Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.448 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.610 mesaje in forum.

Discutie montare antena TV pe terasa blocului

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 28 Noiembrie 2009, 17:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 28 Noiembrie 2009, 17:13

Buna ziua,

doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ca proprietar am o cota parte indiviza din terasa, am dreptul de a monta aceasta antena pe terasa blocului? Sau este necesar acordul asociatiei de locatari?

Va multumesc!
 
 
 
online
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 28 Noiembrie 2009, 17:26
Este necesar acordul comitetului executiv al asociatiei.

Dv. aveti o cota-parte indiviza, dar aceasta nu este identificabila si nu puteti decide cu liber arbitru de utilizarea ei, ci trebuie sa tineti cont de parerea celorlalti, asa cum si de a Dv. trebuie sa se tina cont in legatura cu actiunea pe proprietatea comuna a altui proprietar. Toti proprietarii sunt reprezentati de comitetul executiv (presedinte).
In plan practic, administratorul nu v-a permis lucrul acesta probabil din grija fata de terasa, e o suprafata foarte sensibila, prin lucrari mecanice se poate deteriora unde nici cu gandul nu gandesti, iar proprietarii de la ultimul etaj au de patimit.....
Probabil ca terasa a fost reparata de curand...
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 28 Noiembrie 2009, 17:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 28 Noiembrie 2009, 17:41
Conform legii nr 230/2007, este necesar acordul asociatiei de proprietari doar in cazul in care o terta parte doreste utilizare unei parti din cota indiviza (terasa, holul blocului, subsol etc). Nicaieri nu se stipuleaza ceva referitor la solicitarea acordului asociatiei de catre unul din proprietari. Proprietarul care doreste utilizarea terasei, este insa responsabil pentru orice deteriorare pe care ar putea aduce-o acestor spatii.
De aceea ma intreb, daca mi se poate interzice legal utilizarea terasei.
PS: Blocul este dat in folosinta in urma u 6 luni, deci nu e vb de reparatii de curand, plus ca pentru montarea antenei nu se va da nici o gaura, deoarece se monteaza pe un trepied.

 
 
 
online
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 28 Noiembrie 2009, 18:01
Si trepiedul pe ce se sprijina? cum rezista la furtuni?
E cazul sa va spun ca o terasa reparata e comparabila cu situatia unui bloc nou?
In ce fel credeti ca proprietarul este responsabil?

Iata ce se spune in legea 230/2007
Art.30(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:

d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;

Asa ca daca reglementeaza.....o face pentru toata lumea!

 
 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Miercuri, 19 August 2009, 01:43

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 29 Noiembrie 2009, 01:10
Faceti un tabel cu patru coloane: nr. apartament, nume si prenume proprietar, DA, sunt de acord, NU, nu sunt de acord in si mergeti din apartament in apartament pentru a lua acordul de care vorbea doamna Elga. Fiecare proprietar sa isi treaca numele si prenumele si sa semneze daca esau nu de acord.
Capul de tabel sa fie ceva de genul
TABEL NOMINAL
pentru strangerea de semnaturi in vederea obtinerii acordului proprietarilor din cadrul Asociatiei de Proprietari ......... pentru montarea unei antene satelit pe terasa blocului.
Eventual, in acel cap de tabel, puteti sa specificati si locul unde va fi montata acea antena. Ca sa-i convingeti pe proprietari, va sfatuiesc sa propuneti ca loc de amplasare acoperisul casei liftului si motivati ca astfel nu va fi afectata terasa de deasupra apartamentelor.

ultima data editat de Armenteros pe data de Duminica, 29 Noiembrie 2009, 01:17
 
 
 
online
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 29 Noiembrie 2009, 07:23
@armenteros
Nu sunt de acord cu tabelul care se plimba prin tot blocul.
Comitetul executiv este ales ca sa si decida in lumina atributiunilor pe care le are, date de lege in articolul mai sus mentionat.

Pe de alta parte. proprietarii nu sunt o turma ratacita de oameni in care daca au diverse nevoi sa umble cu tabelele din usa-n usa sa-si ceara voie unii de la altii.

Au un comitet pe care l-au ales si care reglementeaza diverse chestii....si toata lumea le respecta, ca altfel ajungem in haos. Fiecare isi pune unde vrea, orice vrea, numai ca au facut troc de invoieli.
 
 
 
offline
27
1

Data inregistrarii:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 29 Noiembrie 2009, 10:47
Am avut recent o cerere de amplasare a unei antene pe bloc. Am explicat proprietarului ca nu se poate, s-a suparat dar o sa-i treaca. De ce nu se poate? Eu am gasit in documente, si va rog sa cautati si dv, mentiunea ca terasa blocului este "necirculabila"!!!
In contractele facute cu firmele ce executa lucrari de hidroizolatie se prevede ca se fac "lucrari de hidroizolatie la terasa necirculabila" a blocului....
Apoi in paragraful unde se specifica garantia materialelor de 10 ani si a lucrarii de 5 ani este clar din nou aceasta garantie este valabila daca nu se intervine asupra "terasei necirculabile" prin alte lucrari, prin montarea de instalatii, antene, etc.
Alta poate fi rezolvarea cand se instaleaza o antena GSM pentru care asociatia incaseaza 1000 euro pe luna. Cu suma incasat pe un an se repara terasa care poate rezista 5 ani.
 
 
 
offline
Avatar 12

Data inregistrarii:
Marti, 17 Noiembrie 2009, 17:14

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 29 Noiembrie 2009, 14:27
dar daca se ia acordul vecinilor (din usa in usa) si apoi acel tabel se semneaza si de comitet executiv (aprobare sa zicem) ... ar fi fara probleme si pt comitet, cu toate ca ei au putere de decizie dar se acopera in fata acelor proprietari care in timp se sucesc si devin invidioasi/suparati si pot reclama montarea antenei (daca semneaza numai comitetul, poate sa zica reclamangiu ca cei din comitet au fost mituiti/intelesi cu cel care a montat antena si sa aibe probleme eventual comitetu).

ar mai fi ceva legat de montarea antenei...sa fie montata in asa fel incat sa nu se strice izolatia terasei ca sai ploua celui de la ultimu etaj, si de aici alte probleme.

cel mai bine antena satelit sa fie montata in dreptul geamului si in felul acesta nu mai trebuie aprobarea nimanui si stati linistit la tv urmarind programele dorite. daca geamu e orientat spre NORD,adica nu e orientat spre pozitia satelitului, zona Romaniei fiind spre SUD, o montati pe terasa cu aprobarile de mai sus specificate.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie montare antena TV pe terasa blocului

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    elga50,    Adriantot,    arockz 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 312
Total subiecte: 412921
Total mesaje: 2108610


 

Acum online

Utilizatori (21)
milika , tataieflorin , absolventa3 , mediterana , vrica , Daniel94 , liliigretz , Vladimir001 , Alexandrarares , Dinte , Muresan Felicia , lee_vue , gyandy , Florin__82 , kriss21 , Maria2143 , tribeca , poparlan , Duma47 , pusa2mimi , prest

Consultanti (2)
artacomunicarii , FranciscGerber

Moderatori (8)
tudorvaleriu , freeelis , nucu$ , cioan , elga50 , Laura Ciobeica , GabrielaA , romascanu

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

andru308 , avocat_calin , orar , irinamircea , mct , mariana_flo , zsakrm , lexmit31 , natexint , bogdan1974 , agafitei_luminita , vim_1978 , alexya , ralu_eleny , adinac34 , CAZACU IONUT , paul80pantea , gpopovici , sorin76 , Petre_bio , vasaluc , flycatalin , zbanciu , pomohaci , vmg , nicoleta_av , ditta , marlen_dud , adi6982 , roland81 , NIkleon , klaudia772001 , dany3087 , antoaneta1986 , bbc2bbc , lucimct , gia_25 , moranduzza , mircea76dumitru , seliman , camelia-maria , jadomini , bebemariaelena , deejayx , felicia andronache , Dinia , okidoki0809 , cornelia apopei , Ingrida , ymca , arianas , cristianflorea , nelu x , bato laura , schumy80 , oanaj , gheorghita marius , bionpi , NISTOR. MARIOARA , Sam2005 , huli , adriananeacsu , lelcunadia , minca84 , gheorghiu silvestru mihail , cruceanu maria camelia , Chiscari Mihai , lias , liliana state , danutzam , deniss16 , juliac , aaaaaaaaaaaaaa , caraman_ion , necula mihaela , paulwushu , Geanina-Irina , lorymiha , alexneagu , vasib , Mdlyyn , nncristi , iana-maria , carevbus , MihaiCH , Pitiku87 , pacaliciosu , antoaxel , geo_sajjad , vas zelma , mrnneculai , adrianady , szabo_csongor , ioanon , monika-monik , maryus_tl , j_jasmine , PYZY , sorin_iacob87 , evoelena , Iosunt , friends , mariadobner , carmen_dum , doina.panoiu , claudia_e , alexnic , adrian_o , cristina.munteanu , av_plac , cristirus06 , Potco , costin_eduard , walmar , lbaltaru , Mariacica , fendissimaIO , lilimagureanu , ptkvip87

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro