Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.460 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.728 mesaje in forum.

Discutie minimul si maximul special

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Joi, 12 Noiembrie 2009, 15:51

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Decembrie 2009, 20:24

Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ani.Sporul se adauga la o infractiune numai daca inculpatul este recidivist sau si celor fara antecedente in cazul aceleasi infractiuni mentionate mai sus.Va multumesc.
 
 
 
offline
2.00
1 4 1

Data inregistrarii:
Marti, 20 Octombrie 2009, 15:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 2 Decembrie 2009, 20:37
Sporul de pedeapsa se poate adauga in cazul unui concurs de infractiuni(vezi art.34 Cp)si in cazul recidivei(vezi art.39Cp)
 
 
 
offline
2.00
1 5

Data inregistrarii:
Luni, 30 Aprilie 2007, 15:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 2 Decembrie 2009, 21:13
Sporul de pedeapsa se poate adauga si in cazul circumstantelor agravante(a se vedea art 78 din codul penal).
Si bineinteles se poate aplica si in cazul concursului de infractiuni si a recidivei....
 
 
 
offline
2.00
3 1 2

Data inregistrarii:
Miercuri, 10 Iunie 2009, 22:41

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 2 Decembrie 2009, 21:59
Art. 78. - Efectele circumstantelor agravante
În cazul în care existã circumstante agravante, persoanei fizice i se poate aplica o pedeapsã pânã la maximul special. Dacã maximul special este neîndestulãtor, în cazul închisorii se poate adãuga un spor de pânã la 5 ani, care nu poate depãsi o treime din acest maxim, iar în cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult o treime din maximul special.
În cazul în care existã circumstante agravante, persoanei juridice i se aplicã amenda care poate fi sporitã pânã la maximul special, prevãzut în art. 711 alin. 2 sau 3, iar dacã acest maxim nu este îndestulãtor se poate adãuga un spor de pânã la o pãtrime din acel maxim.

Art. 79 - Indicarea circumstantelor
Orice împrejurare retinuta ca circumstanta atenuanta sau ca circumstanta agravanta trebuie aratata în hotarâre.

Art. 80 - Concursul între cauzele de agravare si de atenuare
În caz de concurs între cauzele de agravare si cauzele de atenuare, pedeapsa se stabileste tinându-se seama de circumstantele agravante, de circumstantele atenuante si de starea de recidiva.
În caz de concurs între circumstantele agravante si atenuante, coborârea pedepsei sub minimul special nu este obligatorie.
În cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa închisorii nu poate depasi 25 de ani, daca maximul special pentru fiecare infractiune este de 10 ani sau mai mic, si 30 de ani, daca maximul special pentru cel putin una dintre infractiuni este mai mare de 10 ani.
În cazul aplicãrii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidivã si concurs de infractiuni, pedeapsa amenzii pentru persoana juridicã poate fi sporitã pânã la maximul general
 
 
 
offline
Avatar 12
1 5 2

Data inregistrarii:
Duminica, 28 Octombrie 2007, 13:43

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Decembrie 2009, 22:15
Pedeapsele prevazuta in textul de lege , incrimineaza fapta savarsita in forma consumata, fara a se tine cont de cauzele de agravare sau de atenuare a pedepsei. Unele pedepse sunt determinate , de ex. detentiunea pe viata, care nu are limite minime sau maxime. Insa sitemul pedepselor in general este cel al pedepselor relativ determinate, in cazul carora, legiuitorul fixeaza si limitele pedepsei pentru infractiune, prevazand minimul si maximul special al pedepsei, instantei de judecata ramananndu-i doar rolul de a stabili pedeapsa in cuprinsul acestor limite, in functie de toate particularitatile cauzei . In caz de concurs de infractiuni , se aplica pedeapsa cea mai grea , din ansamblul infractiunilor concurente la care se poate adauga un spor de pana la 5 ani ,sporul de pedeapsa reprezentand o compensare a absorbtiei si neexecutarii succesive de catre condamnat si a pedepsei sau a pedepselor mai putin grave ca intindere sau natura. Cum si recidiva face parte din categoria pluralitatii de infractiuni , si in cazul ei se aplica regulile de la concursul de infractiuni .
 
 
 
 

Discutie minimul si maximul special

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    GabrielaA,    legally_aid,    simonette12 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 16
Total subiecte: 412941
Total mesaje: 2108728


 

Acum online

Utilizatori (2)
andreyutzux , delirio89

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

cartiradu , buzlea , ELCAR , robingo , alias_dia , iko , violetagrig , barni , ionutmilea , Adina Vasile , elenaove , 1962 , irinazamfir , dana_31ji , oleco1 , monna08 , ovidiucocan , c.radu31 , paveliuliana , kreasta , diacris , mira.bella , dinucu , mihaelamarcu1 , crinisoara , lupu1 , cristian.dumitru , av.buhna sorin , APT , mona30 , radu corneliu , bogdana_z , kosminell , d&l , suzana78 , ancro , grad ioana , Gabriel Miclea , allex64 , oanaghim , CiprianHristea , daniela.vese , a_gruitad , ilinca_hanganu , fln_neagu , SashaVDK , beatrice3108 , macsinciuc viorel , mariana30 , gh , haidelberg , spiridonpanainte , avvalentina , hans_cristian , dariusdf , dani79tim , ciuculescu Teodora , costel trifu , maruska , alexandru9591 , cbalanici , SALVIA , CLAUARAD , asafteiandra , Dorina Fundali , tabyvar , FiliTm , RAMELA , prozatos , nicutamas , clucian , Ungvari Eva , camiluncan , sim74 , raduhanta , adriana rusu , alexandrap , Kiss Raluca , hozadora , nemesdiana , kristina_yldiko , Jenu68 , eugenia36 , yantze4u , Ana_86_ana , Valentina_M , dana 50 , clau_ncm , florinirina , lucretia_micu , lucian1981 , Alexandra8278 , bogdan.i , Ionescu Ana Maria , popapuiu , dory88 , cleosiluet , badrianacarmen , carmen delfrati , claudiadan , komunistu , gabrielamunteanu@yahoo.com , ankaroman , VasilasLiviu , zamatei , sandu04ify , dana1956 , paulaardelean , ldoru , Andreea_Claudia , Adelina91 , bazil000

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro