Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.605 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.960 mesaje in forum.

Discutie Notificare cesiune de creanta/credit

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Luni, 4 Ianuarie 2010, 11:48

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 6 Martie 2010, 23:36

Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ....in calitate de CESIONAR ,in conformitate cu Codul Civil si legea 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice Titlul VI)prin prezenta va notificam cu privire la faptul s-a incheiat contractul nr....... , prin care Cedentul a cedat Cesionarului creantele detinute de acesta impotriva dvs.,ivite in baza contractului de credit nr......incheiat de dv.cu Banca B..,impreuna cu orice drepturi ,fructe si beneficii prezente si viitoare atasate acestora Creanta Cedata)...mentionez ca am un credit de nevoi personale cu ipoteca luat in aprilie 2009 de la B....la care am avut o restanta de 2 luni si ceva ( nu stiu exact) datorita faptului ca nu am luat salariul la timp) si pe care am achitat-o. in prezent sunt la zi cu ratele. Contractul de cesiune de Creanta a fost inregistrata in Arhiva Electronica de Garantii Reale Imobiliare sub numarul Z ,respectiv UUUU. Astfel va notificam ca incepand de la data prezentei Notificari urmeaza sa efectuati plata Creantei Cedate in valoare de 38335,62 EUR ,impreuna cu orice alte drepturi ,fructe si beneficii viitoare aferente acesteia in contul SC 1:ro15rncb02........ deschis la B... SC Buc... Fin... Pl SRL confirma prin prezenta Ca SC Su.. SRL , detine puterea si autoritatea de a emite instructiuni scrise catre dvs.care va vor fi opozabile, si nu vor necesita aprobare, confirmare instructiune sau orice alta actiune din partea Cedentului sau a oricarei alte persoane . SC 1.. SRL va notifica ca, in vederea recuperarii Creantei Cedate ,prelucreaza date personale conform Legii 677/2001, fiind inregistrata in Registrul de evidenta a operatorilor de Datele personale sub numarul 11810. Datele personale sunt cele furnizate la data incheierii Contractului de Credit sau orice date obtinute din baze de date publice .De asemenea va informam ca aveti drepturile prevazute de art.12-18 din legea 677/2001drept de acces , interventie etc.)pe care le puteti exercita pe baza de cerere scrisa ,datata si semnata trimisa pe adresa Cesionarului. Intrebarile mele sunt : Ce reprezinta aceasta notificare? La ce sa ma astept in continuare O sa trebuiasca sa achit toti banii odata pe care oricum nu ii am) Ce ar trebui sa fac eu? Mentionez ca am fost sunat de un reprezentant al SC 1.. SA si mi s-a cerut sa semnez un angajament cum ca voi returna suma intr-un an de zile lucru pe care nu-l voi face pentru ca nu pot sa returnez intreaga suma intr-un an de zile). Ei au redactat notificarea pe 19 ian. 2010, iar la mine a ajuns pe data de 26 ian.lL data de 27 ian eu am achitat absolut toata restanta.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.


ultima data editat de mirelutza_miry pe data de Vineri, 26 Noiembrie 2010, 12:37
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 4 Februarie 2008, 19:30

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 7 Martie 2010, 00:16
Inteleg ca s/a cesionat creanta pe care o avea banca cu care ati incheiat un contravt de credit. Dvs. aveti in aceasta situatie calitate de debitor cedat.
Efectele contractului de cesiune față de debitorul cedat sunt urm.
Întrucât este considerat a fi un terț față de contractul de cesiune, debitorul cedat poate să ignore acest contract până în momentul îndeplinirii formalităților prevăzute de art. 1393 C.civ., adicca dvs., chiar dacă se poate afirma că debitorul ar fi aflat indirect despre acest contract (nu este cazul dvs. ptr. ca ati fost notificata). Cesiunea față de debitorul cedat începe să-și producă efecte din momentul în care cesiunea îi devine opozabilă, și anume de la data notificării făcută prin executorul judecătoresc sau de la data acceptării făcute de debitorul cedat prin act autentic sau act sub semnătură privată. Astfel, debitorul cedat poate plăti în mod valabil cedentului, conform art. 1395 C.civ. Dacă cedentul face cesiunea, debitorul cedat se poate apăra împotriva cesionarului invocând dovezile de plată obținute de la cedent, cu condiția ca acestea să aibă o dată anterioară notificării sau acceptării. Așadar, valabilitatea acestor dovezi nu depinde deci de data la care s-a făcut cesiune, întrucât chiar în cazul în care debitorul cedat a plătit cedentului după ce s-a făcut cesiunea, el va fi liberat de obligație dacă plata a fost făcută înainte de notificare ori de acceptare. Deși cesiunea de creanță intervine fără a se cere consimțământul debitorului cedat, ea nu poate dăuna acestui debitor, motiv pentru care acesta își păstrează dreptul de a opune cesionarului toate excepțiile pe care le putea opune și cedentului: nulitățile, rezilierea, prescripția, autoritatea de lucru judecat, etc.
Este bine sa formulati un raspuns in care sa precizati ca nu sunteti de acord si nu veti semna angajamentul comunicat . Cititi cu atentie contractul de credit si este imposibil sa nu puteti formula aparari.Daca nu va descurcati este bine sa cereti ajutorul unui avocat. Atentie aveti si ipoteca, este f. imp.
 
 
 
online
32
1

Data inregistrarii:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 7 Martie 2010, 00:50
Comunicati oficial recuperatorului ca nu va asumati pretentiile si angajamentul comunicat
Pentru competenta solutionare ,in baza documentelor,contactati avocat
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Luni, 4 Ianuarie 2010, 11:48

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 9 Martie 2010, 10:21
Buna ziua.Va multumesc mult pentru raspuns.Ei au redactat notificarea pe data de 19 ian. 2010, iar la mine a ajuns pe data de 26 ian.lndata de 27 ian noi am achitat toata restanta pe care o aveam. se poate negocia cu ei fara sa ajungem in instanta?sau avem vreo sansa favorabila noua oricum ar fi?Va multumesc. si astept raspunsul dumneavoastra.
 
 
 
offline
2.00
4

Data inregistrarii:
Miercuri, 29 Octombrie 2008, 15:31

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 10 Martie 2010, 16:53
interventie moderator

@mirelutza_miry

Va rog nu mai deschideti aceeasi discutie la alte sectiuni sau/si in cadrul aceleiasi sectiuni.Regulamentul de postare in forum prevede stergerea acestora, fapt ce s-a si intamplat cu celelalte mesaje (triplate practic).


ariam Utilizator a raspuns la unul din mesajele dvs:
"Marti, 9 Martie 2010, 10:41
Cesiunea de creanta este un mod de transmitere a obligatiei de la vechiul creditor (cedent) la noul creditor (cesionar) acesta din urma luand locul celui dintai.

In primul rand dvs puteti solicita cesionarului sa va prezinte o copie a contarctului de cesiune sau dovada inregistrarii in Arhiva Electonica.
Conform prevederilor art. 85 al legii 99/1999:
(1) Când bunul afectat garanției, constând într-o creanță bănească, este cesionat, cesionarul trebuie să notifice cesiunea, în scris, debitorului cedat. Notificarea se poate face fie prin act sub semnătură privată, fie prin intermediul instanței sau printr-un act autentificat de notarul public. Notificarea trebuie să facă mențiune despre creanța cedată, suma de plată, numele său, modul și locul plății.
(2) Din momentul în care debitorul primește notificarea, acesta se poate elibera de obligație numai prin efectuarea plății către cesionar în modul indicat în notificare.
(3) Cu toate acestea, dacă debitorul cere ca cesionarul să prezinte dovada cesiunii, iar acesta nu o face în termen de 15 zile de la data cererii, debitorul poate să continue efectuarea plăților către cedent.
(4) Dovada cesiunii se poate face prin copia certificată de pe contractul de cesiune sau de pe contractul de garanție ori prin copia de pe înregistrarea cesiunii la arhivă."


Cesiune devine opozabila fata de dvs de la data notificarii acesteia, sau de la data la care va este transmisa dovada cesiunii conform articolului sus citat, orice plata efectuata de dvs in contul cedentului pana la aceasta data fiind perfect valabila (cu alte cuvinte nu trebuie sa platiti suma si catre cesionar).

din mesajul dvs se intelege ca cesiune este una clasica si nu o cesiune cu titlu de garantie (o cesiune sub conditie). Dvs nu puteti fi obligat la plata anticipata a creditului prin simplul efect al cesiunii, noul creditor fiind tinut de prevederile contractului astfel cum acesta a fost incheiat (orice modificare presupune incheierea unui act aditional la acesta). Cu alte cuvinte, daca dvs nu semnati un act aditional sau alt angajament prin care sa va asumati alte obligatii (cum ar fi rambursarea intr-un termen mai scurt) va sunt aplicabile prevederile contractului cesionat." 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Luni, 4 Ianuarie 2010, 11:48

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 26 Noiembrie 2010, 13:04
Buna ziua! In legatura cu notificarea primita in urma cu ceva timp de la alea firma de recuperare.am fost sunati azi si ni sa spus ca noi avem creditul la ei,ca este exigibil si daca nu il achitam ne executa. ei in luna martie a acestui an ne-au sunat si ne-au spus sa semnam cu ei un act aditional prin care ne luat angajamentul ca platim creditul intr-un de zile.noi nu am semnat acel act de care ziceau ei, dar de atunci nici nu neau mai sunat sa ne spuna ceva de acel act.ne-a mai sunat o doamna din cand in cand , atunci cand mai intarziam cu plata creditului sa ne intrebe cand platim rata.iar astazi ne spun ca trebui sa il achitam. bani ce nu avem bineinteles fiind vorba de 38000 euro. pot sa faca acest lucru, sa ne execute?mentionez ca noi am platit in continuare rata la banca cu dobanda aferenta creditului, inclusiv dobanzile penalizatoare, daca am intarziat cu plata. ne-au mai spus , sa incercam sa mergem la banca sa incercam sa facem o refinantare la credit si sa le achitam banii. ceea ce am si facut, iar cei de la banca au zis ca nu se pune problema de o refinantare, ca nu este posibila aceasta. ce sa facem? suntem disperati. pot sa ne execute daca nu am semnat nimic cu ei? Multumesc.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Luni, 31 Martie 2008, 15:38

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 26 Noiembrie 2010, 20:57
Aveti intarziere la credit? Care a fost cea mai mare restanta inregistrata de la cesiune incoace? De cate zile vechime?
Executarea silita in cazul creditelor ipotecare trebuie sa urmeze o procedura prealabila de notificari.
Ati primit vreo notificare din partea actualului creditor cum ca din cauza intarzierilor la plata ratelor sau orice alta cauza de culpa prevazuta de contract, vi se va declara creditul exigibil anticipat?
Telefoanele nu au valoare juridica, atat timp cat va platiti regulat ratele creditorul nu are cum sa va execute.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Luni, 4 Ianuarie 2010, 11:48

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 27 Noiembrie 2010, 08:53
Buna ziua. multumesc mult pentru raspuns. Noi am mai intarziat cu plata din cauza salariilor, pentru ca nu se dau la timp, dar nu am intarziat mai mult de 30 de zile, decat acum in octombrie, avem vreo 34 de zile . in rest nu, si nu am fost anuntati, nimic in scris, decat o doamna a sunat de la ei si ne-a intrebat cand platim, iar noi cand am intrebat cat avem ca sa stim sa mergem sa platim, atunci ne-a spus ca noi de fapt nu am mai avea rate, ca avem creditul exigibil si trebui achitat int-un an.Dar pana acum noi am platit la banca,cred ca in contul lor, dar am platit, cu tot cu penalitati, cu tot. acum nu mai stim cata vem cu tot cu dobanda penalizatoare, pentru ca au schimbat si programul la banca si nu mai vedem cat avem, iar domna nu ne-a spus cat. Noi nu am semnat cu ei acel act de care tot ziceau ei, si nici nu ne-au mai zis ceva de atunci de el. iar doamna care a sunat de la ei, nea spus telefonic acest lucru, nu ni sa trimis nimic scris, cum ar fi ca, daca nu platim cand se face un an de cand avem creditul la ei ne executa.si daca intr-adevar vor sa faca acest lucru, cu cat timp inainte ne someaza sa platim altfel fac si neau spus la tel.mentionez ca noi nu am mai primit nimic de la ei, in afara de acea hartie trimisa prin posta si noua si parintilor, ca tata este coplatitor, si ipoteca este pe apartamnetul lor(apartament care este pe numele mamei) si am mai primit in octombrie un plic cu un document in care spuneau ca nu avem asigurare la casa ceea ce nu era adevarat, noi avand asigurarea reinoita in iunie, pe un an de zile. in schimb am telefonat la ei leam spus ca noi avem asigurare facuta, de ce ne trimit astfel de plicuri, iar domnul nea spus sa trimitem la ei copie dupa asigurare, impeuna cu o copie de pe buletine , ceea ce noi nu am facut pt ca ni sa parut suspect acest lucru, avand in vedere ca noi am inchiat asigyrarea la banca de la acre am luat creditul, iar cei de acolo nici ei nu stiau ca noi trebui sa transmitem la ei acest lucru. Nu mai intelegem absolut nimic.poate puteti sa ne lamuriti dumneavoastra cat de cat. Multumesc mult .

ultima data editat de mirelutza_miry pe data de Duminica, 28 Noiembrie 2010, 16:28
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Notificare cesiune de creanta/credit

Acest subiect este moderat de catre
gi-jane2

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 4) - vezi toate mesajele sterse

Autor mesaj: mirelutza_miry
Mesaj sters de catre: cermak gruianu
Data mesaj: Vineri, 26 Noiembrie 2010, 13:08
Mesaj sters la data: Marti, 30 Noiembrie 2010, 18:15
Motiv: mesaj dublat
Autor mesaj: ynocentta
Mesaj sters de catre: cermak gruianu
Data mesaj: Miercuri, 10 Martie 2010, 02:12
Mesaj sters la data: Marti, 30 Noiembrie 2010, 18:14
Motiv: mesaj dublat
Autor mesaj: freeelis
Mesaj sters de catre: gi-jane2
Data mesaj: Duminica, 7 Martie 2010, 12:10
Mesaj sters la data: Duminica, 4 Septembrie 2011, 18:01
Motiv: cerinta indeplinita


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 26
Total subiecte: 413178
Total mesaje: 2109960


 

Acum online

Utilizatori (4)
Alexander33 , sorimoldovan , clony , ynocentta

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro