avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fosa septica - La ce distanta fata de vecin?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fosa septica - La ce distanta fata de vecin?

Buna seara,

As dori sa stiu la ce distanta fata de terenul vecin poate fi o fosa septica. Fata de o locuinta am citit ca este de 10 metri. M-ar interesa daca exista si vreo reglementare fata de terenul vecin, intrucat eu nu am inca o locuinta. Am doar o baraca.

Multumesc. :)
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
free_your_mind, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:25, 26 August 2014
ORDIN Nr.536 din 23 iunie 1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei:
Art. 33. -In situatia in care nu exista canalizare sau posibilitatea de racord laaceasta, se vor adopta solutii individuale de colectare si neutralizare a reziduurilor lichide, cu luarea masurilor de protejare a mediului si sanatatii.
Art. 34. -Indepartarea apelor uzate menajere provenite de la locuintele neracordate la unsistem de canalizare se face prin instalatii de preepurare sau fose septice vidanjabile, care trebuie sa fie proiectate si executate conform normelor in vigoare si amplasate la cel putin 10 m fata de cea mai apropiata locuinta; instalatiile se intretin in buna stare de functionare; vidanjul se va descarca in cea mai apropiata statie de epurare a apelor uzate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)
Distanta haznalelor de constructii e001 e001 vreau sa construiesc o hazna si nu stiu distanta prevazuta de lege pt a nu afecta casa vecinului care este aproape de hotar.daca am sapat la doi metrii de ... (vezi toată discuția)