Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.867 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.173 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Impozit tranzactii imobiliare

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 17 Octombrie 2006, 13:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 17 Octombrie 2006, 13:38

O simpla intrebare as avea si eu: Din 2007 (odata cu noul cod fiscal) impozitul pe tranzactii imobiliare este 3% din valoarea tranzactiei sau 16% din profitul obtinut (relativ la pretul cu care a fost cumparat imobilul).

Pe net am gasit stiri la fel de recente care spuneau chestii complet contradictorii, respective: baca devine 3%, ba ca ramane 16% si va devenii 3% peste inca ceva timp.

Daca aveti un raspuns va rog daca se poate sa fie motivat de ceva concret, gen un document de pe vre-un site al ministerului de finante sau ceva de genul asta.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 25 Martie 2005, 23:25

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 21 Octombrie 2006, 21:25
Dintr-o circulara cu circuit inchis am aflat ca :
- Pentru proprietati detinute de mai putin de 3 ani se va plati 3% daca valoarea tranzactiei nu depaseste 200.000 RON. Pentru ce depaseste aceasta valoare se va percepe 6000 RON la cei 200.000, plus 2% pe diferenta.
- Pentru proprietati detinute de mai mult de 3 ani se va plati 2% daca valoarea tranzactiei nu depaseste 200.000 RON. Pentru ce depaseste aceasta valoare se va percepe 4000 RON la cei 200.000, plus 1% pe diferenta.
La impozitare vor intra si mostenirile ce nu s-au finalizat pare-mi-se in 3 ani .
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 17 Octombrie 2006, 13:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Octombrie 2006, 13:28
mersi frumos pentru raspuns
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Marti, 17 Octombrie 2006, 15:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Octombrie 2006, 14:06
ce anume va intereseaza?daca aveti in proprietate un imobil de mai putin de trei ani?daca vreti sa vindeti un imobil care nu este in prorietatea dvs decat de 2 ani spre exemplu....si vreti sa-l vindeti....PLATITI 16 %DIN DIFERENTA(pret vinzare-pret achizitie x 16%
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 17 Octombrie 2006, 13:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 25 Octombrie 2006, 13:26
multumesc pentru raspuns, dar intrebarea mea se referea clar la care va fi situatia pentru imobilele in proprietate de mai putin de 3 ani din 2007 (odata cu noul cod fiscal).
Raspunsul dumneavoastra este in contradictie cu cel anterior, si astfel v-as ruga sa-mi spuneti daca puteti sursa pe care o aveti (avand in vedere ca eu nu am gasit noul cod fiscal publicat nicaieri, si se apre ca nimeni nu stie care e situatia lui exacta (Am inteles ca a trecut odata de prlament, dar apoi i-au mai facut modificari, si acum trebuie sa treaca din nou)) ... in fine tocmai asta e dilema.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 5 Octombrie 2006, 17:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 25 Octombrie 2006, 16:33
Cititi din C F valabil de la 01.01.2007

CAPITOLUL VIII.1
Venituri din transferul proprietăţilor imobiliare
din patrimoniul personal
__________
Capitolul VIII.1, ce conţine art. 77.1-77.3, a fost introdus prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr. 138/2004, astfel cum a fost completat prin Legea de aprobare nr. 163/2005.

Definirea venitului din transferul proprietăţilor imobiliare
din patrimoniul personal

Art. 77.1. - (1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:
a) pentru construcţiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum şi pentru terenurile de orice fel fără construcţii, dobândite într-un termen de până la 3 ani inclusiv:
- 3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:
- 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv.
(2) Impozitul prevăzut la alin. (1) nu se datorează în următoarele cazuri:
a) la dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor şi construcţiilor de orice fel, prin reconstituirea dreptului de proprietate în temeiul legilor speciale;
b) la dobândirea dreptului de proprietate cu titlul de donaţie între rude şi afini până la gradul al III-lea inclusiv, precum şi între soţi.
(3) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
(4) Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la această valoare.
(5) Camerele notarilor publici vor actualiza, o dată pe an, expertizele privind valoarea de circulaţie a bunurilor imobile care vor fi comunicate la direcţiile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
(6) Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se va calcula şi se va încasa de notarul public înainte de autentificarea actului sau, după caz, întocmirea încheierii de finalizare a succesiunii. În cazul în care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembrămintelor acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (3), se va realiza printr-o hotărâre judecătorească, impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se va calcula şi se va încasa de către instanţele judecătoreşti la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii. Impozitul calculat şi încasat se virează până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut. Pentru înscrierea drepturilor dobândite în baza actelor autentificate de notarii publici ori a certificatelor de moştenitor sau, după caz, a hotărârilor judecătoreşti, registratorii de la birourile de carte funciară vor verifica îndeplinirea obligaţiei de plată a impozitului prevăzut la alin. (1) şi (3) şi, în cazul în care nu se va face dovada achitării acestui impozit, vor respinge cererea de înscriere până la plata impozitului.
(7) Impozitul stabilit în condiţiile alin. (1) şi (3) se distribuie astfel:
a) cota de 40% se face venit la bugetul consolidat;
b) cota de 50% se face venit la bugetul unităţilor administrativ-teritoriale pe teritoriul cărora se află bunurile imobile ce au făcut obiectul înstrăinării;
c) cota de 10% se face venit la bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru îndeplinirea activităţii de publicitate imobiliară.
(8) Procedura de calculare, încasare şi virare a impozitului perceput în condiţiile alin. (1) şi (3), precum şi obligaţiile declarative se vor stabili prin norme metodologice emise prin ordin comun al ministrului finanţelor publice şi ministrului justiţiei, cu consultarea Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România.
__________
Articolul a fost introdus prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr. 138/2004, astfel cum a fost completat prin Legea de aprobare nr. 163/2005.
- Articolul a fost modificat prin art. I pct. 55 din Legea nr. 343/2006.

Rectificarea impozitului

Art. 77.2. - În cazul în care, după autentificarea actului sau întocmirea încheierii de finalizare în procedura succesorală de către notarul public, se constată erori sau omisiuni în calcularea şi încasarea impozitului prevăzut la art. 77.1 alin. (1) şi (3), notarul public va comunica organului fiscal competent această situaţie, cu motivarea cauzelor care au determinat eroarea sau omisiunea. Organele fiscale competente vor emite decizii de impunere pentru contribuabilii desemnaţi la art. 77.1 alin. (1) şi (3), în vederea încasării impozitului. Răspunderea notarului public pentru neîncasarea sau calcularea eronată a impozitului prevăzut la art. 77.1 alin. (1) şi (3) este angajată numai în cazul în care se dovedeşte că neîncasarea integrală sau parţială este imputabilă notarului public care, cu intenţie, nu şi-a îndeplinit această obligaţie.
__________
Articolul a fost introdus prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr. 138/2004, astfel cum a fost completat prin Legea de aprobare nr. 163/2005.
- Articolul a fost modificat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 343/2006.

 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 17 Octombrie 2006, 13:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 27 Octombrie 2006, 12:09
Multumesc ulm.
Este exact ceea ce doream sa citesc (respectiv un act, o lege, ceva oficial, numai ca eu nu am reusit sa gasesc). Daca mai imi spui ca versiunea pe care mi-ai dat-o tu aici este finala si aprobata (pentru ca am inteles ca s-a aprobat odata, si apoi s-au mai facut modificari si trebuia sa se mai aprobe odata) atunci e chiar nemaipomenit.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 5 Octombrie 2006, 17:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 27 Octombrie 2006, 19:05
DA, modificarile aduse Codului fiscal prin L 343/2006 intra in vigoare cu data de 01.01.2007, art. din CF prezentat mai sus este cel in vigoare cu aceasta data.

Succes !
 
 
 

Discuţie Impozit tranzactii imobiliare

Acest subiect este moderat de către
carmen01011958 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 227
Total subiecte: 523906
Total mesaje: 2534169


 

Acum online

Utilizatori (49)
delia2007 , Nimu2006 , oanadumitru1976 , EpureAlexandra , bgd29 , Viomio , mine58 , giotto_2016 , bita georgiana , icealinutza , Constantin77 , sery107 , constantinescum92 , oceausu , Simona_Voiculescu , ancaodagescu , IdealContab , Marius Scortaru , petricadracea , gheorghe2016 , Bucureti77 , MissTina1 , niko79 , c-mihaela , valeria.bisa , popescueduard , anca bendic , gladunead , ArdeleanuCristina , EvigoConsulting , ASUL28 , anafran , LeventeR , samoil , UrsuBogdanRadu , victorancuta , paspa , mariustz , magiccom , allinne , Mihaela_Control , nicoriciclaudia , olgamuresan , LIVIU NISTEA , iondaniell , Allona , dely27 , me.elena , PayOff

Consultanţi (4)
STEFANTANCU , a_fleancu , cabinetavocatura , Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (4)
george-neagu , gigipopa , trandafir2 , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro