avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nedeclararea persoanelor la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nedeclararea persoanelor la intretinere

recent am fost aleasa presedinte la un bloc si sunt cateva apartamente care au persoane nedeclarate la intretinere. La un apartament cu 2 camere sunt trecute la intretinere 1 persoana si locuiesc 4 persoane. Le-am spus , nu au recunoscut , ba mai mult au venit la mine cu mult tupeu si pusi pe cearta. Va rog sa ma invatati cum sa procedez legal sa-i trec 4 persoane la intretinere. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: locatar22 , utilizator 17:56, 12 Ianuarie 2023
E dificil de rezolvat problema, mai ales cand esti presedinte si vrei sa pastrezi pacea si corectitudinea in asociatie!
Numarul de persoane la intretinere se trece prin declaratia proprietarului. Legea e facuta pentru oamenii corecti.
Pentru certareti ne mai ajutam cu politia.

Solicitati sprijinul politistului de proximitate sa faca cateva runde de legitimare matinala a celor care ies din scara dv.,dar si la usa apartamentului respectiv peste zi impreuna cu dv. Trebuie ca aceste persoane sa aiba o viza de resedinta.
Mai puteti cere vecinilor de scara sa se implice cu marturii, altfel, daca nu ii deranjeaa ca acolo locuiesc mai multe persoane si nu vor "sa se bage", atunci poate prefera sa plateasca in locul lor.
Pe langa metodele de mai sus, puteti apela la politie sa faceti impreuna o verificare a persoanelor ce locuiesc in bloc avand in vedere obligatia ca aceste persoane sa fie inscrise in carte de imobil. Cartea de imobil este o punte de legatura intre asociatiei si politie iar aceasta carte trebuie tinuta "la zi" adica in ea trebuiesc trecute toate persoanele care stau in bloc mai mult de 15 zile. Acolo se consemnaeza data intrarii in asociatie, datele personale.., data plecarii din asociatie. Asa o sa puteti actualiza si numarul de persoane de pe lista de plata. Apoi repetati anual sau chiar mai des asemenea verificari cu politia.


Legal aveti la dispozitie art 17 din HG nr 1588/2007 =atributii comitet executiv
Daca proprietarul nu se respecta pe el sa fie corect,atunci fi verificati eventual datele stocate pe sistemele de supraveghere-daca aveti instalat sistem supraveghere in imobil,fie solicitati implicarea politiei responsabile blocului dv care in temeiul disp L nr 61/1991 are dreptul sa verifice persoane care locuiesc provizoriu sau definitiv in imobil si daca acestea sunt consemnate in cartea de imobil
Delocata problema: fiti si dumneavoastra delicata.
Daca nu recunosc, reveniti.
Poate pana la urma recunosc ...
Ii treceti in lista de intretinere cu 4 persoane si apoi vedeti daca vor contesta lista. in cazul unui proces va puteti folosi eventual de marturia unor vecini. Mergeti cu intregul comitet la usa proprietarului si verificati nr de persoane. Politistul de proximitate poate fi chemat si el la o verificare.

Alte discuții în legătură

Numar de persoane la cotele de intretinere. avy33 avy33 Buna ziua Incepind din luna august si pina in prezent , in apartamentul vecin(perete comun cu al meu) locuiesc 4 persoane, uneori chiar 5 persoane.In tabelul ... (vezi toată discuția)
Intrare cu interfon, vicpalag vicpalag Buna ziua! Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa platim cheltuieli ce nu se justifica virgil1950 virgil1950 Locuiesc la bloc,am contracte propii cu institutiile ce furnizeaza apa( apometru in caminul din fata bloculu) gaze si energie electrica( contuare pe casa ... (vezi toată discuția)