Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.601 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.654 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Contract individual de munca pe perioada determinata

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
6.54

Data înregistrării:
Joi, 27 Martie 2008, 20:25

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 5 Ianuarie 2010, 20:07

Ma confrunt de ceva vreme cu o mare dilema in privinta contractelor individuale de munca pe perioada determinata ... Mai pe scurt, un inspector de la ITM mi-a transmis faptul ca pentru contractele individuale de munca pe perioada determinata, la data la care inceteaza contractul de drept, trebuie facuta decizie de incetare a contractului. Neluand de buna afirmatia dumnealui, am sunat la relatii cu clientii la ITM de unde mi s-a spus ca nu trebuie facuta o astfel de decizie, deoarece contractul inceteaza de drept. Peste 2 zile, intreband la ghiseu la ITM de acest lucru, stupoare, inspectorul mi-a spus ca intr-adevar trebuie facuta decizie de incetare a CIM deoarece altfel nu are cum sa ii incheie carnetul de munca. Eu am incercat sa ii explic faptul ca contractul inceteaza de drept si ca operarea in carnetul de munca se poate face conform contractului, firma neluand teoretic o decizie in acest sens. Raspunsul primit a fost faptul ca asa stiu ei ca trebuie facuta decizie.
Am cautat in lege, nu este specificat nicaieri ca s-ar face decizie de incetare a CIM pe perioada determinata.
Voi ce parere aveti de aceasta tevatura? Stie cineva daca este specificat ceva in sensul acesta in vreo norma sau vreo lege?

Va multumesc anticipat!
Florin Ionita
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Sambata, 8 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 5 Ianuarie 2010, 20:25
Nu exista nici-o norma care sa impuna o decizie in situatia expusa.
Exista art 56 lit j in Codul muncii in baza caruia contractul inceteaza prin expirarea duratei pt care a fost incheiat, iar incetarea se face in baza CIM.
daca discutati aspectul cu juristii de la ITM sa cu unul din directori, cu siguranta veti primi acest raspuns, asa cum dealtfel l-ati primit inteleg telefonic.
Doar ca acest mod de lucru treuie sa fie transmis si inspectorilor de la ghiseu , sau solicitati un raspuns scris de la ITM si apoi mergeti cu acel raspuns la depunerea alro incetari in baza art 56 lit j.
 
 
 
offline
9.92
32 12

Data înregistrării:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 5 Ianuarie 2010, 20:31
un pas mare spre promovare :)))))))
 
Nu sunt de acord cu aceasta motivare ... un c.i.m. nu poate inceta tot in baza unuic.i.m. ... ... de fapt , decizia care se emite nu este decizie de incetare a c.i.m. , ci de constatare a incetarii de drept a c.i.m. incheiat pe durata determinata.
 
 
 
offline
21

Data înregistrării:
Sambata, 12 Septembrie 2009, 17:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Ianuarie 2010, 20:33
la incheierea cim cu durata determinata se are in vedere ca in carnetul de munca , ultima pozitie , trebuie trecut ceva or ceva acela nu trebuie sa fie un act inregistrat in registrul de iesiri al firmei !? parerea mea
 
 
 
offline
Avatar 6

Data înregistrării:
Marti, 12 Iunie 2007, 08:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Ianuarie 2010, 20:34
Este normal emiterea unei decizii privind incetarea de drept a contractului, decizie care se inregistreaza la ITM si in baza careia se inscrie in cartea de munca motivul incetarii, art. din codul muncii, data si decizia in baza careia se face inscrierea.
 
 
 
offline
6.54

Data înregistrării:
Joi, 27 Martie 2008, 20:25

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 6 Ianuarie 2010, 20:03
Sincer, imi cer scuze, insa eu tot sustin ca nu gasesc normalitatea emiterii unei decizii!
Conform dictionarului limbii romane, decizie = hotarare luata in urma examinarii unei probleme, a unei situatii, etc., solutie adoptata (dintre mai multe posibile), rezolutie.
Un contract individual de munca pe perioada determinata, stabileste raporturile de munca dintre un angajat si un angajator, pe o perioada bine determinata de timp, specificata in contract. Contractul inceteaza de drept, la data stipulata in CIM, fara ca angajatorul sa ia nici o decizie. Atunci revin cu intrebarea: de ce este normala emiterea unei decizii, daca contractul inceteaza de drept? In baza a ce ia angajatorul decizia?
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Sambata, 8 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 6 Ianuarie 2010, 20:42
Si eu imi mentin parerea; nu am de ce sa atest o incetare de drept cu o decizie care este un act unilateral de vointa al unui angajator
Nu vad nici-o problema legala ca un conrtact sa inceteze la data expresa trecuta in acel contract fara safie nevoie de alte hartii care sa ateste acest lucru si nici nu vad care ar fi problema catemeiul incetarii unui contract sa se afle tot in contract!

Pe de alta parte, in zona mea teritoriala nu s-a solicitat de catre ITM emiterea vreunui document care sa ateste ca un CIM a incetat de drept, asadar presupun ca fiecrea ITM face propriile reguli in acest sens, ceea ce nu inseamna ca regula din jud X ar fi justificata.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data înregistrării:
Marti, 12 Iunie 2007, 08:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 6 Ianuarie 2010, 21:43

(Decesul salariatului impune incetarea de drept a contractului. Angajatorul mai emite decizie? Nu este suficient actul de deces? )

Eu sustin ca este nevoie de o decizie care poate fi de incetare prin respectarea termenului impus de durata contractului sau care poate fi de prelungire a duratei ori de schimbare a duratei in nedeterminata.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Contract individual de munca pe perioada determinata

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 20
Total subiecte: 524623
Total mesaje: 2536654


 

Acum online

Utilizatori (1)
Anamaria04

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro