Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 328.109 de membri si 6.027 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.122.363 mesaje in forum.

Discutie factura externa ( invoice ) si factura fiscala

 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 8 Martie 2010, 16:28

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 9 Martie 2010, 21:25

Buna ziua ,

Am urmatoarea speta: trebuie sa emit o factura externa in EUR pentru un client in UK , fara TVA pe baza VAT ID comunicat de ei.Intrebarile care decurg de aici:
1. firma este nou infiintata, trebuie sa emit si factura fiscala pe langa aceea factura externa/invoice?
2. inteleg ca aceste facturi fiscale ( pe care vreau sa le personalizez ) se numeroteaza, nr facturii externe este acelasi cu cel al facturii fiscale?
3. pe factura fiscala in afara de valuta ( eur ) trebuie trecut si echivalentul in ron conf curs de schimb BNR din aceea zi?
 
 
 
offline
19

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Iulie 2008, 15:49

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 9 Martie 2010, 21:37
Norme metodologice
72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal.

Art.139^1
2) Dacă elementele folosite pentru stabilirea bazei de impozitare a unei operaţiuni, alta decât importul de bunuri, se exprimă în valută, cursul de schimb care se aplică este ultimul curs de schimb comunicat de Banca Naţională a României sau cursul de schimb utilizat de banca prin care se efectuează decontările, din data la care intervine exigibilitatea taxei pentru operaţiunea în cauză

22. (1) În sensul art. 1391 alin. (2) din Codul fiscal, prin ultimul curs de schimb comunicat de Banca Naţională a României se înţelege cursul de schimb comunicat de respectiva bancă în ziua anterioară şi care este valabil pentru operaţiunile care se vor desfăşura în ziua următoare.

 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 8 Martie 2010, 16:28

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 9 Martie 2010, 21:42
Multumesc , dar sincer din articolele de mai sus am inteles ca trebuie sa trec cursul de schimb pe factura fiscala - intreb nr 3!
Cum ramane cu numerotarea , intreb 1 si 2?

 
 
 
offline
1.40

Data inregistrarii:
Sambata, 29 Martie 2008, 12:13

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 9 Martie 2010, 21:59
Fiind factura fara TVA, puteti sa o emiteti in EUR, fara sa treceti neaparat c/v in lei.
Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei.
, d-voastra aveti o operatiune scutita de taxa in RO, dar taxabila in UK.
Numerotarea facturilor se face prin decizie scrisa daca de conducatorul unitatii sau administrator, care stabileste plaja de numere care se da facturilor/invoce-urilor, seriile alocate, cat si persoana care gestioneaza aceste facturi.Ca sa aveti o evidenta clara, puteti da serii diferite, de ex. INV pt extern si ABC pt. facturi interne.
Cursurile mentionate in raspunsul de mai sus, se utilizeaza doar pt. evidentierea corecta in inregistrarile contabile, logic pe cei din UK nu ii intereseaza cursul comunicat de BNR in data facturarii, deoarece ei isi vor converti in GBP.

Andreea Voicila
 
 
 
offline
7

Data inregistrarii:
Luni, 8 Martie 2010, 02:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 10 Martie 2010, 00:36
Referitor la prima intrebare, nu cred ca mai este necesara intocmirea unei facturi fiscale, care este de fapt o dublura a Invoice-ului. In contabilitate nu poti sa inregistrezi doua facturi pentru acelasi bun vandut. Se inregistreaza factura externa, in valuta si in lei la cursul BNR din ziua precedenta.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Joi, 14 Ianuarie 2010, 17:30

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 12 Februarie 2012, 11:48
Buna ziua,
sper sa nu apreciati ca ma bag ca musca in lapte...
Am o mare nelamurire. Ca sa faci comert in Romania trebuie sa ...te ia durerea de cap.
Sa revin la nelamurire:
Cum introduc legal in firma un soft(sistem de operare, antivirus) pe care vreau sa-l cumpar din afara tarii? NON-UE in primul rand. Ce sa cer de la vanzator? Ce pasi urmez eu pentru a-l trece in evidenta firmei sa fiu legal cand vine garda si incepe cu intrebarile. Ceva formulare de facturi ce trebuie completate daca se poate.
Multumesc anticipat.

ultima data editat de dragos081975 pe data de Duminica, 12 Februarie 2012, 11:50
 
 
 
 

Discutie factura externa ( invoice ) si factura fiscala

Acest subiect este moderat de catre
carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea,    ioanbutariu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 39
Total subiecte: 415849
Total mesaje: 2122362


 

Acum online

Utilizatori (16)
antalrob , c0stii , Morris , noika , miapana , bms , dragoshte , mirei2012 , vikyab , i_law , Bararu Bogdan , neagumirela , wewerita , Dyanaloredana , marius_lasc , mihaijan

Consultanti (4)
adisan , top dan , Car3men , Dan-Nastase

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (1)
Admin

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sarabana , mi_rd , georgia19984 , petre06 , sophy_19 , asdef , florinas , corneplus , ssilviu , nicole_ioana , veronicau , stcdn1 , bogdan.dumitru , aries_turda , DAIMLER , DOLARU23 , bamac , cristinaandreea_rusu , Fermecatoru , rodica.morogan , Igogor , mihaela_aileni , daniela.lavinia , steval , VooDoo , cealicu_ca , amyamy , GALACTION RALUCA_ANDREEA , titima , Fritzilica , Florin111 , victoria53 , icayka , andreigherdaff , TIGRIS , consilierj , iulie , valymar , Valentina Marculescu , scoalahomocea , gregtoshi , _MANNU_ , vlad.aurelia , dana_baroana , delliatenna , lazar sava , MARIAN LUCIA , Razvan Florescu , Valle , mellyse , almanuelita666 , monicaelena , crisadela , lenu1970 , dorintm , georgemih75 , serbanimvest , criss19 , caius mihai , doicamaria , silvora , madalina_denis64@yahoo.com , marta.cam , dephantom , Bobi1975 , BRALO , meduard , nicu_luciana , irina chirila , Hategan Rodica , Rellw , andreibt , veronicacristea , cidalia , UDRESCU , daniel.gramus , OVIDIU ALEXANDRU , ana1978 , NICOLETA TRIFU , fata_scumpy , lucutza55 , Laura Tanase , Nedeloiu , micon , economista , loredana.birzan , nastase_ina , Neala , alexandru_grigoras , tonnyt04 , deniss_1909 , verado , valeryb , zoicaa , zackyty11 , aur19 , abexa , grigoreperciun , cris_tico , Ana_Pentalog , Cosmin Tudor , paulass55 , Costi20_09 , MonicaT , luminitabogdan , wiley_boss88 , amarij , pipo2002 , schdana , irinachirila , ionutior , lavy32 , mariuspetre19 , lorelai30 , thedoof_19 , Cristinatrif91 , AvocatPopaCristina , RazvanAlexandru , Cosminu79 , ab19neo , ClaudePH , codrinp , drinovanmarius

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro