avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Carnet de comercializare pentru vanzari online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Carnet de comercializare pentru vanzari online

Buna ziua!

Pot fi folosite atestatul de producator + carnetul de comercializare pentru vanzari online de legume? Sau pot fi folosite doar in piete?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Boca Dana , utilizator 11:24, 9 Iunie 2022
Bună ziua!

Atestat de producător reprezintă documentul eliberat persoanei fizice care desfăşoară activitate economică în sectorul agricol, valabil pentru titularul acestuia, şi care atestă calitatea de producător agricol persoană fizică.

Conform Legii nr. 145/2014, carnetul de comercializare este documentul utilizat de persoana fizică deținătoare a atestatului de producător, precum și de soțul/soția, rudele/ afinii de gradul I, după caz, pentru exercitarea actului de comerț cu ridicata sau comerț cu amănuntul al produselor agricole obținute în ferma/gospodăria proprie. Vânzarea produselor cumpărate de la terțe persoane în baza carnetului de comercializare este interzisă.

Carnetul de comercializare va fi utilizat exclusiv pentru produse vegetale, zootehnice și apicole.

Prin urmare, cele două acte sunt necesare pentru comercializarea produselor agricole obținute în gospodăria proprie, indiferent că se vând în piața sau online. Cu toate acestea, aveți nevoie de un srl care sa aibe ca obiect de activitate vanzarea prin intermediul caselor de comanda sau pe internet.
Multumesc pentru raspuns! O zi frumoasa.
Buna ziua!!Sunt producător de flori!Am o întrebare pot folosi carnetul de producător că si chitanta sau factura și pt firme?Sau că producător pot da file din carnet doar persoanelor fizice? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare legume de producător agricol catre un sc isabing isabing Buna seara, spuneți-mi vă rog, eu ca producător agricol în ce condiții legale imi pot livra legumele catre sediul unei SC? Este aceeași procedura ca ... (vezi toată discuția)
Producator agricol puscasclaudia77 puscasclaudia77 Buna,sunt un fermier agricol care a accesat o masura pt fonduri europene ,in urma caruia am devenit o inireprindere individuala cu codul caen principal ... (vezi toată discuția)
Model formular achizitii de pe piata libera toareanelia toareanelia Va rog sa ma ajutati cu un model de formular pentru achizitii produse alimentare de catre Persoana Juritica de pe piata libera (vezi toată discuția)