Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.710 de membri si 5.999 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.757 mesaje in forum.

Discutie INREGISTARE IN ROI PRESTARI SERVICII cu o firma din ITALIA intermediere infiintare firme

 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Duminica, 16 Martie 2008, 13:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 16 Noiembrie 2012, 20:43

infiintare firma in Romania cetateni straini italieni dar prin intermediar o firma straina italiana , firma romana neplatitoare de TVA in baza contractului de intermediere infiinteaza SRL nou trebuie sa se inregistreze in ROI , dar un cabinet de avocatura trebuie sa se inregistreze in ROI daca colaboreaza direct cu clientii straini sau intermediar ?

ultima data editat de olden pe data de Vineri, 16 Noiembrie 2012, 20:50
 
 
 
offline
Avatar 8.47

Data inregistrarii:
Marti, 25 Martie 2008, 20:18

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 16 Noiembrie 2012, 20:56
nu.cabinetul a infiintat societatea in baza contractului de asistenta juridica
 
 
 
offline
2.00
1

Data inregistrarii:
Luni, 9 Martie 2009, 18:34

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 16 Noiembrie 2012, 20:58
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara.

Cabinetul de avocat daca nu este platitor de TVA si si presteaza activitati de asistenta si reprezentare juridica cu firma din Ropmania in baza contractului incheiat in acest sens, nu contravine prevederilor sus amintite nefiind supus obligativitatii inregistrarii ROI.

Totusi, daca este platitor de TVA si incheie contracte cu firme din afara, atunci situatia se schimba.


Art. 158^2*)
Registrul operatorilor intracomunitari

(2) La data solicitării înregistrării în scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1 persoanele impozabile și persoanele juridice neimpozabile vor solicita organului fiscal competent și înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenționează să efectueze una sau mai multe operațiuni intracomunitare, de natura ce-lor prevăzute la alin. (1).

Deci, nefiind platitor de TVA, rezulta ca nu este necesar.
Daca este platitor de TVA, este necesar.ultima data editat de fanea traian vasile pe data de Vineri, 16 Noiembrie 2012, 21:07
 
 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Duminica, 16 Martie 2008, 13:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 16 Noiembrie 2012, 22:06
nu este achizitie INTRACOMUNITARA !

A este intermediarul firma italiana
B este prestatorul neplatitor de TVA care infiinteaza o firma in Romania in numele intermediarului, pentru clientii sai .

B trebuie sa emita factura lui A , B mai trebuie sa se inregistreze in ROI daca serviciile sunt pe teritoriul tarii lui ?
ultima data editat de olden pe data de Vineri, 16 Noiembrie 2012, 22:18
 
 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Duminica, 16 Martie 2008, 13:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 16 Noiembrie 2012, 23:25
(5) Prin excepție de la prevederile alin. (3), locul următoarelor servicii este considerat a fi:
a) locul în care este efectuată operațiunea principală în conformitate cu prevederile prezentului titlu, în cazul serviciilor prestate de un intermediar care acționează în numele și în contul altei persoane și beneficiarul este o persoană neimpozabilă;

alineatul 3 "
Art. 133. – (1) În vederea aplicării regulilor referitoare la locul de prestare a serviciilor:
a) o persoană impozabilă care desfășoară și activități sau operațiuni care nu sunt considerate impozabile în conformitate cu art. 126 alin. (1)-(4) este considerată persoană impozabilă pentru toate serviciile care i-au fost prestate;
b) o persoană juridică neimpozabilă care este înregistrată în scopuri de TVA este considerată persoană impozabilă.

(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acționează ca atare este locul unde respectiva persoană care primește serviciile își are stabilit sediul activității sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana își are sediul activității sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primește serviciile. În absența unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primește aceste servicii își are domiciliul stabil sau reședința obișnuită.

(3) Locul de prestare a serviciilor către o persoană neimpozabilă este locul unde prestatorul își are stabilit sediul activității sale economice. Dacă serviciile sunt prestate de la un sediu fix al prestatorului, aflat în alt loc decât locul în care persoana impozabilă și-a stabilit sediul activității economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix. În absența unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde prestatorul își are domiciliul stabil sau reședința obișnuită."
 
 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Duminica, 16 Martie 2008, 13:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 20 Noiembrie 2012, 14:59
TREBUIE ca SRL/profesia libera /PFA din ROMANIA impozabil dar neplatitor de TVA (inclusiv si platitor de TVA dupa caz) sa se inregistreze in ROI si sa depuna 390 pentru prestarii servicii la o alta persoana impozabila din strainatate, SUCCES !
 
 
 
 

Discutie INREGISTARE IN ROI PRESTARI SERVICII cu o firma din ITALIA intermediere infiintare firme

Acest subiect este moderat de catre
GabrielaA,    AVLIL,    legally_aid 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 24
Total subiecte: 413354
Total mesaje: 2110757


 

Acum online

Utilizatori (8)
ticarau daniel , chelo0 , StefanQB , CryTeK , maria_pos , mosu1907 , bogdansbg , MihaiBucur

Consultanti (1)
cabavo

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sotul , andreea kolati , theone , Teodosiu Flavia , Nevermore04all , p_tunder , bservice , babette , TANIAORIANA , VSH , ochi caprui03 , ramiha , alina3119 , kikuhana , Bizz , nadia.dragnea , poiana_prodcom@yahoo.com , freedom_1719 , alen_gold , ESP , extaz , rodicel , laura petric , DANA V , ciudatelul , sonic2007 , julesa , OanaVoinea , patttyyy , ioannnam2002 , simonetta , otylya , dianaozdal , alicep , ariadnamitescu , ramo-nico , IonelTM , boerica , sommyint , CP , Catalin_gal , valifreenet , Tarb , macho , danafatol , simona stana , marianapodaru2009 , Georgiana Vidra Tomescu , laurlaur , sandra_cory@yahoo.com , VioH , lulutza , gabitocoaie , andrei cristi , Nedumeritul , peter61 , cecile , florentaculea , ecaterinadragu , laurageorgescu , elena 76 , turbo20010 , andernina , calin_85 , abercean , marrga , ruppy17 , vsn_gina@yahoo.com , NedelcuCarmen , adriana_h , palflorina , lazarpaul , andreescu_doina , daniel.turtoi , Balanescu , laura neagu , ralle , Mihalache Corina Madalina , margareta_georgescu , lucian_lex , antonetamar , chireageo , dana mihalea , cocean mirela , consultingexp , LIDEEAoffice , MioraIon , cristina03 , BEmanuel87 , 147369 , Dorin_Iulian , tomoxan , scildta , barladeanuD

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro