Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.610 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.048 mesaje in forum.

Discutie Procura vanzare si incasare bani

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Miercuri, 25 Noiembrie 2009, 14:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 16 Decembrie 2009, 14:57
si in cazul in care contul bancar a fost deschis pe mandatar, banii s-au incasat in contul mandatarului si s-au livrat vanzatorului, este o problema pentru cumparator?


problema este din punct de vedere al cumparatorului, sa nu ma trezesc cu vanzatorii ca nu au primit banii si vor casa inapoi...

este caz concret
 
 
 
offline
Avatar 3.33

Data inregistrarii:
Vineri, 18 Iunie 2004, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 16 Decembrie 2009, 17:57
Eu zic ca formularea procurii nu este chiar clara sau, cel putin, Armada nu a citat tot ceea ce ar fi trebuit citat din procura. Ce spune procura despre modul de incasare a pretului? Spune ca mandatarul poate incasa pretul, iar, ulterior, mai spune si ca poate deschide cont bancar pentru aceasta? Sau spune doar ca mandatarul poate deschide cont bancar pentru incasarea pretului?

Oricum, indiferent de enigma anterioara, este clar ca acel cont bancar trebuie deschis in numele mandantului, clar, iar nu si in numele mandatarului si in "beneficiul" mandantului.

Apoi, daca as fi consultantul cumparatorului, ar fi cel putin ciudat pentru mine (daca nu chiar dubios...) ca mandatarul doreste sa incaseze banii intr-un cont propriu in ciuda faptului ca procura mentioneaza deschiderea contului in numele mandantului.
 
 
 
offline
16

Data inregistrarii:
Miercuri, 11 Februarie 2009, 22:02

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 16 Decembrie 2009, 18:14
Parerea mea este ca fcserban are dreptate, aveti un mandat special si trebuie respectat, prin urmare deschideti un cont pe numele mandantului si in beneficiul acestuia in care sa fie virati banii.Atfel riscati sa platiti.
 
 
 
offline
16

Data inregistrarii:
Miercuri, 11 Februarie 2009, 22:02

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 16 Decembrie 2009, 18:35
Pai deasta va spuneam ca dv.trebuie sa respectati cu strictete mandatul, ca pe viitor sa nu aveti probleme.Daca nu ati respectat mandatul raspundeti pt.depasirea lui.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Miercuri, 25 Noiembrie 2009, 14:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 16 Decembrie 2009, 21:25
voi reveni un pic mai tarziu cu formularea din procura privind incasarea banilor.

nu mi s-a parut ciudat faptul ca s-a incasat in contul mandatarului, pentru ca notarul a considerat ca e ok actul. Bine ca aici a fost si excesul de zel al bancii care a dorit sa "mai vanda un cont in euro"... acum luand actele la puricat , ma intreb ...

 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Miercuri, 25 Noiembrie 2009, 14:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 16 Decembrie 2009, 21:33
Revin cu una fraze din procura care fac referire la nedumerire mea:

"Totodata mandatarul nostru este imputernicit sa ne reprezinte cu depline puteri in fata oricarei banci, va putea deschide in numele nostru si pentru noi conturi bancare, conturi in care a putea efectua orice fel de operatiuni, conturi pe care le va putea lichida, semnand in numele nostru si pentru noi, oriunde va fi necesar, semnatura fiindu-ne opozabila" (deci fraza se refera la imputernicirea de a deschide conturi)

Apoi la final exista fraza cu privire la incasarea banilor:
"Pentru aducerea la indeplinire a prezentei procuri, mandatarul nostru va formula cereri, va da declaratii, va face dovada proprietatii, semnand in numele nostru si pentru noi atat contractul de V/C cat si antecontractul de V/C ce se va incheia, va incasa pretul, cat si oriunde va mai fi necesar in limitele prezentului mandat"

Exprimarea finala pare ca ii da dreptul sa "incaseze pretul, cat si oriune ii va mai fi necesar"

alte exprimari cu privire la aceasta problema nu mai sunt in document.
 
 
 
offline
Avatar 3.33

Data inregistrarii:
Vineri, 18 Iunie 2004, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 17 Decembrie 2009, 09:39
1. Exprimarea "oriunde ii va mai fi necesar" se refera la ce poate semna: "...semnand in numele nostru si pentru noi atat ... cat si ..., cat si oriunde va mai fi necesar, in limitele prezentului mandat".

2. Eu, unul, nu m-as baza pe ce a apreciat notarul ca fiind legal / contractual.

3. Daca, privitor la pret, nu se mentioneaza decat aceea ca mandatarul il poate incasa, fara sa arate expres cum, dar aratandu-se anterior expres ca mandatarul poate deschide cont bacar in numele si pe seama mandantului, eu interpretez ca vointa mandantului a fost aceea ca pretul sa fie incasat intr-un cont bancar pe care urma sa il deschida mandatarul in numele si pe seama mandantului. Pe de alta parte, dat fiind ca procura nu este chiar clara, aplicam in dubio pro reo, deci mandantul nu ar putea avea pretentii impotriva cumparatorului motivat de aceea ca nu i-a fost platit pretul intr-un cont deschis in numele sau.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Miercuri, 25 Noiembrie 2009, 14:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 17 Decembrie 2009, 10:35
Buna ziua,

Fiind in calitate de cumparator, am analizat si eu textul (fara a avea cunostiinte in domeneniu juridic) si mi se pare acoperitor pentru cumparator dar si pentru cel mandatat sa faca tranzactia. Pe ce ma bazez:

a) Mandantii transmit mandatarului ca "va putea deschide". Eu as lua-o ca pe un act de vointa si nu o obligatie.

b) chiar daca ar deschide cont bancar in numele vanzatorilor, se observa ca mandatarul are dreptul sa faca o multime de operatiuni care pesimist vorbiind pot sa afecteze pe vanzator: "conturi in care a putea efectua orice fel de operatiuni, conturi pe care le va putea lichida". Deci si aici chiar daca s-ar incasa pretul vanzarii, in ora urmatoare mandatarul ar putea lua banii lejer ca are drept sa efectueze orice fel de operatiuni.

c) mandatarul a avut dorinta de a deschide cont pe numele sau si sa incaseze pretul vanzarii. Se spune clar ca "va incasa pretul" (nu spune cum: banca, cash). Este un drept al mandatarului. Daca ar deschide cont pe numele celor care l-au mandatat, el nu ar mai putea incasa pretul, ci pretul il incaseaza vanzatorii.

Bineinteles ca eu am analizat dpv al cumparatorului.

Apropo:
- banii au ajuns la mandatar in cont, am acte ca sunt acolo, mandatarul a transmis banii celor care l-au mandatat... ce as mai avea nevoie pentru a fi acoperit complet ca si cumparator (daca se poate spune asa). Am declaratie de la mandatar ca s-au incasat banii. ceva declaratii de la vanzatori ca le-au dat banii?

- procura este una generala emisa de consulatele din afara. presupun ca au sabloane.

- referitor la relatia cu notarul... m-am bazat pe faptul ca el are obligatia de a verifica actele, atat timp cat le duc cu 2-3 zile inainte...
multumesc pentru sfaturi.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Procura vanzare si incasare bani

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 118
Total subiecte: 413193
Total mesaje: 2110044


 

Acum online

Utilizatori (76)
Andrei1998 , aum300 , cucubau1982 , medicfamilie , iobrajovic , melania_14 , Mihai261348 , a_diaconu , CRM2013 , Sunairgy , ginabianca , cyan , smeagull , htt , elvirabt , misuo , Tudor1982 , PITPFV , roxanaiosif21 , justice86 , tomasso , grandanat , CristinaPetcu , adimoldo7 , daria63 , Anamelia , Maria2143 , CrisB , LukacsIosifCarol , Payout , valici , katiusa_77 , marespopescu , Ana-Maria-27 , ancado , violettat , Ionescu29 , sermi , mihaelaada , maia2006 , Gabriella_vs , Slavinia , Srb , gicu13 , FilipEckstein , Lucican2010 , cornaca , danutmihaila , law_andreea , ausfahrt , serbdoinamona , ionionescu2 , azsuzsa2117 , alinammihaela , cristina_garea , trandafir2 , viorelneata , mugurelu , Vatuiu Teodora , Andr33agav , MARISKA , lianaloga , Boris123 , vasyp , andreitim , edina , AndraDee , Bruta , mirei2012 , oanacretu , streck , leorot , gabitza79 , krias , Carp Mircea , anonim_71

Consultanti (13)
cabavo , horea gorde , ina dimitriu , LegalToBusiness , paulflorea-asociatii , misu22 , stan petru-radu , rusadina , dolimp , apaidiu , katolika , Balin_Daniel , Sabin Taclit

Moderatori (4)
simonette12 , legally_aid , freeelis , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro