Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.544 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.420 mesaje in forum.

Discutie Arhiva documente medicale

 
 
offline
Avatar 7

Data inregistrarii:
Marti, 11 Martie 2008, 18:05

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 15 Ianuarie 2010, 09:31

Va cer ajutorul intr-o problema .. Care este termenul legal de pastrare in arhiva proprie a unei unitati sanitare, a documentelor medicale ? Eu am cautat peste tot, dar nu am gasit nici in Legea 16/1996, nici in alt act normativ. Poate cineva care lucreaza in domeniu, ma poate lumina. Va multumesc
 
 
 
offline
Avatar 7

Data inregistrarii:
Marti, 11 Martie 2008, 18:05

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 15 Ianuarie 2010, 14:36
Nici o opinie?
 
 
 
offline
22

Data inregistrarii:
Miercuri, 10 Ianuarie 2007, 13:19

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 15 Ianuarie 2010, 14:40
\\"Be the change you want to see in the world\\" Gandhi
 
Pana primiti un raspuns mai autorizat (nu am tangenta cu domeniul arhivisticii sau cu cel saniatar), va spicuiesc din cadrul legal incident:

Obligatiile creatorilor si detinatorilor de documente conf. L.16/1996:
ART. 9
Documentele se depun la depozitul arhivei creatorilor de documente in al doilea an de la constituire, pe baza de inventar si proces-verbal de predare-primire, intocmite potrivit anexelor nr. 2 si 3.
Depunerea documentelor la Arhivele Nationale
ART. 13
Persoanele juridice creatoare si detinatoare de documente depun spre pastrare permanenta la Arhivele Nationale si la directiile judetene ale Arhivelor Nationale, dupa cum urmeaza:
a) documentele fotografice, precum si peliculele cinematografice, dupa 20 de ani de la crearea lor;
b) documentele scrise, cu exceptia actelor de stare civila si a documentelor tehnice, dupa 30 de ani de la crearea lor;
c) documentele tehnice, dupa 50 de ani de la crearea lor;
d) actele de stare civila, dupa 100 de ani de la intocmirea lor;
e) matricele sigilare confectionate din metal, avind inscrise toate insemnele legale si denumirea completa a unitatii, dupa scoaterea lor din uz.
ART. 14
Creatorii si detinatorii de arhiva pot detine documente care fac parte din Fondul Arhivistic National al Romaniei si dupa expirarea termenului de depunere, daca sint necesare in desfasurarea activitatii lor, pe baza aprobarii directorului general al Arhivelor Nationale, in cazul creatorilor si detinatorilor la nivel central, si a directorilor directiilor judetene ale Arhivelor Nationale, pentru ceilalti creatori si detinatori, in conditiile respectarii prevederilor prezentei legi.
ART. 17
Creatorii si detinatorii de documente, prevazuti la art. 14 si 15, sint obligati sa depuna la Arhivele Nationale sau la directiile judetene ale Arhivelor Nationale, dupa caz, cite un exemplar al inventarelor documentelor permanente pe care le detin, la expirarea termenelor de depunere a acestora.


L.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii
CAP. V
Dispozitii tranzitorii si finale
ART. 198
(1) Spitalul are obligatia sa inregistreze, sa stocheze, sa prelucreze si sa transmita informatiile legate de activitatea sa, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii.
(2) Raportarile se fac catre Ministerul Sanatatii si/sau unitatile deconcentrate cu personalitate juridica ale Ministerului Sanatatii sau catre ministerele si institutiile cu retea sanitara proprie, dupa caz, si constituie baza de date, la nivel national, pentru decizii majore de politica sanitara si pentru raportarile necesare organismelor Uniunii Europene si Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
(3) Documentatia primara, ca sursa a acestor date, se pastreaza, securizata si asigurata sub forma de document scris si electronic, constituind arhiva spitalului, conform reglementarilor legale in vigoare.
(4) Informatiile prevazute la alin. (1), care constituie secrete de stat si de serviciu, vor fi accesate si gestionate conform standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate.

Documentarea asistenței medicale de urgență în UPU și CPU

ORDIN nr. 1.706 din 2 octombrie 2007 privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor
ART. 51
(1) La sosirea în UPU sau CPU pacientului i se va întocmi o fișă individuală de urgență.
(2) Întocmirea fișei va începe la punctul de triaj și va continua concomitent cu investigarea, consultarea și tratamentul pacientului până la externarea acestuia din UPU/CPU în vederea internării în spital, transferului către o altă unitate sanitară sau plecării la domiciliu.
(3) UPU și CPU au obligația să utilizeze în acest scop modelul fișei prevăzut în anexa nr. 3.
(6) Fișele vor fi păstrate în UPU/CPU cel puțin un an, după care vor fi depuse în arhiva spitalului.

Ordinul nr. 1.782 din 28 decembrie 2006 privind înregistrarea și raportarea statistică a pacienților care primesc servicii medicale în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi
ART. 6
Datele clinice la nivel de pacient sunt înregistrate de către spitale, care răspund de corectitudinea și de gestionarea lor, precum și de asigurarea confidențialității datelor, în conformitate cu legislația în vigoare.
ART. 7
Spitalele sunt obligate să colecteze în format electronic o parte din datele cuprinse în FOCG și FSZ.
ART. 8
(1) Datele clinice la nivel de pacient, care se colectează în format electronic din FOCG, formează Setul minim de date la nivel de pacient, aferent spitalizării continue (SMDPC), prezentat în anexa nr. 6.
(2) Datele clinice la nivel de pacient care se colectează electronic din FSZ formează Setul minim de date la nivel de pacient, aferent spitalizării de zi (SMDPZ), prezentat în anexa nr. 7.
ART. 9
(1) Spitalele sunt obligate să transmită SMDPC și SMDPZ la Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar și la autoritățile de sănătate publică județene și a municipiului București, iar acestea din urmă la Centrul Național pentru Organizarea și Asigurarea Sistemului Informațional și Informatic în Domeniul Sănătății.
(2) Transmiterea datelor se face prin e-mail sau prin alte mijloace electronice la adresele specificate de Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar și, respectiv, de autoritățile de sănătate publică județene și a municipiului București
Datele cu caracter confidențial codificate (codul numeric personal al pacientului, codul de parafă al medicului curant, codul de parafă al medicului operator) vor fi transmise în formă criptată, utilizându-se mecanismul de criptare furnizat de Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar.
(7) Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar va recepționa, va gestiona și va utiliza datele colectate de la spitale în scopul cercetării științifice, dezvoltării tehnologice în domeniul sănătății publice și managementului sanitar și susținerii mecanismelor de finanțare a activității spitalicești.

Din cele de mai-sus eu interpretez ca termenul general de pastrare a documentelor pe suport neelectronic este de 30 ani, dar astept si eu o parere autorizata. Sunati eventual la serviciul de evidenta medicala si arhive din cadrul unui spital judetean.
 
 
 
offline
Avatar 7

Data inregistrarii:
Marti, 11 Martie 2008, 18:05

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 18 Ianuarie 2010, 08:51
Va multumesc mult pentru ajutor. Eu am trimis acum ceva timp si o adresa direct la Arhivele nationale, insa domnii nu s-au grabit sa raspunda. Vom incerca sa mai aflam informatii si din zona locala.

Multumesc inca o data si asteptam opinii in continuare.

O saptamana prolifica!
 
 
 
 

Discutie Arhiva documente medicale

Acest subiect este moderat de catre
Ares-3 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 300
Total subiecte: 413088
Total mesaje: 2109420


 

Acum online

Utilizatori (87)
LoraCristina , oniflavy , rdi , tudorioan , loredana131987 , Catalina Gica , ratonu ratat , daurelia21 , THEODORA30 , lulusca , IoanaHuiduc , marian20 , Anamaria1313 , law_andreea , miraj , 77adrian , Ana Maria Coman , wildspirit , Andrei1998 , ani355 , razvan79vl , cosdep , gtxandrei , Bruta , anonim_71 , Ion Vlaiculescu , Imparatul , adriana009 , cristianlazarovici , mosu1907 , crmnradu , luissiana , saandyf , ivasi , MirelaOprea , bellabianca52 , DaviAndrei , ynocentta , Tudor1982 , Ionut201463 , tynatwine , cosmin8917 , ausfahrt , emillius , Nofacenoname0 , misuo , MOCANU DOINA , Trista532014 , victor_ionel , lore_lore , gev , actefirme , VictoriaIoana , lexoradeanu , miradeiu , rares93 , lemontee , bibilistul , Carp Mircea , av. drimba lucian , jiga_lumi , Lia3 , cvio , angelyka , stef99x , Andr33agav , smeagull , cosmin20141 , cyan , alex_np , a_diaconu , vioricadinu , elena1958 , c_m , darjan , irina_stirbu2000 , mic1976 , calytul , hoteaflorina , se29 , Elena_Voinea , DOINABOICEA , Borlean Mirela , horicav , office_log , liliexpert , adrianaviv27

Consultanti (14)
mediator_Constantinescu , Laszlo21 , carmenita_nesy , katolika , ralucailiescu , patrascu razvan , ninaraduly , artacomunicarii , roxanabb , cristiciltea , AvocatAdelaBratulescu , stan petru-radu , florin_bv223 , Sabin Taclit

Moderatori (6)
tudorvaleriu , Adriantot , danacj , Joha , freeelis , andreigrigoriu

Administratori (3)
Admin , myss , Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , getullyn , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , zpavel_alia , monny4029 , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro