Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.294 de membri si 5.996 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.107.374 mesaje in forum.

Discutie Plata orelor lucrate pe tura de noapte

 
 
offline
2

Data inregistrarii:
Miercuri, 2 Decembrie 2009, 08:53

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Decembrie 2009, 11:55

Buna ziua. Ma numesc Cadar Daniel si lucrez ca si dispecer transporturi la o firma din Oradea in ture de noapte. Intrebarile care ma framanta ar fi urmatoarele:
a) cum se face plata orelor lucrate de noapte daca programul meu de lucru este de la 20:00 pana la 08:00 de luni seara pana duminica seara inclusiv?
b) exista acea posibilitate ca orele lucrate noaptea sa nu se plateasca conform legii ci sa se compenseze prin zole libere? Intreb deoarece lucrez doar 2 saptamani pe luna.
c) bonusurile de confidentialitate si fidelitate, desi nu au fost incluse in contractul individual de munca, in ce conditii se acorda si intre ce procente?
d) daca firma a semnat un contract colectiv de munca cu sindicatul si reprezentantii salariatilor aferent anului 2010-2011, acel contract se aplica pentru intreg personalul firmei ? Se aplica integral sau partial in functie de buna dispozitie a conducerii?
e) Avand in vedere programul meu de lucru, la ce categorie de munca ma incadrez? Cum pot afla daca am fost incadrac corespunzator?

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile D-voastra.
 
 
 
offline
2.00
1

Data inregistrarii:
Miercuri, 25 Noiembrie 2009, 09:08

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 2 Decembrie 2009, 12:12
Buna ziua,
am sa incerc sa va raspund la intrebari in ordine:
a si b). Programul de lucru intre 22.00-06.00= munca de noapte. Aceste ore se platesc cu minim 25% conform Contractului colectiv la nivel national-art.17
"Salariații care efectuează munca de noapte beneficiază:
-fie de program de lucru redus cu o oră față de durata normala a zilei de muncă pentru zilele în care efectueaza cel puțin trei ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază.
-fie de un spor la salariu de minimum 25% din salariul de bază pentru fiecare oră de muncă de noapte prestată."
Orele de noapte nu se compenseaza cu zile libere.
c) sporurile de confidentialitate sau/si fidelitate se acorda in conditiile alese de angajator. Ele oricum trebuiesc mentionate fie in regulamentul intern fie in CCM, in ce conditii se dau sau in ce procente. Legea nu are "limite" aici. E in functie de angajator si, daca nu sunt nici stipulate in CIM, atunci..e mai greu...
d) CCM se aplica tuturor angajatilor. Doar a-ti semnat luarea la cunostinta, nu?? Aici, chiar nu mai tine de buna dispozitie a conducerii.
e) incadrarea d.voastra trebuie sa o aveti si in CIM. Daca va uitati peste contract, acolo trebuie sa fie trecute toate aceste informatii. Desemenea, orice alt act aditional aveti la dosar. Nu uitati ca, orice modificare a contractului individual de munca semnati, trebuie sa primiti un exemplar semnat/stampilat de catre Inspectoratul Teritorial de munca/ Angajator-dupa caz.
 
 
 
offline
2

Data inregistrarii:
Miercuri, 2 Decembrie 2009, 08:53

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 3 Decembrie 2009, 03:19
M-a-ti lamurit pe deplin. Totusi a-si mai avea o intrebare: Orele de noapte sunt considerate doar cele aflate in intervalul 22:00-06:00 sau integral 20:00-08:00? Intreb deoarece am citit un post de pe forum in care se specifica, ca se considera program de noapte daca minin 30% din orele lucrate se afla in acel interval (22:00-06:00)
 
 
 
offline
2

Data inregistrarii:
Miercuri, 2 Decembrie 2009, 08:53

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 3 Decembrie 2009, 03:32
Revin pe aceeasi tema.
Referitor la orele lucrate sambata si duminica noaptea, ce informatii imi puteti oferi? Cum se platesc?
Acest CCM la nivel national, se semneaza de catre angajat ca sa poata fi aplicat? In ce conditii pot eu sa semnez un CCM, de exemplu cel semnat de conducerea firmei si sindicat ? Pe cine sa intreb, din cadrul firmei, cum si in ce conditii se semneaza? Va afecta in vreun mod CIM ???
 
 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Septembrie 2009, 11:46

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 3 Decembrie 2009, 08:31
Contractele colective de munca nu trebuiesc semnate de dvs.pentru a putea beneficia de ele si in cazul in care aveti toate contractele colective de munca (national, pe ramura si pe unitate), beneficiati de articolul cel mai avantajos pentru situatia data.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Miercuri, 7 Septembrie 2011, 16:52

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 7 Septembrie 2011, 17:04
As avea si eu mai multe intrebari. Daca lucrezi tura de noapte sambata cu cat ar trebui sa fi platit ? si cate libere pe saptamana ar trebui sa ai daca lucrezi o saptamana intreaga tura de noapte? iar daca nu am semnat inca nici un contract in care stipuleaza ca voi lucra si in ture de noapte as putea pleca la cerere fara a mai sta in preavizul de 15 zile?cu toate ca in contract specifica asta?
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Marti, 13 Septembrie 2011, 12:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 13 Septembrie 2011, 12:22
va rog sa-mi raspundeti in ce articol de lege apare urmatoarele>

in cazul in care schimbul de noapte este de la orele 23 la orele 06 ,se mai platesc cei 25% .va multumesc.
 
 
 
offline
11

Data inregistrarii:
Duminica, 10 Ianuarie 2010, 19:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 13 Septembrie 2011, 13:03
lorenaflavia a scris:

va rog sa-mi raspundeti in ce articol de lege apare urmatoarele>

in cazul in care schimbul de noapte este de la orele 23 la orele 06 ,se mai platesc cei 25% .va multumesc.


codul muncii(varianta Boccie):
Art. 125. [definitia legala si durata muncii de noapte]
(1) Munca prestata intre orele 22,00-6,00 este considerata munca de noapte.
(2) Salariatul de noapte reprezinta, dupa caz:
a) salariatul care efectueaza munca de noapte cel putin 3 ore din timpul sau zilnic de lucru;
b) salariatul care efectueaza munca de noapte in proportie de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru.
(3) Durata normala a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depasi o medie de 8 ore pe zi, calculata pe o perioada de referinta de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul saptamanal.
(4) Durata normala a timpului de lucru pentru salariatii de noapte a caror activitate se desfasoara in conditii speciale sau deosebite de munca nu va depasi 8 ore pe parcursul oricarei perioade de 24 de ore decat in cazul in care majorarea acestei durate este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil si numai in situatia in care o astfel de prevedere nu contravine unor prevederi exprese stabilite in contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior.
(5) In situatia prevazuta la alin. (4), angajatorul este obligat sa acorde perioade de repaus compensatorii echivalente sau compensare in bani a orelor de noapte lucrate peste durata de 8 ore.
(6) Angajatorul care, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.
Art. 126. [compensarea muncii de noapte]
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
 
 
 
 

Discutie Plata orelor lucrate pe tura de noapte

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea,    ana-cer 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 430
Total subiecte: 412673
Total mesaje: 2107374


 

Acum online

Utilizatori (74)
Lucian62 , mariius22 , gelu71 , NitaV , ramonateamo , Bawer , adi_09 , octavian12 , saandyf , ramo1305 , visinica , angajator2014 , Cristina-Ciuca , Sofia91 , brazvan , vrica , cristid89 , melania_14 , Carp Mircea , iuliana iancu , Kosmo , kiralina51 , elenabostina2005 , luri , ciocany , Martonze , EmiB , lexoradeanu , alina_25 , LIVIU NISTEA , BurzoAlin , cgilmeanu , Un-Om , dan13l , Roxana Neagu , Edelweib , Cteodosiu , levente-marton , AlinaCorina , costty1973 , im82 , elenazan , bellabianca52 , giorgosgr52 , ausfahrt , Dinte , roe , assistBS , adrianaion , enache07 , ghici_2013 , sabinatinta , GrigoreCristian , gheorghemonica80 , milika , maspex , clemy17 , tedddybear , gabrieladina , CountPorcula1987 , smeagull , Andreea012 , b0gdanro , aivilale , elidaioana , webshield , maryag , Justitiarul711 , cabinet7 , lucianrosca , Daria8 , MadalinaUliu , Stefan_V , ralucapavelescu

Consultanti (10)
Mediere-HTA , katolika , ina dimitriu , IuliaCristinaUta , ralucailiescu , avocat_lascoschi@yahoo.com , mediatordorinilie , crys1968 , cabavo , bogdanradu

Moderatori (4)
Laura Ciobeica , freeelis , romascanu , tudorvaleriu

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

avocatul diavolului , lilky , CONST , Dumitru Nicolau , adelaaringhe , adinar , xxxxxcata , daregirl , rcristian , aidin , valiiancu2003 , florinc39 , puy , axel_alina , Grig76 , cornel_eds , vancaovidiu , achim_ramona , morki , sefu2509 , pinguin , sagrunu , BuliBuli , madastefan , lupyancus , adana , cristi.negrut@mymail.ro , claudiu78 , dtm , geolex00 , MIL2002 , libra.prest , FLORINA28 , iulianz , Adina22 , ahamedia , oldniku , Alexx23 , cheloo_no_1 , piticbun , giulia2008 , burebista , balmus marin , duosenti , martin_38 , mihaelasopterean , navram , PETRICA ILEANA , slave silviu , ANIMRAC , razvan84 , todinica , carmen crenguta , emilia_zm , NINEL T. , ancutam , elconst , Buzgau Marian , udin , Chirila Corina , daplayer , gabrielpgg , Monica68 , vvtudor , GRATIELA PETIC , StolnicuIlie , iorgulescu razvan , claud1982 , roxio37 , anamaria_ploiesti , mfs1988 , fafu1 , margineana912 , greus , serban33 , azimut_ab , liliana59 , ionutnegrea , dragoianu , ana10 , roberto_i , MarcelaNeagu , HarryBcL , pompierii iernut , cristianpopa , agape_mihai , denisa28 , blkegl , mariana isac , melinda24 , gabriela paius , constantin_nicu_cl , Laura Anastasiu , CONSTANTIN NICU , MarilenaVlad , neludana2000 , Serban Paul daniel , chaimae , natasaP , bigfane008 , marius_striblea , collin , ladi , mingavasile , miresanu , Carla77 , SimonaLazarescu , cristeadan2000 , georgiapopa , alina_bubu , turcanurobert68 , maximana , denisuk , Costachecristina , Nelman , crisoprea , alexana , mizdrache , ADRIANAILIESCU , andressa , cradulescu , gbroscareanu , AN-CON , iliwxl , adrianioja , majdy99 , Ileana2013 , h_suzana , roxana100 , motik_4u , pireadana , daniela.axente

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro