Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.832 de membri si 5.989 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.948 mesaje in forum.

Discutie demisie fara preaviz

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 14 Iulie 2006, 00:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 14 Iulie 2006, 00:44

buna ziua,
Vreau sa imi dau demisia fara a sta 15 zile in preaviz.
Angajatorul nu a respectat prevederile din contractul individual de munca, respectiv nu a platit orele suplimentare (ore care sunt foarte multe), iar acum am fost in concediul medical, fapt vare l-a deranjat foarte tare si vrea ca pentru luna trecuta (nu luna in care am fost in concediul medical, ci luna anterioara pentru care se face plata acum ) vrea sa imi dea doar 75% din salariu pe motiv ca nu mi-am indeplinit atributiile.
Precizez ca la inceputul lunii erea multumit de mine si mi-a marit salariu.
Conform Codului muncii eu as putea sa-mi dau demisia fara a sta in preaviz in conditiile in care angajatorul nu respecta prevederile din contractul individual de munca

Daca se poate, va rog mult, sa imi spuneti cum se da demeisa in aceste conditii (fac o specificatie ca nu a respect prevede contract si ca nu vreau sa tau in preaviz. Ideea este ca dc o sa stau 2 sapt in preaviz nu o sa imi dea salariu integral (asa a facut cu toate colegele mele care au demisionat - in ultima lunca, respectiv luna in care au demisionata a gasit o modalitate de a nu le platii salariul integral confor cont. de munca si actelor aditionale)
Tin sa mentionez ca exista o condivca in care este trecuta ora la care veneam si ora la care plecam de la servicu, dsar seful (angajatorul a rupt foile, insa am cateva copii xerox pt cateva pag).
Va multumesc!
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Joi, 8 Decembrie 2005, 10:19

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 14 Iulie 2006, 10:17
Cred ca esti "acoperita" d.p.d.v. legal daca pleci acum fara acordarea preavizului. Demisia trebuie sa o faci insa ca la carte (vad ca esti familiarizata cu ce spune Codul Muncii), adica sa indici ca pleci fara preaviz pentru ca....etc (si enumeri situatia de fapt) indicand temeiul legal din Codul Muncii. O trimiti neaparat prin scrisoare recomandata, astfel incat sa eviti posibilitatea ca angajatorul sa nu ti-o primeasca sau sa nu o inregistreze. Poti chiar sa-i trimiti, impreuna cu demisia, si copii dupa paginile rupte de el din condica.
Singura problema pe care o vad e ca mai mult ca sigur nu-ti vei primi toti banii meritati. In functie de cat de "bazat" e angajatorul respectiv, poti insa sa-i "reamintesti" - mai mult sau mai putin voalat - ca exista niste inspectori de munca si o instanta pentru situatii de genul asta.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 14 Iulie 2006, 00:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 14 Iulie 2006, 13:09
merci!
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Joi, 26 Octombrie 2006, 11:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 26 Octombrie 2006, 11:24
buna ziua
m-am angajat acum 4 luni la o firma care nu a achitat nicodata salariile la timp, in ultimele doua luni avand intrazieri mai mari de 3 saptmani la plata. Am demisionat precizand art. 78 alin. 8 fara preaviz, deoarece conditiile contractlui meu de munca au fost incalcate. Acum angajatorul meu ma ameninta cu procese si incearca sa ma intimideze trimitandu-mi adrese acasa, prin care ma someaza sa imi predau activitatea. Mentionez ca sunt contabil , iar la angajarea mea in firma nu am semnat nici un proces verbal de predare-primire, nu am semnat (pt ca nu exista ) nici o fisa postului. Este precizat in vreo lege ca daca angajatorul are dificultati financiare (nedeclarate in vreun fel) eu trebuie sa il "inteleg" si sa stau in preaviz ? trebuie sa ii dau un raspuns oficial la adresele pe care mi le trimite acasa?
 
 
 
offline
0.00

Data inregistrarii:
Marti, 1 August 2006, 15:57

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 26 Octombrie 2006, 19:45
art. este 79 (8 ) din codul muncii si nu esti obligat sa il intelegi, nici sa-i dai curs adreselor, mai mult poti sa nu semnezi de primire a lor.
nu cred ca are castig de cauza.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 27 Octombrie 2007, 22:14

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 27 Octombrie 2007, 22:22
Buna, as vrea sa-mi dau demisia fara preaviz, motivul ar fi ca m-au trimis sa lucrez in alte puncte de lucru decat cel pentru care m-am angajat, desi se specfica in contractul individual de munca pentru ce sediu unde m-au angajat si al doilea motiv fiind ca trebuia sa lucrez mai mult de 8ore pe zi decat era in contractul individual de munca. Problema ar fi ca eu si colegii mei de serviciu am facut un program al nostru, fara stirea sau aprobarea directorului de la Bucuresti,dar stia seful zonal, program in care aveam pe saptamana cele 40 de ore de munca din CIM. Ce ar trebui sa fac sau sa spun pentru a-mi putea da demisia fara preaviz si fara riscul de a-mi desfiinta CIM cu sanctionare sau dupa o oarecare lit. din Codul Muncii. Multumesc
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Joi, 1 Noiembrie 2007, 21:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 9 Noiembrie 2007, 17:55
Salutare
Se pare ca am si eu o mica problema, si am nevoie de un ajutor.
Detineam o functie de conducere (administrator punct de lucru), la un momendat am aflat dupa 3 luni de angajare ca sunt obligat sa fac acte contabile care, conform fisei postului, nu aveam nici o obligatie in acest sens. Mi-am depus demisia si am precizat conform legii cele 30 de zile de preaviz cu specificatia ca daca se doreste renuntarea la preavizsunt dispus sa o accept, am fost informat ca nu voi mai sta 30 de zile, si mi-sa cerut sa nu mai vin in aceasta firma fiindu-mi adus la cunostiinta si faptul ca nu mai decid pt aceasta firma. buunnn
Am fost chemat la sediul central unde mi-sa inmanat o decizie ce trebuia semnata ca la acordul ambelor parti am renuntat la preaviz, am semnat-o in 3 exemplare, cerandu-mi un exemplar mi-sa zis ca mi-se va inmana numai dupa ce va fii inregistrat la ITM. Dupa o zi mi-sa spus ca daca nu rezolv problema cu actele contabile( nu stiu si nu am stiut niciodata sa le intocmesc pt ca nu am studii minime in acest sens si nici nu prevede in fisa postului ca sunt obligat sa le intocmesc atat timp cat nu sunt contabil ), mi-se vor face mari probleme in cartea de munca, santajandu-ma cu faptul ca nu mai depune nici o decizie la ITM si ca imi face probleme cu cartea de munca.
1. ce ar trebui sa fac eu in acest sens?
2. sunt obligat sa fac acele acte in cazul in care nu am cunostiinte de contabilitate nici macar primara, si in cazul in care nu corespun aceste cerinte cu fisa postului?Va multumesc din suflet
 
 
 
offline
19

Data inregistrarii:
Duminica, 24 Iunie 2007, 13:51

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 9 Noiembrie 2007, 19:17
Daca ti-a fost acceptata demisia cu data depunerii nu mai ai calitatea de salariat necesara intocmirii actelor. Poti intreba persoana care iti solicita sa intocmesti acele acte in ce calitate le mai poti intocmi.
Cat priveste atributiile unui administrator, nu sunt standard, ele variaza in functie de cerintele angajatorului.
Am observat ca ai solicitat un model de fisa postului , iti atrag atentia ca nu are relevanta, angajatorul intocmeste o astfel de fisa in functie de necesitati si cerinte.Imi imaginez ca un administrator are si atributii de contabilitate primara.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie demisie fara preaviz

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea,    ana-cer 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 30
Total subiecte: 411875
Total mesaje: 2103947


 

Acum online

Utilizatori (24)
kantorm , T-cTc-T , madyyy13 , Daria8 , ValiIonescu , vrica , lee_vue , silviu.dogaru , florincristea07 , florina36 , saandyf , gicu13 , florynh , claudiangy , sudurluk55 , marianaflore , Diegutza , psorinp , judas75 , GCC , Dann74 , maziluflorin , krystal50 , dara3923

Consultanti (2)
horatiusasu , Adriana Sandu

Moderatori (1)
arockz

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

lola , Orwell , TOR , nadial , tatarnic , NAGY ZSOLT , monica.stanciu , pussycat , nicktwister , oaopri , mihai2382 , feryan , smnlp , gsilviu78 , lazar.ionut , Marinela_ br , nabejo , egreta , rapanviorel , rapviorel , nenna26 , irinuta , HORECA EXPERT , SPE , lipovasnj , LECRAM , nar , sonorom , mihalache , georgianacalin , ion neagu , stella_caracostea , horlaci2003 , valentina-meresz , AF Parpala , mamaina , Caligula , popescuvirgil44 , daniela5 , aura_s , alinat , phoenixpetra , gusty , roxiana , alinamugur , getam , mora_attila , antecume , edo23 , mireille_is , marianicoo , iulyian , dr Kiss Borbála , petcudanpetcu , sonia28 , mirunajad , waldymar , andreicsa , diamo , Ion d. , punctali , denisalacra , georgetap , damian088 , elenacarmen , Pantilie Nina , blagu , fl2308 , agafia.staicu , aanaderol , alexdeian , nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , angela_capota , cami_imi , nicoleta teodorescu , alina.chituc , mirela popa , Peitho , cristidelice , iacob laurentiu dan , georgescuray , ANCA SPIRIDON , carmentza , Irina91 , hermannstadtady , Mujagado , onilogi , stanciu aurelia , andra-celia , pasaportista , nelda , alina2006alina91 , costelcalin , judgedredd , evaluarebrasov , virgula , Tya_27 , vrd , ghicosion , tudosevictorel , iuhasz , Viorica Alex , www.alegemedierea.ro , gabrielbulgaru , keleioan , andresclaudia , myoooo , marin raduti , fox23 , AndreASM , mena2308 , cristynika_79 , magdabarbu , CATALIN CORNELIU , trex2308 , jon58 , 230857 , sallai , neagusenior , popa liana , adrianaudroiu , ivan cornelia , bilu ana , Phoenix58 , cristinaobi , dadi68 , anna2308 , mgmediator , Andreea_Ius , Blagoi Daniel , marianacernica , NicuViorel , liviu_ionut , popescubogdan , Cametra , CameliaBP , timofteandreius , SLDTimisoara , MioaraOlteanu , PopaDaniel23 , CIOKOLATA , JohnnyX , Rodyr3 , asanacheromel , MARIANMATE

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro