avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cu uzufruct viager. Este posibilă vânzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cu uzufruct viager. Este posibilă vânzarea lui dacă există această clauză?

Buna.
Explic din nou pe scurt situatia pentru cine nu stie.
Exista o mostenire,un imobil,la care sotul meu este nudul proprietar si matusa lui este beneficiara uzufructului viager.Din motive bine definite nu putem ajunge la un consens cu o eventuala despagubire cu dansa si ne intrebam daca acest imobil il putem vinde in starea actuala.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IAndra04 , utilizator 20:17, 2 Decembrie 2017
Il puteti vinde dar cumparatorul trebuie sa respecte uzufructul viager.La randul lui cumparatorul va detine doar nuda proprietate.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Ma gandeam ca se poate,dar nu eram sigura.
Totusi la vanzarea parti de nud propietar beneficiara uzufructului trebuie sa isi dea acordul in scris ca accepta alt proprietar sau nu? In clipa de fata a refuzat in fata notarului orice masura decenta si nu numai de despagubire sau luare in intretinere.Nu vrea sa semneze nimic sustinand ca tot ce este acolo este al ei neintelegand ce inseamna uzufruct viager cu toate ca notarul ia explicat de N ori pana acum.
Multumesc
Acorul ei trebuie numai in cazul in care are in contract si intretinere si uzufruct.
Multumesc mult pentru tot.
Proprietarul bunului denumit nud proprietar este cel care va avea doar dreptul de dispozitie, putand sa instraineze prin prin vanzare-cumparare, donatie sau sa graveze bunul cu garantii sau ipoteci.

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie?care este mai bun? nicolae242 nicolae242 buna ziua, matusa mea urmeaza sa faca succesiunea dupa unchiul meu.ea este singura persoana care va mosteni tot.doreste sa imi lase mie casa si sa o mai ajut, ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la uzufruct zare zare Am un contract de intretinere a unei matusi cu dreptul de proprietate nuda ?? asupra imobilului dupa decesul dansei. Matusa vrea sa se mute in casa noastra de ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager IAndra04 IAndra04 Buna ziua. Am o situatie cu uzufructul viager. Socrul meu a decedat,dar a lasat in testament uzufructul pentru sora dansului.Avand un singur mostenitor,un fiu ... (vezi toată discuția)