Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.768 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.886 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie definirea proprietatii comune in acordul de asociere

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 10:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 11:02

Buna ziua,
Multumim pentru ca ne dati o mana de ajutor atunci cind suntem in impas. Va doresc sanatate si toate cele bune. Acum as dori sa ma lamuriti intr-o problema. Am studiat si legea 114 a locuintei si legea 230 a asociatiilor, dar nu mi-e clar un lucru. Fatada unui condominiu (perimetrul exterior atit a unui balcon cit si a unui apartament) reprezinta proprietate comuna sau nu? As dori sa ma lamuresc intrucat trebuie sa definesc proprietatea comuna intru-un acord de asociere, iar la capitolul fatada sunt pareri diferite. Va multumesc.
Cu consideratie,
Maria
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 12:06
Fatada balcoanelor face parte din fatada generala a blocului, deci din proprietatea comuna.

Asociatiile de proprietari se infiinteaza, organizeaza si functioneaza numai in baza Legii 230/2007 si a HG.1588/2007 cu Normele de aplicare a legii.

ultima dată editat de elga50 pe data de Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 12:07
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Luni, 18 Ianuarie 2010, 15:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 12:21
spatiul comun = diferenta dintre suprafata construita totala a blocului si suprafata construita totala a tuturor apartamentelor - deci inclusiv balcoanele
 
 
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 10:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 14:04
Multumesc doamna Elga. Asa sustin si eu, dar cind presedintele trece in acest acord ca parte comuna doar fatada de la intrare si de la casa scarii+casa liftului, cum sa procedez? D-lui sustine ca partea mentionata de mine, se poate masura si deci apartine apartamentului, proprietarul fiind cel care plateste repartatia in caz de aparitia unor probleme. Mai mult, sustine ca el plateste impozit pe suprafata respectiva si deci ii apartine. Ce mai...numai discutii. Personal, nu doresc, sa fac un acord de asociere incorect. Acest acord este foarte important in caz de litigii, de aceea solicit si alte puncte de vedere. Oricum, multumesc.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 14:29
Pana primiti si alte puncte de vedere studiati va rog, cu atentie textul legii 230/2007 pe care sa i-o aratati si presedintelui Dv. de asociatie.
Proprietatea individuala a fiecarui proprietar este numai ceea ce este in interiorul locuintei sale, partea de zid din interior, pe acelasi zid, daca este comun cu holul, fata cealalta a zidului este in proprietatea comuna. Daca zidul este comun cu vecinul de apartament isi impart in cote egale proprietatea pe acel zid.
.......................
Si ca sa intelegem corect problema sa ne inchipuim ca fiecare proprietar, considerand ca balconul in intregime ii apartine ca proprietate individuala se apuca sa-l vopseasca in exterior asa cum doreste, fiecare in ce culoare ii place. Ce credeti? Ce consecinte ar deveni din asta?
......................
Daca din placa exterioara a balconului cade o bucata cu ce este mai dator proprietarul sa o puna la loc, considerand ca aceasta este proprietatea lui, decat daca ar cadea dintr-o portiune a zidului fara balcoane si care, dupa parerea presedintelui ar fi proprietate comuna?
......................
Oricum lamurirea o gasiti clar in textul legii 230.
 
 
 
offline
Avatar 15

Data înregistrării:
Sambata, 6 Decembrie 2008, 18:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 18:36
proprietate comuna...proprietatea folosita de toti proprietarii..si pt care se plateste impozit deavalmasie. Fatadele au un alt regim juridic..si sunt proprietate individuala
Ex..nu poti monta pe peretele meu o instalatie ,ca asa a hotarat presedintele.
@elga..confundati ..notiunile cu peretii..apartamentului,care s proprietate comuna numai cu vecinii,si nu pot fi modificati decat cu acordul respectivului.si nu al altcuiva..Studiati codul civil..capitol proprietate
 
 
 
offline
Avatar 6

Data înregistrării:
Luni, 7 Septembrie 2009, 16:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 21:52
fatada este parte comuna...partea comuna nu se imparte de aici pana aici, ci este comuna...fiecare proprietar detine un %.
fatada e proprietate comuna, pe fatada se pot amplasa, spre exemplu, reclame. asociatia incheie un contract cu firma de publicitate, iar banii astfel obtinuti se vara in fondul de reparatii care se vor folosi ulterior pt imbunatatirea partii comune.
nicidecum acesti bani nu intra in buzunarul proprietarului in dreptul caruia s-a amplasat bennerul, nici nu se impart banii la toti proprietarii.
conditia este ca proprietarul direct afectat isi poate da acordul sau nu.

in mod sigur e proprietate comuna si ca sa spulberati orice dubiu adresati o intrebare catre directia din cadrul primariei care se ocupa de indrumarea asociatiilor de proprietari.
ma mir ca nu aveti pana acum un acord de asociere
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 28 Ianuarie 2010, 04:16
@proprietaru
Deoarece sfatuiti pe toata lumea sa studieze diverse chestii, n-ati vrea Dv. sa ne citati articolul din Codul Civil unde se face vorbire despre fatada condominiilor? Asa, ca sa ne dam seama ca avem de-a face cu o autoritate in materie, care pretindeti ca sunteti, de-i puneti pe altii..."sa mai studieze". Impartasiti-ne si noua din stiinta Dv. atotcuprinzatoare!

Si...fie vorba intre noi, Dv. aveti dificultati in intelegerea unui text scris.
Nu confund nimic. Un zid are doi pereti. Peretii sunt proprietatea cuiva, zidul se imparte intre doua proprietati, in cazul condominiilor, fie ca vorbim despre proprietate individuala, fie de proprietate comuna. Fatada este perete si este proprietate comuna, peretii interiori din apartament sunt proprietatea cuiva care detine apartamentul, peretii interiori ai holurilor sunt proprietate comuna, astfel incat un zid format din doi pereti se imparte intre doua proprietati individuale (daca desparte apartamente) si intre proprietate individuala si proprietate comuna (daca sunt exteriori sau invecinati cu holurile interioare ale condominiilor).

Si ca sa intelegem si mai bine....ceea ce vedem numai noi, ca proprietari este peretele proprietatea noastra individuala, ceea ce vad si altii este perete (fatada) proprietate comuna. Ceea ce vedem numai noi putem sa vopsim si in negru sau rosu sau sa nu-l vopsim deloc, ceea ce vad si altii poate fi vopsit numai cu acceptul celorlalti (nu discutam proportia, ci principiul).

ultima dată editat de elga50 pe data de Joi, 28 Ianuarie 2010, 11:19
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie definirea proprietatii comune in acordul de asociere

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 292
Total subiecte: 523814
Total mesaje: 2533882


 

Acum online

Utilizatori (31)
Carp Mircea , eugen.b , BogdanABI , ioancomanici , luizananu@yahoo.ro , Daliborka , ramonapep , Dapix , DanAlyna , AsociatiaMihaiViteazuTV1 , micutzulurs , The-Borg , rusucat , gavrilviorel , avocadonet , mihaelaancuta , MateiIonela , valino , Adam Grecu , marius_man , pyty , sara070169 , RobertALinC , doinamn , Carturarul , sarahhelen12 , tudor_raneti , miliuta , whatever13 , Cris1971 , florinpescaru

Consultanţi (8)
Av. Gabriel Klein Kiritescu , BicovStefan , andreea19982 , adisan , av_plac , mihaela farmus , Iulix_73 , matei_chirilov

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro