Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.746 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.808 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie concediu medical la cumul, prezent la unitatea de baza

 
offline
2

Data înregistrării:
Luni, 4 Mai 2009, 12:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 4 Mai 2009, 13:25

Buna ziua,
O persoana este angajata la unitatea de baza in functia de educator , iar la al doilea angajator, se afla pe durata determinata, contract de munca prin cumul cu unitatea de baza, tot ca educator. Incepand din 6 martie a prezentat ceritifcatul medical in original la unitatea unde cumuleaza, insa s-a prezentat in continuare la angajatorul unde are locul de munca de baza. Aceasta a fost angajata la unitatea a doua, prin cumul, pentru inlocuirea unei persoane aflate in concediu pt cresterea copilului. La angajatorul unde se afla prin cumul, lucreaza intr-o casa de tip familial unde alti doi colegi se afla in concedii medicale fiind operati. Angajatorul unde a prezentat certificatul medical nu intelege cum o persoana care sustine ca e diagnosticata cu spondiloza, avand acelasi obiect de activitate intr-un loc este bolnava iar in celalalt sanatoasa, astfel suspicionand corectitudinea angajatului in raport cu acesta.
Desi, conform legislatiei existente aceasta problema devine mai degraba de natura morala, va rog sa-mi spuneti daca este corect ca angajatorul unde exista cumulul sa plateasca concediul medical sau poate sesiza o comisie care sa verifice acordarea justificata a concediului medical. Care ar fi aceasta comisie ?
Cum poti sa incetezi raporturile de munca cu persoana angajata prin cumul, daca in contractul ei este prevazuta data de incetare a suspendarii la cerere a rap. de munca ale titularei??? insa sustine ca din cauza bolii nu mai poate lucra, in continuare aduce certificare medicale. Multumesc
 
 
 
offline
3.78
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 4 Mai 2009, 19:44
1. Un salariat cu cumul de functii nu poate fi, in acelasi timp, in concediu medical la un loc de munca si prezent la celalalt loc de munca. In caz contrar certificatul medical nu este corect.
2. originalul certificatului medical se prezinta la locul de munca de baza iar la celalat loc de munca se prezinta o copie. Ambii angajatori ii platesc concediu medical pe perioada respectiva.
3. Se poate face sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate si la Casa de Pensii.
 
 
 
offline
2

Data înregistrării:
Luni, 4 Mai 2009, 12:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Mai 2009, 09:31
Fac mentiunea ca angajata respectiva a procedat astfel deoarece actiunile ei au fost confirmate ca fiind legale de catre angajati ai ITM. Am discutat cu jurista de la ITM care mi-a spus ca au avut asemenea cazuri, s-a ajuns chiar la instanta de judecata unde lucrurile sunt privite dupa cum urmeaza: boala poate exista astfel ca certificatul medical eliberat de medic este corect. Medicul nu mai raspunde de ceea ce face angajatul cu acest certificat. In lege nu exista reglementari cu privire la regimul de predare a certificatelor medicale lin cazuril mai multor angajatori -ca si obligativitate de predare, angajatul nefiind obligat sa-l predea in ambele locuri. Este optiunea lui si medicul nu e raspunzator pt asta. Instanta de judecata priveste distinct situatia celor doi angajatori.
Asa ca angajatorului care plateste cumulul nu-i ramane nicio solutie, decat de a contesta certificatul, in opinia celor de la ITM , fara nicio sansa, caci nici in celelalte cazuri nu s-au luat masuri impotriva medicilor.
Intre timp angajata respectiva a anuntat ca si in luna mai va fi in concediu medical, astfel ca primeste salariu la unitatea de baza si indemnizatie pt concediu de boala , la unitatea cealalta.
In alta tara, contractul aceste persoane i s-ar fi putut inceta, certificatul fiind automat anulat. Dar in alta tara. Nu la noi. Se pare ca partea aceasta este neacoperita de lege.
Va multumesc pt ajutor
 
 
 
offline
18

Data înregistrării:
Vineri, 24 Octombrie 2008, 10:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Mai 2009, 16:56
daca aveti contract cu medicina muncii puteti apela la ei pentru o evaluare a salariatei, pentru a face un control a veridicitatii certificatului, vor face ancheta in care vor constata ca merge la servici in alta parte ...............si bineinteles trebuie facuta sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate (doar ei suporta plata) in care sa specificati ca merge in timpul concediului medical la alt servici.
Bafta
 
 
 
offline
3.78
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 5 Mai 2009, 17:54
Iata ce spune OUG 158/2005:

Art. 33. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

Deci toti angajatorii platesc indemnizatiile de incapacitate temporara de munca pentru salariatul lor "comun".

Art. 36. -
(1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru plată.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul.

Daca platitorul este format din 2 sau mai multi angajatori, multiplicam certificatul medical si il dam la fiecare in parte.
Exista deci baza legala!
 
 
 
offline
2

Data înregistrării:
Luni, 4 Mai 2009, 12:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 6 Mai 2009, 08:42
Asa este, insa ceea ce as dori eu este sa ma pot "lega" de angajat, deoarece , eu ca institutie nu am nicio competenta sa discut ceea ce plateste sau nu , alt angajator. Angajatorul unde are locul de munca de baza cunoaste situatia si nu este deranjat deloc, dimpotriva considera corecta atitudinea angajatei, denigrand institutia cealalta.
Da, a predat certificatul la a doua unitate, in mod corect, ceea ce deranjeaza este atitudinea si pozitia lipsita de corectitudine fata de al doilea angajator.
Dupa cum am mai spui, instanta analizeaza distinct cele doua institutii.
Cred ca merita o incercare cu contestarea certificatului medical, chiar daca si in acest sens m-au descurajat cei de la ITM.
Cand m-am referit la partea neacoperita de lege, m-am gandit ca trebuie clar specificate obligatiile angajatilor in cazurile acestea, deoarece instanta de judecata se bazeaza doar pe precizarile clare din lege.
Am fost in situatia de a fi actionati in instanta, stiu cum este, din fericire pana acum n-am pierdut , dar am experienta aceasta.
Va multumesc
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Sambata, 8 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 6 Mai 2009, 11:55
Da, si mie mi se pare ca e o situtie scapata de sub o reglementara mai stricta.
Cu toate ca pot fi si situatii in care e posibil sa apreciem ca ae procedeaza corect, cum ar fi un angajat cu piciorul in ghips care poate lucra de acasa pentru firma A unde este contabil si nu poate lucra la firma B unde este profesor de dans!

Dar in situatia dvs inainte de a merge sa contestati concediul medical ar fi util sa aveti o discutie politicoasa cu medicul care a acordat acel concediu. S-ar putea sa nu ii mai acorde medical in continuare daca nu a fost justificat, pentru ca nu cred ca doctorului ii convina sa vina controale pe capul lui.
 
 
 

Discuţie concediu medical la cumul, prezent la unitatea de baza

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 208
Total subiecte: 523799
Total mesaje: 2533808


 

Acum online

Utilizatori (14)
pyty , sara070169 , MariusDecebal , nicoletachiorescu , nicolas25 , Elena1956 , Bestrecycling , cyan , sanador , sclicuriciimportexportsrl , hebrewo41 , eugarizan , raspunsutil , Carp Mircea

Consultanţi (3)
andreea19982 , danpopescu2011 , sad

Moderatori (3)
freeelis , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro