Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 328.103 de membri si 6.027 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.122.281 mesaje in forum.

Discutie repartizare cheltuieli cota parte indiviza

Du-te la pagina:  1 2 3
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 8 Martie 2010, 15:47
Poate va este de folos textul urmator:
Legea 51/2006 Legea serviciilor comunitare de utilitati publice

Art.42.
..............
(9) Factura pentru serviciile furnizate/prestate se emite cel mai tarziu pana la data de 15 a lunii urmatoare celei in care prestatia a fost efectuata. Utilizatorii serviciilor de utilitati publice, persoane fizice sau juridice, sunt obligati sa achite facturile reprezentand contravaloarea serviciilor furnizate/prestate in termenul de scadenta de 15 zile lucratoare de la data primirii facturilor; data emiterii se inscrie pe factura. Termenul de scadenta privind plata facturii se ia in calcul incepand cu data primirii facturii.
(10) Neachitarea facturii de catre utilizator in termen de 30 de zile de la data scadentei atrage penalitati de intarziere stabilite conform reglementarilor legale in vigoare, dupa cum urmeaza:
a) penalitatile se datoreaza incepand cu prima zi dupa data scadentei;
b) penalitatile sunt egale cu nivelul dobanzii datorate pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare;
c) valoarea totala a penalitatilor nu va depasi valoarea facturii si se constituie in venit al operatorului.
(11) Daca sumele datorate, inclusiv penalitatile, nu au fost achitate dupa 45 de zile de la primirea facturii, operatorul poate intrerupe furnizarea/prestarea serviciului cu un preaviz de 5 zile lucratoare si are dreptul sa solicite recuperarea debitelor in instanta.
(12) Reluarea furnizarii/prestarii serviciului se face in termen de maximum 3 zile de la data efectuarii platii; cheltuielile aferente suspendarii, respectiv reluarii furnizarii/prestarii serviciului, se suporta de utilizator.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Luni, 24 Ianuarie 2011, 21:49

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 24 Ianuarie 2011, 22:07
Salut. Intrebarea este: daca unii proprietari nu locuiesc in apartamente ( adica la persoane prezente sunt trecute zero persoane ) , vor plati costurile curateniei pe spatiile comune ? Aceste costuri sunt formate din apa calda + salariu femeie de serviciu + CASS femeie de serviciu. Femeia de serviciu a fost angajata pentru spalarea spatiilor comune ( paliere, scari, lift, ferestre), scoaterea containerelor de gunoi in afara ghenei pentru ridicarea de catre rasub si bagarea lor inapoi dupa ridicarea gunoiului si apoi spalarea acestora , si pentru maturatul aleii de acces din fata scarii blocului. Mar ajuta daca mi-a-ti spune si care este ultima lege in care este reglementat acest lucru. Multumesc anticipat pentru raspuns.
A doua intrebare este legata de proprietarii care detin centrale termice de apartament. Acestia sunt sau nu obligati prin vreo lege sa plateasca caldura din partile comune cum ar fi : caldura din subsol; caldura de pe scara; cadura provenita de la vecini; caldura provenita din tevile de agent termic care traverseaza apartamentul? Daca raspunsul este da, ce valoare ar trebui sa aiba contributia? Care ar fi ultima lege in vigoare care reglementeaza acest aspect?
 
 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Miercuri, 19 August 2009, 01:43

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 25 Ianuarie 2011, 00:34
In practica asociatiilor de proprietari-locatari sunt cunoscute doua metode de repartizare a saIariului omului de serviciu:

1. pe numar de persoane
2. in functie de cota-parte indiviza de proprietate.

Din punct de vedere legal, salariile intr-o asociatie se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza, conform art. 44 din HG 1588/2007:

Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondunile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distnibutie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electnica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul — partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform prevedenilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari or persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; ccntracte sau poIite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna".

A doua problema, care se refera la "centralisti", are si ea, trei variante:
- nu platesc deloc
- platesc in conformitate cu prevederile ordinului ANRSC 343/2010 (numai in blocurile unde exista montate repartitoare
- platesc in functie de decizia luata de adunarea generala sau comitetul executiv al respectivei asociatiei (in blocurile unde nu exista repartitoare).

Din punctul meu de vedere, toata lumea trebuie sa plateasca o cota parte din energia termica, indiferent ca sunt sau nu bransati la sistemul centralizat. Cat, asta e o problma aprig dezbatuta si care a dat nastere la numeroase certuri.
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 25 Ianuarie 2011, 05:27
Cheltuielile de curatenie, asa cum le ziceti dv., in principal salariul ingrijitorului intra in aceeasi categorie cu celelalte salarii si indemnizatii si se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza, deci intra si in calculul intretinerii pentru apartamentele nelocuite.

Caldura la comun se repartizeaza conform Ordinului presedintelui ANRSC 343/2010 la blocurile contorizate la nivel de apartament in proportie de 30%(50%) din factura de caldura, proportional cu cota-parte indiviza tuturor apartamentelor, indiferent daca sunt conectate sau nu la reteaua centralizata de caldura (deci si cei cu CT).
Daca blocul nu este contorizat atunci modul cum se repartizeaza aceasta caldura la comun se decide in comitetul executiv.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Luni, 24 Ianuarie 2011, 21:49

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 25 Ianuarie 2011, 23:48
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului. Va mai deranjez cu o intrebare: consumul de curent electric determinat de iluminatul pe suprafata indiviza (paliere, intrarea in bloc, spalatorie, uscatorie, lift), va fi platit si de proprietarii care nu locuiesc in bloc ( adica au la numar de persoane prezente in apartament trecuta cifra zero) ? Ce lege reglementeaza acest aspect ? Intreb acest lucru pentru ca in blocul in care locuiesc, sunt 43 de apartamente din care 9 sunt trecute cu persoane prezente = zero, adica aproape 25% din apartamente nu platesc curentul electric si femeia de serviciu si taxele aferente salariului femeii de serviciu si apa consumata pentru curatenie si detergenti, mopuri galeti etc. Multumesc.
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 00:41
Cheltuielile care se impart pe numar de persoane sunt: electricitatea, gazele si salubritatea.
HG 1588/2007 reglementeaza repartizarea tuturor cheltuielilor dintr-un condominiu.
Textul il gasiti in primul topic din sectiunea noastra Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

ultima data editat de elga50 pe data de Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 00:42
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 23 Noiembrie 2011, 21:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 23 Noiembrie 2011, 21:53
Este parerea ta.Eu am montat CT pentru confort.Vecinii nu vor sa dea drumul la caldura decat cand ajung pe la doctor.Asa ca eu le incalzesc peretii nu ei mie .Este o tampenie modul in care ganditi.Vreau sa am confort cand vreau si sa plataesc cat consum.Daca nu am bani nu consum.In ce priveste repartizarea salariilor pe cota indiviza, alta idiotenie.Ce-mi face mie presedintele sau contabila la 4 camere fata de cei cu doua camere.Pana si femeia de serviciu are la scara toate suprafetele identice si nu are curte de maturat.Asa ca "legea :asta este facuta dupa ureche , cred de unul care sta la vila sau este rupt de realitate.Vede un singur caz. Pana si fondul de reparatie este incorect.( si la 4 cam si la 2 folosim tot aceeasi teava ptr apa si canalizare . poate singura diferenta este terasa. Dar la momentul reparatiei tevii eu am cotizat mai mult pentru acelasi lucru. Ia fa tu un calcul cal care iti dai cu parerea cum este corect.Chiar m-a revoltat mesajul tau chiar daca a fost scris cu mult timp inainte.
este timpul sa va treziti si sa vedeti toate situatiile din toate perspectivele.
 
 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Miercuri, 19 August 2009, 01:43

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 23 Noiembrie 2011, 23:14
@victor2005
De parca toate legile din tara asta ar fi perfecte si doar asta a iesit mai stramba. Sunt anumite aspecte din lege care sunt ciudate, unii au incercat chiar sa le indrepte, dar in zadar. Una peste alta, dreapta, stramba... legea se respecta.
Sincer, dincolo de patimi sau subiectivism, cred ca ar fi mai intelept sa nu ne mai inflamam atunci cand raspundem unui alt user, ci sa ne exprimam punctele de vedere astfel incat sa evitam conflictele.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 
 

Discutie repartizare cheltuieli cota parte indiviza

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    Adriantot,    elga50,    arockz

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 2)

Autor mesaj: BEN46
Mesaj sters de catre: elga50
Data mesaj: Vineri, 25 Noiembrie 2011, 20:55
Mesaj sters la data: Vineri, 25 Noiembrie 2011, 21:02
Motiv: mesajul e offtopic
Autor mesaj: monopol-it
Mesaj sters de catre: elga50
Data mesaj: Vineri, 29 Octombrie 2010, 13:22
Mesaj sters la data: Vineri, 29 Octombrie 2010, 15:21
Motiv: publicitate


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 820
Total subiecte: 415829
Total mesaje: 2122281


 

Acum online

Utilizatori (44)
samssara , eufortune , teodora1980 , markila , psh , realest25 , elllena , teodor74 , perlutina , robert1958 , marinpreda , alexandra31 , annahm11 , Alis07 , utilizatoare , ruminulmircea , camy20 , iuli_c , pop_m , ACAD , odordionisos , AlinaMihaelaT , idanet , niconicol2013 , Nelena , ros199 , claudiudragodan , KatzIris , topital , avezoc , valighita , TonyP , oanaandreeutza , madanic32 , a_diaconu , rebecadvd , silster , valemisro , ela123 , Equintea , itsgya , alext , shushu1974 , AndaNav

Consultanti (7)
LegalToBusiness , av_plac , xavi666 , Ana_Maria89 , avocat_lascoschi@yahoo.com , jurefani , apaidiu

Moderatori (6)
Gabriela Pintea , romascanu , Adriantot , cioan , gi-jane2 , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

NEFERTITI , EUGENG , stoma , CosminaIonescu , Emanuela_26 , sorinpope , mihai_dmc , krcso57 , mitica1955 , acorhaneanu , radu_bufu , ionitaofelia , SAVIN , circa , degandaneyd , cerasela2005 , profilux , Mira12000 , bumbea eugen , nely_zar , nutedabatut , comaneanu elena , dancristianmia , herta , minu , sourcerer05 , ihmyra , andreea_enescu18 , AMihaiescu , Pisi Mia , mary07 , berty18 , bobo-bz , beti66 , tss_2000 , cgeorge , Salak Zoltan , manolecarmen , Stelianu , katushka , Semerean Violeta , iordache_stefania , cretu ioana , acoldea1 , pricop mirela , iosif 4 , aida nihai , Ionitza74 , Ionitza Violeta , dicugta , adle , iulian30 , muskici , aura62 , monica g.f. , prisacarum , MORAR VASILE , robert_molisz , romelia , puru geta , francisk1982 , thor2001 , deea.sv , cristina1985 , Lacu$tA , Iordache Alexandra , roxlore , Oana Danci , mihaif82 , strega , DENUTA , ionutm , cristianmomete , simosymo , murgu veronica , monicadaniela1984 , Andreea Atanasov , mariusika23 , codina , ramona.prefac , Valer1234 , draganmirela , B adela , andrecarmen , arilushu , vlad29 , Minerva Soim , ionela barosan , Adina Beteagu , silviu137 , szilaghyi marius , passat , mariuselectric , marpl2005 , puiu_draganescu , ileana18 , emiliacabuz , pescarusu2 , FOURB , dhossu , irina ion , vevy , Luy20 , andreea_cam , OWARDO , Nico0501 , cnismihaela , geobmwalpina , GramaT , crystina21 , crazydiamond , psbh , corina_docuz , anonim25germ , lavin12 , pinteapaula , sawrad , Oana189 , romanulnevoias , cucuionut00

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro