Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.759 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.835 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie DESPRE LUAREA IN SPATIU

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
15

Data înregistrării:
Sambata, 18 Iulie 2009, 18:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Ianuarie 2010, 22:41
Buna seara! Sunt divortata de sot,el s-a recasatorit si sta in ap. in care amandoi suntem coproprietari eu cu fata stam cu chirie. De despagubit nici nu viseaza! Mai nou acum am auzit ca vrea sa mai i-a si pe cineva in spatiu. Poate sa o faca fara acordul meu ,daca noi doi suntem coproprietari in acel ap. si el detine un pic mai mare procentul din ap.??? Multumesc anticipat pt. raspunsuri!
 
 
 
offline
15

Data înregistrării:
Sambata, 18 Iulie 2009, 18:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Ianuarie 2010, 23:01
Ce implica aceasta luare in spatiu?? El spune ca are o cunostinta si ca vrea sa ii aprobe luarea in spatiu ,numai pt. a-si face buletinul la acea adresa. Dar am citit fel de fel pe aici! Ce se poate intampla??Cat este valabila aceasta acceptare de spatiu?? In timp persoana se poate ridica cu pretentii ca sa si locuiascain ap.?? Cat timp dureaza acest luat in spatiu?? Cum se poate anula?? Daca persoana luata in spatiu ,in timp seridica cu pretentii sa si locuiasca si nui se aproba de catre proprietar,acesta din urma poate suporta ceva consecinte??Pe mine ma poate afecta cu ceva ,acest lucru tinand cont ca fostul sot nu viseaza nimicde partaj sau despagubiri??Eu stau cu chirie, lui ii arde de luari in spatiu?? Ce este de facut??Daca stiti, va rog frumos sa imi raspundeti la aceste intrebari!Multumesc!
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Marti, 1 Septembrie 2009, 01:39

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 6 Ianuarie 2010, 04:41
Luarea in spatiu este reglementata de Legea 290 din 24 octombrie 2005 , OUG 97/2005 , O.U.G. nr. 83/2006 , Legea nr. 53/2007 , Legea nr. 241/2007 , Legea nr. 252/2007 publicată în MOF nr. 506 din 27/07/2007.

Ordonanţă de urgenţă nr. 97/2005 prevede ca :
Art. 27. - (1) Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre următoarele documente:
a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;
b) declaraţia scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spaţiu, însoţită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a);
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) şi b); pentru minorii şi persoanele fizice puse sub interdicţie, declaraţia se dă şi se semnează de către părinţi sau de către reprezentanţii lor legali;
d) documentul eliberat de primării, din care să rezulte că solicitantul sau, după caz, găzduitorul acestuia figurează înscris în Registrul agricol, pentru mediul rural.
(2) Serviciul public comunitar de evidenţă a persoanei pe raza căruia se află ultimul domiciliu înscris în actul de identitate al solicitantului este obligat să comunice la cererea cetăţenilor români, în termen de două zile lucrătoare, datele referitoare la domiciliile avute în România de către persoana respectivă şi orice menţiune privind starea civilă, aflate în evidenţa acestuia, începând cu data de 1 ianuarie 2000.

Art. 28. - Declaraţia de primire în spaţiu a găzduitorului poate fi dată în faţa lucrătorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, a poliţistului de siguranţă publică, a notarului public ori a funcţionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.

Art. 35. - Persoana care găzduieşte o altă persoană, în mod neîntrerupt, pe o perioadă mai mare de 30 de zile, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 31 alin. (2) lit. a), are obligaţia de a anunţa poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul unde este situat imobilul .

Deci din punct de vedere juridic, luarea in spatiu este o forma de comodat, adica de inchiriere gratuita a unei locuinte.
Acordul dat de proprietarul spatiului se poate revoca , fiind suficient ca proprietarul imobilului sa dea o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la Politie, iar in baza ei si din momentul depunerii ei la Politie, persoana in cauza nu mai este luata in spatiu .

Spre deosebire de cazul contractului de inchiriere, unde chiriasul are drepturi ce izvorasc din faptul ca plateste chirie, persoana luata in spatiu poate fi evacuat de Politie daca, dupa data retragerii acordului refuza sa paraseasca locuinta, intrucat el nu se bucura de dreptul de posesie a apartamentului , asa ca in cazul in care refuza sa paraseasca locuinta , savarseste infractiunea de violare de domiciliu.

Nimeni nu este obligat a ramane in indiviziune !

Eu nu inteleg de ce nu faceti o actiune in instanta pentru iesire din indiviziune, cu evaluarea imobilului si a sultei pentru cel care nu solicita imobilul , in cazul in care nu va despagubeste pentru partea dumneavoastra .

Cu cat stati mai mult , cu atat aveti de pierdut .

Trebuie sa aveti in vedere ca partea care va pierde va plati si cheltuielile de judecata , asa ca este in interesul dumneavoastra sa deschideti prima actiunea .

 
 
 
offline
15

Data înregistrării:
Sambata, 18 Iulie 2009, 18:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 6 Ianuarie 2010, 11:14
VA MULTUMESC FRUMOS PT. TIMPUL ACORDAT SI PT. RASPUNSURI!
 
 
 
offline
1.40

Data înregistrării:
Marti, 12 Mai 2009, 13:48

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 6 Ianuarie 2010, 11:31
dvs stati in chirie si fostul sot locuieste in imobilul proprietate comuna ??
felicitari ex-sotului !!
ce vreau sa va spun , in situatia in care a ti facut partajul si a fost stabilita obligatia sotului concretizata in plata sultei catre dvs., aveti mare grija ca aceasta obligatie se prescrie in termenul general de trei ani .
dupa expirarea acestui termen nu-l mai puteti obliga in nici un fel sa va plateasca acea sulta.
iar daca nu ati dezbatut partajul, chiar nu inteleg de ce va complaceti in aceasta situatie. adica dansul sta in casa proprietatea comuna a dvs., iar dvs cu copilul platiti chirie .
rezolvati aceasta problema . iar daca sotul detine o cota mai mare din imobil, sa va despagubeasca. si poate reusiti sa va achizitionati o garsoniera.

e un simplu sfat .
 
 
 
offline
15

Data înregistrării:
Sambata, 18 Iulie 2009, 18:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 7 Ianuarie 2010, 00:09
MULTUMESC PT. RASPUNS ! AM SA VA SPUN CA INTOTDEAUNA M-AM GANDIT NUMAI LA COPILUL MEU! PT. EL AM INDURAT ATATA AMAR DE ANI! IAR ACUM INCA NU AM INTRODUS PARTAJUL DE TEAMA CA NU O SA II MAI DEA PENSIA COPILULUI. SI MAI AM UN GAND CARE NU STIU DACA SE VA ADEVERI VREO DATA, CA DACA EU STAU PE DRUMURI ACEL AP. II VA RAMANE COPILULUI VREODATA. AM SI O INDOIALA DESI EL INCEARCA SA MA DUCA CU VORBA, CA O SA II RAMANA FETEI.AM AUZIT CA ACTUALA VA AVEA SI EA DREPTUL LA PARTEA LUI, CHIAR DACA AP. A FOST CUMPARAT IN TIMPUL CASATORIEI CU MINE. DECI , CHIAR NU STIU CUM SA MAI FAC , SA FIE BINE SI SA NU PIERD LA NESFARSIT! SA AVETI O SEARA FRUMOASA !
 
 
 
offline
Avatar 2.00

Data înregistrării:
Marti, 25 Martie 2008, 20:18

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 7 Ianuarie 2010, 07:49
trebuie sa faceti partajul.poate sa primeasca in spatiu.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Marti, 1 Septembrie 2009, 01:39

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 7 Ianuarie 2010, 11:38
Daca nu va plateste pensia alimentara puteti sa faceti plangere pentru abandon de familie !
Legea este de partea dumneavoastra doamna !
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie DESPRE LUAREA IN SPATIU

Acest subiect este moderat de către
AVLIL,    gi-jane2,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 246
Total subiecte: 523804
Total mesaje: 2533835


 

Acum online

Utilizatori (18)
cyan , SPANU CORINA , tudor_raneti , Catza , Kolodzieskise1q , Carp Mircea , danilamagda , Dianadevika , radud62 , elenazan , Daliborka , TEODOROFD , Arrochase2ldf , olteanav , nicolas25 , grandanat , a001122 , nikube

Consultanţi (5)
av_plac , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , iliebanu , adisan

Moderatori (3)
george-neagu , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro