Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.139 de membri si 6.660 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.077 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 27 Octombrie 2009, 18:53

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 27 Octombrie 2009, 19:11

Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut activitate si am depus balantele lunar pana in 2006. In iunie 2007 Fiscul a emis o decizie prin care mi se atragea raspunderea solidar cu firma ptr o suma care a ajuns la 270.000 RON. Nu s-a introdus contestatie in termenul de 15 zile acordat pe decizie. In decembrie 2007 s-a declansat procedura de inchidere a firmei pe legea 85. Fiscul a inceput urmarirea mea ca persoana fizica prin emiterea unui act de executare a conturilor si cererea catre firma unde lucrez ptr retinerea si virarea catre buget a 25% din veniturile mele. Am angajat un avocat si am contestat acest act. Dupa un an am castigat acest proces dar nu am obtinut anularea deciziei de atragere a raspunderii mele ca asociat. In acest moment s-a terminat si inchiderea firmei pe legea 85 cu recomandarea lichidatorului ca nu exista elemente care sa determine atragerea raspunderii administratorului. Asteptam pronuntarea. In urma cu 3 saptamani Fiscul a emis un sechestru asigurator pe apartamentul bun comun cu sotia. Am contestat in termen acest fapt.
Cum pot sa mai atac decizia de atragere a raspunderii mele ca administrator si daca o instanta da o solutie pe legea 85 care nu gaseste elemente care sa atraga raspunderea poate influenta cumva ?
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Luni, 28 Ianuarie 2008, 20:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 28 Octombrie 2009, 17:04
Daca instanta va pronunta o hotarare prin care isi insuseste punctul de vedere al lichidatorului ca nu sunt elemente care sa atraga raspunderea administratorului, atunci acea hotarare, va fi atacata cu siguranta de fisc, cu recurs.
Daca castigati recursul, se poate spune ca ati scapat.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 27 Octombrie 2009, 18:53

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 30 Octombrie 2009, 08:57
Asa am gandit si eu, numai ca spionanad in Fisc am aflat ca ei vor fi de acord cu lichidarea firmei si vor transfera debitul pe CNP ul meu si vor starui in actiunea de a recupera de la mine ca persoana fizica.
Mie mi se pare ca ar trebui ca aceasta decizie a Fiscului de atragere a raspunderii ar trebui sa fie usor de contestat (chiar daca a trecut termenul) in momentul in care inchiderea pe 85 cu mentiunea ca nu se regasesc elemente de atragere a raspunderii adm., dar nu stiu cum ar trebui invocat acest lucru. Practic noi nu atacam in instanta decat masurile de executare generate de acea decizie. Avocatii spun ca nu stiu momentan, cum sa atace acea decizie termenul fiind depasit.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Luni, 28 Ianuarie 2008, 20:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 30 Octombrie 2009, 13:57
In legea 31/1990 la art. 231, ulterior 236, care a fost abrogat prin legea 441/2006 se prevedea:
Art. 236. - (1) Dizolvarea unei societăţi cu răspundere limitată cu asociat unic atrage transmiterea universală a patrimoniului societăţii către asociatul unic, fără lichidare.
(2) Transmiterea patrimoniului are loc şi societatea îşi încetează existenţa la următoarele date:
a) dacă nu s-a făcut opoziţie, pe data expirării termenului de introducere a opoziţiei;
b) dacă s-a făcut opoziţie, pe data la care a devenit irevocabilă hotărârea de respingere a opoziţiei sau, după caz, hotărârea prin care se constată că societatea sau asociatul unic a plătit datoriile ori a oferit garanţii acceptate de creditori sau a convenit cu aceştia un aranjament pentru plata datoriilor.
Deci cum am spus aceasta prevedere a fost abrogata.
A ramas insa o prevedere in legea 314/2001- care obliga firmele sa aiba capitalul social conform prevederilor legii 31/1990 si unde la art. 6 se precizeaza:
Art. 6. - (1) Societăţile cu răspundere limitată cu asociat unic, constituite cu încălcarea dispoziţiilor art. 14 din Legea nr. 31/1990, republicată, sunt dizolvate de drept şi se radiază, din oficiu, din registrul comerţului, în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Asociatul unic al societăţilor comerciale prevăzute la alin. (1) răspunde nelimitat pentru obligaţiile sociale ale societăţii comerciale dizolvate de drept.
(3) Dispoziţiile art. 2, art. 3 alin. (1) şi (2) şi ale art. 4 se aplică în mod corespunzător.
Precizarea de la al.2 din acest articol este clara si se refera la societatile care s-au constituit cu incalcarea prevederilor art. 14 din legea 31/1900.
Nu vad temeiul pentru care se trece la recuperarea debitului societatii de la dvs. ca persoana fizica.
Poate e o prevedere in codul de procedura fiscala si imi scapa
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 27 Octombrie 2009, 18:53

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 31 Octombrie 2009, 17:24
Asa cum am scris, Fiscul a emis o decizie de atragere a raspunderii mele invocand un articol din legea 31 prin care ei spun ca m-am sustras controlului patrimoniului societatii prin nedepunerea actelor lunare la fisc, patrimoniu pe care ei l-au lichidat prin scoaterea la licitatie a tuturor bunurilor. La doua luni dupa aparitia deciziei, noi am adus la zi toate actele si le-am trimis la Fisc. Ma intreb, daca in conditiile in care nu as fi avut datorii la ei, ar mai fi decis atragerea raspunderii sau ar fi dat o simpla amenda ptr intarzierea depunerii actelor lunare ?
In acest moment noi nu putem ataca decizia ptr ca s-a depasit termenul. Sa inteleg ca singura varianta care mi-a ramas este sa contest toate titlurile executorii pe care ei le emit, sperand sa pot castiga in instanta ? Instanta a admis o contestatie la un titlu executoriu pe motive de procedura (nu au mentionat sursa debitului, firma cu care raspund solidar in titlul executoriu). In final cei de la fisc vor invata sa faca un astfel de titlu si instanta nu va mai putea sa-l respinga.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Luni, 28 Ianuarie 2008, 20:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 1 Noiembrie 2009, 09:02
Ce articol din Legea 31/1990 a fost invocat? Art. 237 al.1 lit. b?
Nu pe acest articol sunteti in procedura de lichidare in care lichidatorul a constatat ca nu sunt temeiuri pentru atragerea raspunderii administratorului/asociatului?

ultima dată editat de cazacioc pe data de Duminica, 1 Noiembrie 2009, 09:04
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 27 Octombrie 2009, 18:53

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 1 Noiembrie 2009, 17:24
Am verificat in decizia fiscului si ei au decis atragerea raspunderii in baza art. 27 alin. 1 din OG 92/2003 republicat. Citez : "...s-a constatat ca prin nedepunerea situatiilor financiare semestriale si anuale la care sunt incluse elemente patrimoniale ale debitorului s-a ascuns cu rea credinta organelor de excutare silita patrimoniul debitorului de cele relatate mai sus se face vinovat... administratorul societatii."
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Luni, 28 Ianuarie 2008, 20:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 1 Noiembrie 2009, 18:54
Deci nu este pe legea 31/1990 ci pe Codul de procedura fiscala.
Dar in care din situatiile de la 27 al.1 va aflati?
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 307
Total subiecte: 524170
Total mesaje: 2535077


 

Acum online

Utilizatori (40)
EllaMayer , Isuca_19 , giullianna , popescueduard , mebi , Zoya , Daliborka , Carp Mircea , accesoriidepetrecere , Caramici , alexboiciuc , FabricaCugir , 2013intreb , sercaianu , Brettxd , victorancuta , crisanvasile , SEugenia , ORANGEROMANIASA , raspunsutil , Dapix , ContabilitateAgora , aztpensii , nick_docan , Corneliuz , delia83 , ASUL28 , GeorgianaO , andreea8891 , nedelcu1981 , Lili_A , robertcirtojanu , Mihail Opra , claudiatess , MetallicA , Tweetya30 , VaccariValica , bujorstepan , ela120 , Viovas

Consultanţi (8)
irinacoma , AjutorFirma , Av. Gabriel Klein Kiritescu , laleaua-neagra , a_fleancu , danpopescu2011 , dolimp , patrascu razvan

Moderatori (3)
george-neagu , Joha , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Adina Hofman , enco , CEZAR-TOMA , smiru_99 , codruta_07 , csillasz18 , marcelnis , antranic , madlain7 , contlexpert , gelborn , cristinabunduc2006 , chiselmax , maru46 , kedves , anca78 , mit , akara , odin , Znupi , mireillelove , gaby_rct , avozamb , dremanoil , lacusta , gheorghiu constantin , expur , gabimotocel , consulting_tr , ppdoru , bydyk , Teea , luminitar , doinisor , vicom51 , snoopdoggirl , pupina , bcungureanu , TOASCA79 , xaolin , claudissa , vampirely , akordys , xander_little , daney , nicolle.spiru , nuran , Nicoleta Stoian , floriral , al3xutzu10 , ica cozma , sergiu_degan , rodic@ , emil.petrescu , ramona-maria , Kudos , elena - alina , messagero , hendea , BOGDAN EUGEN , ilina_objopt , marmotica , crys21 , elenn , crisandra7 , optan , Chris-Cross , dragos24 , veronica.gojgar , Miki04 , CRISTINArares , cristinaepa , Vlad Nicoleta , sorinus71 , lavinia almasan , mierlesteanu valentin , chereji , oana57 , busecan , miki25 , cristi7777 , Bustha , big_sister73@yahoo.com , dan tita , danyelacojocaru , G3orgyq , nicoleta_iacob , timeav , mirelatatulescu , djandy23 , anamaria8312 , slvpopescu , diodan , bota simona , anamaria0 , elenor , igorash , LuchianSeb , DLaurentiu , 07121967 , menes662000 , monanicolaescu , bejmuraru , LaurentiuCazan , nycollemaria , valeriu77 , Phantom79 , ovidiu12 , anca07dum , Geoteo , ltkc1760 , yfrx8673 , smur2947 , Alicecej , Kimatoriakqq34 , Joepab , aimxp46 , qondifaea83 , dgmeter34bf , Remfertaq5 , ryynamor , Monteuv , Tuanya , qyuin64 , zbdhz83 , Reyesfa , Leoneldpag , Binnerse3k

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro