Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.696 de membri si 6.657 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.543 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Scoatere la licitatie apartament girat

 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 15 Iulie 2009, 09:21

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 29 Octombrie 2009, 14:36

Parintii mei au primit o adresa joi cum ca datorita neachitarii unei linii de credit (a unei firme) la care a fost pus gir acum 2 ani apartamentul lor (pus pe 1 an si prelungit din oficiu fara semnatura parintilor) acesta va fi evaluat si ca daca nu primesc evaluatorii vor intra cu politia.
Vineri deja evaluatorii au batut la usa, parintii au lasat sa intre au evaluat apartamentul si acum asteapta. In acest moment au aflat disperati ca banca deja in 5 zile scoate la licitatie apartamentul, si ca le va fi comunicata ulterior valoarea de pornire.
Acum sunt disperati. Vreau sa stiu daca eu ca si copil al lor pot participa la licitatie. Care sunt conditiile de participare? Exista vreo lege care sa imi permita sa am intaietate fata de straini? Dar parintii mei pot licita?
Ce sa fac unde sa ma duc sa pot sa rascumpar cumva casa parintilor?
Banca e obligata sa ne dea detalii legate de licitatie.
 
 
 
offline
33
1

Data înregistrării:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 29 Octombrie 2009, 14:50
La licitatie pot participa toti eventualii interesati.
Banca are obligatia sa comunice oficial detalii legate de licitatie, sa puna la dispozitie informatii concrete despre pret si modalitatea de participare
Pentru participarea la licitatie trebuie sa contactati banca
Incercati in termenul pana la licitatie contactare evaluator ,caruia sa ii precizati interesul dvs pentru preluare apartament ,in ideea ca exista posibilitatea ca dvs sa preluati restanta la creditul in sarcina parintilor
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 15 Iulie 2009, 09:21

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 29 Octombrie 2009, 15:04
S-a incercat deja asta.Banca refuza prelungirea creditului, preluare datoriei cu gaj, tot.
Nu vor decat sa ne execute silit, drept dovada faptul ca abia acum in octombrie expira linia de credit si deja suntem scosi la licitatie.
se poarta negocieri cu ei inca din iulie.
Nu s-a ajuns la un compromis. In special ca cer de 3 ori valoarea casei drept penalizare .
Avand in vedere rapiditatea de desfasurare ma asteptam sa ne dea in judecata sa fie un proces apoi sa ne execute silit... tot nu imi vine sa cred ca le scoate casa direct la licitatie si ei nu se pot apara cu nimic. Nici macar nu au semnat gajul in al 2-lea an nu ia intrebat nimeni atunci nimic, au prelungit din oficiu si acum se trezesc pe drum.... e drept ca acum un an firma era a fratelui da acum firma nu mai e de 9 luni a lui .....
 
 
 
offline
Avatar 7

Data înregistrării:
Miercuri, 28 Octombrie 2009, 14:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 29 Octombrie 2009, 15:43
Nu puteti fi executati silit inainte de scadenta creditului.
Ati primit o somatie de plata ? A fost inscrisa somatia in cartea funciara?
Doar debitorul nu poate participa la licitatie.
Debitorul trebuie sa fie instiintat despre vanzarea la licitatie.
Publicatia de vanzare va fi afisata si la locul situarii imobilului. Din aceasta publicatie veti afla toate detaliile vanzarii, inclusiv pretul de pornire.
Dupa primul termen, daca nu se ofera pretul de pornire se va organiza un alt termen de licitatie in care pretul de pornire va fi redus cu 75%. Atunci e momentul sa cumparati apartamentul. Oferiti cel mai mare pret - si nu au cum sa refuze adjudecarea. Succes!
 
 
 
offline
33
1

Data înregistrării:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 29 Octombrie 2009, 22:47
Atentie marita cu primul termen.Este procedura recunoscuta astfel ca ,in interesul sau de asigurare la castig,creditorul practica si manevre neortodoxe .
Una este teoria si alta este trista realitatea la licitatie
Ati precizat un aspect important referitor la aplicarea unei valori de penalitati in cuantum triplu fata de suma la care s-a aplicat ,aspect care in conformitate cu dispozitiile in vigoare nu are suport legal.Parcurgeti cu atentie contractul si urmariti cu precadere dispozitiile referitoare la valoarea si cuantumul maxim al penalizarilor .
De preferat contactati avocat care va poate sfatui concret in baza documentelor pe care le detineti
Succes
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Marti, 23 Septembrie 2008, 15:02

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 30 Octombrie 2009, 20:30
Sunt executor bancar, deci urmariti-ma...dpdev al procedurii civile, banca , ca si creditoare a solicitat executarea catre executorul bancar/judecatoresc...se va solicita incuviintarea executarii silite...este obligatorie....nu are importanta scadenta creditului daca nu s-au platit ratele la timp....dupa obtinerea incuviintarii executarii silite , obligatoriu, se va prezenta la dvs.executorul care va redacta Procesul Verbal de situatie imobiliara, care va descrie imobilul, vi se va prezenta Titlu executoriu(contractul de credit ) , suma de plata...apoi se va face evaluarea imobiliara -raportul de evaluare, care ca si Procesul Verbal de situatie imobiliara, vor trebui sa va fie comunicate-puteti fac e contestatie la evaluare daca nu va convine pretul.....in termen de 5 zile de la stabilirea pretului se va fixa un temen de licitatie de cel putin 30 zile dar nu mai mult de 60 de zile...sub sanctiunea nulitatii trebuie sa vi se comunice o SOMATIE DE PLATA, in care vi se pune in vedere sa achitati suma in 15 zile, conform procedurii civile...abia dupa expirarea celor 15 zile trebuie sa se fixeze termenul de licitatie de cel putin 30 de zile( ar fi cam 45 de zile minimum de la primirea somatiei de plata )....publicatia de vanzare o veti primi prin comunicare....daca nu se va vinde la primul termen, la cel de al2lea termen se va scadea pretul cu 25%...la al 3 lea termen se va putea vinde la cel mai mare pret oferit.....puteti participa si dvs la licitatie...in tot timpul executarii puteti depune ori creanta ori pretul de licitatie al apartamentului.....aveti acest drept.....dar va SFATUIESC sa pastrati o legatura cu banca creditoare si sa va angjati un AVOCAT BUN....succes....
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Marti, 23 Septembrie 2008, 15:02

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 30 Octombrie 2009, 20:32
Nimeni nu poate intra in imobil daca nu le dati voie...nici evaluatorul cu politia.....drepturile dvs sunt multe
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Luni, 31 Martie 2008, 15:38

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 1 Noiembrie 2009, 13:09
Subscriu la toate precizarile de procedura pe care Adrian36 vi le-a expus mai sus.
Parintii dvs. sa mearga la executorul care instrumenteaza dosarul si sa-si studieze dosarul de executare silita pentru apartament.
La dosar ar trebui sa se gaseasca o incheiere de incuviintare a executarii silite pronuntata de Judecatoria in raza careia se gaseste imobilul.
Faptul ca linia de credit era scadenta in octombrie nu inseamna ca aceasta nu a fost declarata scadenta anticipat integral inca mai devreme de luna octombrie pentru alte motive de culpa ale SC imprumutate - de ex. daca a inregistrat 90 de zile de restanta la plata dobanzilor lunare, daca si-a incetat activitatea si nu mai colaboreaza cu banca.
De aceea este posibil ca inca demult creditul sa fi fost trecut integral pe restanta. Atentie mare la procedura de comunicare, din pacate se accepta si comunicarea prin simpla afisare - in ultimele luni ati lipsit de acasa? poate vi s-au transmis comunicari - somatii, etc, si dvs. nu le-ati gasit, iar la dosar exista mentiunea ca v-au fost comunicate de posta prin afisare.

Ce puteti face pentru a prinde firul evenimentelor: mergeti la Judecatoria in raza careia este situat imobilul, si verificati dupa numele parintilor dvs. daca s-a facut impotriva lor de catre banca o cerere de incuviintare a executarii silite - puteti verifica asta si www.portal.just.ro - cautati dupa instanta si numele partilor - dar mai sigur este sa mergeti la Judecatorie.
De asemenea obtineti un extras CF de informare pentru imobil de la Biroul de Carte Funciara de care apartineti - asa veti verifica daca s-a notat vreo somatie de executare asupra imobilului.
Reveniti cu amanunte despre extrasul Cf si despre existenta incuviintarii executarii silite.
 
 
 

Discuţie Scoatere la licitatie apartament girat

Acest subiect este moderat de către
gi-jane2,    Ilie1111 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 225
Total subiecte: 523726
Total mesaje: 2533543


 

Acum online

Utilizatori (22)
crista26 , andrei2005 , EugenG1 , trailer1234 , renato123 , vali05 , ciocoflender007 , stefluca , danac71 , DenisRif , eliza100 , nik2016 , Carp Mircea , Lau179 , Bianca M , Muresan Felicia , tgeorgescu , ovidiu2016 , adranto , zglimbea , mariantos , danianic

Consultanţi (5)
avocat_lascoschi@yahoo.com , carmen.stoean , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Br-Andreea , dragupfa

Moderatori (1)
legally_aid

Administratori (2)
Alin Popescu , Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm , Sonntagaq9

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro