Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.601 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.654 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie succesiune intre mama si frati

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Joi, 14 Ianuarie 2010, 19:20

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 19:25

Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar apartamentul parintilor mei trebuia sa-mi revina mie da r nu au apucat sa faca actele.Acu mama mea vrea sa-mi dae partea ei mie ,fratele meu isi cere partea lui.Am deschis succesiunea la tribunal,si a venit expertul ieri ,fratele meu vrea banii in 3 luni,ce e de facut ca nu stiu ce sa fac si care sunt legile
 
 
 
offline
Avatar 3
1

Data înregistrării:
Vineri, 9 Noiembrie 2007, 17:58

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 19:34
pai se va face succesiunea la instanta dupa tatal decedat deoarece nu va intelegeti asupra modului de impartire a bunurilor. Mama poate sa specifice in fata instantei ca renunta la partea ce i s-ar cuveni ei din mostenire in favoarea dvs. Fratele daca isi exprima in acest sens dorinta va fi despagubit baneste si sora va avea parte si ea. Degeaba vrea fratele banii in 3 luni ca nu se prea poate. Credeti ca se va pronunta sentinta pana atunci?
 
 
 
offline
9.76
30

Data înregistrării:
Marti, 25 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 19:38
Ar fi bine sa va angajati avocat ca sa temperati treaba.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 16 Iulie 2008, 22:10

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 19:41
Mama sa nu renunte nici intr-un caz la partea ei ce i se cuvine din succesiune. In acest caz ea nu va mai intra in calcul ca si mostenitor si atunci instanta va imparti totul in 2, intre sora si frate, fratele obtinadn o cota mai mare apoi din masa succesorala. Sa accepte si mama partea ei, poate zice ca stie sigur ca tatal voia sa ramana apartamentul fiicei, dar daca acceapta si ea succesiunea cota care ar reveni fratelui ar fi mai mica (impartindu-se in trei, fiu si intre mama si intre fiica) si ar fi mai putin de despagubit pentru frate. Apoi ulterior mama se poate intelege cu fiica si face o donatie sau un contract de intretinere cu fiica sa transfere si partea ei de proprietate fiicei!
Renunt la succesiune in favoarea cuiva nu este. Dreptul la succesiune este pe intreg, nu conteaza dupa ce se dezbate succesiunea. Se poate accepta sau renunta. Cine accepta mosteneste cota stabilita din toate bunurile care sunt la succesiune cine renunta nu mai poate avea pretentii la nici un bun din masa succesorala. Deci nu pot face succesiunea dupa un apartament (de ex.) unde mama renunta si accepta fiica, iar mai tarziu sa mai fac succesiunea dupa o casa unde mama vrea sa accepte si fiica sa renunte! Cum se accepta sau renunta prima data asa se merge pana la capat.
In ceea ce priveste imobilul care parintii l-au cumparat pentru fiu, era cumparat de la un strain direct pe numele fiului? Parintii pot face dovada ca au avut o suma de bani pe care au dat-o atunci in pret? Eventual vine vanzatorul de atunci ca si martor ca a primit banii de la parinti si nu de la fiul care e acuma proprietar?
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Joi, 14 Ianuarie 2010, 19:20

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 20:22
Se va termina pe 21 ianuarie anul asta.As dori sa stiu care este termenul legal de a cumpara partea fratelui meu si in ce conditii sa ii dau banii ca sa nu ma pacaleasca,sora mea imi va vinde partea impreuna cu mama dupa proces .
tata nu a semnat nici un act precum ca a cumparat apartamentul fratelui meu iar mama nu stie ce a facut tata si cu cine a vorbit ca totul a fost aranjat de fratele meu.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Joi, 14 Ianuarie 2010, 19:20

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 20:25
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,apreciez mult
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 16 Iulie 2008, 22:10

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 20:48
Apartamentul care ar fi trebuit sa treaca pe numele Dvs. este bun dobandit de mama si tata impreuna, nu? Deci numai cota de 1/2 parti din imobil este pe numele tatalui Dvs. si numai acela se va mostenii. 1/2 este deja pe numele mamemi, nu?
In cel mai rau caz din1/2 al tatalui, mama mosteneste 1/4 si copii in cote egale vor impartii 3/4 din imobil. Atunci fratele ramane cu 1/4 din 1/2 care va fi o suma mai mica apoi din imobil. In instanta sa spuneti ca nu aveti posibilitatea despagubirii fratelui numai in xx timp (o vreme rezonabila) sau in rate lunare poate asa instanta va lua in calcul lucrul acesta!
 
 
 
offline
26
7

Data înregistrării:
Luni, 17 Noiembrie 2008, 23:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 20:58
Colega manuelabernat v-a intrebat foarte bine, cu un scop legal despre cum s-a cumparat apartamentul fratelui, pt ca daca puteti demonstra ca i l-a luat tatal ca un avans din succesiune, el nu ar mai primi nimic in instanta. Puteti solicita si proba cu martori, daca exista.

Cel mai bine sa accepte si mama si sora, si, cum ati spus, sa va vanda/doneze dupa ce se termina procesul.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie succesiune intre mama si frati

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: ContSters71920
Mesaj şters de către: ContSters20980
Dată mesaj: Joi, 14 Ianuarie 2010, 19:52
Mesaj şters la data: Vineri, 15 Ianuarie 2010, 19:18
Motiv: mesaj inutil discutiei


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 20
Total subiecte: 524623
Total mesaje: 2536654


 

Acum online

Utilizatori (1)
Anamaria04

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro