Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 327.985 de membri si 6.023 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.121.484 mesaje in forum.

Discutie anularea din oficiu a inreg in scopuri de tva

 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Luni, 12 Aprilie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 1 August 2010, 22:34

Buna ziua! Am o firma platitoare de tva care si-a suspendat activitatea la reg com, am primit o decizie de la finante prin care mi se comunica ca firmei mele i-a fost anulata inregistrarea in scopuri de tva. Intrebarea mea e eu ce trebuie sa fac pentru ca la data suspendarii firmei aveam materiale pentru care am dedus tva la momentul achizitionarii lor, am o tva neexigibila in balanta, trebuie sa achit tva-ul neexigibil?
 
 
 
offline
2.33

Data inregistrarii:
Miercuri, 18 Februarie 2009, 12:36

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Duminica, 1 August 2010, 23:11
Pana la data de 05 mai 2010 anularea din oficiu a codului de TVA se facea in baza OMF nr.605/2008, ca urmare a declararii inactive din punct de vedere fiscal a unui contribabil ( inactiv fiscal se declara un contribuabil care timp de 6 luni nu si-a indeplinit obligatiile declarative, inactivitatea se inscrie in cazierul fiscal al firmei si al administratorilor, aici este o alta problema cu alte consecinte , vezi OG 75/2001).

OMF nr.605/2008 a fost abrogat de OMF 1786/2010 pentru aprobarea modificarii din oficiu a vectorului fiscal cu privire la TVA care la ANEXA 4 prevede forma DECIZIEI de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA.

CONCLUZIE:
Probabil ca dvs. vi s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA ca urmare a declararii firmei dvs inactive fiscal. Chiar daca activitatea firmei dvs. este suspendata, pe perioada suspendarii aveti obligatii declarative ca si cum firma ar functiona, aceste obligatii declarative s-ar putea reduce numai daca ati solicita aprobarea regimului derogatoriu...

CE TREBUIE SA FACETI:
Trebuie sa inlaturati motivele care au dus la declararea firmei ca inactive fiscal ( = sa depuneti toate declaratiile la zi) si sa solicitati organului fiscal inregistrarea in scopuri de TVA pentru a va putea comporta la reincepera activitatii firmei dvs. ca si platitor de tva.

TVA-ul neexigibil este aferent marfii din stoc ( probabil ca faceti comert cu amanuntul si tineti evidenta contabila in pret de vanzare , de aici si TVA-ul neexigibil).
 
 
 
offline
3.03

Data inregistrarii:
Luni, 23 Martie 2009, 10:27

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Duminica, 1 August 2010, 23:42
Buna seara
Pe langa ce deja a mentionat colegul meu, mai adaug ca si suspendarea are drept efect anularea inregistrarii in scop tva .

ART. 153
Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri de TVA
(9) Organele fiscale competente pot anula înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, conform prezentului articol, dacă, potrivit prevederilor prezentului titlu, persoana nu era obligată să solicite înregistrarea sau nu avea dreptul să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol. De asemenea, organele fiscale competente pot anula din oficiu înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, conform prezentului articol, în cazul persoanelor impozabile care figurează în lista contribuabililor declaraţi inactivi potrivit art. 11, precum şi a persoanelor impozabile în inactivitate temporară, înscrisă în registrul comerţului, potrivit legii. Procedura de scoatere din evidenţă este stabilită prin normele procedurale în vigoare. După anularea înregistrării în scopuri de TVA persoanele impozabile pot solicita înregistrarea în scopuri de TVA numai dacă încetează situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă.

ultima data editat de Magda Staicu pe data de Duminica, 1 August 2010, 23:53
 
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Vineri, 1 Mai 2009, 19:02

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 2 August 2010, 07:25
ART. 148 Cod fiscal
Ajustarea taxei deductibile în cazul achiziţiilor de servicii şi bunuri, altele decât bunurile de capital
c) persoana impozabilă îşi pierde dreptul de deducere a taxei pentru bunurile mobile nelivrate şi serviciile neutilizate la momentul pierderii dreptului de deducere.

 
 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Luni, 12 Aprilie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 2 August 2010, 08:24
Multumesc pentru raspunsuri. Anularea inregistrarii in scopuri de tva e ca urmare a suspendarii activitatii, declaratiile fiscale sunt depuse la zi. Decizia am primit-o pe data de 29 iulie, in ea scrie ca firma este scoasa din evidenta ca platitoare de tva cu 1 iunie 2010, deja am depus decontul pe iun cu 0, trebuie sa refac decontul cu suma de plata la tva pentru iunie si sa platesc toate accesoriile pentru intarziere?
 
 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Luni, 12 Aprilie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 9 August 2010, 08:13
Am fost la finante si mi-au spus ca nu trebuie sa platesc tva neex, (ca ordinul 1876 nu are si alte completari ) dar daca vreau, sa refac decontul la iunie, sa declar tva de plata, si sa platesc si majorari de intarziere.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Joi, 17 Februarie 2011, 11:19

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 17 Februarie 2011, 11:28
Dupa suspendarea activitatii firmei, nu am primit nici o astfel de notificare de anulare si am fost anuntata ca voi pierde TVA-ul acumulat. Ce pot face? Am redeschis activitatea firmei, am utilizat acest TVA (care aparea in continuare in declaratiile depuse la finante), iar acum sunt anuntata dupa un timp ca s-au produs erori in completarea decontului de TVA. Mai am dreptul la acel sold?
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Duminica, 28 Martie 2010, 10:47

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 17 Februarie 2011, 17:30
notificarea poate a fost trimisa dar plicul a fosr returnat de la posta romana, fiind ulterior comunicat prin publicitate pe site, cf art. 44, alin 3 din codul de procedura fiscala.
odata cu reinceperea activitatii trebuia sa solicitati din nou inregistrarea in scopuri tva.
teoretic la sold aveti dreptul, numai ca trebuiau facute cateva ajustari de tva in momentul anularii codului.
la prima inspectie fiscala veti avea diferente de plata + dobanzi si penalitati aferente.
 
 
 
 

Discutie anularea din oficiu a inreg in scopuri de tva

Acest subiect este moderat de catre
carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea,    ioanbutariu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 12
Total subiecte: 415664
Total mesaje: 2121483


 

Acum online

Utilizatori (18)
adystre , planas , Penty , dungasia , smenboom , cosac , simonasn , separatistul , v.buzuru , mancipri , seldom , Ionut_Adrian , oniflavy , manuela.florea , eliceh , Gilia_stud , iuli_ana_g , mondialunelson782

Consultanti (5)
LegalToBusiness , blocexpert , TraduceriAutorizate , Mediator_Bacau , concedierewordpresscom

Moderatori (1)
Iulian Manea

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

NEFERTITI , EUGENG , stoma , CosminaIonescu , Emanuela_26 , sorinpope , mihai_dmc , krcso57 , mitica1955 , acorhaneanu , radu_bufu , ionitaofelia , SAVIN , circa , degandaneyd , cerasela2005 , profilux , Mira12000 , bumbea eugen , nely_zar , nutedabatut , comaneanu elena , dancristianmia , herta , minu , sourcerer05 , ihmyra , andreea_enescu18 , AMihaiescu , Pisi Mia , mary07 , berty18 , bobo-bz , beti66 , tss_2000 , cgeorge , Salak Zoltan , manolecarmen , Stelianu , katushka , Semerean Violeta , iordache_stefania , cretu ioana , acoldea1 , pricop mirela , iosif 4 , aida nihai , Ionitza74 , Ionitza Violeta , dicugta , adle , iulian30 , muskici , aura62 , monica g.f. , prisacarum , MORAR VASILE , robert_molisz , romelia , puru geta , francisk1982 , thor2001 , deea.sv , cristina1985 , Lacu$tA , Iordache Alexandra , roxlore , Oana Danci , mihaif82 , strega , DENUTA , ionutm , cristianmomete , simosymo , murgu veronica , monicadaniela1984 , Andreea Atanasov , mariusika23 , codina , ramona.prefac , Valer1234 , draganmirela , B adela , andrecarmen , arilushu , vlad29 , Minerva Soim , ionela barosan , Adina Beteagu , silviu137 , szilaghyi marius , passat , mariuselectric , marpl2005 , puiu_draganescu , ileana18 , emiliacabuz , pescarusu2 , FOURB , dhossu , irina ion , vevy , Luy20 , andreea_cam , OWARDO , Nico0501 , cnismihaela , geobmwalpina , GramaT , crystina21 , crazydiamond , psbh , corina_docuz , anonim25germ , lavin12 , pinteapaula , sawrad , Oana189 , cucuionut00

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro