Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.139 de membri si 6.660 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.072 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie demisie fara preaviz

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 14 Iulie 2006, 00:42

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 14 Iulie 2006, 00:44

buna ziua,
Vreau sa imi dau demisia fara a sta 15 zile in preaviz.
Angajatorul nu a respectat prevederile din contractul individual de munca, respectiv nu a platit orele suplimentare (ore care sunt foarte multe), iar acum am fost in concediul medical, fapt vare l-a deranjat foarte tare si vrea ca pentru luna trecuta (nu luna in care am fost in concediul medical, ci luna anterioara pentru care se face plata acum ) vrea sa imi dea doar 75% din salariu pe motiv ca nu mi-am indeplinit atributiile.
Precizez ca la inceputul lunii erea multumit de mine si mi-a marit salariu.
Conform Codului muncii eu as putea sa-mi dau demisia fara a sta in preaviz in conditiile in care angajatorul nu respecta prevederile din contractul individual de munca

Daca se poate, va rog mult, sa imi spuneti cum se da demeisa in aceste conditii (fac o specificatie ca nu a respect prevede contract si ca nu vreau sa tau in preaviz. Ideea este ca dc o sa stau 2 sapt in preaviz nu o sa imi dea salariu integral (asa a facut cu toate colegele mele care au demisionat - in ultima lunca, respectiv luna in care au demisionata a gasit o modalitate de a nu le platii salariul integral confor cont. de munca si actelor aditionale)
Tin sa mentionez ca exista o condivca in care este trecuta ora la care veneam si ora la care plecam de la servicu, dsar seful (angajatorul a rupt foile, insa am cateva copii xerox pt cateva pag).
Va multumesc!
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Joi, 8 Decembrie 2005, 10:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 14 Iulie 2006, 10:17
Cred ca esti "acoperita" d.p.d.v. legal daca pleci acum fara acordarea preavizului. Demisia trebuie sa o faci insa ca la carte (vad ca esti familiarizata cu ce spune Codul Muncii), adica sa indici ca pleci fara preaviz pentru ca....etc (si enumeri situatia de fapt) indicand temeiul legal din Codul Muncii. O trimiti neaparat prin scrisoare recomandata, astfel incat sa eviti posibilitatea ca angajatorul sa nu ti-o primeasca sau sa nu o inregistreze. Poti chiar sa-i trimiti, impreuna cu demisia, si copii dupa paginile rupte de el din condica.
Singura problema pe care o vad e ca mai mult ca sigur nu-ti vei primi toti banii meritati. In functie de cat de "bazat" e angajatorul respectiv, poti insa sa-i "reamintesti" - mai mult sau mai putin voalat - ca exista niste inspectori de munca si o instanta pentru situatii de genul asta.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 14 Iulie 2006, 00:42

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 14 Iulie 2006, 13:09
merci!
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 26 Octombrie 2006, 11:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 26 Octombrie 2006, 11:24
buna ziua
m-am angajat acum 4 luni la o firma care nu a achitat nicodata salariile la timp, in ultimele doua luni avand intrazieri mai mari de 3 saptmani la plata. Am demisionat precizand art. 78 alin. 8 fara preaviz, deoarece conditiile contractlui meu de munca au fost incalcate. Acum angajatorul meu ma ameninta cu procese si incearca sa ma intimideze trimitandu-mi adrese acasa, prin care ma someaza sa imi predau activitatea. Mentionez ca sunt contabil , iar la angajarea mea in firma nu am semnat nici un proces verbal de predare-primire, nu am semnat (pt ca nu exista ) nici o fisa postului. Este precizat in vreo lege ca daca angajatorul are dificultati financiare (nedeclarate in vreun fel) eu trebuie sa il "inteleg" si sa stau in preaviz ? trebuie sa ii dau un raspuns oficial la adresele pe care mi le trimite acasa?
 
 
 
offline
0.00

Data înregistrării:
Marti, 1 August 2006, 15:57

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 26 Octombrie 2006, 19:45
art. este 79 (8 ) din codul muncii si nu esti obligat sa il intelegi, nici sa-i dai curs adreselor, mai mult poti sa nu semnezi de primire a lor.
nu cred ca are castig de cauza.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Sambata, 27 Octombrie 2007, 22:14

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 27 Octombrie 2007, 22:22
Buna, as vrea sa-mi dau demisia fara preaviz, motivul ar fi ca m-au trimis sa lucrez in alte puncte de lucru decat cel pentru care m-am angajat, desi se specfica in contractul individual de munca pentru ce sediu unde m-au angajat si al doilea motiv fiind ca trebuia sa lucrez mai mult de 8ore pe zi decat era in contractul individual de munca. Problema ar fi ca eu si colegii mei de serviciu am facut un program al nostru, fara stirea sau aprobarea directorului de la Bucuresti,dar stia seful zonal, program in care aveam pe saptamana cele 40 de ore de munca din CIM. Ce ar trebui sa fac sau sa spun pentru a-mi putea da demisia fara preaviz si fara riscul de a-mi desfiinta CIM cu sanctionare sau dupa o oarecare lit. din Codul Muncii. Multumesc
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 1 Noiembrie 2007, 21:36

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 9 Noiembrie 2007, 17:55
Salutare
Se pare ca am si eu o mica problema, si am nevoie de un ajutor.
Detineam o functie de conducere (administrator punct de lucru), la un momendat am aflat dupa 3 luni de angajare ca sunt obligat sa fac acte contabile care, conform fisei postului, nu aveam nici o obligatie in acest sens. Mi-am depus demisia si am precizat conform legii cele 30 de zile de preaviz cu specificatia ca daca se doreste renuntarea la preavizsunt dispus sa o accept, am fost informat ca nu voi mai sta 30 de zile, si mi-sa cerut sa nu mai vin in aceasta firma fiindu-mi adus la cunostiinta si faptul ca nu mai decid pt aceasta firma. buunnn
Am fost chemat la sediul central unde mi-sa inmanat o decizie ce trebuia semnata ca la acordul ambelor parti am renuntat la preaviz, am semnat-o in 3 exemplare, cerandu-mi un exemplar mi-sa zis ca mi-se va inmana numai dupa ce va fii inregistrat la ITM. Dupa o zi mi-sa spus ca daca nu rezolv problema cu actele contabile( nu stiu si nu am stiut niciodata sa le intocmesc pt ca nu am studii minime in acest sens si nici nu prevede in fisa postului ca sunt obligat sa le intocmesc atat timp cat nu sunt contabil ), mi-se vor face mari probleme in cartea de munca, santajandu-ma cu faptul ca nu mai depune nici o decizie la ITM si ca imi face probleme cu cartea de munca.
1. ce ar trebui sa fac eu in acest sens?
2. sunt obligat sa fac acele acte in cazul in care nu am cunostiinte de contabilitate nici macar primara, si in cazul in care nu corespun aceste cerinte cu fisa postului?Va multumesc din suflet
 
 
 
offline
19

Data înregistrării:
Duminica, 24 Iunie 2007, 13:51

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 9 Noiembrie 2007, 19:17
Daca ti-a fost acceptata demisia cu data depunerii nu mai ai calitatea de salariat necesara intocmirii actelor. Poti intreba persoana care iti solicita sa intocmesti acele acte in ce calitate le mai poti intocmi.
Cat priveste atributiile unui administrator, nu sunt standard, ele variaza in functie de cerintele angajatorului.
Am observat ca ai solicitat un model de fisa postului , iti atrag atentia ca nu are relevanta, angajatorul intocmeste o astfel de fisa in functie de necesitati si cerinte.Imi imaginez ca un administrator are si atributii de contabilitate primara.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie demisie fara preaviz

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 306
Total subiecte: 524162
Total mesaje: 2535065


 

Acum online

Utilizatori (41)
accesoriidepetrecere , Caramici , alexboiciuc , Carp Mircea , FabricaCugir , Zoya , 2013intreb , Daliborka , nico_diana@yahoo.com , mebi , sercaianu , Brettxd , victorancuta , crisanvasile , SEugenia , ORANGEROMANIASA , giullianna , raspunsutil , Dapix , ContabilitateAgora , aztpensii , nick_docan , Corneliuz , delia83 , ASUL28 , GeorgianaO , andreea8891 , nedelcu1981 , Lili_A , robertcirtojanu , Mihail Opra , claudiatess , MetallicA , Tweetya30 , VaccariValica , bujorstepan , ela120 , Viovas , martin77 , corina74 , jack electro

Consultanţi (9)
irinacoma , AjutorFirma , Av. Gabriel Klein Kiritescu , laleaua-neagra , a_fleancu , danpopescu2011 , dolimp , patrascu razvan , eseme

Moderatori (3)
george-neagu , Joha , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Adina Hofman , enco , CEZAR-TOMA , smiru_99 , codruta_07 , csillasz18 , marcelnis , antranic , madlain7 , contlexpert , gelborn , cristinabunduc2006 , chiselmax , maru46 , kedves , anca78 , mit , akara , odin , Znupi , mireillelove , gaby_rct , avozamb , dremanoil , lacusta , gheorghiu constantin , expur , gabimotocel , consulting_tr , ppdoru , bydyk , Teea , luminitar , doinisor , vicom51 , snoopdoggirl , pupina , bcungureanu , TOASCA79 , xaolin , claudissa , vampirely , akordys , xander_little , daney , nicolle.spiru , nuran , Nicoleta Stoian , floriral , al3xutzu10 , ica cozma , sergiu_degan , rodic@ , emil.petrescu , ramona-maria , Kudos , elena - alina , messagero , hendea , BOGDAN EUGEN , ilina_objopt , marmotica , crys21 , elenn , crisandra7 , optan , Chris-Cross , dragos24 , veronica.gojgar , Miki04 , CRISTINArares , cristinaepa , Vlad Nicoleta , sorinus71 , lavinia almasan , mierlesteanu valentin , chereji , oana57 , busecan , miki25 , cristi7777 , Bustha , big_sister73@yahoo.com , dan tita , danyelacojocaru , G3orgyq , nicoleta_iacob , timeav , mirelatatulescu , djandy23 , anamaria8312 , slvpopescu , diodan , bota simona , anamaria0 , elenor , igorash , LuchianSeb , DLaurentiu , 07121967 , menes662000 , monanicolaescu , bejmuraru , LaurentiuCazan , nycollemaria , valeriu77 , Phantom79 , ovidiu12 , anca07dum , Geoteo , ltkc1760 , yfrx8673 , smur2947 , Alicecej , Kimatoriakqq34 , Joepab , aimxp46 , qondifaea83 , dgmeter34bf , Remfertaq5 , ryynamor , Monteuv , Tuanya , qyuin64 , zbdhz83 , Reyesfa , Leoneldpag , Binnerse3k

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro