avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aprobare sistem de supraveghere video parcare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aprobare sistem de supraveghere video parcare bloc

Buna ziua,
Urmeaza sa instalez un sistem de supraveghere video pentru 3 scari de bloc 3 camere dome pentru monitorizarea intrarii in bloc si 5 pentru perimetrul blocului ( locurile de parcare)
Firma care se va ocupa de instalarea sistemului de monitorizare [EDIT] m-a trimis mai intai la primarie sa obtin autorizatie pentru monitorizarea parcarii.
Dansii au comunicat ca nu pot face instalarea in perimetrul blocului daca nu am aceasta autorizatie.
As dorii sa stiu daca este necesara aceasta autorizatie daca 99% din locatari si-au dat accordul pentru instalarea camerelor de supraveghere.
Mentionez faptul ca parcarea care va fi supravegheata este platita. si apartine ps3.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:19, 3 Decembrie 2011
Daca firma v-a cerut aceasta autorizatie de la primarie in al carei teritoriu intra acea parcare, atunci obtineti aceasta autorizatie!
Vroiam sa aflu daca exista o baza legala in acest sens, Sistemul de supraveghere il instalam pentru ca au fost furate 2 masini si nenumarate infractiuni, sunt sigura ca acest lucru se intampla si in alte zone dar nu inteleg dece am nevoie de aceasta autorizatie avand in vedere ca facem un bine tuturor.
Am cerut firmei sa imi trimita articolul din lege care ma obliga sa am aceasta autorizatie ABSURDA, dar nici un raspuns.
Legea este 333/2oo3.
Noi am instalat camere video in interiorul scarii cu o firma autorizata.
Va multumesc.
Absurd, si frustrant.
Cei de la [EDIT] sunt autorizati, dar mi se parea ff dubios ca nu vor sa se apuce de instalare, fara aceasta "autorizatie".
Am sa fac si asta.Sa vezi bataie de cap cu cei de la primarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
elga50, moderator
Nu e absurd.
Teritoriul pe care vreti sa-l monitorizati printr-un asemenea sistem este al Primariei, deci e normal sa-si dea avizul.
Daca primaria sau alta entitate juridica ar veni in blocul dv. sa monteze un sistem de...ceva, nu considerati ca ar trebui sa vi se ceara acordul, chiar daca va este de folos tuturor locatarilor?
Ca exemplu, firmele de internet, cablu TV, inainte de a-si monta cablurile si swich-urile, vin la conducerea asociatiei sa ceara aprobare, nu? Este teritoriul asociatiei de proprietari.
E acelasi lucru, cu atat mai mult cu cat Primariei in sine nu-i este de niciun folos acest sistem video.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Montare camere video pe bloc crisalexa crisalexa Asociatia de proprietari din blocul unde locuiesc se confrunta cu urmatoarea situatie: Urmare a discutiei purtate si a acordului obtinut in cadrul Adunarii ... (vezi toată discuția)
Autorizatie urgent jambonica jambonica Am o societate de instalatii si am fost solicitat de catre o asociatie de proprietari pentru a le monta camere video pe scara blocului. Mentionez ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Instalarea de camere de supraveghere in holul blocului sandrad sandrad Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari care dorim sa instalam o camera de supraveghere la parterul blocului, avind in vedere ca anumiti proprietari ... (vezi toată discuția)