Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.712 de membri si 5.999 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.778 mesaje in forum.

Discutie definirea proprietatii comune in acordul de asociere

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 10:55

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 11:02

Buna ziua,
Multumim pentru ca ne dati o mana de ajutor atunci cind suntem in impas. Va doresc sanatate si toate cele bune. Acum as dori sa ma lamuriti intr-o problema. Am studiat si legea 114 a locuintei si legea 230 a asociatiilor, dar nu mi-e clar un lucru. Fatada unui condominiu (perimetrul exterior atit a unui balcon cit si a unui apartament) reprezinta proprietate comuna sau nu? As dori sa ma lamuresc intrucat trebuie sa definesc proprietatea comuna intru-un acord de asociere, iar la capitolul fatada sunt pareri diferite. Va multumesc.
Cu consideratie,
Maria
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 12:06
Fatada balcoanelor face parte din fatada generala a blocului, deci din proprietatea comuna.

Asociatiile de proprietari se infiinteaza, organizeaza si functioneaza numai in baza Legii 230/2007 si a HG.1588/2007 cu Normele de aplicare a legii.

ultima data editat de elga50 pe data de Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 12:07
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 18 Ianuarie 2010, 15:38

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 12:21
spatiul comun = diferenta dintre suprafata construita totala a blocului si suprafata construita totala a tuturor apartamentelor - deci inclusiv balcoanele
 
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 10:55

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 14:04
Multumesc doamna Elga. Asa sustin si eu, dar cind presedintele trece in acest acord ca parte comuna doar fatada de la intrare si de la casa scarii+casa liftului, cum sa procedez? D-lui sustine ca partea mentionata de mine, se poate masura si deci apartine apartamentului, proprietarul fiind cel care plateste repartatia in caz de aparitia unor probleme. Mai mult, sustine ca el plateste impozit pe suprafata respectiva si deci ii apartine. Ce mai...numai discutii. Personal, nu doresc, sa fac un acord de asociere incorect. Acest acord este foarte important in caz de litigii, de aceea solicit si alte puncte de vedere. Oricum, multumesc.
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 14:29
Pana primiti si alte puncte de vedere studiati va rog, cu atentie textul legii 230/2007 pe care sa i-o aratati si presedintelui Dv. de asociatie.
Proprietatea individuala a fiecarui proprietar este numai ceea ce este in interiorul locuintei sale, partea de zid din interior, pe acelasi zid, daca este comun cu holul, fata cealalta a zidului este in proprietatea comuna. Daca zidul este comun cu vecinul de apartament isi impart in cote egale proprietatea pe acel zid.
.......................
Si ca sa intelegem corect problema sa ne inchipuim ca fiecare proprietar, considerand ca balconul in intregime ii apartine ca proprietate individuala se apuca sa-l vopseasca in exterior asa cum doreste, fiecare in ce culoare ii place. Ce credeti? Ce consecinte ar deveni din asta?
......................
Daca din placa exterioara a balconului cade o bucata cu ce este mai dator proprietarul sa o puna la loc, considerand ca aceasta este proprietatea lui, decat daca ar cadea dintr-o portiune a zidului fara balcoane si care, dupa parerea presedintelui ar fi proprietate comuna?
......................
Oricum lamurirea o gasiti clar in textul legii 230.
 
 
 
offline
Avatar 15

Data inregistrarii:
Sambata, 6 Decembrie 2008, 18:45

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 18:36
proprietate comuna...proprietatea folosita de toti proprietarii..si pt care se plateste impozit deavalmasie. Fatadele au un alt regim juridic..si sunt proprietate individuala
Ex..nu poti monta pe peretele meu o instalatie ,ca asa a hotarat presedintele.
@elga..confundati ..notiunile cu peretii..apartamentului,care s proprietate comuna numai cu vecinii,si nu pot fi modificati decat cu acordul respectivului.si nu al altcuiva..Studiati codul civil..capitol proprietate
 
 
 
offline
Avatar 5

Data inregistrarii:
Luni, 7 Septembrie 2009, 16:23

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 21:52
fatada este parte comuna...partea comuna nu se imparte de aici pana aici, ci este comuna...fiecare proprietar detine un %.
fatada e proprietate comuna, pe fatada se pot amplasa, spre exemplu, reclame. asociatia incheie un contract cu firma de publicitate, iar banii astfel obtinuti se vara in fondul de reparatii care se vor folosi ulterior pt imbunatatirea partii comune.
nicidecum acesti bani nu intra in buzunarul proprietarului in dreptul caruia s-a amplasat bennerul, nici nu se impart banii la toti proprietarii.
conditia este ca proprietarul direct afectat isi poate da acordul sau nu.

in mod sigur e proprietate comuna si ca sa spulberati orice dubiu adresati o intrebare catre directia din cadrul primariei care se ocupa de indrumarea asociatiilor de proprietari.
ma mir ca nu aveti pana acum un acord de asociere
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 28 Ianuarie 2010, 04:16
@proprietaru
Deoarece sfatuiti pe toata lumea sa studieze diverse chestii, n-ati vrea Dv. sa ne citati articolul din Codul Civil unde se face vorbire despre fatada condominiilor? Asa, ca sa ne dam seama ca avem de-a face cu o autoritate in materie, care pretindeti ca sunteti, de-i puneti pe altii..."sa mai studieze". Impartasiti-ne si noua din stiinta Dv. atotcuprinzatoare!

Si...fie vorba intre noi, Dv. aveti dificultati in intelegerea unui text scris.
Nu confund nimic. Un zid are doi pereti. Peretii sunt proprietatea cuiva, zidul se imparte intre doua proprietati, in cazul condominiilor, fie ca vorbim despre proprietate individuala, fie de proprietate comuna. Fatada este perete si este proprietate comuna, peretii interiori din apartament sunt proprietatea cuiva care detine apartamentul, peretii interiori ai holurilor sunt proprietate comuna, astfel incat un zid format din doi pereti se imparte intre doua proprietati individuale (daca desparte apartamente) si intre proprietate individuala si proprietate comuna (daca sunt exteriori sau invecinati cu holurile interioare ale condominiilor).

Si ca sa intelegem si mai bine....ceea ce vedem numai noi, ca proprietari este peretele proprietatea noastra individuala, ceea ce vad si altii este perete (fatada) proprietate comuna. Ceea ce vedem numai noi putem sa vopsim si in negru sau rosu sau sa nu-l vopsim deloc, ceea ce vad si altii poate fi vopsit numai cu acceptul celorlalti (nu discutam proportia, ci principiul).

ultima data editat de elga50 pe data de Joi, 28 Ianuarie 2010, 11:19
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie definirea proprietatii comune in acordul de asociere

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    elga50,    Adriantot,    arockz 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 48
Total subiecte: 413357
Total mesaje: 2110778


 

Acum online

Utilizatori (23)
consttantin , CountPorcula1987 , Ondinamaria , velena , _Fleur_ , dan13l , adilaur , Sintex , spanci , irumes , alexandruivan , visinica , do , lungus , Equintea , ciobanc , gheorghe1938 , motzul68 , andreitim , M_Mihai13 , xp-kry , victorurea , szaboilie

Consultanti (5)
cabavo , Adriana Sandu , cipriangabriel , Pako , socinro

Moderatori (1)
carmen01011958

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sotul , andreea kolati , theone , Teodosiu Flavia , Nevermore04all , p_tunder , bservice , babette , TANIAORIANA , VSH , ochi caprui03 , ramiha , alina3119 , kikuhana , Bizz , nadia.dragnea , poiana_prodcom@yahoo.com , freedom_1719 , alen_gold , ESP , extaz , rodicel , laura petric , DANA V , ciudatelul , sonic2007 , julesa , OanaVoinea , patttyyy , ioannnam2002 , simonetta , otylya , dianaozdal , alicep , ariadnamitescu , ramo-nico , IonelTM , boerica , sommyint , CP , Catalin_gal , valifreenet , Tarb , macho , danafatol , simona stana , marianapodaru2009 , Georgiana Vidra Tomescu , laurlaur , sandra_cory@yahoo.com , VioH , lulutza , gabitocoaie , andrei cristi , Nedumeritul , peter61 , cecile , florentaculea , ecaterinadragu , laurageorgescu , elena 76 , turbo20010 , andernina , calin_85 , abercean , marrga , ruppy17 , vsn_gina@yahoo.com , NedelcuCarmen , adriana_h , palflorina , lazarpaul , andreescu_doina , daniel.turtoi , Balanescu , laura neagu , ralle , Mihalache Corina Madalina , margareta_georgescu , lucian_lex , antonetamar , chireageo , dana mihalea , cocean mirela , consultingexp , LIDEEAoffice , MioraIon , cristina03 , BEmanuel87 , 147369 , Dorin_Iulian , tomoxan , scildta , barladeanuD

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro