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:13
consider ca perioada reducerii salariului, asa cum a fost aceasta negociata, nu vizeaza prelungirea duratei CIM. perioada reducerii salariului poate fi trecuta in actul aditional la rubrica privind cuantumul acestuia, specificindu-se clar ca nu modifica in nici un fel durata CIM.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Miercuri, 18 Aprilie 2007, 12:31

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:14
In actul aditional se pot trece perioade pentru care indepliniti o functie, sau aveti un alt salariu, sau orice alta modificare cu care ati cazut de acord cu angajatorul.

Asa cum este stipulat si in lege, actul aditional reprezinta vointa ambelor parti.

Asa ca sustineti in continuare includerea solicitarii dvs in actul aditional. Acea solicitare nu inseamna neaparat ca angajatorul este "obligat" sa va mai tina cel putin inca 12 luni la lucru. Daca folosim logica colegei dvs ar insemna ca salariatii care au CIM pe durata nedeterminata (adica, majoritatea fortei de munca) nu vor putea fi niciodata concediati ptr ca sunt angajati pe durata nedeterminata.
Solicitarea dvs are in vedere, pe buna dreptate, o perioada bine definita in timp in care sunteti de acord cu o micsorare de salariu.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Sambata, 6 Decembrie 2008, 00:46

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:16
Buna ziua,

aveti dreptate !

interpretarea lor este clar pro causa.

solicitarea dvs. poate fi trecuta in actul aditional; de altfel in situatii similare am sfatuit clienti de-ai mei sa ceara acest lucru, fapt materializat apoi in anexe la contract;

nu inseamna ca daca angajatorul semnaeaza o asemenea clauza se obliga sa va mentina pe acel job; semnand in forma ceruta de dvs. el nu renunta la dreptul de a face restructurari sau concediere disciplinara daca ar fi cazul.

Avocat Boncu

 
 
 
offline
Avatar 2.00

Data inregistrarii:
Luni, 27 Aprilie 2009, 11:28

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 12:20
Fie inspectorul de la ITM se afla intr-o grava eroare, fie este modalitatea angajatorului de a refuza introducerea acelei clauze, dand vina pe altcineva.
Actul aditional cu privire la modificarea unor clauze din contractul individual de munca ( remunerarea anagjatului), reprezinta acordul de vointa al partilor, iar inspectorul nu poate refuza inregistrarea lui atata timp cat clauzele nu contravin dispozitiilor legale.
Este vorba despre micsorarea salariului prin acordul partilor si stabilirea renegocierii acestuia la o anumita perioada de timp.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Miercuri, 24 Iunie 2009, 17:24

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 10 Ianuarie 2013, 17:04
Buna ziua, fiind inceput de an doresc in primul rand sa urez un "La multi ani!!", tuturor utilizatorilor, moderatorilor si administratorilor site-ul dumneavoatra.
Din pacate ma vad nevoita sa cer, din nou, un sfat legat de subiectul de la intrebarea de mai sus.
Va multumesc celor care mi-au raspuns la solicitare, si pot sa va spun ca s-a intamplat asa cum am dorit eu, adica s-a acceptat de catre toata lumea, inclusiv de catre inspectoarea de la camera de munca, mentionarea in acel act aditional, perioada de acceptare a micsorarii salariului.
Acuma, problema mea este alta, in momentul in care s-a finalizat acea perioada agreata, nu era normal ca sa semnez un alt act aditional in care se facea mentiunea ca sunt de acord sa se mentina acea reducere de salariu pe inca o perioada determinata sau ca sunt de acord ca acea reducere sa fie definitiva, adica pe perioada nedeterminata?
Nu s-a intamplat acest lucru nici pana in acest moment, defapt nu s-a intamplat nimic.
Din pacate nici firma o duce prea stralucit, din octombrie 2009, cand am scris prima oara si pana acum, personalul s-a micsorat considerabil, si ca mai toate firmele din constructii, nu o ducem nici noi prea roz.
Mentionez ca, la cati salariati mai sunt, nu mai exista nici reprezentant al salariatilor si nu sunt sigura daca, contractul colectiv de munca mai este sau nu valabil.
As dori sa stiu daca mai pot acuma, dupa atata timp, solicita sa mi se restituie diferenta, aceasta fiind varianta care mie mi-ar conveni cel mai tare, si ce anume ar trebui sa fac?
Va multumesc pentru orice comentariu sau sfat.
 
 
 
 

Discutie Act aditional de modificare contract de munca

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea,    ana-cer 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 829
Total subiecte: 412571
Total mesaje: 2106944


 

Acum online

Utilizatori (28)
danny7878_uno , sorin_z , 2nymaria , georgetasarbu , Florin36 , elena1900 , mancipri , GianinaDita , Edelweib , carmina28 , barbucosmin , thran , perjaecaterina , cyan , carmencalineata , sarazoltan , razvi_boss , c33zar , einwirkeN , manolachealex , Imparatul , ynocentta , saandyf , absolventa3 , alecucarmen , mfablueeyes , tgeorgescu , szeni_cs

Consultanti (9)
romania inedit , OctavianTeisanu , komkao , u.b.i.k. , liail , TraduceriAutorizate , cristiciltea , avocat_lascoschi@yahoo.com , patrascu razvan

Moderatori (2)
ana-cer , andreigrigoriu

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

bobu , mumarian , tigerbagel , gabi88 , cristi_bcs , osiacus , eugen_pircalabelu , LCS , mary_22 , mariana unguran , MITISOARE , toma_florin2000 , liviuastefanei , black27sky , mustateamirela , Carturarul , krond , acinom , doru barbu , Monici , razvan2424 , grigo27 , Florin Manolache , cristi1010 , Marian Craciun , mateisorina , hulubavasile , george1972 , Radu Doina , stefan2008ro , maximilian iustin , marinamarilena , lorenita , Adi Lungu , mada2 , rozsyka , baltat_alina , r.a.jr. , avocat.lacatus , aleko27 , maria_ot2004 , DanIoan , valyJIO , kukac , Iacobuti , Claudia Ghindeanu , adibarbu27 , ellaene , ceapaev , Ardelut , cosmin_sm , Tanasoiu Cristiana , bodea simona , George 46 , mh16dda , malinas28 , Robert Friedmann , kamy_samira , sani , vulturu39 , vyobuz , coscondoy , liamunteanu , Aleku , marcu carmen , annamaria2011 , Azuryn , alexvs , Mary Janr , MariusPri , zinca , c_alexxandra@yahoo.com , andaagnes , hellene , cristin_mara , Nepotul , tirlea2002 , atzucna , ionaurel , sandu mirela , osy , dumycris88 , CRISTINA777 , anamarianicol , danysuciu , valiungur , dete1923 , paragarafamus , vioricaenache , rbiro , iuliaiuly , mihaicostel , ecatrom , daniela62 , emiliapetre , nemethanca , t_vlad2004 , steliana carmaciu , stellyna , shoki , Stefania-Cristina , myuriel , miriii , eny666 , marius_2021 , loredana_baetu , marcelsorin , depravatu , ananas_alex , eujenya , MoiseAdina , waterresources , ralucatatiana

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro